בחזרה

רכישה מוזלת של אטרקציות בלונדון

• שלום, אחרי ששרפתי שעות עבודה ובית על האתרים השונים , 2 מיילםי לאנשים מהטיפים שלא ענו לי, לא מצאתי היכן ניתן לרכוש כרטיסים מוזלים. אני נוסעת עם ילדה בת 15 אז לפי ההסברים אני לא יכולה לקנות כרטיס רכבת מוזל לשימוש באטרקציות וגם אין שם את מאדם טוסו והעין. מה שאני רוצה : העין, מאדם טוסו, הטוואר אופ לונדון, וקיו גרדן . נפלי על אתר שנתן לי חבילה של מוצר שאני לא רוצה, אתר אחר נתן לי מאדם טוסו אחרי 17:00 .
    האם אין אתר ברור להזמין מלונדון או משרד כרטיסים ישראלי הגון שמוכר כרטיסים לאטרקציות ?
    יש לי חודש וחצי עד הנסיעה , יש לנו בסה"כ 3 ימים מלאים.
    אני היית בלונדון הרבה פעמים , פתאום עברתי לפינת החסכן. תודה

• רכישה מוזלת של אטרקציות בלונדון
    שלום חניתה,
    יש המון אי-דיוקים בקביעות שלך:
    למה לילדה בת 15 את לא יכולה לקנות כרטיס (אני מניחה שמדובר על טראבלקארד של הרכבת)? יכולה גם יכולה!
    למה מדאם טוסו לא נכלל (אני מניחה שמדובר על מבצע השוברים של 2FOR1 של הטראבלקארד)? זה עדיין מופיע ברשימת האטרקציות שלהם.
    הלונדון איי - כנ"ל (מופיע כ-EDF London Eye).
    תראי בקישור המצורף, למטה בתכלת תחת Top London attractions.

הבעיה שלך היא שהטראבלקארד של 3 ימים בוטל. אפשר לקנות יומי ואפשר לעשות חשבון מדוייק של מחירי האטרקציות וההנחות שתקבלו (+נסיעות בתחבורה הציבורית לצורותיה השונות) ולהשוות למחיר הטראבלקארד השבועי. ל-5 ימים אני יודעת בוודאות שזה משתלם, לא בדקתי ל-3 ימים (וזה כמובן תלוי באטרקציות, בכמות שלהם ובמחיר הספציפי של כל אחת).

והעיקר, לא להתייאש Smile יש לך מספיק זמן לבדוק הכל ולהתארגן.

נעה

תודה על התשובה המהירה ,
    התכוונתי שרשום בכרטיס פס לרכבת משהו בסגנון שהדיל תופס ל-2 מבוגרים לא לכרטיס ילד ושם אןי Q גרדן ועוד משהו
    הטרוול זה לרכבת עילית בלבד שלא הבנתי בדיוק מה זה כי אני נוסעת בד"כ בטיוב .נקרא שוב את ההנחיות . תודה

מדובר על כרטיס טראוול קארד שנמכר ברכבת העילית, אך מקנה זכות נסיעה חופשית בכל כלי התחבורה הציבוריים באזור הספציפי, כלומר כולל אוטובוסים וטיוב.
    לגיל 15 (כל עוד לא מלאו לה 16) תוכלי לרכוש עבורה ברכבת העילית כרטיס טראוול קארד לילד.
    לפני נסיעתכן, תצטרכי להדפיס קופון לכל אטרקציה שאתן מתעתדות להגיע אליה.
    באטרקציה עצמה- אם תציגי 2 כרטיסי נסיעה תקפים לאותו יום, שלך ושל בתך- תוכלי לרכוש כרטיס כניסה למבוגר במחיר מלא ותקבלי כרטיס נוסף בחינם עבור בתך.
    מזכירה שההנחות תקפות רק לכרטיס טראוול קארד שנמכר ברכבת העילית (כי יש כרטיס דומה בתחתית).

• טראבלקארד והנחות 2FOR1 בלונדון
    הנה תקציר:

טראבלקארד בלונדון / noa scotland

המלצה – לקנות Travelcard שמונפק על ידי National Rail. חייבים לקנות את הכרטיס בתחנת רכבת רגילה ("עילית"), לא בתחנה של הרכבת התחתית (ה"טיוב").

