המלצות אחרונות - הולנד
-
שלום לכולם,
חברה טובה המליצה לי לעלות לפה מסלול מפורט,
התוכנית כבר די מגובשת, חלק גדול מהימים "מסודר",
במהלך התכנון הפנמתי עובדה אחד - לא חייבים "להספיק" הכל,
בלתי אפשרי להעמיס כל האתרי "חובה" בטיול הראשון,
משבאמת חשוב הוא להנות ביחד, לספוג אווירה, להקדיש זמן יקר לגיבוש משפחתי.
מבקשת עזרה ב"למלא" חורים ולהשלים ימים "ריקים",
כל הערה תתקבל בברכה...
אחזור לפרטים בסיסים:
טיסות:
KLM לאמסטרדם, הלוך ב 5 בבוקר, חזור ב 23 בלילה,
תקופה 6-16/8, זוג + 2 בנים בני 10 ו16,
לינות:
3 לילות במלון בעיר Nijkerk,
7 לילות בית סירה בפרבר צפוני של אמסטרדם.
המסלול:
1. 6/8, יום שני - (מנסיון שלי לאחר לילה לבן לא בונה הרבה על היום הזה), לכן:
לאחר נחיתה וקבלת רכב, ניסע ישר למלון, 40 ד', למנוחה קצרה,
ואם מזג אוויר יעיר לנו פנים - נסיעה להיטחורן
(שעה נסיעה-הנהג לא מתנגד), גם אם נהיה שם חצי יום, באיזי, רוצים מהתחלה לקבל ישר לווריד כל היופי הזה.
אופציה ליום גשום - בריכה במלון, נסיעה על הסכר הקטן, ספינה בטביה.
2. 7/8, יום שלישי - ווליבי (ביום בהיר)
אופציה ליום גשום - קרטינג בהרדוויק, מה עוד בסביבה ?
3. 8/8, יום רביעי - גם חיות בורחר +הוחה פלואה,
הבנתי שגן חלקית מקורה, מהן האפשרויות ליום גשום באיזור?
4. 9/8 , יום חמישי - עוזבים את המלון ונוסעים לכיוון אמסטרדם.
בדרך לבתינו החדש קצת מאריכים מסלול ב10 קמ' כדי לבקר באוטרכט:
פה כמה שאלות: איזה מהמוזאונים הידועים יהיה יותר רלוונטי לבנים?
עוד באותו יום תוכנן לבקר בטירה דה האר - כנראה היא הטירה היחידה בה נבקר, נבחרה כי עוד לא שמענו המלצות מהמטיילים קודמים, אף שבספרים מסופר על טירה הגדולה והיפה בהולנד כולה - נחקור את העניין ונדווח לכם.
5. 10/8, יום שישי - שוק גבינות באלקמאר + כפרי דייגים.
6. 11/8, יום שבת - מוזאון פתוח באינקהויזן+מוזאון אוניות בבקבוק.
רוצים לשלב עם ביקור בHOORN וMEDENBLIK - ישנו רכבת קיטור ישנה שעושה סיבוב בין העיירות - אשמח לשמוע מי היה, כמה זמן לוקח, בספר של יונית כתוב שבסופי שבוע יש מסלול מקוצר, האם ישאר זמן כדי להנות מהמוזאון רכבות, הטירה, הנמל והטיילת?
7. 12/8, יום ראשון - אין לי כלום, אולי ליידן עם מוזאון קורפוס (גוף האדם)?
8. 13/8 , יום שני, כיוון שהמוזאונים סגורים (למה?) - ובתנאי של מזג אוויר טוב - נצא לשייט לTEXEL+ דן הלדר - כל היום.
9. 14/8, יום שלישי - אמסטרדם: ואן גוך, פארק וונדל, ליידנספליין, שייט תעלות, סתאם שוטטות - בעיר בין 10/8 עד ל19/8 פסטיבל תעלות, הרבה מוזיקה קלאסית תחת כיפת השמיים.
