ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול טיול בפירנאים

פורום אירופה
    7
    28
    7586
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • noam_robin
      noam_robin נערך לאחרונה על ידי

שלום כולם,
      בהמשך לעזרה הרבה שקיבלתי מהפורום (חלק במענה לשאלותיי וחלק ע"י קריאה אחורה של עשרות אם לא מאות שרשורים) ואחרי שאני מרגיש שאני כבר מכיר אישית הטעם של נירית ועוד כמה חברה אני רוצה להציג בפניכם את מסלול הטיול הצפוי (ירח דבש) בפירנאים בספטמבר. המסלול לא לגמרי מלא וכאן אבקש את עזרתכם:

יום 1- נחיתה בברצלונה- מונטסראט (ביקור באתר)- אינסה
      יום 2- אינסה-קניון אינסקלו (כולל טיול רגלי) - עמק בוחרואלו (כולל טיול רגלי) - טורלה
      יום 3- יום טיול בשמורת אורדסה - ביקור בברוטו- חזרה ללינה בטורלה
      יום 4- טורלה - אגם גוב וגשר ספרד (טיול רגלי קצר) - גווראני (לינה)
      יום 5- קרקס גווארני (טיול רגלי) - אספוט
      יום 6- יום טיול בשמורת איגואסטורטס (מכיוון אספוט) - טרדוס (לינה)
      יום 7- טרדוס - בוהי - יום טיול בשמורה (מכיוון בוהי) - המשך?
      יום 8- עדיין לא יודע...

כמה פרטים חשובים והשאלות שלי:
      1. כמו שאתם רואים לאחר הטיול באיגואסטורטס מכיוון בוהי הפסקתי את התכנון, כי רציתי להיעזר בכם. ביום ה-9 בבוקר צריך להחזיר את הרכב בברצלונה ולכן אשמח להצעות מה לעשות עם היום וחצי שנותרו- יום טיול נוסף באיגואסטורטס? עמק ארן? להמשיך לנקודה נוספת בדרך לברצלונה?
      2. חשוב לי מאוד לדעת אם הימים נורמלים- לא עמוסים מידי מצד אחד ולא פחות מידי מצד שני. אנחנו מחפשים לנצל את הזמן אבל לא לרוץ (דגש על יום 5 שאני חושש שהוא עמוס מידי).
      3. לגבי הדרכים- בכל הזדמנות בחרנו את הדרך היפה ביותר האפשרית בהתאם למה שלמדתי מהפורום וכמובן שלקחתי זאת בחשבון בתכנון המסלול (זמנים של מישלין בתוספת 25%- כמו שנירית אומרת...)
      4. אם יש כפרים יפים בדרך לעצירה קצרה עליהם לא כתבתי אשמח מאוד לדעת.

המון תודה, מחכה מאוד לתשובות ופתיחת שרשור מעניין שיעזור לי לסגור את תכנית הטיול Smile
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ranchy
        ranchy נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול בפירנאים
        שתי הערות קצרות
        התכנית מעולה ועלית לבד על הבעיה גםטיול בגוורני וגם באותו היום לנסוע לאספוט זה יותר מידי. תוסיף יום באמצע.
        את מה שנותר השאר פתוח לבלתי צפוי מראש. תמיד אפשר להוסיף במקום עוד משהו.
        • noam_robin

מסלול טיול בפירנאים
          תודה על התשובה,
          אני אכן שוקל בחיוב לפצל את יום 5 לשניים, אבל אז עולים שני דברים חדשים:
          1. שני הימים יהיו הרבה פחות עמוסים ולכן יהיה לנו הרבה זמן לטייל ביום הראשון מבין השניים בכפרים/עיירות בסביבת גווראני וביום השני במקומות שונים בדרך מגווראני לאספוט. יש המלצות?
          2. יום 7 יהפוך ליום 8 וזה אומר שביום זה התכנון הוא טיול באיגואסטורטס דרך בוהי ולאחר מכן נסיעה לכיוון ברצלונה, כאשר חייבים לישון קרוב יחסית לברצלונה (למחרת עד 10 בבוקר צריכים להחזיר את הרכב). זה סביר?

