דוכן פרטי בתאילנד
-
דוכן פרטי בתאילנדתתחיל מלקרא את מה שכתוב פה : http://www.stickmanbangkok.com/reader/reader37.html
אני מסכים עם כל מילה שכתובה שם .
-
הסבר על הנושא.זה נראה קל לפתוח עסק בתאילנד. אבל כמה עסקים של זרים אתה באמת רואה בתאילנד? לא הרבה הייתי אומר וזה מהסיבה שפשוט לא תוכל להתחרות עם התאילנדים. לא משנה כמה שנים תהיה שם ותנסה ללמוד את התרבות שלהם, לא תוכל להיכנס לראש שלהם.
תאילנדי יכול לחיות עם 15,000 באט בחודש וגם יישאר לו כמה מאות באטים לחיסכון, האם אתה יכול לעשות את זה? לא ממש.
לממשלת תאילנד די נמאס מכל הזרים שבאים "ומשתלטים" על בניינים, דירות ואזורי קניות.
ישנם עליות מחירים די חדות למגורי תאילנדים מכיוון שזרים קונים אותם בסביבות 20,000 באט ומסשכירים אותם החל מ-5000 באט לחודש לעומת 3000 באט לדוגמא.
אמרת שאתה רוצה להיות DJ - רד מזה, לא חסרים DJים בתאילנד.
דוכנים (אוכל, תיירות וכו'...) - האם ראית לאחרונה כמה יש? בלי סוף.
גסט האוס - יש בלי סוף.
אני מניח שראית גסטהאוסים/מסעדות של ישראלים ואמרת גם אני יכול? רובם הגדול של המקומות האלה לא שורדים הרבה זמן לא בגלל שהם לא טובים, אלא בגלל שפשוט כמעט בלתי אפשרי להתחרות עם התאילנדים.
המקומות של הישראלים מיועדים ב-95% מהם לישראלים, אז יש המון ישראלים שמגיעים לתאילנד, האם מספיק בשביל לפרנס את כל העסקים של הישראלים? לא ממש.
בפטונג לדוגמא בכל מספר ימים נשרפים חנויות של מתחרים (תאילנדים) שהפריעו לאיזה מישהו בעין.
אני יכול לכתוב שעות על החיים בתאילנד וזה לא יספיק.
אתה בסך הכל בחור צעיר ואמרת שאתה רוצה עוד לעבור עם אישתך לתאילנד, קח בחשבון שעלות מחייה יכולה להגיע גם כמו כלום ל-10,000 ש"ח בחודש, כמובן קח בחשבון על הוצאות בלתי צפויות כמו חס וחלילה בתי חולים, ויזות וכו'...
זאת אומרת להרוויח 10,000 ש"ח בחודש בתאילנד זה משימה ממש לא פשוטה.
נכון שהחיים בישראל ממש לא פשוטים ואפילו קשים, אבל לחיות בתאילנד זאת משימה הרבה יותר קשה.
אם תשים לב שרוב הישראלים שבאמת נשארים בתאילנד ויכולים להרשות לעצמם אלה פנסיונרים או אנשים שיש להם כסף ויכולים להרשות לעצמם לא לדאוג להכנסה קבועה.
-
קראתי בעיון רב את כל הפוסט והמסקנהשגם אני בתור בחור צעיר שפשוט מכור ..לחלום הזה שנקרא תאילנד ..ירדתי מהעץ של לפתוח עסק שמה ..ללא ספק אייל חרשתי וחרשתי כדי למצוא משהו שאכן יכול להניב רווח נחמד של לחיות בתאילנד ...אבל התאילנדים יכולים פשוט לעשות לנו בית ספר בכל מה שקשור לביזנס שם .....אולי פתרון יעיל הוא להיכנס בשותפות אם פלאנג שכבר ממוקם מספיק זמן באיזור מסויים ומקומבן ברמה כזאת שיוכל להניב לך פרנסה שתכבד את עצמה ....רעיונות יש בלי סוף אבל גם המגבלות לא פשוטות בכלל ....הפתרון היעיל ביותר הוא לנסות להקים עסק במדינה שלנו או במדינה זרה אחרת שיניב לך כסף במטבע חוץ ואז החיים בתאילנד יכולים להיות נפלאים ......בכל מקרה החלום לא רק שלך גם של רבים אחרים בהצלחה:
-
מסכים עם meninblack עקרונית,..לפתח עסק בתאילנד שנותן שירות ללקוחות [גסט האוס,מספרה,דוכני אוכל,מכירת מוצרים וכו'] לרמה שתספק פרנסה למחייה של זר בתאילנד זה לא דבר קל בכלל ,זה דורש השקעה כספית גדולה וקשרים ,מעבר לזה וחשוב יותר ,כדי לעבוד פיזית בתאילנד נדרש להוציא אישור עבודה שמשנה את זוית העסק לרציני יותר וכמובן להוצאות חודשיות גבוהות של מיסים ואחזקת 4 עובדים לפחות , מעבר לזה אישור עבודה ניתן לעבודה שאזרח תאילנדי לא יכול לעשות [למכור בדוכן למשל כל תאילנדי יכול,..] לכן המצב לא כל כך פשוט.
