שלד ראשוני לחוף המערבי
-
ערב טוב,
שלד ראשוני בהחלט לטיול בחודש ספטמבר-אוקטובר לחוף המערבי
טיסת אלעל הלוך ושוב לניו יורק (המשפחה לא יכולה לעמוד בטיסה מעל 12 שעות וגם הטיסה הזו "קצת" ארוכה בשבילן).
- טיסה לניו-יורק ושהיה שם 3 לילות
- טיסה מניו יורק ללאס וגאס ושהיה שם 4 לילות
- נסיעה ברכב מלאס וגאס ללוס אנג'לס ושהיה בלוס אנג'לס 6 לילות (כולל יום דיסני ויום יוניברסל)
- נסיעה ברכב לסן פרנסיסקו ושהיה בסאן פרנסיסקו 5 לילות (כולל יום כיפור)
- טיסה מסאן פרנסיסקו לניו יורק ושהיה בניו יורק 4 לילות
- המראה לתל אביב
כמה תהיות ראשוניות:
- רכב: האם נדרש לקחת לכל התקופה החל מהנחיתה בלאס וגאס ועד ההמראה מסאן פרנסיסקו לניו יורק ?
- האם אורך המקטעים בערים הגיוני ? (אני מעריך שההערות תהיינה בעיקר על ניו יורק:))
הערות והארות ראשוניות לשלד הנ"ל יתקבלו בברכה
-
הנסיעות בין הערים הגיוניות. לוגאס עצמה אם שוהים בעיקר באזור המלונות אין ממש צורך ברכב- ואז תקחו רק ביציאה מוגאס. לגבי הערים עצמן- אני באופן אישי לא הכי חובב ערים-אז ברובן זה נראה לי קצת הרבה לשהות. אבל יש מצב שחובבי הערים ימצאו מה לעשות בכל אחת גם יותר...
-
לא פרטת מה עושים (למעט דיסני ויוניברסל) ובכלל ספרת לילות ולא ימים אז קצת קשה להבין מה התוכנית. וגם לא הזכרת מה ההרכב. הזכרת את המילה "משפחה" והזכרת דיסני / יוניברסל, אז אני מניח שיש ילדים. אבל לא יודע כמות/גילאים וודאי שלא מה אוהבים.
אני לא רואה צורך לפצל את הטיסה לשני מקטעים נפרדים לגמרי. אבל אם לכל זה חשוב זו זכותכם כמובן.
בכל מקרה – כניסה ויציאה כפולה מניו יורק זה בגדול סתם בזבוז זמן וכסף. אני מזכיר שלמשל שכרטיס "חופשי שבועי" עולה סביבות ה-35 דולר לאדם. אם פיצלתם את השהייה זה אומר בגדול לשלם כפול על תחבורה ציבורית. וכך גם על המוניות אל/מ השדה. והאוכל / ציוד שתמיד זורקים לפני טיסה (כי יש מגבלת משקל) והזמן שמבזבזים על המעבר (כולל כל התקורות) וכו'. זה בקלות בזבוז של חצי יום וכמה מאות דולרים.
הטיול שלכם מזכיר רק ערים. והנסיעות נראות ללא עצירות (לפחות לא הזכרתם שום דבר). האם זו המטרה? לא מושך אתכם קצת טיול אוטו ולראות דברים? עיירות, קניות, טבע, אטרקציות? כי אם כן, אפשר אולי לשקול לטוס מהחוף המערבי לנקודה אחרת שאינה ניו יורק ולעשות טיול אוטו קצר. זה יכול להיות כמובן הניאגרה, אולי משהו בצפון המדינה או בניו אנגלנד כדי לראות שלכת, או כל דבר אחר. זה פתרון לפיצול הטיסה
לגבי הזמנים שפרטתם:
בגדול כל המעברים שהזכרתם לוקחים יום שלם. וכמובן שגם הטיסות. אז אני מניח שבעצם בימים יש לכם פחות מלילות.
