עמק הלואר למשפחות
-
ערב טוב,
חזרנו לפני כשלושה שבועות מטיול של 8 ימים בעמק הלואר.
דבר ראשון, תודה רבה לכל מי שעזר וענה על כל השאלות גם בפורום וגם במיילים אישיים.
(לא אפרט שמות, כדי לא לשכוח אף אחד)
זה לא ברור מאליו שאנשים יענו כך למישהו שהם לא מכירים באופן אישי. בזכותכם הטיול היה מוצלח יותר.
אז איך הכל התחיל ואיך בכלל הגענו לאזור ???
בזכות הבלוג של ג'מוס על הטיסות המוזלות.
בזמן שג'מוס פירסם את הבלוג על הטיסות המוזלות, אני הייתי בעיצומו של תכנון מסלול לסלובניה (נכנס למגירת התכנונים עם כל החומר שאספתי).
אבל ג'מוס הדליק אותי עם הטיסות שלו ובדצמבר נרכשו כרטיסי טיסה לפריז בארקיע. גם התאריכים היו מאוד נוחים - חג שבועות.
בגלל שהיינו בפריז ויורודיסני עם הילדים לפני 3 שנים היה ברור שצריך לחפש כיוון אחר.
עמק הלואר נבחר בגלל הקירבה היחסית לפריז.
במהלך התכנון עלו ספקות. הרבה אמרו לי שאין מה לעשות עם הילדים באזור, הם ישתעממו מהטירות, לא ייהנו לטייל בעיירות היפות
ובקיצור זה אזור לטיול בזוג. בנוסף לא מצאתי הרבה חומר ברשת ומה שהיה די חזר על עצמו והתמקד בעיקר בטירות.(אין מה להשוות למשל לכמות המידע על אוסטריה והיער השחור
)
בשלב מסויים בתכנון חשבתי לחזור שוב לפריז...(לא שיש לי בעיה עם זה
)
אז חזרתי כדי לספר שעמק הלואר זה כן לילדים.
נכון, לא ביקרנו במפלים ולא עלינו על פסגות של הרים. לא גלשנו במגלשות הרים ולא ראינו שלג, א ב ל יש לעמק הלואר קסם משלו ויש הרבה מאוד מה לעשות עם ילדים.
לצערי, לא יכלנו להספיק הכל
זו סיבה טובה לחזור - לא ?!
אז מי שמעוניין - מוזמן להצטרף לטיול...
לורה
-
עמק הלואר למשפחות -היום הראשוןכולם נרגשים ומתרגשים לקראת הטיסה. הילדים נשלחים לבי"ס ולגן למשך 3 שעות. כמה שעות שקט אחרונות לפני הטיול.
אנחנו מסיימים את אריזת המזוודות והסידורים האחרונים בשקט.
בתכנון לצאת לכיוון שדה"ת בן-גוריון ב- 13:30. הטיסה מתוכננת ל- 17:45. שעה נסיעה לשדה"ת ועוד חנייה בחניון לטווח הארוך.
ב- 13:45 אנחנו עדיין בבית ואני נזכרת שאין לי את הטלפון לאישור הטיסה בחזור. מחליטה להתקשר לארקיע לברר את מספר הטלפון והפקידה אומרת לי שהמספר מופיע על כרטיס הטיסה.
מה כרטיס ??? יש לי ביד רק הזמנה ואין לי כרטיסים אלקטרוניים. הכל במחשב – לא ?!
הפקידה מתעקשת – חובה להגיע לשדה התעופה עם שני העתקים של כרטיס אלקטרוני. ניפוק בשדה עולה כסף. מיד היא שולחת לי את הכרטיסים במייל. המחשב נדלק ושני עותקים מודפסים.
סוף סוף... יוצאים לשדה התעופה. בעיכוב של חצי שעה. אני מתחילה להילחץ.
מגיעים לשדה התעופה וכאן הפתעה .... על לוח ההמראות יש טיסה אחת שתצא באיחור. כמובן, הטיסה שלנו. שעת המראה מעודכנת 19:00.
