ירושלים של זהב ושל GPS
-
ירושלים של זהב ושל GPSרחל,
יופי שהגעתם לירושלים אחרי שנים כה רבות. גם אני ביליתי לאחרונה סופ"ש בעיר, לפני כחודש, עם כל המשפחה, וחזרנו עמוסים בחוויות. בינהן: חתונה של פליטים מאריתראה בכנסייה האתיופית, הפגנת חרדים ליד בית חולים ביקור חולים בשבת אחר הצהריים (זאת היתה חוויה מכוננת).
ראינו גם כמה פינות מעניינות. ריתק אותי לגלות שאומות העולם תקעו יתד בירושלים במאה ה-19, והעיר מלאה בנכסים שלהן. לא די במורכבות האנושית והפוליטית של העיר, כמעט כל נגיעה בבניין כלשהי מסכנת בתקרית דיפלומטית עם ממשלות שונות. ברחוב הלני המלכה היינו בבניין עם חצר יפהפייה המשמש את החברה להגנת הטבע אבל שייך לרוסיה. בעיר העתיקה ביקרנו בהוספיס האוסטרי, פינת אירופה ואפל שטרודל בלב המזרח התיכון. לא יאומן. ירושלים צבעונית מאוד ומרתקת. לא בטוחה שיש עוד עיר כזאת מורכבת ומעניינת בעולם.
תודה לך על הרעיונות שהבאת ועל השיתוף, ותודה לאוסי שמסדרת לנו את העניינים ומוסיפה עוד המון רעיונות ומידע. תודות גם לאמה על תמונות האבירים בעיר העתיקה.
-
שושלת הדורות = שרשרת הדורות?אפשר בבקשה לקבל קישור אינטרנטי -
שושלת הדורות = שרשרת הדורות?הי רחל,
יופי של טיול ותמונות, עשית לי חשק לטייל בירושלים
מירה -
ירושלים של זהב ושל GPSהיי רחל-יופי של טיול.
אני מחזק את ידי אוסי וגם מאשר שניסיתי למצוא מקומות בירושליים וכששאלתי עוברי אורח הייכן....? -קיבלתי מענה מדוייק לעיתים קרובות.
הרבה ירושלמים אוהבים מאוד את עירם וגם יודעים אותה.
אוסי זיהתה בקלות ולא במקרה את בית החולים האיטלקי כך שאני רק מצרף מידע מויקי בנידון.
בתור מחרב שמחות, אני מזכיר שלא הכל בירושליים זהב.
קבלי ערבי בהר הביית שאוהב אותי מאוד.
וגם מיץ רימונים עם נזלת- בשער השלשלת.(מתאים גם להפתעות השבת)
-
ירושלים של זהב ושל GPSהתמונות שלך כרגיל נפלאות.
וירושלים כרגיל עיר מרהיבה. יופיה הרב נשקף מתמונותיך.
טיילנו לאחרונה בקיץ, ומאוד נהננו.
נילי -
ירושלים של זהב ושל GPSלאמה- איזה יופי שניצלת את הבמה להביא תמונות מפסטיבל האבירים שכה רציתי לראותן הרי שלחתי אותך כנציגה יחידה של הפורום.
לא כך?
התמונות מאד יפות - תודה.
תודה לך חגיעל המחמאה.
אמבר-אם הזזתי מישהו מהכורסא לטיול אמיתי - דיינו!
המטייל המתמיד- כרגיל אתה מעלה לי את מפלס האגו - תודה.
זיוה- אין ספק שאחרי הביקור הזה בירושלים יגיעו ביקורים נוספים כי מה לעשות התאהבתי בעיר. היא כה רב גונית הן מבחינת הרכב האוכלוסיה , הדתות, ההסטוריה והאדריכלות וגם נופים שברור כי לא ניתן להקיף את הכל ביומיים שלמים. רושמת את הטיפ שלך לבקר בחצר הלני המלכה לביקור הבא-בתודה.
לבועז- מצרפת את הקישור לשרשרת הדורות.
כן מירה- צדקת לגבי השם ככה זה קורה כשאני בשעות המאוחרות של הלילה מבחינתי אחרי יום עבודה מאומץ השרשת התחלפה בשושלת. כנראה התכוונתי לשלשלת.
לאורי - כמה נפלא שגם אתה הצטרפת כאן ואפילו לא הצלחת לחרב שמחות. כי היא עיר זהב והרבה מבנים הרגשתי נוצצים באור יקרות. בשישי בערב הרגשתי את תחושת החיפזון של הדתיים להיות מוכנים בזמן לקראת השבת, ובשבת ראיתי את הערבים שקונים בשווקים שלהם. והכל חיים בדו קיום עדין ואני רק מתפללת שלא יופר. שלא תחשוב שכשטיילתי בסמטאות ליד הכותל בין החנויות והדוכנים של הערבים לא התגנב חשש ללבי אז טיילתי מעט ושבתי על עקבי כשראיתי כי ההתקהלות שם רבה.