על הכרטיס חייב להיות הסמל של הרכבת (ראו תמונה).

הכרטיס עשוי מקרטון דק והסמל של הרכבת בתחתי הכרטיס משמאל, בצבע כתום.

קיים כרטיס יומי או שבועי. גם ל-5 ימים משתלם לקנות כרטיס שבועי בזכות ההנחות (ההסבר בהמשך).

הכרטיס טוב לנסיעות ללא הגבלה בכל רכבות התחתית, האוטובוסים, הרכבת הקלה DLR)) והרכבות הרגילות בתוך לונדון, באזורים שהוגדרו. מחזיקי הכרטיס מקבלים הנחה באוטובוס-הנהר על התמזה (כ-30%).

הכרטיס אינו תקף ברכבות ה"עיליות" שיוצאות מהית'רו ללונדון, כי החברה המפעילה אותן לא משתתפת במבצע.

אין אפשרות לרכוש את הכרטיס באינטרנט.

מומלץ לקנות את הכרטיס לאזורים 1-2. אם תרצו לצאת מהם (לצפון לונדון, למשל, או להית'רו), בקשו בקופה Extension לכרטיס.

אם נוסעים עם ילדים מתחת לגיל 12, הם יכולים לנסוע בתחבורה הציבורית חינם (בליווי מבוגר). אבל אם מעוניינים לבקר בכמה אתרים / אטרקציות, משתלם לרכוש עבורם את הכרטיס משום שהחיסכון בכניסה לאתרים "מכסה" את העלות.

יחד עם הכרטיס באות הטבות 2FOR1: כרטיס כניסה חינם לאתרים רבים, בצמוד לכרטיס אחד בתשלום ובהצגת טראבלקארד של כל אחד מהמבקרים. כלומר: כששני אנשים מבקרים באתר מסוים, אחד קונה כרטיס כניסה והשני מציג בפני הקופאי שובר מודפס במקום כסף. שניהם מקבלים מהקופאי כרטיסי כניסה. שניהם חייבים להחזיק גם כרטיסי נסיעה בתוקף.

את תלושי ההנחה חייבים להדפיס מראש, מהאתר http://www.daysoutguide.co.uk/attraction-types/2for1london.a spx
    ולכן רצוי לעשות זאת בבית, עוד לפני הנסיעה, אולם ניתן כמובן לעשות זאת במלון או באינטרנט-קפה.

אין הגבלה למספר השוברים המודפסים או האתרים בהם מבקרים עם הנחה זו.

* בהרשמה מבקשים מכם בין היתר לציין מאיזו תחנת רכבת אתם מתחילים את הנסיעה. אתם יכולים לבחור כל תחנה שהיא מהרשימה, אין לכך כל משמעות.

נעה

travelcard.JPG
    travelcard.JPG(גודל:8.18KB)

travelcard.JPG

תודה רבה על העזרה . אכנס שוב לאתרים של הרכבות

נעה, כל הכבוד שסיכמת את ההסבר בצורה כה ממצה!!! Smile
    שווה שתכניסי אותו כטיפ, כי השאלות חוזרות כאן המון פעמים ואני כל הזמן מסתבכת איך להסביר הכי פשוט שאפשר...
    הייתי מוסיפה שיש טראוול קארד מוזל לילד (זה כחצי מחיר), ושבאטרקציה יש לרכוש כרטיס של מבוגר כדי לקבל כרטיס שני חינם.

לחניתה שלום,

את יכולה לבדוק בקישורים המצורפים לגבי הנחות בלונדון.

תהנו.
    כרמית.

• תודה רבה על הטיפים - אדווח על הכל כשנחזור

תודה על המידע המתומצת!
    קראתי בעיון (כולל קישורים נוספים שמצאתי לבד), ואפילו נולדתי בלונדון, ועדיין לא הצלחתי להבין מה כדאי לי לעשות במצבי.
    התכנון הוא להגיע זוג ללונדון לשלושה ימים (2 לילות) בטיסה הלוך חזור מהית'רו.