ניו יורק – הזכרת 3 פלוס 4. כלומר לפי החישוב שלי זה 5 ימים. כמות סבירה ביותר לניו יורק אם זו פעם ראשונה. אפשר גם טיפה פחות, וכמובן שאפשר גם יותר. אם זו לא פעם ראשונה – אז אתם יודעים יותר טוב מה מתאים לכם.
וגאס – 3 ימים זה זמן סביר ביותר. רבים מסתפקים גם ב-3 ימים.
לוס אנג'לס – 5 ימים. יומיים שריינתם לפארקים (אגב, לדיסני יש 2 פארקים). כלומר נשארו 3 ימים. מספר יפה. רבים מקדישים פחות.
סן פרנסיסקו – 4 ימים. לא יודע מה התוכניות שלכם לכיפור, אבל אם הזכרתם אותו אז כנראה שזה חשוב. כלומר יתכן שאתם מצטמצמים ליומיים וחצי לסן פרנסיסקו. יומיים וחצי זה אפשרי אבל מעט. 4 ימים זה מאד יפה. אני מודה שבביקור האחרון שלי בעיר (לפני כמה שנים) קצת התאכזבת מתחושת הביטחון האישי, וצמצמתי את השהות בעיר. אבל זה לא שבאמת מסוכן שם ובעיקר צריך פשוט לשים לב ולהיות מודעים איפה להסתובב ואיפה לישון.
בסך הכל – הטיול שלכם מרגיש מרווח מאד. והוא עירוני מאד. זה לא טיול טיפוסי, ולא בהכרח מתאים לכולם, אבל בהחלט יתכן שזה מה שמתאים לכם.
בכל מקרה, כדי להבין אם זה מה שנכון לכם, אתם צריכים למלא את הימים בתוכן ולראות את זה מה שמתאים לכם. למשל האם לבחור רק פארק אחד של דיסני זה נכון (ואם כן איזה). האם רוצים לשלב את האי סנטה קטלינה ליד לוס אנג'לס (שזה בפועל יום שלם) או כל דבר אחר. בהתאם לתוכן תראו אם הימים מתאימים לכם.
ועוד הערה – אני לא יודע מה הבעיה שמונעת מכם טיסות ארוכות, וזה כמובן לא עסקי. אבל האם זה משפיע גם על ימים ארוכים? ימי הליכה ארוכים (בערים זה רוב היום על הרגליים)? נסיעות? כי אם כן, אז אולי בעצם הטיול שלכם לא מרווח. אתם כמובן לא צריכים לפרט שום דבר, אבל לחשוב לעצמכם מה נכון. ואולי לחשוב האם צריך לתכנן ימים קצרים ואז אולי תוכנית "אחרת" לערבים, או אפשרויות להפסקת צוהריים טובה. או אולי לפצל את דיסני / יוניברסל ליומיים כל אחד.
-
@גדליהו-מהגרעיןתודה
-
@אנשיםטובים תודה על תושבתך המפורטת - גם בטיול הקודם לחוף המזרחי עזרת לי לא מעט
לגבי שאלותיך
כאמור זהו רק שלד תכנון ראשוני
אנחנו בהרכב של זוג ונערה בת 19, כאשר הנשים (רעייתי והבת) אינן חובבות ואולי גם לא מסוגלות להליכות מאומצות בטבע כך שנשמח לראות טבע בין הנסיעות אבל לא כאטרקציה ראשית.
פיצות הטיסות כי שכתבתי בגלל שהן לא מסוגלות לטוס שעות רבות וגם הטיסה לניו-יורק היא על הסף אם לא מעבר לסף
תיארתי לעצמי ששהיה כפולה בניו-יורק לא מומלצת בגלל העלויות הגבוהות בה (לינה, נסיעות ובכלל מחיה) ולכן אני שוקל להיות בדרך הלוך 4 לילות בניו-יורק ובדרך חזרה לבדוק אפשרות לקחת מלון רק ללילה ליד JFK לפני הטיסה.