כמו כן, אשמח לעוד המלצות על נקודות מעניינות וכפרים/עיירות יפות בסביבת היעדים השונים אליהם נגיע ואולי שתאירו את עיניי לדברים שאולי פספסתי.

תודה!
          • Ronen. 0
            Ronen. 0 נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול בפירנאים
            נועם היי,

ראשית מזל טוב וחיים מאושרים והמון טיולים זוגיים ומשפחתיים.

אשתדל לתת לך מכסימום טיפים בהמשך.
            בינתיים קצת חומר למחשבה.
            התכנון בהחלט טוב מאד.

1)תצטייד במפת מישלין ותשתדל לנסוע בכבישים "הירוקים".
            לדוגמא הדרך ממונסארט לליידה משעממת אז תעלה ביציאה הראשונה ואחכ הדרך "משתפרת" .

2)לדעתי שווה לשקול בעיירות יותר גדולות כמו גבארני וויהלה גם יקל לך את הנסיעה(קיצור מרחקים)וגם בערבים יש איפה לצאת ולטייל.
            הדרך מגבארני לאספוט מאד ארוכה.מלוז סט סאבויר לויהלה זה שעה פלוס פחות!!

3)מקום שעולה לי בראש ששווה לבקר זה הכפר העתיק והקטן אוטו ממש ליד ברוטו.

4)כחצי ק"מ לפני ויהלה יש סופרמרקט ענק תוכלו להצטייד וגם לקנות שוקולדים ושאר גודיס במחירים מצחיקים לכם ולמי שמחכה לכם בבית.
            • ranchy

מסלול טיול בפירנאים
              אם אתה סוגר לינה בטרדוס אז תגיע אליה מכיון גורני ותעצור שם ללינה
              ולמחרת מתשיך משם בתכנית שלך. סגור על 2 לילות.
              בדרך מגוורני נסה לנסוע מלוז סט סאבור על הD918 ובהמשך על הD618 עד הגבול עם ספרד. נופים נהדרים לאורך כל הדרך. תחשוב על רוכבי הטור דה פרנס שזה חלק ממסלולם. בצד צרפת אפשר לעלות ברכבל לPIC DDU MIDI וכשנכנסים לעמק אראן לעלות לקרקס הקרחוני של ARTIGA DA LIN (יש שילוט מהכביש)ואם יש זמן וכוח גם למפלSAUTH DETH PISH (הירידה מהכביש בירידה לוילהמוס).גם בארטיגה דה לין יש מפל די גדול.
              בגווארני עצמה אחרי או לפני הכניסה לגווארני כדאי לעלות גם לקרקס הקרחוני של טרומוז. הוא פחות מרשים מזה של גוארני ולכן כדאי לעלות אליו ראשון כך תהנה משניהם.
              מבוי תמשיך ישר לכיוון ברצלונה. אני הייתי ישן כמה שיותר קרוב לעיר כי קח בחשבון כניסה בבוקר לברצלונה זה סיפור מיגע ואם אתה מחזיר הרכב בתחנת הרכבת אזי אתה עובר את כל הפקקים בלי לותר על אף אחד .
              • noam_robin

מסלול טיול בפירנאים
                תודה לשניכם!
                הבטחתי שאנחנו ניסע בדרכים הכי יפות- כמובן ש-D918 ו-D618 בפנים.
                גם את ההמלצות על מקומות העצירה בדרך אקח בחשבון ובהתאם לעצת שניכם נישן בויהלה או טרדוס.
                השאלה היא כזו (בקשר ליום החמישי, לגביו כרגע מתרכזת האי ודאות שלי) ותעמידו אותי על טעותי אם יש כזו:

