ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    היינו היום בסקי גלבוע

    פורום סקי וסנובורד
    15
    23
    7877
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מיכל ע
      מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

      היינו היום בסקי גלבוע והדעות חלוקות: אני אומרת שהיה מיותר (מיציתי אחרי חצי שעה), בת ה-11 (שגולשת פרלל) נהנתה, אבל לא תרצה לנסוע שוב במיוחד מת"א, ובן ה-7.5 (שגולש סנואו פלאו) נהנה ומוכן לנסוע שוב במיוחד. בעצם זה תלוי איך מסתכלים על זה – אם מתייחסים לזה כאל אתר סקי, אז זה ממש לא, אבל אם מחפשים אטרקציה לקטנים (מגיל 5) ולגדולים, ללא ניסיון גלישה או שהם גולשים מתחילים, אז זה כן מתאים, אלא שמדובר באטרקציה יקרה.
      אתחיל ואספר שבסוף השבוע הקודם היינו בטיול באזור וחשבנו לקפוץ, אבל במשך יומיים (חמישי ושישי) לא ענו לי בטלפון. רצינו לבדוק מה זה אומר שהאתר נסגר ביום שישי בשלוש (זה אומר שאפשר להגיע עד שלוש – המסלולים נסגרים בחמש) ואם חייבים מכנסיים ארוכים (היו הרבה עם מכנסיים קצרים והאמת שלא הבנתי למה רשום באתר שצריך מכנסיים ארוכים, אבל לא רשום שצריך גרביים...). מכיוון שבאותו טיול עברנו במקרה ליד האתר והילדים נורא התלהבו, נסענו לשם היום במיוחד.
      לאחר התשלום (אפשר לבחור במסלול הלימוד עם/בלי הדרכה או במסלול ה"פרימיום", מינימום שעתיים) מקבלים ציוד סקי וצמיד שמשמש לכניסה לאזורי הגלישה (מופעל מרגע הכניסה לאזור הגלישה). את מסלול המתחילים לא בדקנו, אבל זה מסלול קצר שלצידו מסוע (כשעולים על המסוע צריך להוריד את המגלשיים. למה?).
      מסלול הפרימיום נראה בהתחלה לבן ה-7.5 מפחיד, אבל אחרי פעם אחת גם הוא הבין שאין ממה לפחד – נורא קשה לפתח שם מהירות! כדי להגיע לקצה המדרון מבלי לצעוד צריך לדחוף טוב עם המקלות ולקחת תנופה. אני עוד איכשהו הצלחתי לגלוש טיפה, אבל הילדים, עם המגלשיים הקצרים והמשקל הנמוך, הצליחו מקסימום לגלוש בקו ישר (אם הם היו מנסים להסתובב הם היו נתקעים) וגם זה די בקושי. בקצה מסלול הפרימיום יש מעלית כסאות ישנה, שהבעיה המרכזית איתה היא שהילדים היו צריכים שמישהו מעל גיל 13 יעלה איתם. זה גרם לילדה לחכות שם בכל עליה. חוץ מזה יש מסוע שמעלה מתחתית המסלול עד אמצע המסלול (ושם אפשר להתחבר גם למסלול המתחילים). מסוע זה אומנם פעל כל הזמן, אבל לא היה מאוייש ע"י מפעיל, מה שלא תרם להרגשת הביטחון שלי. מבחינת ציבור הגולשים בעיית המתאבדים מהחרמון לא היוותה בעיה – גם אם היו כאלה במסלול (אני מניחה שהרוב ביו במסלול המתחילים) איטיות הגלישה הבטיחה שלא יהיו התנגשויות.
      באתר היו רק שני תאי שירותים פעילים (ואחד לא תקין), שניהם ממש לא מתוחזקים ברמה סבירה. יש במקום תאים לאחסון ציוד אישי, אבל לא ראיתי מנעולים (לא שאלתי אם יש).
      סיימנו את היום בקימל בגלבוע, שם, בניגוד למה שמפורסם באתר האינטרנט של המסעדה, לא היו עסקיות בשישי והאוכל היה בינוני.

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אראל_
        אראל_ נערך לאחרונה על ידי

        היינו היום בסקי גלבוע
        שמעתי שזה על הפנים... ואי אפשר בכלל לקרוא לזה סקי.
        לגולשי הסנובורד הבנתי שזה בכלל לא מתקרב להרגשה של שלג אמיתי.. וקשה לשלוט בפניות.