-
אסףאני לא יודע מה גילך המדויק ומה ההכרות שלך עם המקום הספציפי שאתה היית רוצה לגור בתאילנד
אני רק אגיד לך שבחור צעיר ממוצע לא צריך יותר מידי כסף כדי להתגורר בתאילנד תקופה,העלוית לא דומות לעלות שהוצאת בטיול
אני לא הייתי מציע לך לפתוח עסק ברמת העקרון,אבל אם יש לך רעיון טוב והמטרה שלך היא להתגלגל שנה שנתיים ולא להתבסס או להתעשר שם אז העלות פתיחת עסק שעונה להגדרה היא לא בשמיים בכלל
בהצלחה -
אסףתודה על התגובה ...אני כבן עשרים וחמש ...בשנה וחצי האחרונות הייתי כארבע פעמים באהבה שלי שנקראת תאילנד .......כעיקרון מבחינתי זה סוג של חלום לחיות בזמן ממושך באחד המקומות בנגקוק פאטייה והפיבוריט פוקט ......לפי התגובות שלך פה בפורום אני בטוח שאתה הרבה יותר בקיא ממני בנושאים האלה ואשמח אם תיתן לי מידע יותר מדוייק על סכומי השקעה שיכולים לאפשר לי כמובן שלא לחיות כמו תייר פרזיט בתאילנד אלה לחיות ממש כמו תושב ברמה שתכבד את עצמה ...כמובן שהשאיפה היא להתחיל ממשהו אבל אם זה יקרה זה לא יהיה לזמן מוגדר לכן תמיד צריך לחשוב קדימה אני לא בא בכוונה להתעשר בתאילנד כי ידוע שזה נורא קשה הכוונה היא לחיות את החלום ברמה טובה ...להחזיק דירה קטנה טיפה ים מדי פעם בילויים חדר כושר ותאילנדית מקסימה..מבחינתי זה המתכון לחיים מושלמים
.. -
אסףלהחזיק דירה? איזה דירה? חדר? באיזור מרכזי? תפרט מה אתה מצפה.
ישנם חדרים ב-2000 באט לחודש וגם ב-50,000 באט לחודש.
ים, בילויים וגם בחורה תאילנדית
- כל זה עולה כסף ידידי.
תלמדו דבר אחד, כל עוד אין תעסוקה בתאילנד, משהו שיגרום לכם להעביר את היום בעבודה/לימודים וכו'.. אתם תהיו אם בבארים, אם עם בחורות או עם מסאגים וזה אומר שהכסף יישרף יותר מהר.
ברגע שתהיו עסוקים פשוט לא יהיה לכם זמן לשרוף את הכסף (יחסית כמובן).
בוא אני אתן לך דוגמא:
חדר - 5000+ לחודש.
תחבורה: דלק/BTS וכו'...2000 באט לחודש.
אוכל - 300 באט ליום אם תוכל אצל התאילנדים.
ביטוח: 50 באט ליום.
ויזה (נגיד שהוצאת ויזת לימודים) - 2500 באט לחודש בערך.
20,000 באט זה רק הבסיס. כל מה שתוציא אחרי זה - תלוי בך.
-
אסףמסכים עם כל מילה של meninblack ואפילו חושב שהוא המעיט מאד גם בחישוב של הבסיס. כמו שאתה מבין, יש עוד לא מעט דברים "בסיסיים" שבלעדיהם תאילנד לא תהיה תאילנד עבורך. יש הבדל עצום בין לבוא ולחוות את תאילנד כתייר לבין לשהות כאן.
מגורים ותחבורה הם בדרך כלל ההוצאות הקבועות הגדולות למחיה שוטפת. בהתחלה, עד שאתה ממקם את עצמך ובוחר היכן לבלות את זמנך - ההוצאות גדולות והכסף נוזל מבין האצבעות מבלי שתשים לב. לאחר מכן, אם אתה יכול להרשות לעצמך לרכוש דירה קטנה + כלי רכב (אופנוע), אז ההוצאות קטנות בהרבה.