עוברים בדיקה ביטחונית ומגיעים לכרטוס. כאן דווקא הפתעה טובה. בגלל שארקיע ביטלו את ה- Express Boarding ואנחנו שילמנו בהזמנה, מקבלים מושבים ליד פתח החרום. דרך אגב, אף אחד לא ביקש לראות שום כרטיס אלקטרוני, למעט בדיוטי פרי.
סיבוב קל בדיוטי פרי. קונים רמקולים לסלון החדש שבדרך (צריך גם לשפץ ולא רק לטייל) ואייפוד למתבגר.
אוכלים ארוחה במקדונלדס (אין אוכל במטוס) והולכים לשער ההמראה.
גם ב- 19:00 הטיסה עדיין לא יוצאת ואנחנו מתחילים את הספירה לאחור –נספיק או לא נספיק לקחת את הרכב ששכרנו, כי הדלפק נסגר ב- 23:00 (שכרנו אצל שלמה סיקסט).
הילדים דווקא מתנהגים יפה. הם מיד הכירו חברים חדשים מאוד נחמדים
ואנחנו לא מרגישים אותם במהלך הטיסה.
נוחתים ב- 22:50 ומתוך המטוס מתקשרים להשכרת רכב. הם דווקא נחמדים ואומרים שימתינו לנו 10 דקות. אבל בפועל 10 הדקות הפכו לשעה עד שהמזוודות יצאו. מנסים את מזלנו ב- 24:00. כמובן, שדלפק ההשכרה סגור. כמה טוב שהזמנו מלון במרחק של כ- 8 דקות מהטרמינל ללילה הראשון.
חוזרים לכיוון המוניות ולוקחים מונית למלון.
40 יורו למונית (כן... אני יודעת, זה המון...
) ואנחנו במלון.
Hotel residence aparthotel roissyenfrance. מלון דירות נחמד מאוד.
בדירה מטבחון קטן מאובזר (לא שהשתמשנו) חדר שינה ומיטה זוגית נפתחת בסלון.
פותחים את התיק שארזנו ללילה ותוך 10 דקות כולם ישנים.
-
עמק הלואר למשפחות -היום השנימתעוררים בבוקר ומתארגנים בזריזות לארוחת הבוקר, כדי שנצא בשאטל של 9:30 בחזרה לשדה התעופה לקבל את הרכב.
אני מפנטזת על הקפה והקוראסון....
פתאום . . . הפסקת חשמל בכל המלון. כלומר, ארוחת בוקר קרה
אז שתינו מיץ תפוזים במקום הקפה...בסה"כ ארוחת הבוקר מאוד עשירה ונהננו.
לוקחים שאטל מהמלון לשדה התעופה, כדי לקחת את האוטו שפיספסנו אתמול ויוצאים לדרך.
מקבלים אופל אינסיגניה סטיישן.
הנהג, טוען שהאוטו מפואר יותר מפורד מונדאו סטיישן אך פחות מרווח ותא המטען צר יותר. מבחינת הנהיגה, האוטו נוח מאוד. יש בקרת מהירות, מזגן מפוצל (כדי שהילדים יוכלו לריב במושב האחורי), GPS, שלא השתמשנו בו, כי הבאנו את שלנו וכפתור במקום אמברקס.
מתניעים ויוצאים לדרך.....
היעד הראשון – משאלתו של הבעל– מוזיאון התעופה והחלל לה בורז'ה.
מדובר על מוזיאון שמציג את ההיסטוריה של התעופה בעזרת דגמים של מטוסים ומטוסים אמיתיים מכל התקופות.
יש סימולטורים של טיסה, אולם שמוקדש למטוס הקונקורד, אולם של משחקים ושעשועי תעופה וחלל לילדים, אולם בנושא החלל ועוד.
