STUBAI או HINTERTUX
-
בקייץ נהיה באוסטריה/דרום בואריה עם ילדים בני 13 ו-8.
בטירול נלון 9 לילות ב- OETZ.
מרוב קרחונים נהיה לי סלט במוח.
מתלבטת בין לעלות לקרחון stubai או לקרחון HINTERTUX.
stubai יותר קרוב לנו וגם מתכוונים בכל מקרה לטיל בעמק.
ב- HINTERTUX יש שעשועי שלג (הבנתי שיש גלישה על אבובים).
מי מהם יותר שוה?
האם כדאי להגיע ל- HINTERTUX, רק בגלל האבובים?
האם ב- stubai אין שום שעשועי שלג?
האם בשניהם החויה דומה?
איפה צפוי יותר שלג באוגוסט?
ובכלל אשמח לקבל כל מידע או תובנה.
בתודה מראש
נעמי. -
STUBAI או HINTERTUXגם אני בהתלבטות לאן כדאי לטפס כדי לגעת בקצת שלג. לפי המפה, זה נראה כאילו הפסגה שעולים אליה בעמק שטובאי היא למעשה הצד השני של הפסגה מכיוון סולדן, ולכן אני תוהה האם רכבל לפיסגה בסולדן יהיה בערך כמו רכבל לפיסגה בשטובאי, או שאין שום קשר. ואם יש בעקרון שלג בפיסגה בסולדן אז האם זה ברכבל שלוקחים מסוף דרך הקרחונים, או שצריך אחד מהרכבלים האחרים שיש בסולדן. בקיצור, גם אני מבולבלת מרוב רכבלים... -
STUBAI או HINTERTUXבהינטרטוקס יש מערת קרח תת קעקעית מדהימה.
יורדים אליה בסולמות וחבלים, הסיור יוצא כל יום בשעה 11:00
האבובים שם הם לא משהו...
וזה מה שכתבנו כשחזרנו משם:
אל הקרחון מגיעים בשלושה רכבלים שונים. בתחנה הראשונה יש מתחם שעשועים קטן לילדים עם קיר טיפוס ומגלשות וגם סוגי קוקנטים שונים לרכיבה... בתחנה השניה יש כבר שלג, והתחנה השלישית מושלגת לגמרי (האוסטרים מגיעים לאתר לגלישת סקי , מכיוון שגם בקיץ ניתן לעשות שם סקי....).
בתחנה השלישית יש מתחם שעשועי שלג לילדים הכולל מדרון גלישה באבובים, פחות מושקע מהקרחון בקפרון או בטיטליס.
הייחוד באתר הזה הוא הצעידה לתוך מעבה הקרחון לראות מערת קרח (אמיתית וטבעית) וסדק בקרחון (סיור יוצא במידי שעה מן השעה 10:30-14:30).
למרות שבדר"כ הגיל המינימלי להשתתפות בסיור על המערה הוא גיל 6 , המדריך נשבה בקסמיו של הקטן והסכים לקחת אותו תחת חסותו. שילמנו 9 יורו לאדם + 2 יורו נוספים על הזכות לצלם במערה, קיבלנו קסדות והתחלנו לצעוד עם הקבוצה לעבר המערה.
לפני הכניסה למערה הסביר המדריך (בגרמנית ובאנגלית) שהסדק והמערה התגלו במקרה במהלך חילוץ בעונת הסקי ואז החליטו לחצוב כניסה למערה ולהתקין סולמות כדי שיוכלו לרדת למעבה הקרחון.
לאחר צעידה של כ7 דקות בשלג – לא קל, נכנסנו לתוך המערה והתחלנו לרדת בסולמות למעבה הקרחון. המראות מרהיבים, ההליכה מחליקה ביותר ומחייבת החזקה תמידית בחבלים שבצידי קירות הקרח, וקר.... . חייבים כפפות!.
לקראת סוף המסלול במערה לקטנצי'ק כבר היה קשה אבל הוא התאפק ולא בכה עד שיצאנו מן המערה ואז הוא דרש לרדת למטה. היינו כבר קצת רטובים, והשמיים התקדרו לכן הגדולים גלשו עוד מעט באבובים ואנו עלינו למרפסת התצפית, לתצפית נהדרת על כל הקרחונים מסביב.