-
אסףידידיי שלא תבינו אותי לא נכון אני מבין את הבסיס לקיום בתאילנד .....עשיתי חישוב כולל גם מאנשים זרים שגרים שם ולפי האורך החיים שלי עצמי אני חושב שסביב החמש אלף שקל בחודש אפשר לחיות שמה ברמה סבירה ...אני לא מצפה ולא אומר לעצמי שאם זה יקרה אני יוכל לחיות בפזרנות כמו שאני בא לחופשה כי אם זה היה יכול לקרות כנראה שהייתי בנאדם ממש עשיר חח......הנקודה הכי חשובה היא למצוא עיסוק שיניב סכום כזה וידוע שתאילנד זה מקום לא כזה פשוט להגיע לכסף טוב אלה אם כן יש בידייי סכום נכבד להשקעה ראשונית ........אני לא חי באיזה סרט שאם וכאשר אני יצליח לגייס סכום חודשי כזה אני יחיה באותה רמה של החופשה הדו שנתית שלי ..אבל המטרה היא להפוך את השהות שלי לארוכה יותר לא מחפש להתפזר כול יום בברים מחפש לחיות את החיים הרגועים והשלבים שתאילנד מציעה ואם אני יוכל לקבל טיפים על אורך החיים שמה זה נורא יעזור ....כרגע זה רק בגדר רעיון עד שיהיה משהו מספיק רלוונטי
-
אסףmeninblack - אהבתי את הפירוט שרשמת , אני אשמח אם נעשה את אותה השוואה לגבי החיים פה בארץ (ישראל) :
מגורים : דירת חדר - 1500 שקל.
תחבורה : דלק/החזקת רכב/מוניות - לפחות 800 שקל.
אוכל : קניות (פעמיים בחודש) - 500 שקל (פר בנאדם). נ.ב-בלי מסעדות.
ביטוחים : ביטוח פשוט בקופת חולים - 75 שקל לחודש.
והרשימה עוד ארוכה...
אני לא מצפה להתעשר בתאילנד אבל אני כן יודע ששם אני יוכל לחיות באותו תקציב שאני חי פה בצורה מכובדת וטובה יותר מאשר בארץ.
לא חייבים לרכוש נכס , אפשר לחיות גם בשכירות ואפילו לחיות טוב מאוד.
הסוגיה היחידה שנשארה זה התעסוקה...
שאתם אומרים שצריך השקעה ראשונית בתאילנד אז על איזה סכום אתם מדברים פה ? 100 אלף שקל ?
-
אסףאסף אני פחות או יותר בגילך אני מאמין שאני מבין את החשיבה שלך,אם זאת תרשה לי להגיד שמי שהתקציב שלו מוגבל והוא מחפש "להנות מהשקט של תאילנד" לא הולך למקומות כמו פוקט או פטאייה..למה לך? לך לאיסאן או צאנג מאי ותחייה באותה איכות חיים בחצי מחיר
באופן כללי הסכומים שכתבת את נכונים אבל לאחר שתשהה שם כמה חודשים ברצף אתה תראה לבד איך תוכל לחיות אחלה חיים בפחות כסף..אתה תראה לבד איך הניסיון שתרכוש שם יחסוך לך כסף בכל כך הרבה מובנים
אני אישית הייתי ממליץ לך וגם לאיל ללכת ללמד מלונאות שנה{מכללת כנרת לדוגמא},ולטוס יש ביקוש אדיר בתחום הזה בתאילנד ואם תרצה יש לי איש קשר אמין{לא ישראלי} שהוא מאוד חזק בתחום הזה אבל הוא נמצא בסמוי
אני גם ממליץ לך לא לבנות יותר מידי על מידע שאתה מקבל מאנשים שאתה לא מכיר,לי אישית היה עסק שנתיים בתאילנד ואני התחלתי כמוך משאלות באתר וכו..אני יכול להגיד לך שרשמו לי המון דברים לא נכונים,חלקם נכתבו ע"י אנשים שגרים שם ופעילים בפורום
בקיצור אל תסתמך על המידע פה יותר מידי
בהצלחה לשניכם! -
אסףתודה רבה על התגובה...אני מבין ללא ספק את כל מה שאתה אומר ואני בטוח שביום שייצא לי להגשים את החלום השהות שמה תלמד אותי המון על איך להיות יותר יעיל אם כסף ...כי בכל פעם שאני חוזר לשם לעוד גיחה או טיול אני חוסך מדברים שלמדתי אני בטוח ששהות ארוכה תחסוך לא מעט כסף .......האמת אם האיזורים שהזכרת יש לי פחות ניסיון אבל הם שווים בדיקה ...למרות שמעבר לרצון לחיות את הרוגע של תאילנד יש גם קסם מסויים באקשן האינסופי במקומות מסוימיים שאני מאמין שגם שם אוכל למצוא מקומות יותר רגועים ...ואין ספק שאני מסנן תגובות ולא לקוח הכל כמובן מאליו
.....נ.ב עניין הלימודים בבדיקה .... -
אסףבכייף...