כמובן שתהיינה עצירות בדרך בנסיעות בין הערים בעיירות, קצת טבע, קניות וכו' (כך גם עשינו כשהיינו בחוף המזרחי בנסיעה בין מיאמי לאורלנדו שם שילבנו עצירה בדרך בעיירות, עצירה במוזיאון רכב, עצירה בקניון שם פגשנו את אלמוג בוקר :)) אבל פירוט מדוייק עדיין לא עשיתי מאחר ואני רוצה לסגור תחילה טיסות ולאחר מכן מלונות.
השלד בגדול (לאחר רה-ארגון של מספר הימים בעקבות קיצור ניו-יורק בחזור)
- טיסה בשעה 05:55 לניו-יורק בתאריך 17/09
- 17/09-21/09 - ניו יורק
- 21/09 - טיסה בבוקר ללאס-וגאס
- 21/09-26/09 לאס-וגאס
- 26/09 לקיחת רכב בלאס וגאס ונסיעה ללוס אנג'לס
- 26/09-03/10 - לוס אנג'לס (מצפה גריפית אולי, סנטה מוניקה, יוניברסל, דיסנילנד, הוליווד, בברלי הילס וכו') כאן כבר נכלל יום כיפור בתכנון הימים החדש
- 03/10 - נסיעה לסן פרנסיסקו
- 03/10-08/10 - סן פרנסיסקו (גשר הזהב, אלקטרז?, כיכר יוניון וכו')
- 08/10 - המראה בבוקר ל-JFK שהיית לילה במלון ליד השדה (אולי 2 לילות ?) - האם ידועים מלונות זולים יחסית וטובים לשהיית לילה ליד השדה ?
- 09/10 - המראה בבוקר מ-JFK לישראל
גם הימים כאן הינם שלד ראשוני - אשמח להערות לחלוקת הימים בצורה אחרת אם זה נראה לא הגיוני.
תודה על היעוץ וההכוונה
-
אפשר לראות בארה"ב טבע ודמויי טבע גם בלי הליכות מרובות.
למשל במקרה שלכם מסלול "קלאסי" זה לשלב את כביש 1 בין לוס אנג'לס לסן פרנסיסקו. כלומר במקום לעשות את הנסיעה ביום אחד (ב-3 לחודש), למרוח אותה על פני יומיים-שלושה. בקטע המרכזי (מורו ביי עד מונטריי) הוא פשוט יום נסיעה מעניין. נוסעים לאורך מצוקים על קו המים, עם גשרים יפים, כלבי ים ועוד. יש בו שפע מקומות לעצור ל"פוטו אופ" (כלומר הליכה של 100 מטר), או מסלולים קצרצרים (של פחות מקילומטר). עדיין רואים נופים יפים ומרשימים. כן זה אומר הרבה שעות באוטו אם זו בעיה (לא יותר שעות ביום מאשר נסיעה ישירה, אבל יותר ימים).
בטיול שאנחנו עשינו לאזור לפני כמה שנים מאד נהנינו ממסלול הלכה Redwood Grove Loop Trail. זה מסלול של בערך 1.3 קילומטר ברמה מישורי ונוח (נגיש לכסות גלגלים), ויש אפילו שירותים אמיתיים ושולחנות קרן קיימת באמצע המסלול אז אפשר לעשות הפסקה. המסלול פשוט עובר בין עצים מרשימים.
אני בטוח שיש עוד הרבה מסלולים "קלילים" כאלה. לא התעמקתי, אבל אני מניח שיש בפארק גולדן גייט (צפונית לסן פרנסיסקו), לאורך כביש 1 ובמקומות אחרים. וברור שאפשר לשלב את יוסמיטי.
בנסיעה על כביש 1 אפשר לשלב גם שייט לוויתנים (מונטריי או מורו ביי), דרך 17 המיילים במונטריי או האקווריום במונטריי. בטיול שלנו נתקלנו בספונטניות במקום שמשכיר רכבים קלאסיים לטיול קצר. אנחנו הסתפקנו בלצלם אותם, אבל אפשר להתעניין באפשרות לשכור אותם Monterey Touring Vehicles
שימו לב לשבוע הצי בסן פרנסיסקו https://fleetweeksf.org/ 5 עד ה-13 באוקטובר, ולפסטיבל האיטלקי ב 12 באוקטובר https://sfitalianheritage.org/ . אולי אתם מעדיפים להיות בהם, או להמנע מהם, אבל אל תתעלמו מהם. זה משפיע על עומסים, סגירות של כבישים ועוד.
