רשימת ציוד לקראוו, למי יש?
-
הזמן עובר, והטיול מתקרב.
לגבי התכנונים -
מערב ארה"ב פחות או יותר סגור.
לונדון - עדיין לא... מחפשת המלצה למלון במרכז העיר (אנחנו נשהה שם רק יומים)
הונג קונג - עדיין לא... אבל זה נמל "הבית" שלי ועיר שאני אוהבת אז אני משאירה את זה לסוף..
וניו זינלד -בראש הטיול מתוכנן, על הנייר - רק בהתחלה.
אני צריכה רשימת ציוד שרצוי וכדאי להביא כששוכרים קראוון. הקראוונים בניוזינלד דומים לאלו שבארופה (צפופים בהשוואה לאלו שבארה"ב וגם ההתנהלות מול המנהלות - מים, ביוב וכו' זהה לזה של ארופה).
אשמח לקבל רשימה ממי שהכין?
האם כדאי ורצוי (בהתעלם מהעניין האקולוגי) להשתמש בכלים חד פעמיים?
תודה רבה
אחוה -
רשימת ציוד לקראוו, למי יש?יש לי למשפחה בת 5 נפשות לטיול של שבועיים באירופה... מתאים לך? שלחי לי לפרטי ואשלח לך במייל..
יום טוב
אמיר והלקחים -
רשימת ציוד לקראוו, למי יש?המלצתי היא על אורגינייזר מאיקאה שאפשר לתלות על החלון ולשים שם את כל הציוד כתיבה והמוזיקה במהלך הנסיעה, כדי שלא יעוף. ושני סטים של מדפים מבד (מתקפלים) שאפשר לתלות בארון (אחרת הוא לא יעיל), גם מאיקאה. אם אתם יותר מ - 4 כדאי לקנות בהזדמנות הראשונה שם שרפרף מתקפל כדי שאפשר יהיה לאכול בנוחות. וגם מטאטא (אפשר לשים בבגאז' למטה). מטליות לרצפה של ניקול. לפחות הקראוון שלנו היה מצוייד בהרבה כלי אוכל שכל מטייל השאיר (אפילו גפרורים בעברית), אז מציעה לא להביא ולהשלים שם מה שחסר. אין סיבה לחד פעמי, פשוט לשטוף כלים לפני כל נסיעה. כדאי תבלינים, ומקינטה וקפה שאוהבים. פינוק אמיתי.מפצל לחשמל וממיר של 12 ל - 220. ערכת תיקונים - אזיקונים, מברג פיליפס, טסטר, איזולירבנד, גומיות קשירה. היה מאד יעיל. מאמיר תבקשו גם את הלינק לבלוג שיש בו רשימה מצויינת מה לבדוק בקראוון. -
רשימת ציוד לקראוו, למי יש?תודה רבה
מה זה ממיר מ 12 ל 220 וולט?
מה זה מדפים מבד מתקפלים לארון?
לאיזה גומיות קשירה אתה מתכוון.
תודה רבה
אחוה -
רשימת ציוד לקראוו, למי יש?עם כל הכבוד לאקולוגי (ויש כבוד בדר"כ) בקראוון השתמשנו בכלים חד פעמי ובעיני זו הייתה הקלה רצינית.
רעיון המדפים המתקפלים (באיקאה קונים) גאוני - בארון צד אחד מדפים וצד שני תליה כך ניתן להרוויח עוד מדפים. -
רשימת ציוד לקראוו, למי יש?אחווה היי,
ממיר מ- 12 ל- 220 זהו מכשיר בגודל של בערך פחית שתיה שמתחבר מצידו האחד לשקע המצית ברכב (כשהוא מונע) ומצידו השני מקבלים מתח של 220V כמו בבית, בדרך כלל בהספקים נמוכים יחסית אבל יכול להספיק להטעין את המחשב הנייד / טלפון סלולרי / סוללות למצלמה אבל כל דבר בנפרד. מגיע בהספקים של בין 70 ל- 200 וואט.
המלצתי לכם - קנו אחד בעל הספק של 200W (סביב ה- 200 ש"ח) ואז אפשר להטעין שני מכשירים במקביל, יעיל ביותר בזמן נסיעות ארוכות להטענת המכשירים.כמובן שתקחו אתכם גם מפצל חשמל לחבר כל מטען בנפרד.
ברשת קיים הבלוג של דוד פרנקל, מטייל קרוואנים מנוסה שהרכיב רשימה של פריטים שצריך לבדוק בקרוואן (גם אירופאי וגם אמריקאי). כנסי לקישור המצורף מטה.