נניח שנתחיל את המסלול בקרקס גווראני ב-9:00 בבוקר (אפשר בהחלט גם מוקדם יותר, אבל נניח). לפי מה שהבנתי עם עצירות, צילומים והליכה בקצב לא מהיר הטיול לא ייקח יותר מ-4.5 שעות. אם אנחנו מסיימים את הטיול ויוצאים לנסיעה לכיוון ספרד דרך D918 ו- D618 כשהיעד הסופי הוא ויהלה/טרדוס אז הדרך לפי מישלין לוקחת 3.5 שעות וכמו שכבר נאמר לא פעם נוסיף עוד שעה להערכה שלהם ועוד שעה של עצירות+תמונות וכו'.
                ניתן לראות שהיום הוא עמוס אבל אין וויתור על נופים או סתם ריצה מהירה מידי.
                יוצא שהיום מתחיל ב-9:00 בבוקר ומגיעים לויהלה/טרדוס ב-19:00. נראה כמו יום אינטנסיבי אבל לא נורא כל כך. סך הכל ימי הטיול לא מתוכננים בצורה לחוצה בכלל (פרט ליום זה) ואם ביום הזה נגיע בערב לספרד נוכל להרוויח עוד יום טיול מלא.
                מה אתם אומרים?
                מחכה מאוד לשמוע את דעתכם, גם אם תהיה שונה משלי...
                • ranchy

מסלול טיול בפירנאים
                  נועם אתה מחליט.זה בהחלט אפשרי. אני עשיתי ועדיין עושה ימים כאלה בטיולים. לרונן יש כמה זאטוטים ברכב והקנה מידה שלו אחר. שני דברים תביא בחשבון האחד זה שעות האור יתכן ובאוקטובר 19:00 זה כבר אור אחרון. הדבר השני הוא שאם יש לך לינה מוזמנת אז צריך לנווט אליה ואם אין בחושך להתחיל לחפש זה פחות נעים. בכל מקרה תמיד אפשר לעצור 40 ק"מ קודם ולהשלים למחרת. טיול לא עושים עם סטופר ביד בטח לא ירח דבש.
                  שיהיה לכם במזל טוב ותהנו.
                  • Ronen. 0

מסלול טיול בפירנאים
                    בהחלט אפשרי אבל כמו שראנצ'י ציין גשם,חושך,עייפות,עניין בדרך(בכל זאת 3-4 מעברי הרים ובהם אך בהחלט טורמלט ואספין היפים)כך שהנהיגה לא מאד קשה אך בהחלט תובעת תשומת לב.

תיקון קטן לראנצ' החברה שלי מאד גדולים כך שבהחלט נוסעים בשקט בד"כ אחרי הגחמות שלי.
                    תוכל אגב ללון בבאנייר דה לושון-עיירה גדולה לא רחוק מספרד.

מצרף תמונה ממעבר ההרים אוביסק אחד הקשים בטור דה פראנס-לא לדאוג הרכב עולה יחסית בקלות.

כמו שתראה נכנסנו לגשם קל וערפל לא לדאוג כשיורדים בד"כ מתפזר.
                    אם תבקש אצרף לך גם תמונה או שתיים מסירק דה גבארני.
                    P1010555 (Copy).JPG P1010587 (Copy).JPG
                    P1010555 (Copy).JPG(גודל:18.91KB)P1010587 (Copy).JPG(גודל:20.88KB)

P1010555 (Copy).JPGP1010587 (Copy).JPG
                    • noam_robin

מסלול טיול בפירנאים
                      תודה רבה! עזרתם לי המון!!!

רונן, כמובן שאשמח לראות תמונות...
                      • אביג5
                        אביג5 נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול בפירנאים
                        רונן שלום,
                        זאת אביגיל מהתכתבות קודמת...
                        אני לא מצליחה להשיג את המפות הירוקות של מישלן - האם התכוונת לסדרה "זום"? יש רעיון?
                        איפה צולמו הבנות עם האופניים הענקיים?
                        ראיתי שהן לובשות מכנסיים קצרים, וזה הזכיר לי את נושא האריזה ומה לוקחים. אנחנו יוצאים ב2 באוגוסט ל9 ימים. זה בגדים קצרים כמו בארץ? האם ירד לכם גשם בטיולים - כלומר להתארגן על מעילי גשם דקים - מתקפלים?
                        אשמח מאוד לראות את התכנון היומי שלכם שיעזור לי לראות ששלי הגיוני...
                        תודה, אביגיל
                        • ranchy