        מתי כבר ירד שלג בחרמון ?! Crying or Very Sad
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • eduoxman
          eduoxman נערך לאחרונה על ידי

          מיכל מיכל מיכל
          את לא עומדת בפיתויים.
          הייתי מצפה שאמא מנוסה כמוך תדע (ואת יודעת) שסקי עושים בחו"ל.
          ויום יומיים בשנה בחרמון (וגם זה בקושי).
          בגלבוע, יצאתם בזול, כי יש כאלה שנפצעו שם, אבל כנראה הם התיזו פחות מים או פחות חומר סיליקוני מחליק ואז אי אפשר לפתח מהירות.

          אכן, זו חוויה לאלה שלא גולשים, אבל לנו? האליטה שנחשפה ללבן האמיתי?
          אין צ'אנס, אבל כל הכבוד שניסית (מה לא עושים בשביל הילדים האלה???).

          הכי מפתיע, קימל. בתי והחבר אכלו שם (הוא שף) ומאד נהנו, חבר אחר אכל פעמיים ברציפות. מפתיע.

          בגלבוע יש גם סינגלים לא מוצלחים (מסלולי אופניים), שיש עליהם הרבה ביקורת לא טובה, הרסת לי את הקימל, אז בגלבוע אני אעבור רק בדרך לירדן... Laughing

          והכל כמובן בהומור, לא לקחת שום דבר ברצינות מי מה שאמרתי...
          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מיכל ע
            מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

            אדוארדו השתגעת?
            אין סיכוי שאני אקח את הילדים היקרים שלי לחרמון, זה סכנת נפשות עבורם. אני אומנם למדתי לגלוש בחרמון, אבל זה היה לפני המון שנים ובשנים האחרונות גם אני כבר לא נוסעת לשם - זמן הגלישה ביחס לזמן העלייה ברכבלים וחווית התורים לא מצדיקה את הנסיעה מת"א.
            אופניים זה לא על השלג, נכון? אז זה לא בשבילי (-:
            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • bebebe
              bebebe נערך לאחרונה על ידי

              אדוארדו השתגעת?
              לגילבוע מגיעים לראות פריחה של אירוסים ,ציבעונים ובין היתר להסתכל על הרכבל המצוקמק לסגור עינים לדקה ולחלום על אוסטריה.לחרמון נוסעים אך ורק משוגעים או למי שיכול לשכור הליקופטר מהבית ישר למסלול.
              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • מסלול אדום
                מסלול אדום נערך לאחרונה על ידי

                אדוארדו השתגעת?
                תיקון קטן: לחרמון נוסעים אך ורק משוגעים או למי שיכול לשכור הליקופטר מהמסלול ישר לבית חולים

                - מ.א.
                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • הרמינטור
                  הרמינטור נערך לאחרונה על ידי

                  אדוארדו השתגעת?
                  כאיש עסקים כואב לי לראות כזה פרוייקט יורד כנראה לטמיון,משער שמיליונים רבים הושקעו וההפעלה כרוכה בהמשך הפסדים.
                  קשה לי להבין איך אדם עם שכל בקודקודו לא צפה זאת מראש ופשוט נמנע מפרוייקט שכזה,על מנת שיהיה אפשר להרוויח לירה מכאן צריך שמאות ואלפים יגדשו את המקום כל יום.עברתי ליד,ראיתי את המסלולים,וממש לא ברור לי מה יש לעשות שם.עצוב.
                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • ניסים
                    ניסים נערך לאחרונה על ידי

                    אני מוכן לבוא איתך לחרמון
                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • gili9
                      gili9 נערך לאחרונה על ידי

                      היינו היום בסקי גלבוע
                      הייתי שם במאי, לא הרבה אחרי שחזרתי מזלבאך... זה כמובן הסתבר כטעות רצינית.
                      בגלל שאני עושה סקי המון שנים, רציתי פעם אחת לנסות סנובורד. לא בא לי להקריב חופשה בחו״ל בבילוי על התחת פתאום, אז חשבתי שזו הזדמנות טובה לנסות איך זה מרגיש בסקי בגלבוע.
                      לא עברו 10 דקות, נפילה רצינית, סיבוב של הכתף והתעלפות על המסוע כדי להבין (אחרי התאוששות קלה) שזה לא ממש מרגיש כמו שלג, שאני לא הראשונה ולא האחרונה שנפגעת שם, ושאני לא עולה על סנובורד בחיים בגלל הטראומה...
                      יש לציין שהכאילו הדרכה שם היתה לא משהו בלשון המעטה, וכמוני נמרחו עוד כמה אנשים. בשלג אמיתי הנפילות פשוט אחרות משום מה.
                      חבל לי מאד כי בהתחלה זה נשמע רעיון טוב, ואטרקציה תיירותית חביבה. בפועל זה יכול להרחיק אנשים במקום לעודד את הפעילות הזו... 
                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • emmagen
                        emmagen נערך לאחרונה על ידי

