חזרנו משבוע במונטנגרו
-
חזרנו משבוע במונטנגרו-המשךהצלחתי לצרף התמונות מהבוקר..תיכף אשלח עוד שתיים...
נילי - קבלי טורקיז נוסף....
ציפי
-
חזרנו משבוע במונטנגרו-המשךעוד שתי תמונות - שימו לב לרחבת הכדורסל המסומנת על הכביש - זה כל רוחבו וזה עוד קטע רחב במיוחד, (שימו לב למשל לרוחב הכביש כשהפרה חצתה לה בנחת את הכביש..התמונה צולמה מהרכב)ובוודאי וודאי שהקטע עם הסל היה רחב לעומת מה שהיה לנו למחרת...
-
חזרנו משבוע במונטנגרו-המשךציפי - התמונה של נהר פיבה - מהממת!!!!
גם אני מכורה לטורקיז הזה.
רוצה עוד כזה!!!
רחל לבון -
חזרנו משבוע במונטנגרו-המשךהיום השביעי והאחרון: אחרי ארוחת בוקר במלון, שהיתה שונה מהמלונות האחרים – מגישים לשולחן ארוחת בוקר לבחירה לפי סגנונות שונים. השווי יצרית הייתה העשירה במיוחד...
יצאנו לטבול באגם הקרוב אגם KRUPACKO שנמצא 3-5 דקות נסיעה מהמלון. תכננו טבילה קצרה, אבל המים הנעימים והחום שידענו שמצפה לנו בדוברובניק היטה את הכף להישאר יותר. בסביבות 11:00 חזרנו למלון (הצ'ק אאוט מאוחר יחסית – ב12:00) כך שהתקלחנו בנחת ויצאנו בסביבות 11:30 לדרך. הכביש שמתואר בספר שלנו ככל כך מפחיד והזוי, הכביש שבין GRAHOVC ל-RISAN השתנה – דובר בכך בפורום, אם אינני טועה. בקטעים רבים המקבילים לכביש המקורי נסלל כביש חדש חדש והדרך מתקצרת פלאים. אנחנו לא וותרנו על 9 הק"מ המפותלים האחרונים בדרך הישנה לריסאן – הדרך מסמרת השיער ביותר שעשינו - הדרך צרה ביותר, מפותלת במידה שלא תיאמן ויורדת מגובה של להערכתי כ 900-1000מ' מעל פני הים ועד לגובה פני הים. פעמיים בלבד באו מולינו מכוניות ולמזלינו, המונטנגרים לא נלחצו ובדרך נס המעבר זה על פני זה עבר בהצלחה...
הקטע הכי הזוי היה שבנקודה כלשהי האספלט פשוט נגמר במעין מדרגה, אחד מאיתנו יצא לבדוק מעבר לפיתול וראה שהאספלט שב שם לתחייה, ועברנו את המגרעת הזו לאט לאט ובלי נזקים למעט המון פרפרים בבטן! לדעתינו תשעת הקילומטרים הללו לקחו לנו משהו שבין שעה וחצי לשעתיים. אבל עם כל התיאורים האלה אני חייבת לומר שבדרך נחשפים לנוף כל כך יפה שזה פיצוי עצום!! העיר ריסן שלחופו של מפרץ קוטור מתגלה קרוב וקרוב יותר ממעוף הציפור ועד לגובה המים – מקסים. ברכנו הגומל שהגענו ולא היה אכפת לנו כבר שנשאר לנו מעט מאד זמן בדוברובניק...
בריסן ישבנו לאכול במסעדה שבה אכלנו שבוע קודם, אגב – ממליצה בחום על הגבינה המטוגנת...
בתכנון המקורי הקצבנו לדוברובניק 4 שעות...נותרנו עם שעה וחצי, הספקנו לטעום ממנה מעט, לא נורא לדוברובניק אולי עוד נחזור, לדרך אל ריסן, אני לא מאמינה...מה גם שהיה חם, חם, חם על חומות העיר, אבל המראות יפים.