מסלול טיול בפירנאים
                          אביגיל אין מפות מישלין ירוקות יש במפה כבישים שלידם צמוד קו רקע ירוק המציין כביש נופי.
                          כך זה במפות מישליין וכך גם בחלק מהמפות האחרות המודפסות ע"י הוצאות אחרות באירופה.
                          אם את מחפשת באתר מישליין אזי תגדילי המפה עד שזה יגיע לגודל בו תראי כבישים כאלה.
                          פסלי האופנים נצבים בנקודה הגבוהה של מעבר ההרים קול דה אביסק כמחווה לטור דה פרנס העובר שם בכל שנה.
                          • Ronen. 0

מסלול טיול בפירנאים
                            היי אביגיל,

אולי תתני בינתיים שלד של הטיול ואוסיף.

לא להשתגע עם הבגדים הארוכים-כן חשוב בגד עליון ושכמיות ומעילי רוח.

חייב לצאת-אהיה איתך בקשר.

התמונה במעבר אוביסק ביום שעברנו מספרד לצרפת.

להת-רונן
                            • Ronen. 0

מסלול טיול בפירנאים
                              והמלצה-מפות מישלין,מקלות הליכה,נעלי מטיילים הכל תוכלו לקנות זול משמעותית מאשר בארץ בספרד.

מפות מישלין ב6.5 יורו במקום(10-12 יורו בארץ)כמעט בכל תחנת דלק ובמיוחד באלו שנותנות שרות למשאיות.

מקלות הליכה החל מ9 יורו למוט חצי מקצועי כולל אנטי-שוק-נעלי מטיילים בכ250 ש"ח לעומת 400 ומעלה בארץ וכו.
                              • Ronen. 0

מסלול טיול בפירנאים
                                חוב לזוג בירח דבש

קרקס גבארני.
                                P1020045 (Copy).JPG P1020071 (Copy).JPG
                                P1020045 (Copy).JPG(גודל:25.36KB)P1020071 (Copy).JPG(גודל:27.23KB)

P1020071 (Copy).JPGP1020045 (Copy).JPG
                                • גולני
                                  גולני נערך לאחרונה על ידי

מצטרף לשרשור
                                  מסתמן טיולון(7 -8 ימים) לפירינאים. נקודת בסיס ברצלונה רוצים להתחיל בשמורת אורדסה כיומיים משם לקרקס גבראני משם לשמורת איגוסטטורס ליומיים משם (אולי) דרך אנדורה חזרה לברצלונה. שאלות:
                                  כמה זמן נסיעה מברצלונה לאורדסה. כמה זמן אורכת הנסיעה מאורדסה לקרקס גרבאני ומהי הדרך המומלצת, היכן כדאי ללון אחרי כן בהנחה שלמחרת ממשיכים לאיגסטורס ומה משך הנסיעה מאותו מקום לשמורה. כמה זמן לוקח להגיע מאיגאוסטורס לאנדורה?. הערות והארות יתקבלו בשמחה Razz
                                  • Ronen. 0

מצטרף לשרשור
                                    אין ספק שהטריו הזה נפלא אך עשוי להיות אינטנסיבי ומעייף מעט.

מברצלונה לאינסה 330 ק"מ-כ3 וחצי שעות נסיעה לא קשה.

מאורדסה(טורלה)כ3 שעות נסיעה עד לגבארני דרך מעבר פורטלט ומעבר אוביסק.הדרך המרשימה לדעתי.

מהצד השני של השמורה דרך ביאלסה-מעט פחות.

מאספוט לאנדורה-כשעה וארבעים.

אחרי גבארני כדאי לנסוע דרך מעבר טורמאלט לכיוון באנייר דה לושון וויהלה.מגבארני לוויהלה(בירת עמק האראן)כ3 שעות.
                                    מוויהלה כ50 דקות לאספוט עד שעה מכסימום.