מעניין מאוד ולהפתעתי, כולם נהנו ויכלו להמשיך עוד את הביקור. בילינו כשעתיים וחצי במוזיאון.
במוזיאון הרבה קבוצות של תלמידים. חוץ מאיתנו, אין כמעט מבקרים.
עוזבים את המוזיאון בערך בשעה 13:00 ויוצאים לדרך לכיוון הדירה בעמק הלואר. לפנינו כשלוש וחצי שעות נסיעה.
בדרך עוצרים לאכול במסעדה באחת מתחנות העצירה וממשיכים לכיוון הדירה.
הזמנו בארץ, דרך תור-דה-פרנס, לינה בעמק הלואר ל- 7 לילות (בפועל ישנו רק 6 לילות) בכפר נופש Les Jardins Renaissance בישוב Azay le Rideau.
בדירה 3 חדרי שינה + סלון + מטבח עם יציאה לגינה. הדירה מאוד נוחה. 2 מפלסים. למעלה חדר שינה עם מיטה זוגית, חדר שינה עם 2 מיטות יחיד וחדר שינה זוגי עם מקלחת וכיור צמודים בנוסף לחדר האמבטיה שבקומה. בנוסף יש שירותים.
בקומה התחתונה, סלון, פינת אוכל, מטבח מאובזר עם מדיח, מיקרוגל, כיריים חשמליות, קומקום חשמלי, טוסטר, מכונת קפה, כלי בישול ואכילה. בקומה זו יש גם שרותים ויציאה לגינה עם שולחן וכיסאות.
בכפר הנופש מגרשי טניס, בריכה מקורה ומחוממת וכמה מתקני שעשועים לילדים.
מתמקמים בדירה ויוצאים לסופר הקרוב לערוך קניות ולהצטייד בכל מה שנדרש. הסופר 5 דקות נסיעה באוטו. סופר גדול ונעים מאוד מרשת CARREFOUR. ממולו יש סופר קטן יותר מרשת LIDL, אותו לא ניסינו.
חןזרים לדירה לארוחת ערב ואח"כ יוצאים לסיור קצר בעיירה.
מגלים נחל זורם, גשר ציורי עם פנסי רחוב פורחים בשלל צבעים וספסלים על גדות הנחל. סיבוב קצר הלוך ושוב וחוזרים לדירה לישון.
-
עמק הלואר למשפחות -היום השניהאוטו שקיבלנו...
-
עמק הלואר למשפחות -היום השניכפר הנופש והדירה בכפר הנופש
-
עמק הלואר למשפחות -היום השניעוד תמונות של הדירה
-
עמק הלואר למשפחות -היום השנימוזיאון התעופה והחלל לה בורז'ה
-
עמק הלואר למשפחות -היום השניעוד מוזיאון תעופה וחלל...
-
עמק הלואר למשפחות -היום השניתמונות מהעיירה Azay le Rideau.
עיירה קטנה ויפיפייה. מפורסמת בזכות הטירה שבה (על כך בימים הבאים).
מדרחוב קטן ונחמד. גשר ציורי עובר מעל נחל.
טיילת קטנה ומקסימה לאורך הנחל שממתינה לזוגות ולא למשפחות בזכות האוירה הרומנטית.
אנחנו הגענו מאוחר בערב, כאשר הפנסים דלקו והשמש התחילה לשקוע. בצד כמה צעירים ניסו לדוג... ואנחנו התלהבנו עם הילדים מהברווזים ומקולות המים הזורמים.
-
עמק הלואר למשפחות -היום השני
-
חסר לי משהו בסיפור שלך...לורה שלום,
אני מאוד נהנה מהפתיחה שלך, של הסיפור והתמונות וכל נושא התעופה והחלל, אבל יש משהו בהיבט האנושי שחסר לי
.... כמו שאת יודעת, אלוהים נמצא (גם) בפרטים הקטנים ודווקא כאן חסר לי קצת "בשר", למשל... האם הטיסה עברה בנעימים? האם הנוסעים התנהגו בנימוס או שמא דחפו בעלייה למטוס.. בואי נאמר, בסביבתך הקרובה, האנשים שישבו במעבר לצדכם, האם היו מנומסים, עדינים, שקטים, תרבותיים ואיכותיים?? בלי להיכנס חלילה לשמות, כן... בואי נאמר, האם אבי המשפחה פינה את מקומו (המרווח יש לומר) למען תינוק והוריו שניצלו את ההזדמנות לישון כמו סוסים??