ארבעה ימים בלאס וגאס מרגישים לי כמו הרבה זמן. ובלי אוטו מרגיש לי בעייתי. אני לא מומחה לוגאס. אבל להבנתי מטיילים לאורך הסטריפ בערב בלי רכב (אפשר לדלג עם אוטובוס/מונית). אבל בשעות היום רכב יכול לעזור. למשל כדי לנסוע לקניון. אז נכון שאפשר להשתמש בתחבורה ציבורית או מוניות, ואולי אפילו זה יותר זול מרכב, אבל זה לא נותן את העצמאות הנכונה.
הייתי שוקל לטוס מסן פרנסיסקו לבאפולו (לצורך טיול בניאגרה) ומשם נסיעה על פני 3 ימים לניו יורק לטיסה. או לחילופין ליעד אחר באזור. יותר נעים מאשר סתם לישון ב JFK ולמרוח את הזמן. צריך לבדוק אפשרויות טיסות ומחירי רכב, אבל אפילו טיסה לאולבני ונסיעה על פני יום או יומיים דרך עמק ההאדסון יכולה להיות מעניינת.
כמו שכבר הזכרתי, לטעמי האישי יש לכם יותר מדי זמן ברוב הערים. אני הייתי מצמצם כל עיר ביום, ומרחיב כל נסיעה לעוד יום, כדי שיהיה יותר זמן לטייל בדרך. זה יכול להיות כביש 1 שהזכרתי כבר, זה יכול להיות משהו מהאתרים שבמזרח לוס אנגל'ס (בדרך מלאס וגאס) או כל יעד אחר. כמובן שאפשר להקצות יותר ימים ולהוסיף את יוסמיטי. גם מחוץ לסן פרנסיקו אפשר לשקול אתרים אחרים. כמו למשל גיחת יום (או לילה) לעמק הנאפה עם ביקור בגייזר המקומי, או הרבה מקומות אחרים שאני לא מכיר.
בכללי אם מעניין אתכם, תבדקו תארכים לפסטיבלים ואירועים אחרים. הזכרתי כבר את שבוע הצי ופסטיבל המורשת האיטלקי. אנחנו בזמנו הלכנו לפסטיבל דלעות והאלווין ב Half Moon Bay (זה כבר לא בתאריכים שלכם). אבל בהחלט יתכן שיש אירועים אחרים. כששקלנו את יוסמיטי, אז שמתי עיין על פסטיבל בפרזנו FRESNO County Fair. פסטיבל כזה יכול להיות חוויה מעניינת.
בלי קשר שווה להתעניין בהופעות (בלוס אנג'לס בטוח יש דברים מעניינים). בשביל הופעה טובה שווה לשנות קצת את לוחות הזמנים
-
@אנשיםטובים המון תודות
המון פרטים
נסיעה בין הערים של 2-3 ימים תוסיף לוגיסטיקה של הזמנת מקומות לינה במהלך הדרך
בכל מקרה נראה שבשביל ההתחלה אתחיל עם הזמנת הטיסות לניו-יורק וממנה חזרה לארץ.
-
הלוגיסטיקה של הזמנת מלונות בדרך היא לא יותר מורכבת מהלוגיסטיקה של הזמנת מלונות בערים הגדולות. נסיעה על כביש 1 כפי שהמליץ אנשים טובים תשדרג לכם את הטיול.
-
אם אתם רוצים רק טיול עירוני. אם אתם סגורים על התאריכים, ואם אתם לא מתעניינים באירועים מיוחדים – אז סבבה – תזמינו את הטיסות.
