ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דלהי- רישקש

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    12
    27
    5621
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • litalf6
      litalf6 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם
      זו הודעה ראשונה שלי בפורום אז אני קצת ירוקה...
      אני טסה לדלהי ב-26.9 ואני אמורה לפגוש את אח שלי ברישקש. מעולם לא הייתי בהודו ואין לי מושג איך מגיעים מדלהי לרישקש, הבנתי שהדרך הכי טובה היא רכבת אבל אין לי מושג איך להגיע מהשדה תעופה בדלהי לתחנת רכבת (ושכחתי לציין שאני נוחתת ב-24:00 בלילה ויש לי רק 3 שבועות לטייל אז כל יום חשוב לי ואני לא רוצה להתקע סתם לילה בדלהי...) מה גם שאני בחורה שמטיילת לבד ויש לי הרגשה שיש מצב גדול מאוד שיעבדו עלי...
      אשמח לטיפים להגעה מדלהי לרישקש או אם יש עיר באיזור שיותר קצר להגיע אליה- זה גם סבבה.
      תודה,
      ליטל
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אריק הישן
        אריק הישן נערך לאחרונה על ידי

דלהי- רישקש
        היי ליטל,
        - לפני הקודם כל: תחליפי בשדה קצת כסף זר לרופי מקומי שיהיה לך איך להתנהל. בעיר תקבלי שער יותר טוב - אבל קצת את צריכה. הבנקים פתוחים 24 שעות.
        - קודם כל: ביציאה משדה התעופה אל תקחי סתם כל מונית. יש ביציאה דוכן (עם תור לרוב) של תשלום מראש - PRE PAID. תגידי להם שאת רוצה להגיע למיין באזאר, והם יגבו כסף (בסביבות 300 רופי) ויקצו לך מונית ויתנו לך קבלה. את הקבלה צריך להראות ביציאה משדה התעופה אבל נותנים לנהג רק כשמגיעים ליעד.
        - עבור הלילה הראשון ("בלי אמא" כדברי השיר) כדאי ללכת למלון טוב: מלון ויוואק במרכז המיין-באזאר מומלץ על ידי (אפילו שהם לא נותנים לי אחוזים).
        - תקחי רכבת לעיר בשם הארידוואר - HARIDWAR הקרובה לרישיקש. כרטיסים לרכבת: או דרך האינטרנט באתר CLEARTRIP.COM או בדלהי, יום אחרי ההגעה, מיד בבוקר תלכי לתחנת הרכבת הסמוכה (10 דקות הליכה מהמלון הנ"ל), תשאלי על הלשכה לתיירים (בקומה שניה של התחנה). תתעלמי מכל מי שיגיד לך שהלשכה סגורה/עברה מקום/בשיפוצים וכו'. בלשכה הזו ימכרו לך כרטיס רכבת. כדאי שתקראי כאן בפורום (תראי בשאלות נפוצות בצד שמאל) על נוהלי הרכבת. זו תורה ולימוד היא צריכה.
        - מהרידוואר תקחי ריקשה לרישיקש. תבקשי מאחיך שיכתוב לך לאן להגיע ואיפה לפגוש אותו כי רישיקש מאד מבוזרת.
        דרך צלחה.
        • תאי
          תאי נערך לאחרונה על ידי

דלהי- רישקש
          היי litalf6,
          מציע לקחת מונית משדה התעופה למיין באזאר (בטח יהיו עוד מטיילים שיעשו זאת). קחי גסט האוס בהארי ראמה, יס פליז, אג'אי וכ' (הם פעילים כל הלילה) ולכי לישון.
          בבוקר תקומי ותתארגני.
          יש במיין באזאר סוכנויות נסיעות רבות. קני כרטיס נסיעה ברכבת לרישקש.
          הדרך המהירה יותר היא לנסוע להרדיוואר (Haridwar) ומשם באוטובוס/מונית לרישקש.

אפשרות אחרת היא לקחת אטובוס ממוזג ישירות מדלהי לרישקש (כ- 6 שעות).