אם הייתי רוצה רק תחבורה, הצלחתי להבין שהכי טוב בשבילי זה לקנות oyster עד ל zone 6.
    אבל אם אני רוצה להינות ממבצע 2 במחיר 1 אני צריך להגיע לתחנת עילית אחרת ולקנות שם travelcard ועכשיו הגעתי לדבר ראשון שלא ברור לי:
    האם יש travelcard ל 3 ימים? המידע שאני מוצא אינו קונסיסטנטי.
    והדבר השני, איפה התחנה העילית שבה אפשר לקנות את זה, שהכי קרובה להית'רו? כלומר לעלות על הטיוב לנסיעה חד פעמית לתחנת עילית, ושם לקנות travelcard שיכלול גם את Zone 6 ולחזור איתו עד הית'רו ביום האחרון.
    האם בכל תחנה בלונדון שבו יש את סמל ה crow's foot על מפת הטיוב, אפשר לקנות את הכרטיס שמזכה במבצע?

תודה,
    ג'רמי

האם יש travelcard ל 3 ימים? המידע שאני מוצא אינו קונסיסטנטי.

TRAVELCARD ל-3 ימים בוטל, לכן מומלץ לרכוש את היומית.

והדבר השני, איפה התחנה העילית שבה אפשר לקנות את זה, שהכי קרובה להית'רו? כלומר לעלות על הטיוב לנסיעה חד פעמית לתחנת עילית,האם בכל תחנה בלונדון שבו יש את סמל ה crow's foot על מפת הטיוב, אפשר לקנות את הכרטיס שמזכה במבצע?

את הכרטיס ניתן לרכוש רק בתחנות הרכבת העילית(NATIONAL RAIL) בלונדון (Kings Cross-St. Pancras,Paddington ואחרים), המסומנים בשני פסים עם החיצים. לא ניתן לרכוש בהיתרו.
    הכרטיס מנייר, ועם סימן של הפסים עם החיצים בצד השמאלי התחתון.

ושם לקנות travelcard שיכלול גם את Zone 6 ולחזור איתו עד הית'רו ביום האחרון.

אני ממליץ לרכוש כרטיס רגיל מהיתרו ללונדון, שם לרכוש את הכרטיסים רק לאיזורים 1-2, וכאשר חוזרים להיתרו לרכוש רק כרטיס השלמה (EXTENTION).
    NR.png Travelcard_Rail.jpg
    NR.png(גודל:6.24KB)Travelcard_Rail.jpg(גודל:7.65KB)

Travelcard_Rail.jpgNR.png

אין טרבלקארד ל-3 ימים. תצטרכו לקנות 3 כרטיסים יומיים לכל אחד. אל תקנה כרטיס לאיזור 6 . אני מניחה שהמלון שלכם נמצא באיזור 1 או 2. שם גם נמצאות רוב האטרקציות של לונדון. תקנו בהית'רו כרטיסים חד פעמיים למרכז לונדון (או שתקנו אויסטר לכל אחד מכם עם קצת כסף, תצטרכו לשלם פיקדון שמוחזר אליכם אחר כך אבל הנסיעה תהיה קצת יותר זולה) ובמרכז לונדון כבר תמצאו תחנת רכבת עילית בשביל הטרוול קארד.

אני מסכים עם קודמי בקשר לאויסטר. להלן המחירים:

כרטיס רגיל מהיתרו: 5.30
    אויסטר מהיתרו: 4.50
    אויסטר OFF-PEAK מהיתרו: 2.90
    טרוולכארד יומי (איזור 1-2) : 8.40
    טרוולכארד OFF-PEAK יומי (איזור 1-2):7.00 (במידה ואתם נוסעים רק אחרי 9:30 ביום חול וכל היום בסופי שבוע).

תודה על ההבהרות!
    המלון אכן ב 1/2, ומאחר ועוד לא החלטנו מה לעשות בביקור הקצרצר, אני עוד לא יודע אם נעשה את המאמץ המיוחד בשביל לקבל את המבצע 2 ב 1.

ברנדי שלום:
    האם כדי לזכות בהנחות 2for1 אני צריכה לקנות לילדה בת 12 כרטיס טרוולקארד של מבוגר או מספיק גם של ילד כדי לקבל את ההנחות באטרקציות?