אבל אתה כתבת "כמובן שתהיינה עצירות בדרך בנסיעות בין הערים בעיירות, קצת טבע, קניות וכו'"
אני מסתכל על הטיול שלכם ולא מבין איפה זה נכנס:
בניו יורק אתם מן הסתם בלי אוטו ולא יוצאים מהעיר. לא בחלק הראשון וככל הנראה גם לא בחלק השני על פי הרצון "לשהיית לילה ליד השדה"
בלאס וגאס אתם שוב בלי אוטו במהלך השהות (אז לא יוצאים מהעיר).
יש לכם יום מעבר מלאס וגאס ללוס אנג'לס. בבוקר שוכרים רכב (לוקח סדר גודל של שעה עד שעה וחצי כולל הגעה לתחנת ההשכרה). הנסיעה היא סדר גודל של 6 שעות. כלומר יש לכם סדר גודל של 5 שעות לשלב עצירה כלשהי. נחמד אבל לא הרבה.
הנסיעה מלוס אנג'לס לסן פרנסיסקו על הכביש המהיר לוקחת כ-8 שעות. זה ארוך ומתיש. וגם אין הרבה אתרי עניין לאורך הכביש המהיר (5).
וזהו, אחרי זה יש רק טיסות חזרה עם לינת לילה ליד JFK.
אז מתי יהיו עצירות בדרך?
ושוב – זה בסדר אם אתם לא רוצים.
אני מבין את הרצון לסגור עכשיו טיסות לניו יורק, מה גם שגם ככה לא מדובר על טיסות קונקשין לחוף המערבי, אז יותר קל להוסיף את הטיסות האלה בלי קשר לטיסה הבינלאומית.
אם התאריכים שלכם חקוקים בסלע – אז תזמינו. אבל אם יש גמישות בתאריכים, הייתי מנסה עוד טיפה לתכנן יותר ולבחון מה יש בכל מקום. הזכרתי כבר אירועים ופסטיבלים (וברור שיש עוד). אולי דווקא לנסות לראות טיפה שלכת ביום-יומיים שיש לפני הטיסה חזרה? אגב, שימו לב שאתם בניו יורק בימי השיא של הועידה השנתית של האו"ם שמשפיע קצת על סגירת כבישים, והרבה עם מחירי מלונות. אז אפשר גם לבדוק מחירי מלונות בזמנים שונים ולהכניס גם את זה לשקלול של בחירת תאריכים או מסלול.
שמתי לב שבאופן אישי הטיולים שאני הכי נהנה מהם זה טיולי אוטו עם לינת כוכב מחוץ לעיר. וככה כל יום אפשר לבחור לנסוע לעיר, לעיירה באזור, לאטרקציה, למשהו בטבע וכו'. אם יש איזה תאריך חשוב (יכול להיות סתם סופ"ש אמצ"ש או אירוע) אפשר לשחק עם ימי הכוכב וכו'. אז גם בגלל זה, וגם בגלל צירוף נסיבות, בטיול דומה שערכנו לפני שנתיים וחצי היה לנו נוח לישון בסן חוזה לשבוע שלם ולשלב גיחות גם לסן פרנסיסקו כמובן, אבל גם למונטריי, שופינג, ואתרים אחרים. לנו זה יצא מוצלח מאד. עם לינה בעיר קשה יותר (ויקר יותר) לעשות את זה. בדיוק כמו שתל אביבים פחות נוטים לצאת מהעיר לעומת מי שגר רחוק מהמרכז. הרי כבר שילמנו הון על הלינה (וסן פרנסיסקו מאד יקרה), ואנחנו נמצאים במרכז של מקום מאד מעניין. אז למה לצאת החוצה למקומות פחות חשובים/פופולריים/מפורסמים?
אני לא טוען שכביש 1 הוא חובה, שהוא הטבע הכי יפה בסביבה, או שהוא מה שמתאים לכם. נתתי אותו בתור דוגמה פופולרית למשהו שהוא לא עיר, הוא כן טבע במובן הרחב, ולא דורש הליכות. כמובן שבכל מה שקשור לכביש 1 צריך לבדוק טוב טוב מה מצב הסגירות כי הוא נוטה להיסגר לצורך תיקונים (אם אני לא טועה הוא סגור עכשיו).