אחוה
-
הי- אחוה. תודה על התאור.קראתי באינטרנט על הסדק בקרחון, אבל צערי סולמות וחבלים זה לא בשבילנו.
באיזה חודש הייתם שם?
לפי התאור שלך יש הרבה יותר שלג מאשר בקפרון.
הבעיה שלי היא, שאם אני אעלה את הילדים ב-3 רכבלים ובסוף יהיה רק שלג בלי שום דבר לעשות הם יאכלו אותי.
תוכלי לפרט יותר למה האבובים זה לא כזה שוה?
-
הי- אחוה. תודה על התאור.היי נעמי
אין כמו מראה עיניים ולכן מצרפת לך תמונה של האבובים שתתרשמי
אני מסכימה עם אחוה
האבובים שם לא משהו
אבל
לא ידועת מהו גיל הילדים שלך
הייתי מגדירה שאבובים מאוד מאוד מתאימים לילדים קטנים
אנו הינו שנה שעברה באוגוסט והיה הרבה שלג, והיו הרבה גולשי סקי
הבנות שלי היו 7+2.5 וזה היה מושלם לגיל שלהן, הן נהנו המון.
מה גם בתחנת רכבל הביניים יש גם פעילויות נוספות (רכיבה על אופניים) שאצלו זה הוסיף מאוד לחוויה.
אבל שוב זה מתאים לילדים קטנים
כשהתכתבתי עם לשכת התיירות שלהם, הם הסבירו שבדך כלל יש שלג בפסגה העליונה כל השנה.
מצרפת לך תשובה שקיבלתי בזמנו
We are very pleased, that you plan to come to Hintertux.
You need about 30 minutes for one way up, and also 30 minutes for down with the cable – car to the „Gletscherflohpark“.
This park is situated on the Gefrorene Wand on 3.250m. You pay for one adult € 27,50 for the ticket. Children until 10 years old
are free of charge. On the very top we have snow normaly the whole year!
Best regards
Team of Zillertaler Gletscherbahn
עוד משהו, אפשר לשחרר את האבובים ולהתגלש איתם
-
הי- אחוה. תודה על התאור.ולשם השוואה אני אצרף לך סרטון מהטיטליס באוגוסט אז תביני את ההבדל
http://www.youtube.com/watch?v=shlg3pJTqJY&list=UUamrpZb DluZJcjRVgnhvFAg&index=8&feature=plcp
נדמה לי שההינטרטוקס גבוה מהאחרים שציינת וגם הוא (כמו הטיטליס)מגיע ל 3000 מטר מה שבאמת מבטיח שלג כל השנה אבל גם בטיטליס במחצית השניה של אוגוסט - פארק שעשועי השלג נסגר....
ג'מוס -
הקרחונים בטירולכולם בגובה של יותר מ3000 מ', ויש כנראה גורמים נוספים (חוץ מהגובה) המשפיעים על כמויות השלג ותנאי הגלישה בקיץ.
היחיד שכמעט כל שנה מציע סקי-קיץ הוא הhintertux . הפיצטל למשל גבוה ממנו, אך בדרך כלל יש פחות שלג ואין סקי בקיץ, והטיטליס טיפה יותר נמוך.
אנחנו אהבנו את השטובאי גם, אבל מבחינת שלג-הסיכוי היותר טוב בטירול הוא כמובן ה hintertux, ויש בסביבה המון מסלולי הליכה גם. -
הקרחונים בטירולכולם בגובה של יותר מ3000 מ', ויש כנראה גורמים נוספים (חוץ מהגובה) המשפיעים על כמויות השלג ותנאי הגלישה בקיץ.
היחיד שכמעט כל שנה מציע סקי-קיץ הוא הhintertux . הפיצטל למשל גבוה ממנו, אך בדרך כלל יש פחות שלג ואין סקי בקיץ, והטיטליס טיפה יותר נמוך.