טיול מהנה,
          • litalf6

דלהי- רישקש
            בעיה חדשה!!
            כמה תחנות רכבת יש בדלהי? אני לא מצליחה להבין מהאתרים באינטרנט איזה רכבת אני צריכה לקחת ומאיפה בדלהי צריך לקחת אותה ע"מ להגיע לרישקש... זה נראה כאילו יש כמה תחנות...
            • פנינה מרקו
              פנינה מרקו נערך לאחרונה על ידי

את צריכה את תחנת new delhi
              ותבקשי כרטיס רכבת להארידוואר ל"שטבדי אקספרס". רכבת נוחה, מהירה ומפנקת.
              • הדר1978
                הדר1978 נערך לאחרונה על ידי

אופציה נוספת - אוטובוס תיירים
                בכל אחת מסוכנויות התיירות של המיין-בזאר ימכרו לך כרטיסים לאוטובוס תיירים שיוצא מסמוך למיין בזאר בלילה ומגיע לרישיקש בבוקר המוקדם שלמחרת -
                הנסיעה ארוכה יותר מזו של הרכבת ונעימה פחות, לדעתי, אבל מצד שני, חוסכת לך את ההתמצאות והניווט בתחנת הרכבת, שזכורה, לי לפחות, כחוויה קצת מבלבלת - בעיקר ביום הראשון שלך בהודו
                • טל יוגה
                  טל יוגה נערך לאחרונה על ידי

דלהי- רישקש
                  או שתטוסי מדלהי...משהו כמו 3000 רופי...
                  הטיסה מגיעה לשדה התעופה של דרהדון, מרחק חצי שעת נסיעה במונית לרישיקש
                  • EitanEitan
                    EitanEitan נערך לאחרונה על ידי

דלהי- רישקש
                    ממליץ על הרכבת המהירה "שטאבדי" זה ייתן לך נחיתה רכה. כמו שכבר כתבו, בבוקר שלמחרת הנחיתה גשי לתחנת הרכבת ורכשי כרטיס בקומה השנייה ( אזור מיוחד לזרים ). זוהי אגב תחנת הרכבת החדשה שנמצאת מרחק 10 דקות הליכה מהמיין בזאר. יש בדלהי גם תחנת רכבת בדלהי הישנה - מתחנה זו יוצאת בד"כ רכבת הלילה להארידוור ( זו לא ה"שטאבדי").
                    • zehavaxxx
                      zehavaxxx נערך לאחרונה על ידי

דלהי- רישקש
                      הי ליטל,
                      אני גם נוחתת באותו יום ואותה שעה בדלהי. אפשר להצטרף ביחד למונית.
                      אם את מעוניינת תצרי קשר או שפשוט ניפגש שם 🙂
                      שתהיה לך חופשה מהנה
                      • אריק הישן
                        אריק הישן נערך לאחרונה על ידי

דלהי- רישקש
                        לליטל:
                        - יש בדלהי 6 תחנות רכבת ומתוכן 3 הן ה"נפוצות" יותר. ברשימה ששלחו לך תתיחסי רק לתחנה שנקראת NEW DELHI. היא נמצאת ממש בקצה רחוב המיין-באזאר ואם תלוני במיין-באזאר אזי זה 10 דקות הליכה לרכבת או פחות.
                        - חוץ מזה עניתי לך בפרטי גם.
                        • litalf6

דלהי- רישקש
                          אבל אני נוחתת באמצע הלילה (24:00) ואני לא רוצה לבזבז לילה בדלהי. אילו אופציות תחבורה יש לי בשעה הזו? אני בכלל אוכל לקנות כרטיס רכבת בשעה הזו לרכבת של 6:00 בבוקר או שהמשרד כרטיסים סגור? או אולי בכלל עדיף אוטובוס של לילה?
                          תודה לכל מי שענה לי עד עכשיו, זה בהחלט עוזר
                          • shreder
                            shreder נערך לאחרונה על ידי