אם אתם מוטרדים ממלון ללילה אז אפשר גם לכמה לילות. למשל להתמקם לשניים או שלושה לילות בפרזנו או באזור לצורך גיחות יום ליוסמיטי. או במפרץ מונטריי כדי לעשות גיחה לאורך כביש 1, מונטריי, הרי סנטה קרוז והאוטלט בגילרוי. אגב, אם כביש 1 אכן סגור יכול להיות שגיחה יומית דרומה ממונטריי היא פתרון טוב.
או כמובן לא – אם מתאים לכן טיול רק עירוני – בכיף.
-
@אנשיםטובים תודה רבה על ההשקעה בתשובות
התאריכים די קשיחים בגלל ימי חופשה שלנו מהעבודה וימי חופשה של הבת מהצבא/שירות לאומי
כמו שזה נראה כעת ככל הנראה נזמין את הטיסות הלוך ושוב לניו-יורק ואנסה לשנות את כמות הימים בערים, מיקום המלונות (בעיר או מחוצה לה) ותוספת עצירות עם לינה בימי הנסיעות
כמה ימים מומלץ להיות בכל עיר מרכזית כדי למצות את האטרקציות בעיר בפעם הראשונה ? לאס וגאס, סן פרנסיסקו, לוס אנג'לס, קליפורניה ?
תודה - אעדכן להמשך יעוץ
-
@אנשיםטובים ערב טוב
לאחר הזמנת טיסות השלד המסתמן:
17/09 - טיסה ת"א לניו-יורק (הגעה ב-10:45)
17/09-20/09 - ניו-יורק
20/09 - טיסה בשעה 08:30 לסן-פרנסיסקו (יציאה בחשיכה מניו-יורק לכיוון JFK ?)
20/09-24/09 - סן-פרנסיסקו
24/09-25/09 - נסיעה מסן-פרנסיסקו ללוס אנג'לס דרך כביש 1 עם לינת לילה בדרך (עדיין לא נבחרה העיר - תלוי במחיר ובזמני הנסיעה ע"מ שהלינה תצא בערך באמצע הדרך)
25/09-03/10 - לוס אנג'לס (כולל 2 ימי פארק דיסני, 2 ימי פארק יוניברסל, יום כיפור)
03/10 - נסיעה מלוס אנג'לס ללאס וגאס
03/10-08/10 - לאס וגאס
08/10 - טיסה מוגאס ל-JFK בשעה 11:30 והגעה ב-19:30 המתנה ב-JFK כ-5 שעות והמראה לישראל (חוסף חזרה לניו-יורק או מלון ליד השדה כפי שתוכנן קודם)
- תאריכי הטיסות נסגרו בעיקר בגלל הזמינות ההולכת ויורדת של הטיסות ומחיריהם שעולים
- 2 ימים בכל פארק בשל דרישת הקהל וגם בגלל שיותר מתלם מבחינת מחיר - יוניברסל כרטיס 1+1
- נראה כי אולי אקצר יום בלאס וגאס בתחילה (03/10) כדי לרווח בגלל תוספת הנסיעה בכביש 1
אשמח להערות והמלצות היכן כדאי לעצור בדרך בכביש 1 ללילה, האם בעייתי לצאת מהמלון בניו-יורק כדי להגיע לטיסה בשעה 08:30 לסו-פרנסיסקו ? הכוונה העיקרית לסוע לשדה באמצעות התחתית (כבר עשינו בעבר בטיול לחוף המזרחי) - האם השעה לא בעייתית לנסיעה לשדה בדרך זו ?
תודה שוב על היעוץ וההכוונה
שבוע טוב
-
@avi_ei לפי הערכות של זמני נסיעה ומרחקים בין סן-פרנסיסקו ללוס-אנג'לס על כביש 1
מסתמן כי העצירה ללילה תהיה ב- San Simeon
ע"מ לשריין מקום לינה שריינתי שהיית לילה (עם ביטול כמובן) ב- Quality Inn near Hearst Castle ללילה בין 24-25/09
משם נמשיך ללוס-אנג'לס ב-25/09
-
כביש 1
קודם כל – נכון לעכשיו ככל שאני יודע הכביש סגור בחלקו. הוא אמור להיפתח עוד החודש. אבל חשוב להיות עם היד על הדופק ולהכין תוכניות חלופיות (או לפחות לא להתחייב על לינה).
אם רציתם את טירת הרסט (או שזה רק שם המלון?) אז שימו לב לשעות הסיורים שמגבילות אתכם לשעות מסוימות. חשוב שתבדקו איך זה מתחבר.
לינה בסן סימון עשויה להיות יקרה באופן יחסי (בכלל הבידוד של האזור). הלינה, מסעדות, בילוי כזה או אחר או דלק.
יומיים נסיעה מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס אומר שוב שאין לכם כמעט זמן למעט הנסיעה עצמה. כלומר אין הרבה זמן לעצירות בין סן פרנסיסקו למונטריי או בין מורו ביי ללוס אנג'לס. ואם גם בקטעים האלה תיסעו לאורך הים (למשל לאורך כביש 1 כבר מסן פרנסיסקו), אז יש לכם עוד פחות זמן.
קחו את זמן הנסיעה מסן פרנסיסקו למונטריי. תוסיפו אולי את זמן התקורה של השכרת רכב. תוסיפו זמן נסיעה ריאלי לסן סימון (עם כל העצירות שהייתם רוצים על הכביש). האם נשאר לכם זמן למונטריי עצמה? לדרך 17 המיילים? לאקווריום? לשייט לוויתנים? האם נשאר איזה זמן להרי סנטה קרוז? לשופינג בגילרוי? משהו מכל הדברים האלה מדבר אליכם?
וביום השני –יותר טוב, בעיקר כי אתם פחות מוגבלים לשעת החשיכה (כלומר אין בעיה להגיע ללוס אנג'לס גם ב-10 בלילה ואחרי) אבל זה לא שמרווח מאד.
אם נשארים עם יומיים לכביש 1 הייתי שוקל לישון דווקא במונטריי עצמה. זה מאפשר לכם ביום הראשון גמישות של מה לעשות בדרך (מהדברים שהזכרתי קודם או אחרים). ביום השני על הבוקר יוצאים לביג סר, ומגיעים בלילה ללוס אנג'לס.
אם אכן תוסיפו יום לדרך מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס (כלומר 3 ימים) זה בהחלט ישפר. במקרה כזה הייתי עדיין מכוון ללינה אחת באזור מונטריי והשנייה איפשהו אחרי מורו ביי.
שימו לב שאתם ממשיכים לספור ימים בצורה בעייתית. למשל כתבת 17-20 בניו יורק. לכאורה 4 ימים. בפועל ביום העזיבה לא רק שלא מטיילים בניו יורק אלא שגם קמים מוקדם (האם זה משפיע על היום הקודם שלכם? אורזים בלילה / הולכים לישון מוקדם?). ביום ההגעה לכאורה נחיתה ב 10:30 משאיר לכם את רוב היום, אבל בפועל עד שתגיעו למלון זה 13:00. אם הוא זמין לצ'ק אין אז תרצו אולי גם להתרענן בחדר והשעה 14:00. אם לא עדיין יש קצת לוגיסטיקה של שמירת חפצים. לא ישנתם בלילה הקודם יותר מדי (תלוי איפה אתם גרים, אבל כנראה שיצאתם מהבית בסביבות 2 בלילה). שינה בטיסה כנראה רחוקה מלהיות אידאלית. 14:00 שעון ניו יורק זה 21:00 שעון ישראל. עד איזו שעה ריאלי לשוטט?
כך שבפועל יש לכם יומיים וחצי לכל היותר בניו יורק. מספיק או לא תגידו אתם. אבל אל לחשבו שזה 4 ימים.