זהו זה. מקווה שהתיאור יהיה לעזר למי מכם שמתכוון לנסוע למונטנגרו המיוחדת כל כך. היא עדיין לא ערוכה במאת האחוזים לתיירים, אבל זה גם מה שיפה בה, כמובן מעבר לנופים הקסומים וודאי לחופים שלה שאותם לא ניצלנו בנסיעה הזו והטעימה מקוטור הבהירה לנו שזו היתה בחירה נכונה, עבורנו לימות הקיץ החמים ולחים!
ערב טוב
ציפי
נ.ב רחל- אתם הגעתם מכיוון פודגוריצה לסקדאר, נכון? ונכון שהטורקיז הזה הוא בדיוק כמו במציאות, ממש לא ייאמן...גם אני מתה על הירוקים וכחולים האלה...
-
חזרנו משבוע במונטנגרו-המשךבתשובה לשאלתך
אני מתכנן להגיע לקולשין דרך ניקיסיק שבניק וזבליאק.
מזבליאק לקולשין נמצא קניון הטארה.
במקום ללון בזבליאק חשבתי להמשיך לקולשין לטייל בנהר הטארה, ( טיול ג'יפים), האגם השחור. ואז יש באותו יום 255 ק"מ מדוברובניק.
בקולשין תיכננתי ללון יומיים בקר בשמורת הביוגרדסקה גורה, אגם הדורמיטור.
בקשר ללינה בפולאר, אין ודאות איזה חדר יתנו לי, למרות שהזמנתי דירת חדר אחד ב-70 אירו. -
חזרנו משבוע במונטנגרו-המשךאיציק
לי זה נשמע תכנון עמוס עד בלתי אפשרי. אסתכל יותר מאוחר או מחר במפה אבל על פניו זה לא נשמע לי מוצלח כל כך.
אגב אנחנו שלמנו על סוויטת חדר 90 יורו - אולי בגלל שזה נחשב עונת השיא? -
חזרנו משבוע במונטנגרו-המשךאיציק - לא יודעת מאיזה כביש החלטת לנסוע אבל אנו יצאנו מדוברובניק נכון יותר CAVATAT עברנו דרך ביקור בקוטור, בפראשט, בבודווה והספקנו להגיע עד וירפאזר והיה כבר 18.00 והיינו עייפים. לא יודעת כמה ק"מ זה אבל זה נראה הכי מה שנתן לבצע ביום אחד אלא אם אתה עולה בדרך אחרת.
קולשין לא כזו מלהיבה בשביל להיות בה שני לילות.
ציפי- תוגה רבה על השיתוף נהניתי מאד מסיפור הטיול שלך.
אנו אכן באנו מכיוון פודגוריצה וסטינו דרומה לכיוון רייקה צ'רנוביסקה.
הצבע של הנהרות שלהם משגע. איני יודעת אם ביקרת בסלובניה אבל נהר סוצ'ה שם הוא גם עם טורקיז כזה משגע. אולי הטיול הבא שלך?
רחל לבון -
חזרנו משבוע במונטנגרו-המשךלרחל ולציפי
לאחר סיעור מוחות משפחתי, עם ציפי, אשתי,להלן התכנית:
יש דרך מדוברובניק לזבליאק דרך בוסניה הרצווגובינה לניקיסיק, וסבניק ומשם לזבליאק. ס"ה 171 ק"מ - 3 שעות נהיגה.
הכניסה לבוסניה הרצוגובינה ל-38 ק"מ בלבד ומאושרת ע"י חברת ההשכרה.
אני מבין שאין צורך באשרת כניסה.
לינה בזבליאק וטיול בדורמיטור, קניון טרה , טיול ג'יפים.
למחרת נסיעה לאורך קניון הטארה לקולאשין, לפני קולאשין כניסה לשמורה ביוגרדסקה גורה.
מרחק בין נקודות הלינה - 85 ק"מ.
בסלובניה ביקרתי בשנת 1989 , ואני מתכנן לבקר שוב בתחילת טיולי.
לגבי הביקורת על נמלון פולאר, אני אצטרך לבדוק טוב לפני קבלת החדר, מקוה שבאוקטובר לא יהיה מלא ואוכל להחליף חדר.
יש ס"ה 4 מלונות בזבליאק באתר בוקינג קום.
אגב לשלוש המדינות, קרואטיה, סלובניה , מונטנגרו, האם יש צורך בהוצאת מטבע מקומי או שאפשר לשלם באירו ובכרטיסי אשראי. -
חזרנו משבוע במונטנגרו-המשךלאיציק בוקר טוב
לקרואטיה יש צורך בקונות. היתר ביורו.
בזבליאק יש הרבה מלונות אבל לא כולם כנראה מקושרים ע"י בוקינג. יש גם המון צימרים וכיון שאתה נוסע באוקטובר לא בטוח שבכלל יש צורך להזמין מקום מראש.
רחל לבון -
חזרנו משבוע במונטנגרו-המשךבוקר טוב
רחל - עדיין לא היינו בסלובניה והיא בהחלט בהחלט באה בחשבון כיעד הבא...כחולים משגעים תורמים תוספת נכבדה להכרעה לגבי היעד לטיול
איציק - התיכנון הזה נשמע לי הרבה יותר טוב, גם ריאלי וגם תוכלו להינות מהדרך. לגבי המטבע, במונטנגרו שלמנו הכל ביורו ובמלונות רבים אפשר לשלם באשראי. בפולאר, בוודאות אפשר באשראי.
לגבי הלינה, בזבליאק יש הרבה יותר מ 4 מלונות, כך נראה לנוובכלל יש שם תנופת בנייה. אני מאמינה שבאוקטובר יהיה סיכוי רב לכך שתוכל לדרוש חדר מתאים לכם ושמחה שיכולה להועיל לכם בכך שתהיו פשוט מודעים לכך לא לקחת את החדרים במבנה המרכזי העליונים ביותר. יתכן שעד אוקטובר כל הציוד בחדר, המודרני למדי, יתפקדו היטב, אבל לדעתי המדרגות הן לא לעניין.
תהנו!! -
ארוחת הבוקר בקוטורעוד חוב קטן...לגבי ארוחת הבוקר בקוטור שהיתה ממש מציאה: 4 יורו לאדם ושפע של אוכל, כפי שתארתי. מצאתי את הפרוספקט שלקחנו במקום, זוהי מסעדה הצמודה למלון
hotel Vardar & restaurant Galion
כשנכנסים לעיר העתיקה רואים מיד ממול לשער מגדל שעון. מימין צמודה אליו מסעדה ומימין לה מצויה המסעדה הזו. -
זבליאקאני אוהב להזמין מראש לינות ולטייל בראש שקט.
ההזמנה בבוקינג מאד נוחה, אין דמי ביטול, רואים בתמונות את מה שמקבלים ואפשר לוודא שיש חניה ואינטרנט ותשלום בכרטיס אשראי.
האם יש אפשרות לראות כל אלו מראש בצימרים הרבים שיש בזבליאק?
אם הייתי מקבל תיאור של מישהו שהיה שם ולן בצימר מומלץ , אולי הייתי משנה את דעתי, כמו שהזמנתי בסלובניה ,בבוהינסקי בלה אצל Ravnik
לפי המלצות רבות שקראתי כאן באתר. -
זבליאקאנחנו יצאנו בבוקר מזבליאק, חצינו את פארק דורמיטור והגענו חזרה לדוברובניק עד צהרי היום - לא נורא, והדרכים יפות מאוד
בזבליאק אין הרבה מלונות אבל יש צימרים בכל מקום - יש לשכת מידע ואפשר לשאול שם - ככה הגענו לצימר שבו ישנו (אין לו שם רשמי) -
זבליאקלטעמי לצאת בבוקר מהדורמיטור ולהגיע לדוברובניק בצהרי היום זה תפסת מרובה לא תפסת. הכל עניין של טעם אישי - אם מתכוונים לעשות לפחות מסלול או שניים ברגל, מסלולים קלים כמו שאנחנו עשינו, ולנשום קצת את האויר והאוירה אז זה לא זה...לפי הלוז של לצאת מזבליאק בבוקר ולהגיע לדוברובניק בצהרים זה רק לסע ולסע...