מבחינת כלים חד פעמיים - אנחנו רכשנו רק כוסות חד פעמיות לשתייה חמה וקרה כדי לא לשטוף כלים כל עצירה לשתיה. צלחות וכל השאר השתמשנו במה שנתנו עם הקרוואן, בדיסלדורף אפילו נתן לנו מנהל המקום לבחור את הסט המתאים לנו ולהשלים עוד ציוד שנראה לנו חסר מתוך המלאי שלהם ללא תשלום. המחירים של הכלים הח"פ באירופה נראו לנו מטורפים יחסית לכמות שנצטרך להשתמש...
בנתיים שיהיה בהצלחת בתכנון ושתפי אותנו באיכות הטיול...
אמיר והלקחים -
רשימת ציוד לקראוו, למי יש?ממליץ לקנות מפצל לשקע המצית שהופך את השקע הבודד ל3,4 ואז אפשר להטעין את הgps,dvd,נייד,נגן מוסיקה פנס נטען וכו'.כדאי לקחת כלים חד פעמים מהארץ מאחר ושם הכמויות קטנות ומחיר גבוה.אחרי שעושים כלים אי אפשר לנסוע הכל חייב להכנס לארונות.אז או שאחרי שעושים כלים יודעים שיש חניה ואפשר להשאיר את הכלים בחוץ להתייבש או שמחליטים שרק בארוחת הערב משתמשים בכלים שמסופקים עם הקרוואן ואז גם שוטפים את הכלים בקמפינג ולא ברכב. -
כל מה שדרוש לדעת על טיול בקראוון... ועודבלינק המצורף שרשור עם כל מה שצריך לדעת כולל רשימת ציוד והמון טיפים.
הכנסו גם לבלוג של daf . תמצאו את הלינק בשרשור. -
רשימת ציוד לקראוו, למי יש?לום אחוה, שלחי לי למייל הפרטי הודעה, אשמח להעביר רשמה שעשינו כשיצאנו לפני שנה לקנדה עם 4 ילדים
שגית -
הי שגית 5אפשר בבקשה גם להציץ ברשימה?
תודה
לטיט -
הי let it -
רשימת ציוד לקראוו, למי יש?היי שגית
לא קיבלתי
תוכלי לשלוח לי את זה למייל -
רשימת ציוד לקראוו, למי יש?הי אחוה,
ממליצה מאוד להוסיף לרשימה מתלים למגבות (הפועלים על ואקום). נוח מאוד לייבש מגבות כך בזמן הנסיעה.
לגבי ח"פ - אקולוגי זה לא, אבל נוח, ביותר...
ממליצה לשלב בין לבין. אנחנו סחבנו מהארץ תיק עם ח"פ בגלל המחירים המטורפים שלהם בחו"ל, בסוף הנסיעה התפנה לנו תיק...
אם את זקוקה לרשימה נוספת, אשמח להעביר אלייך את שלנו.
לימור -
הרשימה לטיול שלנו בקרוואן
בארץ:
פותחן קופסאות
חבל כביסה אטבי כביסה
מפת שולחן
מעביר מאמריקאי לישראלי- 2
ממיר מתח מ 12v ל 220v
משקפות
כלי מטבח
כלים חד פעמיים: צלחות, כוסות, צלוחיות
סכו"מ
אולטרסול
מנעולים לצ'ימידנים
מספריים
פנסים
גפרורים
מגבונים
ניר טואלט
סכיני גילוח+קצף+אפטרשייב
דאודורנטים
נוזל נגד יתושים
תחתוניות, מנקי אזניים
מספרי צפורניים+ פינצטה
עזרה ראשונה
ניירות+עטים+לורדים
קלסר קנדה
ספר נטע דגני
מצלמות
חצובה
ג'י פי אס
כלי עבודה
כלי תפירה
ערכת קפה
ניידים+מטען
בטריות+מטען
דיסקים מוזיקה
משקפי ראיה+שמש
ארנקים (פאונדים, דולרים קנדים)
דרכונים+כרטיסי טיסה
כרטיסי אשראי+ כסף
מחשב
משחקים
שכמיות
מעילים, כפפות, כובעי צמר
שקי שינה
מצעים
מגבות רגילות+מטבח
נעלי הליכה,
כפכפים/סנדלים
כובעים
בגדים+תחתונים+גרביים+חזיות
בגדי ים
סי די לגיבוי תמונות
בגדים קצרים
קרוקסים/כפכפים
כובעים
סמרטוט ריצפה (כדאי מהארץ)
בחו"ל:
פירות
ירקות
בצל
פסטה
קטשופ
קורנפלקס
נייר לידיים
נייר טואלט
מים מינרלים
לחם
סוכר, מלח
תבלינים
שמן
חמאה
מרגרינה
נקניקים
מעדנים
חלב
מנגל קטן+כלים
פחמים
ריבה
בשר
שניצלים
פיצה
בורקס
מטליות
שמפו
סבון רחצה
עוגיות
ממתקים
אבקת כביסה+מרכך
סבון כלים+סקוטש
מגב/מופ
מטאטא
שוקולד
קליפסים לשקיות
שקיות אשפה
שקיות סנדויץ'
גפרורים
-
הרשימה לטיול שלנו בקרוואןשגית היי,
סה"כ רשימה די דומה לשלנו בהרכב של זוג הורים ושלושה ילדים,
מבחינת כמות בגדים - אנחנו לקחנו 4 חליפות ארוכות (טיול בעונה קרה יחסית) ועוד 2.5 חליפות קצרות בהתחשב שכל יומיים שלושה פוגשים מכונת כביסה, האם נכון הדבר גם לגבי אמריקה?