אנחנו אהבנו את השטובאי גם, אבל מבחינת שלג-הסיכוי היותר טוב בטירול הוא כמובן ה hintertux, ויש בסביבה המון מסלולי הליכה גם. -
תודה, ג'מוס, על הסרטון.עכשיו הבנתי למה כולכם התכוונתם, לא שזה עוזר לי, כי לטיטליס בטח לא נגיע, אז יצטרכו להסתפק במה שיש. -
הי נירית. גם אני שמתי לב בכל התמונות והסרטוניםשראיתי מאוגוסט שב- HINTERTUX יש הכי הרבה שלג. גם ממש גולשים שם בסקי ובסנובורד.
לראות את הגולשים זה גם סוג של חויה.
יש טעם, לדעתך, לעלות גם ל- hintertux וגם ל- STUBAI ? -
הי נירית. גם אני שמתי לב בכל התמונות והסרטוניםהיי נעמי,
ועוד משהו: שימי לב לגובה ולקור, בעיקר לגבי הילדים.
אנחנו לאחר תגובת גובה לא מוצלחת של הבת בקאונרטל, נאלצנו לוותר על ההינטרטוקס.
אורנה -
הי אורנה תודה על האזהרהבאמת צריך לשים לב איך מגיבים לגובה.
לפני 4 שנים הינו בקפרון, שזה בגובה דומה ולא היתה בעיה, אני מקוה שגם הפעם לא תהיה.
לגבי הקור, אנחנו משפחה שלא ממש רגישים לקור. הינו בחורף הקודם בניו יורק עם הילדים והיה בסדר גמור.
-
הי נירית. גם אני שמתי לב בכל התמונות והסרטוניםאני חושבת שבמסגרת הזמן של טיול רגיל, כדאי לבחור רק אתר מבין השניים.
ויחד עם זאת, אם אתם ממש חובבי הרים, מסלולי הליכה אלפיניים וקרחונים, אז כמובן כן מומלץ לטייל בשני המקומות.
אנחנו היינו בכל אתר בטיול אחר, למרות חיבתנו הרבה לאתרים מסוג זה.
-
הי נירית. גם אני שמתי לב בכל התמונות והסרטוניםמכיוון שאנחנו מתכוונים גם להיות בקאונרטל, אני באמת חושבת שנלך רק על אחד מהם.
יש לנו 8 ימים מלאים בטירול, יום הגאה ממינכן ויום נסיעה לזלצקמרגוט ואני לא מאמינה על כמה דברים אני צריכה לותר. -
הי נירית. גם אני שמתי לב בכל התמונות והסרטוניםאיך הכנסת את זלצקמרגוט לטיול הזה?
זה בכלל לא בכיוון.....
ג'מוס -
הי נירית. גם אני שמתי לב בכל התמונות והסרטוניםהמסלול שלנו הוא כזה:
נחיתה במינכן.
3 לילות במינכן
9 לילות בטירול
3 לילות בזלצקמרגוט
4 לילות בוינה
חזרה מוינה. -
הי נירית. גם אני שמתי לב בכל התמונות והסרטונים9 ימים בטירול זה מכובד מאד
. אולי תספיקו את שני האתרים בכל זאת.
תהנו! -
הי נירית. גם אני שמתי לב בכל התמונות והסרטוניםזה אכן מכובד, אך אנחנו אוהבים לטיל בנחת ולכן מספיקים בד"כ פחות מאחרים. בשבילנו עליה כזאת לקרחון ונסיעה שעתיים לכל כיוון יכולה לסגור את היום. -
הי נירית. גם אני שמתי לב בכל התמונות והסרטוניםאה , אם חוזרים מוינה , זה משהו אחר ....
ג׳מוס -
קאנטארל מול היינטרקסאין מה להשוות בין שניהם.הקאנטארל-דרך נופית ,כאשר בסוף יש קרח עם בוץ ,כאשר הולכים כמה מאות מטרים למערת קרח קטנה.אין הרבה שלג יחסית
ההינטרקס-עולים כמו שנאמר בשלושה רכבלים ובתחנה העליונה יש הרבה שלג.
שני המקומות מומלצים,אבל במזג אויר יפה.יש לציין שלהנטריקס לוקח שעה וחצי נסיעה מאזור אינסבורק.
אם יש לך 9 ימים בטירול ממליץ לך להיות בשניהם.