הקונפליקט קיים ולא אני זו שתפתור אותו. אני רק מסתכלת על היופי הטמון בעיר וזה מבחינתי מכרה זהב.
נילי אחרונה חביבה- אני שמחה כשאת בביבה ואותי ואת סיפוריי מלווה. -
ירושלים של זהב ושל GPSאחרי שרשרת הדורות היה ברור שאנו מביטים קצת על המתפללים בכותל.
משם נכנסנו לסמטאות העיר העתיקה. כאמור קצת חששנו להכנס הרבה כי לא ראינו מטיילים ישראלים רבים. אבל השווקים מאד צבעוניים וצילמתי לרוב כשכוח החלוץ - רפי כל העת לפני.
-
ירושלים של זהב ושל GPS
-
ירושלים של זהב ושל GPS
-
ירושלים של זהב ושל GPS
-
ירושלים של זהב ושל GPS
-
ירושלים של זהב ושל GPSזה הזכיר לי את הבזאר הגדול בטורקיה ואת השוק המצרי שם באיסטנבול.
רק שם גדול יותר ומצוחצח יותר.
-
ירושלים של זהב ושל GPSלעת צהרים - היינו בדיוק ברח' המלך ג'ורג' ולפתע הבחנו באחד הרחובות הצדדיים בדוכנים. הבטן קרקרה לנו אז החלטנו לחפש חנייה בסביבה וגם למצוא מסעדה. בחניון מסויים אמרו לנו שהוא ייסגר בשעה שלוש ומאחר והשעה היתה כבר 2.00 בצהרים הבנו שלא יספיק הזמן. הוא המליץ לנו על חניון ברח' המעלות. שם חנינו והסדרן בבודקה המליץ לנו על מסעדת לינק ברח' המעלות הצמודה לחניון. יש בה מקומות ישיבה רבים גם בפנים וגם בחוץ. אנו ישבנו בחוץ המקום טובל בירק וביום השמשי היה נחמד לשבת שם.
לצהרים הזמנו מרק שומר שהיה טעים, כבדים עם ריבת בצל על צנימים גם זה היה טעים, ולעיקרית דג סלמון ודג דניס עם פירה וסלט חלקנו שנינו כל מנה והכל היה טעים והגיע מהיר למרות מספר הסועדים הרב שהיה במקום. -
ירושלים של זהב ושל GPSמשם הלכנו לרח' שץ ולרח' בצלאל השוכנים סמוך ומקביל זה מזה ועדיין מצאנו מספר דוכנים שהציגו דברי אומנות. זה פתוח כל יום שישי וכדאי לסור ולראות יש דברים יפים .
בין שני הרחובות על המלך ג'ורג' שוכנת חנות למוצרי ים המלח זולה יותר מהמוצרים בים המלח. קרם ידיים ורגליים מאבוקדו בעלות של 5 ש"ח לא ראיתי כאלה מחירים בים המלח.
-
ירושלים של זהב ושל GPS
-
ירושלים של זהב ושל GPSוזה מרח' בצלאל
-
ירושלים של זהב ושל GPSמשם נסענו לעבר דרך יריחו צמוד לחומה כשהג'י.פי.אס מנווט אותנו ליד שער ציון לתוך סמטאות העיר העתיקה נסיעה מאד יפה שאילמלא המכשיר החכם לא היה עולה בדעתי נסיעה כזו. שמחתי על כך ובדרך הציצה הכיפה המוזהבת של מסגד עומר. ליד הכותל פנינו שמאלה ובגומחה הראשונה שהיתה בכביש שהיא אגב היחידה לאורך כל הכביש עצרנו והלכנו ברגל כשהואדי של נחל קדרון למטה עם הקברים של יד אבשלום, קבר זכריה ובני חזיר בואדי למטה וממול ניצבות מספר כנסיות: כנסית מריה מגדלנה עם בצלים מוזהבים זוהרת באור יקרות לקראת שקיעה, כנסיית היסורים, סנט סטפנוס ודומינוס סלבט. סליחה עם השמטתי מישהי מהן. כנסיית גת שמנים מצויירת להפליא מבחוץ עם ויטראז'ים יפים וציורי קיר מרהיבים אותם ראינו למחרת בבוקר.
ההליכה לעת שקיעה במסלול זה מאד מומלצת.
-
ירושלים של זהב ושל GPS
-
ירושלים של זהב ושל GPS
-
ירושלים של זהב ושל GPSצמוד לכנסיית גת שמנים עולה כביש צר למעלה ואנו קיווינו שיביא אותנו עד לכנסיית מריה מגדלנה. טוב תקוות לחוד ומציאות לחוד. זה הוביל לכפר ערבי שבהמשכו לתצפית מאד יפה ומרהיבה על כל הר הבית: תצפית רחבעם זאבי שמה. ממש בתצפית פגשנו את כלי הרכב האולטימטיבי לחציית מדבר - תכף תראו.