דלהי- רישקש
                            במקרה הטוב תגיעי לתחנת רכבת או תחנת אוטובוס משדה התעופה ב1:30, וזה רק אם המטוס שלך יגיע בדיוק בזמן.
                            הרכבת הכי מוקדמת להארידוור יוצאת ב3:30, וזה מתחנת הרכבת של דרום דלהי, והיא נמצאת באיזור לא מתוייר בכלל (לעומת תחנת הרכבת של ניו דלהי שנמצאת באיזור עם הכי הרבה תיירים בדלהי). אני לא חושב ששווה לך בשביל לחסוך 3 שעות, שתצטרכי להגיע למקום שבו את תהיי התיירת היחידה באמצע הלילה הראשון שלך בדלהי (מה שיעשה אותך למטרה), ותתחילי לחפש את הרציף של הרכבת שלך.
                            אני זוכר שביום השני שלי בהודו, כמה הלחיץ אותי כשהגעתי לתחנת הרכבת, והייתי צריך למצוא את הרציף הנכון. למזלי, הרכבת שלי הייתה ברציף שצמוד לכניסה. וזה עוד לפני שמישהו ניסה לעבוד עליי שהכרטיס שקניתי דרך האינטרנט לא תקף, ושאני צריך לקנות כרטיס אחר, דרך משרד התיירות ה"רשמי".

אולי יהיה אוטובוס שיוצא מוקדם יותר, אבל שוב, זה באמת יהיה שווה להתחיל להסתובב בדלהי באמצע הלילה, כדי להגיע לתחנה שממנה יוצא האוטובוס? תחנות אוטובוס בהודו הן בד"כ פשוט חניון בלי שום שילוט, ולמצוא את האוטובוס הנכון יכול להיות בעיה גם ביום. ואני יכול להבטיח לך שלא תצליחי לישון הרבה בנסיעה הזאת/

בקשר לקניית הכרטיס, הכי כדאי לדעתי (יש כאן כאלו שיחלקו עליי), זה לקנות את הכרטיס מראש דרך האינטרנט.
                            זה מה שתמיד עשיתי לנסיעה הראשונה שלי אחרי הנחיתה בדלהי. הדברים קצת השתנו מאז שהזמנתי פעם אחרונה (אנשים מחוץ להודו כבר לא יכולים להזמין דרך האתר הרשמי של הרכבת ההודית, וצריך להשתמש באתרים כמו makemytrip או cleartrip), אבל אני די בטוח שיהיו אנשים פה שיוכלו לעזור לך בזה, או אם זה יהיה אפשרי, יסבירו לך איך לקנות כרטיס בתחנה עצמה.
                            • shreder
                              shreder נערך לאחרונה על ידי

דלהי- רישקש
                              עכשיו בדקתי שוב את לוח הזמנים, וראיתי שהרכבת שיוצאת ב3:30 איטית יותר בשעתיים מהרכבת של 6:50 (שלוקח לה 4.5 שעות להגיע), כלומר שתחסכי בעצם רק איזה שעה.

גם אם יהיה אוטובוס ב2:00 מדלהי לרישיקש, יקח לו לפחות 6 שעות להגיע להארידוואר, ושם הוא יחכה לפחות חצי שעה עד שהוא יצא לרישיקש. אז גם במקרה הזה תחסכי רק איזה 2-3 שעות.

הדרך היחידה שתוכלי לחסוך זמן, זה לקחת טיסה כמו שטל הציע.

תוספת עריכה: מונית משדה התעופה ישירות לרישיקש (שאני די בטוח שאפשר לסדר את זה דרך סוכנות טובה ואמינה) תהיה האפשרות הכי מהירה וקלה בשבילך, אבל כמובן שזה יעלה הרבה יותר כסף מרכבת.
                              • egr403
                                egr403 נערך לאחרונה על ידי

דלהי- רישקש
                                מסכים מאד עם שרדר.

נראה שאת לא מבינה כ"כ את המשמעות של החיסכון בזמן שאת מנסה לחתור אליו. "על הנייר" הכל נראה טוב ויפה. במציאות רוב הסיכויים שהדברים ייראו אחרת. תשמעי בעצת אלו שהיו בהודו וייעצו לך כאן. הניסיון לחסוך לילה עלול לעלות לך יותר מאשר הכמה שעות הללו.