ועוד דבר, איציק - בקשר ללינה בזבליאק אני לא יודעת איך אני הייתי נוהגת בדיעבד ובנסיעה כמו שלכם שלא בשיא העונה. גם אנחנו אוהבים לסוע בראש שקט ויש לזה לפעמים מחיר. אז מצד אחד אני ראיתי במו עיניי הרבה יחידות נופש וגם כמה וכמה מלונות בזבליאק ומצד שני אני לא יודעת איך מגיעים לכולם מכאן. בכל אופן אני מאמינה שאם אתה מודע למה שכתבתי על פולאר אז לא תפלו...
ציפי -
זבליאקלציפי
הצחלתי להתכתב עם המלון.
הם מציעים לי קומה ראשונה במלון או להעביר אותי לוילה.
Dear Yitzhak,
We are so glad that you will be our guests. From the entrance to the complex to the hotel is about 100m . In front of the hotel is parking under video surveillance, and you can park your car next the hotel until things bring. You are located on the first floor of the hotel. If you have health problems we can offer you one of our villas.
Best regards
-
זבליאקהיי איציק - שמחה שאשרו לך את זה. בקומה הראשונה זה סביר, אלא אם אתם מתקשים לעלות בכלל מדרגות. את היחידות הבודדות ראינו רק מבחוץ, הן נראות נחמדות אבל אין לי מושג לכמה כל יחידה כזו מחולקת. כך או כך נשמע שהבטחת לעצמך שלא תקבל את הקומה העליונה וזה מצויין!
תהנו!
ערב טוב
ציפי -
חזרנו משבוע במונטנגרו
בוקר טוב למשפחה המטיילת מפעם !
סיימתי לעבור על תאור הטיול שלכם במונטנגרו.אנחנו היינו במונטנגרו רק יומיים וכל זאת במסגרת טיול מאורגן של 11 ימים שכלל גם את קרואטיה וסלובניה .
מאד אהבתי את התאורים שלך והמהתמונות המדהימות !
נהנתי לטייל אתכם !
תודה ! -
זבליאקקראתי ונהנתי מהפרוט והחויות שלכם, מתכונן לטייל במונטנגרו בספטמבר,אשמח לפרוט מדויק יותר אם אפשר לגבי מציאת הדרך לפסגת הקורבץ. למשל "הדרך לנדגורה" אני לא מוצא במפה ובאתרי המפות את השם הזה. אולי באותיות לטיניות???? איך כותבים את זה..
תודה מראש אבי -
זבליאקלציפי
פרק נוסף בעניני לינה בזבליאק.
הצלחתי ליצור קשר עם מלון MB שהרבה מטיילים היללו לפחות את המסעדה שלו והזמנתי אצלו את הלינה במחיר 55 אירו. -
זבליאקאיציק - שמחה שהגת מלון בתוך ז'בליאק. מעניין איך יהיה. לפחות יצאת יותר בזול...מאמינה שתהנו!
למטייל המתמיד - שמחה שנהנת "לטייל" איתנו זו הרי אחת מכוונותיו של הפורום.ף אפשר כך להגיע לכל כך הרבה מקומות...ואולי ברבות הימים תגיע לטיול ארוץ יותר במונטנגרו היפה!
אבי- גם במפה של 1:150,000 נדגורה לא מופיעה. היא מוזכרת בספר שלנו וכותבים זאת כך: nadgora. זה לא כל כך משנה, כפי שאמרתי - פשוט לשאול מקומיים שוב ושוב. אני אנסה לשחזר את שם המלון בז'בליאק שמאחוריו יוצא הכביש, ואם אצליח, אעלה את זה כאן בפורום. אני מאמינה שגם ב INFORMATION ידעו להסביר לכם. יש בסוף הכביש הראשי של העיירה T שבצידו השמאלי חניה ובצידו הימני סופר. בחניה נמצא
ה- INFORMATION.