טיול סתיו בדרום מערב...
-
טיול סתיו בדרום מערב - Dorsetהבוקר אנחנו ממשיכים בדרכנו מערבה, לקורנוול.
בדרכנו עוצרים ב Beer, עיירת דייגים יפה עליה המליצה לנו ג'יין.
Beer נמצאת מערבית לליים רג'יס, במזרח מחוז דבון.
חנינו בחניון במרכז העיירה והלכנו לכיוון המפרץ.
מצאנו מפרץ יפהפה, זרוע חלוקי אבן ללא חול, ובו סירות דייגים פעילות, מלכודות סרטנים ורשתות המפוזרות על החוף.
מראה צבעוני שמזמין להשתהות בו.
-
טיול סתיו בדרום מערב - Dorsetצווחות השחפים ממלאות את המקום ואת הלב.
הם באו ללקט שיירי דייגים וסרטנים, ארוחת חוף.
גלים מן הים נשברים אל החוף וגל שחפים מתעופף באוויר בעקבותיהם.
אפשר לשבת ולהתהפנט מהמחזוריות הזו...
-
טיול סתיו בדרום מערב - Dorset
-
טיול סתיו בדרום מערב - Dorset
-
טיול סתיו בדרום מערב - Dorsetהעדשה של אחותי גליה קלטה שחף מאד עסוק בארוחתו
וגם, כלבלב הו-בידי-בם-בם שצפה במתרחש
-
טיול סתיו בדרום מערב - Dorsetוגם אני לא התבטלתי שם וקלטתי בשבילכם שלטים שמפרסמים טיולי שיט בספינות דייגים. מקרל, מישהו?
-
טיול סתיו בדרום מערב - Dorsetעזבנו את המפרץ היפה בקושי רב והמשכנו מערבה ללינה הבאה שלנו
ועל כך יסופר... (אינשאללה) מחר
לילה טוב, יעל
-
טיול סתיו בדרום מערב - Dorsetנ"ב
תודה לשותפים שלי לטיול ולצילום
ושיר אחרון ומתבקש
יעל
-
טיול סתיו בדרום מערב - Dorsetהו אלוהים כמה טוב. מילים בודדות שלך ואני לגמרי שם, שומעת את השחפים, מריחה את הים המלוח, מתעטפת ברוח ובעננים. האמת, עלה בי החשד שאת נוסעת עם להקת שחפים משלך ומצלמת אותה בכל מיני חופים בפוזות שונות. יכול להיות?
והצבעים האנגליים שלך מתחברים בטבעיות לתפילת הבוקר:
שהקפה ימשיך להיות חם וחזק, שיהיה קריר וסתווי, צובט ומתוק בלב ושהשחפים ילוו אותנו בכל חוף אליו נבחר להגיע.
אלונה -
טיול סתיו בדרום מערב - Dorsetערב טוב אלונה, טוב שבאת.
למקרא חשדותייך לא נותר לי אלא להודות באשמה
...
וגם להבהיר שלא כל הטיול הורכב מכפרי דייגים כלי שיט ולהקות שחפים.
בבוקר עזיבתנו את דורסט ביקרנו בתערוכה של תות (זה שנח המון) בעיר דורצ'סטר.
מאמצי גילוי וחשיפת הקבר נמשכו שנים ומתוארים בתערוכה בטקסטים ותמונות. לחלל הקבר מציצים דרך חרך בסלע כפי שעשה הווארד קרטר הארכיאולוג שחשף אותו ב- 1922.
מוצגות רפליקות של מומיית המלך, חפציו, כיסאו וכל האוצרות שנקברו איתו.
שורה תחתונה - מומלץ בעיקר למשפחות חובבות ארכיאולוגיה ו"אינדיאנה ג'ונס".
-
טיול סתיו בדרום מערב - Dorsetאחרי שוטטות מענגת לחוף המפרץ ב Beer, ממשיכים בדבון לכיוון מערב.
-
טיול סתיו בדרום מערב - Dorsetואנחנו נוסעים, ונוסעים, בנוף גבעות ירוק ו... מחפשים מקום לאכול.
עצרנו בחווה צמודה לחנות שהיא מעין "שוק איכרים", מסעדה ובית קפה. מחוץ למסעדה תרנגולות חופש ונראה שבקיץ יש גם פעילות לילדים.
טעים - ומומלץ.
-
טיול סתיו בדרום מערב - Dorsetלעת ערב הגענו ללינה שלנו בחמשת הלילות הבאים.
התמקמנו בבית חווה בין Bodmin ל Truro, מקום טוב באמצע קורנוול.
וזה המקום לבשר לכם שקורנוול בהחלט מתאימה לטיול כוכב!
זה אזור כפרי, די מנותק, שלא לאמר "חור"...
הגישה אליו בכבישים צרים מאד, חד נתיביים, שמאד מאפיינים את קורנוול. משני צידי הדרך חומת עשב גבוהה המסתירה לחלוטין את השדות.
לאורכו Passing places, מפרצונים קטנים, כדי לאפשר מעבר רכב דו סטרי.
הערה חשובה:
GPS !!!
רשת הכבישונים הזו צפופה למדי וכל אחד דומה למשנהו. אל תנסו לנווט שם עם מישלן כתומה שהבאתם מהארץ. זה לא ילך, ואל תגידו שלא אמרתי. GPS "בולע" postcode ומביא אתכם לנקודה בדיוק של מטרים. ולמי שמתעקש להסתדר בלעדיו, מומלץ להצטייד במפה מפורטת של האזור.
אנחנו נהגנו לכנות את הדרכים הללו "כבישי ארנבות" כי בלילות היו חוצות אותן ארוכות האוזניים, מראה מלבב וקסום שתועד בעיקר בוידאו.
ולכן מצורפות להמחשה תמונות באדיבות גוגל. -
טיול סתיו בדרום מערב - Cornwallולמרות שכביש ארנבות צר מוביל אליו, ולמרות שהוא ממוקם באזור כפרי די מנותק, ה"בית" שלנו בקורנוול היה פשוט לינה מצויינת.
זו הייתה דירה מרווחת בתוך בית כפרי גדול הבנוי מאבנים אפורות.
אל תתנו למראה האפרורי להטעות אתכם.
הדירה צבעונית ונאה, מאובזרת באופן מלא וברמה גבוהה, מרוהטת בטעם טוב, נוחה מאד כבסיס לטיול כוכב בקורנוול.
במקום יש עוד 2 דירות Self catering וחדרים על בסיס BB.
בחצר גדולה ניתן לשחק ביום נאה (לא ראינו מתקני חצר) ויש פינת ישיבה בגינה. בסתיו הערפילי שקיבלנו לא ניצלנו אותה. בדירה עצמה היו משחקי קופסא ושפע של חומר תיירותי וספרים על קורנוול.
שם היחידה שקיבלנו: The Stiddle
הבית מוקף בשדות, פרות ו... בעיקר הרבה שקט.
-
טיול סתיו בדרום מערב - Cornwall
-
-
-
-
טיול סתיו בדרום מערב - Cornwallיעל-איזה יופי! מחכה לפגישה עם היתקליף וג'יין (אייר ) על רקע הצוקים בהם רוסקו האוניות בלילות סערה ונשדדו
חגי -
טיול סתיו בדרום מערב - Cornwallיעל
לקח לי כמה ימים והצטרפתי לסיפור שלך. הוא כל כך יפה.
אנגליה לא כל כך מושכת אותי אבל בתמונות שלך היא נראית מהממת. במיוחד החופים והכבישים לא כבישים לכל מיני כפרים.