                        היינו היום בסקי גלבוע
                        שלום מיכל וכולם,
                        וואו איזה סיפורים. לאחר שנים של טיולים משפחתיים בארופה השנה פעם ראשונה החלטנו לנסות חופשת סקי באוסטריה, כרטיסים ולינה הוזמנו מזמן לחופש פסח. מכוון שהיחיד שיודע לגלוש זהו בעלי שגלש בתור ילד ברוסיה החלטנו כן ללמוד לפני שנוסעים בסקי בגלבוע. הילדים שלי התנסו פעם בחרמון ומאוד נהנולפני כמה שנים ומאז גולשים רק בסקי בגלבוע. בשבוע שעבר גם אני ניסיתי ואפילו נהנתי. גם לנו הביקור האחרון לא עבר בשלום, בעלי גלש במסלול פרימיאום וברגע שהתקרב לבור ( לא יודעת על מה מדובר לא עליתי למסלול פרימיאום) ברגע אחרון ראה ילד בתוך הבור ומאין ברירה היה צריך ליפול. מאז כואבות לו הצלעות ויש כאבים בזמן השיעול.
                        השאלה שלי האם זה כל כך שונה מגלישה אמיתית אולי כדי לעזוב ולא לנסות אפילו ללמוד עד שנגיע לאוסטריה, שם כמובן ניקח שיעורים בבית ספר לסקי.
                        בתודה מראש אמה
                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • yohanand
                          yohanand נערך לאחרונה על ידי

                          סקי שלג עושים בחו"ל, או שלא עושים בכלל.
                          ואם לא מתאפשר, עושים מה שמתאים כמו גלישת גלים אופניים וכו'
                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • מסלול אדום
                            מסלול אדום נערך לאחרונה על ידי

                            סקי בגלבוע שונה מאוד מהדבר האמיתי
                            זה לא המקום ללמוד סקי.

                            - מ.א.
                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • omer555
                              omer555 נערך לאחרונה על ידי

                              אפשר ללמוד בסימולטור.
                              הטכניקה בסקימולטור זהה לחלוטין לטכניקה (הנכונה)בשלג.
                              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • serf san
                                serf san נערך לאחרונה על ידי

                                מזעזע!!!
                                חוויה נוראית למשפחה שלעוד הרבה זמן לא תישכח..

                                כל המשפחה גולשת, וכבר שנה שנמצא שם ה"סקי בגלבוע", וכל פעם שאנחנו עוברים שם באיזור אנחנו רוצים להיכנס להתנסות, והפייסבוק שלי מציף בתמונות משם כי אני בחברים.. אז בסוף החלטנו ללכת על זה.
                                פשוט אכזבה. זה מה שיש לי להגיד לכם.


                                אחי הגדול, כמו אחת הכותבות כאן בשרשור, החליט שהוא עושה ניסיון ולוקח הפעם סנובורד, אחרי שתי חופשות סקי בחורף האחרון.
                                אני ניסיתי להסביר לו כיצד לגלוש על הסנובורד, אבל בעצמי כמעט ולא הצלחתי לגלוש שם..
                                מרבית האנשים היו על סקי, שהרבה יותר קל פשוט לצבור תאוצה בגלישה ישר וזהו.
                                אני לא הצלחתי כמעט בכלל לפנות, ורק בגלל שאתה עומד במקום ופשוט לא מצליח לזוז בלי לקפוץ במקום קדימה...
                                כבר חשבתי שאולי זה המנגנוניי סנובורד שלי שנרדמו, אחרי שנתיים בלי אימון, אבל היה שם עוד בחור אחד שעשה סנובורד וגם הוא הסביר שהוא לא מבין מה הבעיה אבל זה פשוט לא כמו שלג אמיתי.

                                בסופו של דבר אח שלי ניסה כל מיני דרכים כדי לנסות טיפה לפתח תאוצה..ונפל.
                                רק אחרי יום בבית וכאביי תופת הוא החליט לפנות למיון, ולגלות שהוא בעצם שבר את היד....... (לא היו סימניי חוץ-גוף בהתחלה)
                                תחשבו כמה בלאגן ואובדן כסף זה גרם לו, בגלל שזה השבית אותו לגמרי ואפילו ללכת לעבודה הוא לא יכל.