לא ברנדי אבל בשמחה אענה לך
    לילד קונים טראוול כארד של ילד.
    עם הקופונים של 1+1 את משלמת מחיר הכרטיס למבוגר והילד נכנס בחינם. אם אין הנחת ילד לאטרקציה מסוימת את בכל מקרה משלמת עבור כרטיס 1.
    לדוגמה, מאדאם טיסו מבוגר 30 פאונד, ילד 23. שילמנו 30.
    שימי לב לאותיות הקטנות שרשומות על כל קופון. חלק מהאטרקציות הקופונים תקפים רק אם מזמינים מראש בטלפון. למשל "אוטובוס הרוחות".

עם טראוול כארד ובלי קשר לקופונים יש לך גם הנחה לשיט, רק צריך להציג את הכרטיס.

אלונה

הי ענת,
    ילדה בת 12 נחשבת עדיין "ילד" (למעשה, עד גיל 16 פחות יום) ולכן קונים עבורה טראבלקארד לילד.
    גם כרטיסי הכניסה לאתרים הם בהתאם, כלומר יש הנחה לילדים עד גיל 16 (ללא קשר לקופונים, זאת סתם הערת אגב).

חשוב לזכור שכשמבוגר וילד מגיעים עם קופון לאחד האתרים, כרטיס הכניסה לאתר עבורו חייבים לשלם הוא של המבוגר והכרטיס החינמי הוא של הילד.

נעה

אוקיי, אז בעצם לילדה טרוולקארד במחיר מוזל ולי במחיר מלא..
    קראנו אתמול אני ועומר את סיפור "המסע" שלכם.. את עושה לנו הכנה מעולה לחודש הבא..
    האמת שכתבתי בפורום משפחות את המסלול ה"בערך" מתוכנן שלנו ואשמח לתגובותייך..
    תודה, ענת.

• ענת,רואה שכבר קיבלת תשובה. תיהנו!

ג'רמי,

אז אני בחברה טובה! גם אני, כידלית לונדון, לא האמנתי כמה קשה הייתי צריכה לעבוד ובכמה אתרים לבקר עד שהצלחתי לפענח את השיטה החדשה וסוגי הכרטיסים השונים שהשתנו ללא היכר מאז שהייתי נערה ( מעיד על הזמן שעבר... Confused ).

כמה תוספות קטנות להסברים המעולים שכבר קיבלת מנעה ואחרים.

תחנות National Rail בהן ניתן לקנות Travelcard המקנה את ההנחות 2 במחיר 1 :

יש כמובן את כל ה mainline stations הגדולות של NR שהן

Paddington
    Marylebone
    Euston
    Kings Cross St Pancras International
    Moorgate
    Liverpool Street
    Fenchurch Street
    London Bridge
    Cannon Street
    Blackfriars
    Charing Cross
    Waterloo
    Waterloo East
    Victoria

בנוסף, יש כמה קווים של NR הפרוסים בתוך לונדון, שגם בתחנות לאורכם אפשר לרכוש טראבלכארד שיהיה תקף להנחות.

במפה המצורפת (תגדילו) כל הקווים המקווקווים הם של NR . בנוסף הקו הכתום הרציף, שנקרא London Overground גם הוא של NR, אף שבאפן מבולבל במקצת הסמל שלו הוא עיגול כתום עם פס כחול, בדומה לעיגול האדום עם הפס הכחול הידוע של הטיוב.

כך שאם במקרה יש תחנה של אחד הקווים הללו קרוב למלון, אין צורך להגיע עד לאחת התחנות הגדולות כדי לקנות את הטראבלכארד.

להמחשה, כאשר אנו מתארחים אצל המשפחה שלי ב West Hampstead יש באזור לא פחות משלוש תחנות רכבת, כאשר רק בזו של הטיוב לא ניתן את הטראבל כארד הנכון.

נקודה נוספת- ה Oyster כשלעצמו אינו סוג של כרטיס אלא smart card עליו מטעינים את הכרטיס הרצוי. כך, כפי שכבר נאמר, ניתן לקנות Oyster בהיטרו ולהטעין עליו את הנסיעה בטיוב לתוך לונדון מהשדה במחיר המוזל של Oyster pay as you go עבור הנסיעה הבודדת באזורים 6 - 1 , ולאחר מכן להטעין עליו טראבלכארד של NR (או רגיל של הטיוב אם תחליטו שלא שווה את הטרחה להגיע לחנת NR ) עבור שאר הנסיעות באזורים 1 ו- 2.
    London Overground.jpg
    London Overground.jpg(גודל:3.87KB)

London Overground.jpg

בחזרה