או שאת משלימה עם העובדה שתצטרכי לשלם הרבה יותר (כסף) עבור נסיעה ישירה לרישיקש משדה התעופה, כמו ששרדר הציע (מונית),
                                או שאת משלימה עם העובדה שכדאי לך לישון לילה כמו בנאדם בדלהי, לקום כמו בנאדם, ולעשות את הנסיעה הזו כמו בנאדם.

והכי חשוב,
                                תיהני ותנשמי עמוק Smile
                                • yallaayala
                                  yallaayala נערך לאחרונה על ידי

לדעתי אח שלך הוא הפתרון
                                  אם הוא כבר נמצא בהודו, המרחק בין רישיקש לדלהי הוא זניח , הוא יכול לבוא לדלהי ביום שאת נוחתת, לקנות לכם כרטיסי רכבת ליום המחרת, לקחת לכם חדר בגסטהאוס ולקבל אותך עם כוס צ'אי במיין באזאר כשתגיעי.
                                  • litalf6

לדעתי אח שלך הוא הפתרון
                                    או.קי,
                                    תודה לכולם.
                                    שכנעתם אותי.
                                    אני אשן לילה בדלהי אקום ב-6:00 בבוקר ואלך לתחנת רכבת לקנות כרטיסים לרכבת הכי מהירה להרדיוואר. מקווה שאני אסתדר שם... אבל אם יש עוד כל כך הרבה תיירים נראה לי שיהיה בסדר.
                                    אז המון המון תודה לכולם.
                                    דרך אגב- יש המלצות למה כדאי לעשות באזור? אני ואייל (אחי) חשבנו לעשות קצת רישקש, קצת פושקר, רג'סטן ושמענו המון המון דברים טובים על האמפטי אז בטוח גם נהיה שם. אנחנו פחות בקטע של יוגה ויותר בקטע של טיולים, נוף ואם יש ספורט אתגרי- אז גם.
                                    אז המלצות למה לעשות בכל אזור יתקבלו בברכה...
                                    • egr403

לדעתי אח שלך הוא הפתרון
                                      עוד המלצה -
                                      אלא אם מישהו הסביר לך את הפרוצדורה בתחנת הרכבת (לאיפה הולכים, ממי נמנעים, איך ממלאים טפסים והכל),
                                      אל תלכי לתחנת הרכבת אלא לאחד מסוכני הנסיעות ברחוב המיין בזאר.
                                      כדאי גם לשאול תיירים איזו סוכנות מומלצת.
                                      ואם את הולכת לסוכן והוא אומר לך שאין כרטיסים לשבוע הקרוב כי יש פסטיבל גדול ברישיקש ואז הוא ממליץ לך לקחת מונית (או תרחיש דומה), תגידי תודה וצאי. Smile

אם יש לך רק שלושה שבועות וכל יום חשוב,
                                      "האמפטי" (Hampi) היא לא כ"כ באזור.
                                      למעשה היא ממש רחוקה מרישיקש.
                                      אם אתם בוחרים טוב את היעדים ולא מתפזרים יותר מדי,
                                      תוכלו להגיע אליה אחרי כשבוע וחצי ברישיקש וליהנות גם ממנה למשך כשבוע וחצי (מינוס היומיים בערך של נסיעה והתארגנות).

ברישיקש יש ספורט אתגרי (רפטינג),
                                      אבל בזה אני לא מבין כ"כ.
                                      • פנינה מרקו

אלעד
                                        סוכנות נסיעות אמינה ורצינית במיין באזאר לא תמכור כטיסי רכבת. הם ישלחו אותך לתחנה הקרובה - ניו דלהי. אין פשוט מזה: הולכים עד התחנה, נכנסים בכניסה הכי שמאלית ועולים לקומה השנייה. יש שלט ענק - דלפק לתיירים וזה בעצם אולם גדול בו רק זרים יכולים לרכוש כרטיסים. שירות מהיר, טוב ואמין.
                                        • egr403

אלעד
                                          באמת?
                                          לא ידעתי... Smile

אני זוכר שהסוכנויות הללו יעשו כל מה שתבקשי,
                                          כולל הזמנת רכבות, כל עוד הן יכולות לעשות מזה כמה רופיות.
                                          • פנינה מרקו

בגלל זה אמרתי "אמינה ורצינית"... ולא חאפרים.
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון