Jaffa
-
Jaffaרבקה יקירתי שתי המרפסות בתגובה הקודמת ובתגובה זו - המוארת מוקדשות לך!!!
רחל לבון
-
Jaffaאהבתי,ומאוד אוהבת את יפו.
תמונות אין לי,זוכרים?בטיול ההוא הלכה המצלמה
אבולפיה תמיד טעים ואני עוד חייבת לטעום את הקבבים של יפו.
שוק הפשפשים מעניין ותמיד אהבתי להיסתובב בו.יש שם חנות לנברשות של פעם(וגם עכשויות יותר) מקסימה.מתי יהיה זמן לקפוץ לביקור
אמה -
Jaffaאמה תבואי עם מצלמה חדשה ליפו לצלם ולהביא תמונות יפות כי יפו ממש חו"ל. מבטיחה לסייר איתך ולהראות לך כל סמטה.
-
Jaffaרחל,
יש לי תמונות דומות לשלך.
-
Jaffaלנוסעת- את מוזמנת להוסיף הרי לכל אחד זווית משלו.
וכל המרבה לספר על יפו הרי זה משובח כתוב בהגדה
ואי אפשר גם קצת מימד הסטורי על העיר. -
Jaffaלא צילמתי הרבה בביקורי שם.
המקום יפהפה.
נהנית לראות את הצילומים שלך.
-
Jaffaהיום יש לנו תקשורת במיילים אך פעם הכל היה מתנהל דרך הדואר. אני מביאה מידע מעניין על התפתחות הדואר ביפו ואגב הבניין היפה המשמש את בית הדואר בשד' ירושלים ביפו שווה מאד ביקור גם בפנים:
בזמן השלטון העותומני, בעל העגלה או הדיליז'נס או כל מי שהזדמן ליפו היה מביא את הדואר ומוסרו לנחמן הרשנזון שהתנדב לחלקו בביתו, שלא על מנת לקבל פרס. "שכרו" היה עיון בעיתונים שנתקבלו ובקריאת גלויות הדואר. לא אחת לא התאפק וסיפר למקבל דבר הדואר על תוכנו עוד בטרם מסר לו אותו.
לימים היה צורך להשליט סדר בענייני הדואר, וזאת קיבל על עצמו אפרים זק"ש. ביפו לא היה דואר מרכזי, אלא לכל אחת ממדינות אירופה (אוסטריה, גרמניה, צרפת, רוסיה, איטליה) היה בית דואר משלה באמצעות הקונסוליות. יוצא דופן היה הדואר הטורקי שנחשב פחות אמין ודייקני. הוועד ערך חוזה עם כל בתי הדואר למסור את המשלוחים רק למי שמורשה לכך ע"י הוועד. הדואר הנאסף הובא לזק"ש והוא מסרו לבן-ציון טרייבש.
עבר זמן וזק"ש מינה נושא מכתבים אשר חילק את המכתבים למקבלים בבתיהם תמורת מיטליק (כחצי מיל) לכל מכתב.
בחוזה שערך הוועד עם בעל דיליז'נס נתחייב הלה לקחת את כל המכתבים הנשלחים מרחובות ולהעבירם לבתי הדואר, וכן להביא את המכתבים לרחובות. ב"כתב התקשרות" משנת 1911 נמצא כתוב: "...חובה נוספת על בעל הדיליז'נס היא העברת הדואר מהמושבה ליפו ומיפו למושבה בכל יום ויום. אם לא יעשה כך יקנס ע"י הוועד, כראות עיני הוועד".
בתי הדואר התחרו ביניהם על הזכות לשליחת המכתבים לחו"ל. מנהל הדואר האוסטרי ביפו עשה הסכם עם מספר ראשי מושבות לפיו ישתמשו התושבים לשליחת מכתביהם באמצעות דואר זה בלבד. בתמורה הוענקו שירותי העברת דואר בתוך הארץ ללא תשלום. לכל ישוב הונפקה חותמת דואר הנושאת את שמו. צורת התקשרות זו איפשרה למושבות חופש פעולה. בהודעה משנת תרע"א (1911) נמצא כתוב: בעד מכתבים חופשיים (בלי בולים) על המקבל לשלם לנושא המכתבים חצי עשרייה. הכסף שנגבה מהמקבלים הועבר לטובת הקופה הציבורית.
ב-30 בספטמבר 1914 נסגרו משרדי הדואר הקונסולריים, והדואר הטורקי היה היחיד שנותר לשרת את הציבור, עד שהוחלף בתקופת השלטון הבריטי בארץ-ישראל, שהחל כממשל צבאי ב-1918 ואחר כמנדט בשנים 1948-1920, בשנה זו הוקם שירות דואר ארצי. בארץ החלו להשתמש בשירותי דואר מנדטוריים.
תודה לך הנוסעת.
רחל לבון
-
Jaffaרבקה, אין כמו יפו, בלילות ובימים, ואין על התמונות שלך!
מירה -
Jaffaרבקה,
שרשור מקסים, כל כך קרוב לבית וכה יפה.
תודה לך.
קטיה -
Jaffaרבקה,
אכן לקחת פסק זמן מהחיים בסתם יום של חול זו פריווילגיה גדולה...
בחרת היטב את יפו ליום חופש כזה, ואנחנו כרגיל זכינו בתמונות המקסימות ובזווית הראייה הייחודית.
אני בשוק שמסעדת אלאדין עוד נמצאת שם!!!!
לדעתי אכלתי בה לפני איזה 15 שנה, אם לא יותר...
מה שכן - הנוף מהמרפסת שלה הוא הכי יפה בעיר!
ובאמת התאפקת ורק צילמת בשוק הפשפשים?....
לילה טוב,
אוסי -
Jaffa
רבקה'לה,
כרגיל, קסם של תמונות.
כיף לך שזכית לטייל ביפו ב"סתם יום של חול".
-
Jaffaרחל,
אני בהחלט ארים את הכפפה באחד מימי שישי,רק נמתין עוד קצת לימים ארוכים יותר(מבחינת האטוטובוסים
).תמונות השקיה,הסמטאות הצרות והשיר זוהי יפו ילדה,לי זה מספיק
תודה לרבקה ששוב העלתה את יפו על המפה,בין כל טיולי חו"ל והתכנונים ,יש לנו ארץ יפה ואם נטייל בה יותר זה יגרום לה לחיך אלינו יותר.
בוקר נפלא לכולם,
אמה -
Jaffaבוקר טוב לכולם,
תודה על התגובות, רחל - תודה על התוספות.
לפעמים פשוט צריך שהסיבות יהיו מספיק חשובות לנו, ולפעמים פסק זמן של יום נותן הרבה כוח להמשך. שמעתי אתמול משפט מקסים שרוצה לחלוק איתכם בלי קשר ליפו:
אפשר לשתות רק מחצי הכוס המלאה!
תחשבו על זה!
שיהיה יום נעים, וסופ"ש עוד יותר נעים
רבקה -
Jaffaרבקה,זו הגישה האמיתית לחיים!להינות מכל פינה שנמצאת בקרבתנו.מענין אם הגעת למקום שבתמונות.
-
Jaffaחו"ל זה ממש פה מתחת לאף!!!! כ"כ יפה יפו שלכן.
רבקה ורחל, תודה על התמונות המקסימות! כיף לפתוח את הבוקר כך.
-
Jaffaרבקה בוקר טוב,
יפו שלך נראית קסומה, ממש ממש חו"ל.
שמחה שלקחת פסק זמן וטיילת ככה באמצע השבוע.
וכמובן=תודה על השיתוף
. -
Jaffaרבקהלה יקירתי,
תענוג לטייל איתך, ולראות כמה יפה ביפו, דרך נקודת הראיה שלך.
אני מאד בעד הטיולים הקטנים האלה שנמצאים ממש במרחק קצר מכאן,
ואהבתי מאד את המשפט החכם.
תודה על השיתוף
ענת -
Jaffaלרבקה תודה רבה על האשכול והתמונות היפות.וגם לך רחל רוב תודות על התמונות המרהיבות וההסברים.לשמחתי חוויתי לא מעט לאחרונה את יפו ושוק הפשפשים.בהחלט מקום טוב לטייל ולאכול בו מ"תחת" לבית.
רונן -
Jaffaתודה רבה לכל המגיבים על האשכול היפה שרבקה פתחה ב"סתם יום של חו"ל"
הן על התמונות שלה ושלי.
אין ספק שיום כזה באמצע השבוע קוטע את מירוץ החיים וממלא את הבטריות
בקצת אדרנלין.
אני מקווה שהאשכול יעורר עניין גם בקרב אלה שלא גרים שם ממש ליד
כי מה שהראינו זה בזעיר אנפין לעומת מה שניתן לראות ולחוות בעיר.
אגב רבקה לא זיהיתי היכן צולמה תמונת הקשתות הרבות. אם את יכולה להרחיב כי זה מאד יפה.
רחל לבון -
Jaffaתודה לכל מברכי! כייף איתכם!
דנט - טוב לראות אותך! את הפסל "תפוז מרחף" של רן מורין ראיתי לפני שנים, כשזיוה שלנו ערכה לי הכרות איתו, באחד האשכולות הכי מעניינים בפורום. לא הפעם...
אוסי - לא קניתי כלום בשוק... כשאני מאחורי מצלמה אני מפסיקה להיות מולטי טסק...
רחל - הקשתות הן הכניסה למנזר ממש מאחורי השעון. כנראה בשלבים האחרונים של שיפוץ. מקווה שאז יפתח לקהל הרחב.
ועוד תיקון, הגן שאמרת שהוא חדש - בכלל לא! הוא קיים שם עשרות שנים. אני נהגתי להגיע אליו בצעירותי לצייר את נוף תל אביב בגיר...
מתיחת הפנים שעבר לאחרונה באמת מחמיאה לו.
רבקה