מה לגבי התאמת התכנון למציאות - האם היה קרוב / רחוק תלוש מהמציאות?
תודה
אמיר והלקחים -
הרשימה לטיול שלנו בקרוואןאמיר שלום,
לקחנו חולצות קצרות, תחתונים וגרביים בכמות שתספיק לשבוע, מכנסיים ארוכים לכל אחד 3 זוגות וכך גם חולצות טריקו ארוכות, ו 2 סווטצ'רים חמים לכל אחד. כמובן- מעילים. התלבשנו בשיטת השכבות, התחלנו את מרבית הימים עם בגדים חמים ובמשך היום הורדנו שכבות.
הטיול היה מאוד קרוב לתכנון, הן לגבי הציוד והן לגבי המסלולים.
חשוב לדעתי בכל טיול ללמוד את אפשרויות מסלולי הטיול השונים באזור ולזרום בשטח אם מה שבא.
רוב הימים טיילנו לפי הצעותיי (אני המתכננת, הבנים מבצעים, ככה זה אצלנו)אך היו ימים שבהם הגענו לקמפינג מאוד יפה והחלטנו לבלות אחר צהריים רגוע, או רפטינג שחשבתי שירצו לעשות ירד ברוב קולות כי בא להם לבלות ליד הנהר.
מזג האויר שיחק לטובתנו ברוב הזמן, וכפי שאתה יודע כי טיילת בקרוואן, כשאתה עם קרוואן גם את תופס אותך גשם או במקרה שלנו שלג, מפעילים חימום מכינים שוקו חם ומפשירים בכיף.
טיילנו 18 יום בקרוואן, עשינו 3 פעמים כביסות וכך גם עצירות להצטיידות גדולה לאוכל+ עצירות קטנות להשלמות בדרך.
שני שליש מהקמפינגים הזמנו מראש (ישנם מקומות שמאוד כדאי להזמין בעיקר בעונה ברוקיס וכך גם בפארקים בארה"ב) ובאחרים הסתדרנו. לטעמי דווקא הקמפינגים הפחות מסודרים הם היותר יפים וקרובים לטבע.
טיילתי ברכב רגיל עם אוהל לפני 22 שנה במשך חודשיים וחצי בארה"ב וכבר אז הקמפינגים היו מאוד מסודרים. בקנדה לפני שנה הופתענו לטובה מתחזוקת ונקיון הקמפינגים, בטוחה שארה"ב לא נופלת ממנה.
סיפור הטיול שלנו
http://www.lametayel.co.il/6+%D7%91%D7%A7%D7%A8%D7%95%D7%95% D7%90%D7%9F+%D7%A7%D7%A0%D7%93%D7%94-%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%9 9%D7%A1+%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A8+%D7%90%D7 %99%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%93+%D7%A1%D7%A4%D7%98-%D7%90%D7%95% D7%92+2010
שגית
-
רשימת ציוד לקראוו, למי יש?אשמח תמיד לעוד רשימה
בסוף אקבץ רשימה מובחרת מכל הרשימות שקיבלתי...
מתלה למגבות - רעיון מצויין, כבר מוסיפה. -
הרשימה לטיול שלנו בקרוואןתודה

-
רשימת ציוד לקראוו, למי יש?מעניין
הרשום בלינקים שנתתי לא שווים משהו? -
לגבי האורגנייזר לחלון מאיקאהכנראה לא הבנתי על איזה אורגנייזר מדובר, כי הייתי באיקאה ולא מצאתי משהו שנראה כמו אורגנייזר לחלון.
אשמח להסברים.
תודה רבה
אחוה