9. 15/8, יום רביעי - אמסטרדם: נמו, כיכר דאם, רובע יורדן+אנה פרנק.
10. 16/8 יום חמישי - יום אחרון - השלמות אמסטרדם?
מקווים לעשות שיק אין מוקדם בבוקר בשדה ולהסתובב חופשי...
יש הערות, המלצות?
תודה,
ליליה
-
המלצות אחרונות - הולנדהיי ליליה,
בד"כ הגשם קצר ולא יפריע בטיול. גן החיות בורחר, מתאים גם ליום גשום. נכון, לשבת בסירה בגשם (חיטהורן) זה לא זה אך לשוטט בערים לא צריך להפריע.
*גם מוזאון נמו פתוח בימי שני בחופשת הקיץ !!!
הקישור הראשון הוא של אתר מצויין לאיתור מוזאונים. האינפורמציה בו, ממה שבדקתי, עדכנית. ישנו שם גם הסבר לגבי כרטיסי המוזאונים MJK המאוד מקובלים פה... והולנד פאס.
ליד נמו, צמוד צמוד, ניפתח השנה שוב מוזאון הים שהיה בשיפוצים. עוד לא ביקרתי... אם תגיעו, ספרי איך היה?!
לגבי ליידן – אני מאוד אוהב את העיר
מרכז יפה ונעים, מוזאונים שווים כולל הקורפוס אך לא רק. עיר עם המון סטודנטים וקטנה יותר מאמסטרדם מה שמקל על המעבר - ממוזאון, גלידה, אטרקציה
אם חובבי טבע אתם?! לא פחות יפה מחיטהורן והרבה יותר מרכזי הוא אזור הלב הירוק 'het Groene Hart' של הולנד. כך הוא מכונה. גם פה אפשר לישכור סירות מנוע קטנות או משוטים ולהנות ממים, ירוק, עופות ושמיים.
למטיבי לסת, הצלופחים המעושנים שם ממממ יאממי !!
בשדה התעופה סכיפהול, על הגג, ישנה תצפית יפה על המסלולים הקרובים ודגם של מטוס Foker 100 (נידמה לי) בו ניתן לבקר. חוויה.
רעיונות נוספים, בקישורים למטה.
מקווה שעוזר במשהו,
יום טוב, ארנון
-
המלצות אחרונות - הולנדמיקצה שיפורים - תקלה מקומית... לא הכל עלה
הלב הירוק - מצרף לך מיקום אחד אך כל האזור שווה למדי !!
ארנון
-
המלצות אחרונות - הולנדאאאך ארנון,
אני גם ככה על הקוצים כבר - שיגעתי מח פה לכולם ועוד אתה מוסיף לי תמונות מטסל - רחמנות!!!!!
בדקתי במפה - מוזאון ימי באמסטרדם קרוב מאוד לנמו,
אם יהיה כח - נוכל לשלב בינהם.
לב הירוק של הולנד מאוד מושך אותי - הלוואי וישאר זמן, עיירה Nieuwkoop נראת חביבה ושווה ביקור,
לגבי ליידן - זמננו קצר, אבל ממש בא לי לטעם מהאווירה הסטודנטיאלית שלה...
תודה רבה על המידע,
ליליה
-
המלצות אחרונות - הולנדאוו ארנון - איזה יופי של אתר המוזאונים,
כמה עבודות מחקר עשיתי על מנת להבין איזה מוזאון כלול בכרטיס,
והינה - הכל בדף אחד!!!
תודה רבה,
ליליה -
הלב הירוק מחליף את חיטהורן ?האם ביקור באיזור "הלב הירוק" שתיארת (וצירפת קישור) מוצע במקום ביקור בחיהטרן, או בנוסף לו ? -
הלב הירוק מחליף את חיטהורן ?היי יאיר(?) הכל בנוסף, לא במקום.
כל מקום והיחודיות שלו ומיכאן, שכל אתר הוא יחיד ומיוחד.