לך אחרי החלומות שלך..אחרי זה יש לימודים,חברה,עבודה וכו..ואחרי שיש מחויבות כזו צריך לפתוח 100 יומנים ולבקש 100 אישורים כדי למצוא תאריך פנוי שתוכל לטוס לחופשה שלא לדבר על מגורים..
אתה נראה לי בתקופה שאתה יכול לסובב גלובוס לעצור אותו ולטוס לכמה זמן שאתה רוצה למקום שעצרת את הסיבוב
לך על זה אחי חויות לא קונים בכסף
בהצלחה! -
אסףחחח ללא ספק אני מקווה שלא יגיע היום שאני ייתן למישהו או למישהי להכתיב לי את היומן ....אני משתדל לעשות ולהיות במקומות שטוב לי בהם ....אבל כדי להגשים חלומות צריכות להיות תוכניות ....אני עכשיו בסוג של רוטינה של כל הזמן ללכת ולחזור לתאילנד כי אין אני פשוט לא יכול בלי ..לכן אני עכשיו חושב חזק איך אני מוצא את הדרך להפוך את החלום למציאות ..אבל ללא ספק מה שמוליך אותי הוא הרצון העז להגשים את זה ...
החיים קצרים מכדי לוותר על החלומות שלנו
-
מסכים עם meninblack עקרונית,..שמעון ידידי אתה אבל מסתדר כבר זמן מה בפטאיה...
האם זה בלתי אפשרי לפתוח עסק בתאילנד שעושה את ה5-6 אלף שקל? (על ידי עובד/שותף תאילנדי? )
הרי כל המטרה להכניס את התחזוקה היום יומית כדי לראות איך אפשר להתפתח...
-
יאללה רבותיי -למסקנות!!!בקיצור איך מכניסים 6-7 אלף שקל בחודש בתאילנד?
כמובן שצריך יותר , אבל החיים היו יפים יותר אם היינו מכניסים את 7 אלף שקל בתאילנד...
חלקנו כאן עושים את זה, חלקנו כאן עשו את זה, אבל איך אפשר לעשות את זה בצורה נוחה ולא תלותית במיוחד(עסק שדורש ממך נוכחות של 24 שעות)
עגלה של אוכל/ גסט אוס שמנוהל על ידי שותף תאילנדי/ לייבא מוצרים/למכור מוצרים/מכירת חבילות נופש,מכירת דירות נופש, ועוד...
יש פה מישהו שרוצה לחלוק בניסיון או בחוכמה שלו איך אפשר לעשות את זה?
בכל מקרה אני קצת גמור מהחג הזה...
לכל אנשי תאילנד- חג סונקראן שמח(שלא ייגמר לעולם)
הרבה זמן לא הרגשתי צעיר כל כך כמו בשבוע האחרון - ויש עוד את מחר!!!!
יאללה חג שמח
-
לא רוצה להיות קטנוני אבלבן עם כל הכבוד לסונקראן בתאילנד
בארץ היום זה יום השואה -
תגיד....אני טיפוס שאוהב ללמוד לבד ללא עזרה של בתי ספר למינהם....
יש ספר שאפשר לרכוש שמלמד את כל תורת המלונאות ? -
לא רוצה להיות קטנוני אבלאני גם לא רוצה להיות קטנוני אבל...
למה להכניס את המילה הזאת הפורום הזאת ?!!?!!?!!
בשביל זה יש פייסבוק
הכותב הינו נכד לניצולי שואה אשר התנדב לפני מספר שנים ביד ושם... -
תרומה לשרשורהסופר הייחודי והמיוחד פאולו קואלו, כתב בספרו המפורסם, "האלכימאי":
"זה טבעי לפחד לתת תמורת חלום אחד את כל מה שכבר הצלחת להשיג".
אני אומר, צאו והגשימו את חלומותיכם, אך עשו זאת בצורה שקולה ונבונה.