                                מלבד זאת, אני חייב להגיד שהציוד שם היה באיכות ירודה מאוד. הכל קרוע, חבוט מכל פינה אפשרית. נפלתי פעם אחת על הברך, וכנראה פגעתי בחיבור של בין המשטחיי דשא סינטטי. זה כאב..כאילו פגעתי בברזל או אבן. המגן ברכיים התפרק עוד לפני שהספקתי לפגוע ברצפה, כך שבכלל לא הספיק לעזור לי.
                                אח"כ הבנתי למה הנפילה של אח שלי הייתה כל כך כואבת - בחלקים ממשטח הגלישה יש מקומות שבם הם מחברים מוטות ברזל נמוכים כאלה בשביל פעלוליי סנובורד.. ולא מכסים אותם.
                                לא פלא שהנפילה על הברך הייתה כל כך כואבת....





                                בכל מקרה-- ממש לא ממליץ על ללכת לסקי בגלבוע. חיקוי גרוע לחווית גלישה. פשוט עצוב.
                                בזבוז כסף.
                                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                • רינתשטרן
                                  רינתשטרן נערך לאחרונה על ידי

                                  מה עדיף סקימולטור או גלבוע
                                  סקימולטור או גלבוע ?

                                  יודעת לגלוש אך רוצה לתרגל שיעור או שניים וגם לעבוד על הכושר

                                  והאם מישהו יודע מה ההפרש במחיר בין השניים

                                  תודה
                                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                  • רינתשטרן
                                    רינתשטרן נערך לאחרונה על ידי

                                    מה עדיף סקימולטור או גלבוע
                                    ועוד שאלה יש לי חברה המתחילה ממש מאפס מה עדיף לה ?
                                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • מיכל ע
                                      מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

                                      לדעתי שיעור או שניים לא יעזרו בכל מקרה
                                      גם בסקימולטור התחושה שונה מסקי על השלג ולכן לדעתי שיעור אחד הוא חסר משמעות.


                                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • rozmar
                                        rozmar נערך לאחרונה על ידי

                                        הסקימולטור עזר לי מאד כשלמדתי סקי, לא עזר לי כלל
                                        כשלמדתי סנובורד. הגעתי לא מוכנה כלל, והייתי צריכה להתחיל הכל מהתחלה. בסקי, הסקימולטור הכין אותי כך שבשיעור הראשון הייתי כמו בשיעור רביעי/חמישי. אבל ברור ששלג אמיתי בדיעבד, סלחני הרבה יותר.
                                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • מסלול אדום
                                          מסלול אדום נערך לאחרונה על ידי

                                          מה עדיף סקימולטור או גלבוע
                                          אפשר לדבר בעד ונגד הסקימולטור - אבל דבר אחד כן אוכל לומר בברור - סקי בגלבוע: לא! לא לחווית גלישה ובטח לא ללימוד.
                                          אני התאכזבתי אישית ולפי הדווחים אני לא לבד. למרבה המזל אצלנו אף אחד לא שבר שום דבר (סתם עמדנו תקועים על הפלסטיק דמוי שלג Smile ).

                                          - מ.א.
                                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • ניסים
                                            ניסים נערך לאחרונה על ידי

                                            מסכים עם מ.א.
                                            לא ללמוד בגלבוע!!
                                            גם בגלל שזה לא דומה לגלישה סקי וגם בגלל שהם מתייחסים מאוד לא ברצינות ללמידה.
                                            צריך להתייחס לסקי גלבוע כאטרקציה (אולי) נחמדה לילדים אבל ללא קשר לסקי.


                                            דווקא בסקימולטור מאוד רצינים בקשר ללימוד, אבל התוצאה מכך שצריך המון המון שיעורים כדי להתקדם. 5 שיעורים בסקימולטור (אחרי שתי חופשות) לא עזרו במאומה. התקדמות איטית מאוד תוך הקפדה על טכניקה נכונה.

                                            בעוד שבחופשות על השלג יש יתרונות כמו ניסיון נצבר (ביום אחד על השלג גולשים כמו 10 שיעורים), תחושה אמיתית של שלג, צבירת ביטחון וכד'.

                                            אני ממליץ על לימוד בחופשה אמיתית. זה כל הכיף.

                                            ד"א, אני צברתי ניסיון של הרבה ימי גלישה עם חברים בחרמון עוד לפני שנסעתי לחו"ל. עיצה קטנה של חבר, טיפ קטן פה ושם והרבה גלישה עושים את העבודה.

                                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון
                                            ×