זמנך קצר, ואתה באזור מרכז הולנד, אפשר להתפנק ב"לב הירוק" ולא לרוץ לחיטהורן שהיא, פנינה בפני עצמה.
סביב האגמים באזור ניוּקוֹוֹפּ Nieuwkoop, ניתן להשכיר סירות מנוע, משוטים וגם סירות 'לחישה' (מנוע חשמלי - בדיוק כמו בחיטהורן).
הנה לך למטה, קישור שעושה חשק להקליק את הסוויטש החשמלי, ולשוט ברוגע בירוק הירוק הזה
ליליה וכולם, תהנו!
ארנון -
הלב הירוק מחליף את חיטהורן ?ארנון, "זרקת" טיפ וגם אני רצה לתפוס אותו. תודה! נראה מקום ממש מדליק ושאפשר לצרף אותו "כתוספת" של טבע לביקור באחת הערים שבאיזור. -
דלפינאריום לילדים גדולים?ארנון- האם נראה לך שילדים בגיל 10 ו16 יהנו מדלפינריום?
גם לגבי מוזאון רכבות או תיבות - מה מומלץ לבנים בגיל הזה?
לגבי רכבת ישנה בין חורן-אינקהוזן-מדנבליק, יש הסתייגויות?
מוזאון ימי באמסטרדם לא במקום אותו מוזאון בטסל?
-
לארנון וליליה מאורן
אהלן ארנון וליליה,
ארנון יקירי, טוב לראות אותך גם כאן
... אני בהחלט מסכים איתך גם לגבי ליידן. אני חושב שזו אחת הערים הכי אהובות עלינו בהולנד והיינו בה כמה םעמים וכבר כתבתי כאן כמה פעמים שלדעתי, עושים לה עוול כי בדרך כלל המשפחות המטיילות מגיעות לליידן למוזיאון קורפוס שבכלל לא נמצא בעיר ומפספסות יופי של עיר עם אווירה. אני כבר כמו תקליט שחוק אבל לידן מקסימה ויפה וכייפית ויש הרבה מה לעשות בה לגם יומיים לא יספיקו לבלות בה. אנחנו אהבנו "סתם" לטייל בין התעלות שם בשני טיולים שונים, לאכול גלידה ולשבת עם הילדים בבית קפה צף על הנהר. צפינו בעיר ממרומי המבצר והכנסיה וטוב, ביקרנו גם בטחנת הרוח מולאן דה פאלק שבעיר
.. מדובר בעיר תוססת ויפה ומלאה בתעלות שעל גדותיהן בתי קפה ומסעדות ויש לה את המדרחוב הראשי שלה וסמטאות עתיקות וקסומות וכדאי לעלות לשרידי המבצר העתיק על התל, שממנו יש נוף מדהים לעיר, לגגותיה ולצריחיה וגם לכנסיה היפה ויש את תעלת רפנבורך עם גשרי הולכי הרגל והטיילת שלצידה וכל הכיכרות והספינות שבנהר... בקיצור, הבאתי לי חשק.. לטעמי, גם הארלם היא עיר הולנדית טיפוסית יפה שרוב "מסלולי הולנד" לא מתייחסים אליה כי אין בה "אטרקציה ייחודית"
לגבי אזור Groene Hart, חשוב אולי רק לציין שלהבדיל מחיטהורן שהיא כפרון קטן ודי מתוחם גיאוגרפית, כאן מדובר על שטח נרחב שמשתרע בין ערים שונות ולא על איזו נקודה ספציפית. תודה על הלינק שצירפת... אגב, אחת העיירות שאהבנו בדרך לחיטהורן היא בלוקזיל. יש להם נמל יכטות יפה ובכלל, עיירה ציורית עם המון מים מסביב
... היינו בחיטהורן פעמיים, בכל פעם לכמה שעות ואהבנו את העיירות והכפרים שמסביב. לא חושב שצריך להקדיש יותר מכמה שעות עד חצי יום לחיטהורן, עם כל הפסטורליות שבה. זו דעתי האישית
..
לגבי הרכבת הישנה מהורן למדמבליק: רצינו פעם באחד מהטיולים אבל לא הסתדר לנו עם הזמנים כי "השתקענו" בעיירה הורן שמאוד אהבנו.. לא בטוח שיסתדר לך באותו יום עם המוזיאון הפתוח, תבדקי לוחות זמנים בהלוך וגם בחזור כמובן
...
לאוטרכט הייתי מקדיש יום שלם או חצי יום לפחות!!
ברמה האישית, חסר לי אפטלינג... ביקרנו שם 3 פעמים בגילאי ילדים שונים וזה מדהים, גם להורים וגם לילדים... אצלנו אהבו יותר מגרדה לנד ויותר מדיסנילנד פריז... אין על אפטלינג
... אישית הייתי מוותר על כפרי הדייגים ושוק הגבינות ו"טס" לקצהובל ולאפטלינג... ילדייך בני 10 ובני 16 והם יהנו לדעתי מאוד באפטלינג, גם בן ה- 16... יש דברים אקסטרימיים והמון מתקנים כייפיים.. נראה לי פספוס ושווה לשקול שוב
באמסטרדם, עם הילדים בגילאי ילדייך, לא הייתי מוותר על חווית ייניקן. אחלה מקום כייפי, היינו פעמיים ונהנינו.. גם במוזיאון הטרופי נהנינו..
בכלל, העליתי את "מניפסט אמסטרדם" שלי כאן: http://www.maromtrips.com/netherlands/amsterdam/he
וגם ריכוז של מסעדות ובתי קפה שאהבנו בארבעת ביקורינו באמסטרדם:
http://www.maromtrips.com/netherlands/dinewine/he
אה, וכמובן, את מקומות הלינה השונים מכל הטיולים, כולל ליד אפטלינג וליידן ועוד אזורים:
http://www.maromtrips.com/netherlands/accommodations/he
מקווה שזה יסייע לך!!
רק בשמחות!!
אורן -
לאורן
אורן - שמחה לראות אותך פה,
לא ממש חקרתי את ליידן, כל שידוע לי הוא רק מוזאון גוף האדם, לכן חשבתי לעצמי שחבל "לשרוף" יום למוזאון אחד - מה גם שרחוק לנו...
טוב לדעת שיש מה לעשות בעיר וגם סתם להסתובב- מאוד מתאים לנו, תודה.
לגבי אפטלינג - אם שמת לב, שילבתי במסלול ווליבי פארק, ולא הייתי ממש שלמה עם זה, כי רק הבעל והילד הקטן אוהבים אקסטרים (רכבות הרים), אני והגדול - לא משוגעים על זה ולא היינו נהנים...
האם אפטלינג באמת מתאים לנו?
לא אוותר על היטחורן, ביקר שהיינו שם בביקור חטוף לפני 12 שנה...
אמסטרדם - אשמח להוסיף מוזאון הטרופי, תודה.
לגבי מסלול אינקהוזן-חורן-מדנבליק, כדי לוותר אל מדנבליק?
חורן נראת מעניינת, כמובן לאינקהוזן נרצה להקדיש זמן המגיע לה...
מה לגבי שייט בBroek in Waterland ,דומה להיטחורן?
מה לבחור באוטרכט - נהיה קצרים בזמן בגלל טירת דה האר...
-
תודהכן. יאיר (כמו אביו של מרדכי מהמגילה).
תודה על התשובה וההרחבה ! -
על סירות לוחשות וחלופות אחרותבהשוואת השיט לדעתי ברוק פחות מוצלח,העיירה די משעממת.
לעומתה אני בהחלט מצטרפת להצעה של ארנון.
אני גם מעזה להגיד (בשקט) שלא חובה חיטהורן,ואת חווית השיט בסירות הלוחשות אפשר למצוא בעוד אי אלו מקומות בהולנד,לעיתים גם קרובים מאד לנקודת הלינה.
אהה.. ואני מצטרפת למאוהבי ליידן-מקסימה תוססת צעירה וקומפקטית.
-
בסביבת Harderwijkהיי ליליה
אני נהנית לקרוא את התכנית שלך והמלצות שנאספות כאן, כולן נשמרות
במועדפים להולנד טייק 3
מוצא חן בעיני הרעיון של "סיפתח" בחיטהורן. אבל אם בכל זאת תהיו עייפים לנסיעה ארוכה אני בעד Harderwijk. לדעתי הדולפינריום מתאים גם לבן הגדול. אחרי חצי יום שם כל מה שנשאר הוא לשוטט בסביבה הקרובה, מבלי להזיז רכב. לאורך חומת העיר ובסימטאות, במעגן הסירות וליד תחנת הרוח - מאד יפה.
פשוט להסתובב ולקלוט אוירה.
ואם בא לכם משהו יותר אקטיבי, ב Ermelo הסמוכה מצאתי:
פארק חבלים:
http://www.klimbosermelo.nl/
או אולי: קטיף עצמי של אוכמניות:
http://www.pollekamp.nl/zelf-plukken/
התכנון שלך לארנהיים בסדר גמור. אם יהיה גשום, ניתן לבקר בביתנים הסגורים שבגן החיות ובפארק הואה פלואה יש מוזיאון שנשמע (לי) מעניין. במקרה הכי גרוע אפשר גם לסיים את היום בבאולינג:
http://www.bousemahoreca.nl/
בעיר Deventer לא ביקרתי אבל מיקה המליצה בחום.
ממש קרוב לשם יש שביל רגליים יחפות:
http://www.hofvantwello.nl/blotevoetenpad/
אני מחכה כבר לדיווח של "אחרי"
יעל
-
בסביבת Harderwijkכתבתי כל כך הרבה והכל נמחק - איזה עצבים!!!
טוב, מהתחלה - יעל, תודה שהצטרפת, פארק חברלים בERMELO נרשם, היינו בסלובניה ומאוד נהנו.
לצערי - הקצבנו לאיזור GERDELAND רק 3 ימים על מנת לתת דגש לצפון הולנד ואמסטרדם עצמו, לכן אני חייבת לבחור בין שלל אתרקציות שהאיזור מציע לפי רמת העניין של החבריי וכמובן תנאי מזג אוויר...
אשמח לקבל הערות אם כי אני לא בטוחה האם תכנון שלי נכון ליום ה"מעבר" לבתינו השני:
לאחר אריזות נתחיל בנסיעה לכיוון אוטרכט, בגין שעות פעילות "מוזרות" של הטידה דה האר(מ 11 עד 16)- חשבנו להתחיל איתה (כמה זמן - שעה?), להמשיך לאוטרכט (פקקים?), לחנות בחניון של מוזאון הרכבות (כל החפצים ברכב - יש סיבה לדעגה?), לבקר ככל הנראה במוזאון הרכבות (אמרתם 3 שעות?), עוד קצת להסתובב בעיר, לעשות קניות מצרכים, ולהחיל בנסיעה לכיוון אמסטרדם (פקקים?) - לא עמוס מדי?
לגבי אמסטרדם - הרשימה המקומות שרוצים לבקר עצומה - מי אמר שעיר לא מתאימה לילדים???
תעזרו לבחור בבקשה - יש לנו 2 ימים שלמים, ויום אחרון, על הפרק:
מוזאון ואן גוך
נמו
אנה פרנק
מוזאון ימי
מוזאון טרופי
חווית הייניקן
כיכרות לידנספליים, רמרדנפליין
רובע יורדן
וונדל פארק,
שווקים,
שייט תעלות....
כל כך הרבה תוכניות, על מה לוותר, ועל לא?
-
בסביבת Harderwijkלילוש, קודם כל חייבת להגיד לך תודה, האשכול שלך מהווה מקור השראה והמון מידע מועיל נרשם אצלי כבר.
לעניין אמסטרדם בלבד - מי אמר שאמסטרדם לא מתאימה לילדים, אהה? מי? תביא אותו לפה נראה לו מה זה.
לגבי תוכנית אמסטרדם ההמלצה האישית שלי - לזרום. לא להתקבע. אין שום חובה באמסטרדם (סליחה, אל תסקלו אותי אבל גם לא בית אנה פראנק). באמסטרדם יש את הנשמה של אמסטרדם והיא, היא האטרקציה הכי גדולה שלה. כל השאר - תוך כדי תנועה ושוטטות. הדבר הכי לא נבון והכי מתסכל יהיה להתרוצץ עם מפה ברחבי העיר ולסמן וי על אטרקציות. כן להכין "בנק מקומות", בשום אופן לא להיצמד אליו.
מתי את חוזרת? מקווה להספיק לקרוא את הרשמים והתובנות לפני שאצא לדרך.
אלונה -
בסביבת Harderwijkהיי אלונה, איזה אורחת, שמחה מאוד לקבל את הפנייך פה,
אנו נוסעים מ6 ל16 באוגוסט, אני כבר לא יכולה להתאפק!!!!
האם ברלין ירדה מהפרק? לא משנה - היא תמיד תחכה לך,
אני עוד לא בדקתי עד כמה היא מתאימה לילדים,
לעומת זאת אמסטרדם יכולה לזכות בשבוע תוססת מאוד!!!
מקווה שהשיקול לחפש מקום לינה בקרבת העיר יהיה נכון (רק הזמן יגיד עד כמה אני צודקת) - נוכל תמיד לקפוץ להשלמות
מי יכול לעזור עם מידע לגבי הסכרים?
איך ואיזה מהם כדי לשלב בטיול?
-
סכריםהיי ליליה
לטעמי הסכר הגדול מעניין יותר כנקודת עניין בפני עצמו אבל משתי נקודות הלינה שלך מחייב נסיעה מיוחדת.
אני בעד, בתנאי שישתלב ביעדים נוספים.
לדוגמא: מנק' לינה 2 למוזיאון הצי בדן-הלדר (שיש בו חלקים מקורים ופתוחים) משם לגשר הגדול כולל עצירה במגדל התצפית. אחר כך ל Franeker (פלנטריום של אייסינכה). פרנקר עצמה עיר בונבוניירה וממש כיף לשוטט בה. אנחנו ישבנו שעה ארוכה על גדות התעלה ואכלנו גלידה. תענוג. לפנות ערב אפשר לעצור ב Harlingen וקיבלת יום יפה ומגוון עם טעימה מפריזלנד. כל זה סיבוב של כ 200 ק"מ.
לעומתו הסכר הקטן הוא כביש החוצה את הימה, ללא נקודת עצירה. במזג אויר נאה ניתן לצפות בעופות מים מצדי הכביש וזה יפה מאד. לטעמי, צריך להתייחס לנסיעה הזו באופן פונציונלי, רק אם היא משרתת את המסלול.
לדוגמא, במעבר בין הלינות להתחיל בדולפינריום, משם דרך לליסטד לעלות על הגשר הקטן ולהגיע ללינה 2 מצפון.
אגב, אני חושבת שגם אוטרכט ומוזיאון הרכבות היא אופציה שמתאימה ליום הנחיתה. אנחנו חנינו בחניון המוזיאון ביום של מעבר בין לינות ללא חשש, למזוודות שלום
יעל
-
סכריםלגבי אוטרכט ביום הנחיתה - שמרנו את האופציה הזאת ליום גשום...תודה
לגבי סכר הגדול - האם יש אפשרות להגיע עד לתצפית (בו צולמה התמונה) ולהסתובב? כמה זמן הנסיעה לשם?
-
TEXELשאלה נוספת לגבי הטסל - האם חייבים לדבר בטלפון כדי להזמין מקום לשייט?
אין אפשרות לעשות זאת דרך האתר?