ובתור למוניות, שכידוע באירופה התורים תמיד יותר ישרים ותרבותיים, האם המשפחה שהיתה במקרה אחריכם התנהגה בנימוס לסובב אותה? היתה שקטה ואדיבה? המתינה בסבלנות??
..
ואולי איתרע מזכלם בטיסה בחזור מצאתם משפחה אחרת? או שלא?? האם שם הופגנו אותם כללי נימוס ואדיבות ידועים?? האם הבעל ישן טוב? מי עבד יותר קשה לדעתך, כשאת לא ישנת?? הבעל או האישה??
אני בטוח שחברי הפורום צמאים למידע על הפרופיל של המשפחה הישראלית המטיילת לפריז באמצע שנת הלימודים, ללא כל בושה ועוד בזול...
ואני מזכיר לך, אין צורך להיכנס לפיקנטריה ולרכילות זולה או לשמות חלילה, לא רוצה לסבך אותך..
.. מספיק שתאמרי ברמיזות שאורן עבד הרבה יותר קשה מאלה במהלך כללללללל הטיסות (אפילו שזה לא מדויק, לא חייבים להקפיד על כללל הפרטים הקטנים..
..)..
כיף לראות אותך כאן, כיף לקרוא את ההתחלה, מאחר והילדים עדיין בסלון הם שמחו לקבל את דרישת השלום מהחבר'ס שלך באשכול של הבחור מהולנד והם מוסרים בחזרה ד"ש חמה (כן, זה דביק, אני יודע, אבל לא נורא, גם לגברים מותר להיות דביקים בלילה, לא רק לבכות בלילה..
).
גם אני חוזר בהדרגה לעניינים אבל לפני שממשיך עם וינה לא מתחיל עם פריז והנה, זו ההפרעה האחרונה שלי כאן (מותר גם לי למסור לכם ד"ש? ככה בקטנה..)
ולורה, הצבעים המגוונים הם במיוחד עבורך...מוקדש אישית!!
טוב, גם לבעלך, שלא יעשה לי כאן סצנות..
,
עונש גדול נעים לכולם, סליחה, חופש גדול נעים לכולם!
אורן -
עמק הלואר למשפחות -היום השלישיהיום אנחנו נוסעים לפארק פוטורוסקופ.
מחליטים לאכול את ארוחת הבוקר באחד מהחניונים היפים בדרך.
מתחילים את היום במאפייה המקומית וקונים בגט, קוראסונים ולחמניות שוקולד.
כמובן, שלא שוכחים גם כמה עוגיות ועוגות....
אז מספיק להיום
. מחר יום עבודה.
מקווה להמשיך מחר....
בינתיים לקפה של הבוקר .... (שלא תגידו שלא חשבתי עליכם)
לורה
-
עמק הלואר למשפחות -היום השלישיוואי, וואי, לורה - מה את עושה גם לנו, לשומרי הלילה, עוד לפני משמרת הבוקר עם הג'ייקובס...
כואב בעיניים כל היופי הזה - העיירה הבלתי ניתנת להיגוי פשוט מטריפה, ועוד באור המיוחד של בין ערביים.
וכואב לבלוטות הרוק שלי להביט בכל העוגות והעוגיות שרק הצרפתים יודעים לעצב בשלמות אסתטית כזו.
ומחר גם תגיעי לטירות ונתעלף סופית.
תודה עד כה, ניפגש מחר!
אוסי
* רק שכחת לענות לשכן שלא ישן, על שאלתו - האם השכנים (לטיסה) נאים בעינייך...
-
לאוסיאוסי,
עזבי, זו שאלה רטורית!! הרי ברור שהתשובה שלילית
..
רק אחרי שכתבתי, בלהט ההתלהבות מהסיפור של לורה ועוד לפני שהציעה באדיבותה עוגיות ועוגות, קלטתי ש"נפלתי ונחתתי" עליה..
....
אז היא פטורה כמובן מתשובה ואגב, אוסי, בלי שמישהו ישמע (כולם ישנים במילא
...), המחמאות בנוגע לילדים שלה ולבעלה אמיתיות ונכונות... לגביה, נו שוין...
... טוב, עם ילדים כאלה ובעל כזה, התשובה ברורה, לא??
אורן -
לאורןקלטתי את הטקטיקה השקופה שלך...
חשבת שדברי חנופה יקרבו אליך (או יותר נכון, לשפתיך) איזה אקלר או מקרון צבעוני...
שאני אזכיר לך את המשטר (הפשיסטי) של פוסט-טיול?
לא מקרון, אפילו לא מקרוני - ובמקום אקלר, עדיף להתרחק מהמקרר, לעלעל במגזין "מארי קלייר", לראות את כל הדוגמניות השדופות והדוגמנים החטובים ולהזכיר לעצמך שאוטוטו יש צום י"ז בתמוז וזה הזמן לחזור קצת בתשובה...
שאלה??? משהו??...
לילה טוב,
אוסי
-
עמק הלואר או עומק הלוע??
אוסי,
עד כדי כך אני שקוף??
ועל מה שכתבת בענייני אוכל, דיאטה, פוסט-טיול וחזרה בתשובה אומר כך, נותרתי עם פה פעור... מזל שבמקרה המקרר היה פתוח...יש לך ד"ש מבן, החבר של ג'רי...
... ואגב, פתאום עמק הלואר נראה לי כמו עומק הלוע..
טוב, סוגר המקרר, סוגר הפה, סוגר התגובה ומפסיק להפריע ללורה
..
רק בשמחות!!
אורן -
עמק הלואר למשפחות -היום השלישי"אנשי הלילות" התארחו אצלך בכייף אני רואה
לפני ימים היה סיפור על פרובנס, ודיברנו בבית, על כמה צרפת יפה ומגוונת, שונה ויפה בכל אזור, הלואר אכן יפיפה, התמונות שלך בהחלט עושים לה צדק, גם דורדון, עם המערות, וורוקמדור, אלזס, בכלל בונבוניירה, ובשנה הבאה נבקר באלפים ,אזור שמוני, מה אגיד
VIVE LA FRANCE!! -
עמק הלואר למשפחות -היום השלישיהי לורה
איזה כיף. איזה מזל שיש הפסקות בעבודה ואפשר לברוח לצרפת קצת. התקלות הקטנות של לפני הטיסה, במהלכה (כבר הבנתי שהיה בלגן עם השכנים לטיסה) ואחריה מבטיחות תמיד שהטיול עצמו יהיה נהדר.
אז אני פה בשורה הראשונה מחליפה את משמרת הלילה (ברוכים וברוכות השווים והשוות. מזמן היה שקט. התגעגעתי לאללה) ומחכה להמשך.
תודה,
אלונה
-
עמק הלואר למשפחות -היום השלישיהתחלה יפה וטעימה....
נשמע טיול כלבבי...מחכה להמשך! -
חסר לי משהו בסיפור שלך...וואלה, אורן...טוב שהזכרת לנו שעוד לא סיימת את וינה....
אני כבר רציתי לנזוף בך שעדיין לא העלת את פריז והנה מסתבר שהחוב שלך גדול בהרבה!!!!!
עד שאני חוזרת מלונדון אני רוצה לקרוא הן על שטרודל והן על קוראסון או שאני אעלה לפורום קבצי PDF סודיים שהגיעו אלי ממערכת עיתון כלשהי....