אשמח לסייע

רונן
                                    • גולני
                                      גולני נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה רונן
                                      מסתבר שנסיעות לא ממש ארוכות זה נחמד. אכן מעט צפוף, אולי נצליח להוריד את הנשים מאנדורה Razz (אנחנו שני זוגות)
                                      ואם לא יש בהחלט מצב של פיצול. הן לחנויות ואנחנו לטיול בטבע. יש לך המלצות לטיול יום באנדורה?
                                      • Ronen. 0

תודה רבה רונן
                                        יחד עם זאת הנסיעה תובעת תשומת לב-הרבה פיתולים וצריך מיומנות נהיגה טובה אבל הכבישים טובים והנהגים אדיבים.
                                        שני זוגות ממש כיף!!
                                        העיירה לוז סט סאבויר מאד טובה להתמקמות בפירינאים הצרפתיים ובמלון דירות ששהינו מחיר טוב מאד(דרך בוקינג)ובריכה מקורה סאונה יבשה חמה וג'אקוזי פתוחים עד 2030.נשמע לי סבבה לסיום יום טיול.

באנדורה יש כל מיני כנסיות וכפרים-לא משהוא שיפיל אתכם לדעתי אחרי הפירינאים הגבוהים אז אולי תתענגו על איזו ארוחה טוב אתה והחבר?

לא יודע מה מחפשים באנדורה כי אם ישאר לכם זמן בברצלונה לפחות באופנה טובה וזולה יש פתרונות.

רונן

נועם-מתנצל אם גלשנו קצת לתחום שלך.
                                        • אביג5
                                          אביג5 נערך לאחרונה על ידי

מסלול טיול בפירנאים
                                          אשמח להערות על המסלול שמגיע לבישולו הסופי (מדובר במשפחה + 15, 17):
                                          2.8 - נחיתה בברצלונה ב11, איסוף רכב ונסיעה לכיוון אורדסה.(נראה שיהיה חם מידי לטייל במונסרט ב1 בצהריים ומחפשת משהו אחר אבל לא מאתגר מידי כי אנו ערים מ2, )לינה Labuerda
                                          3.8 - קניון אוניסקלו, רפטינג - אם נמצא באזור? לינה Labuerda.
                                          4.8 - אורדסה: טיול למפל זנב הסוס , oto, נסיעה לצרפת.לינה לוז
                                          5.8 - קרקס גוורני, קרקס טורמוז, לוז.
                                          6.8 - גשר ספרד ואגם גוב, הליכה לקורטרה, לינה: לוז.
                                          7.8 - לא יודעת?? נסיעה כביש D918 ו-D618 עד וייאה.
                                          8.8 - אייגסטורטס דרך בוי - וייאה.
                                          9.8 - אייגס טורטס דרך אספוט - וייאה. נראה לי שזה לא ממלא את היום ואשמח להצעות.
                                          10.8 - משהו באזור. נסיעה למונסרט במטרה לא לטייל בחום - אולי אחרי 15:00, האם מעשי? נסיעה לברצלונה למלון ליד שדה התעופה.
                                          11.8 - החזרת רכב בשדה והמראה ב11.

ההתלבטויות:
                                          3.8 יש זמן לעוד משהו?
                                          4.8 הנסיעה היא ארוכה מידי באותו יום לאחר הטיול? האם להתחיל בנסיעה ולישון בדרך במקום לחזור לאיינסה?
                                          לגבי צרפת : הקרקסים נראים מדהימים וגם תאור מעברי ההרים ומצד שני יש לנו רק 9 ימים וזה מוסיף המון נסיעה וגם אנחנו נופלים על סופ"ש ואני חוששת מאתרים מפוצצים בתיירים. אולי עדיף לטייל יותר בעמק אראן? האם זה "מצדיק" את הנסיעה הארוכה שבאה על חשבון טיולים אחרים?

בשביל הצטיידות של ציוד טיול וגם סופר, איפה כדאי מאחר ואנחנו נוסעים מהשדה ישר לכיוון אינסה?

תודה, אביגיל
                                          • Ronen. 0

מסלול טיול בפירנאים
                                            שלחו לי במייל.
                                            • מבצעים בלוז
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון