כיכר טינגלי בבאזל
-
מישהו יודע לומר לי היכן בדיוק ממוקמת הככר שבה פסל המזרקה של טינגלי? אם לא מוזיאון שלם אז לפחות קצת...
שמעתי שזה לא רחוק מהקתדרלה.
תודה,
אורנה -
-
כיכר טינגלי בבאזלריקי,
תודה!
אז הנה הצעה למסלול מצוין: מהמלון של המרפסת, ישר לעוגה של שיסר מול בית העירייה, משם לקונגרס הציוני הראשון, לכיכר טינגלי, למדרגות הקתדרלה, וחזרה לחנייה לאורך הנהר.
נראה לי שנאמץ
אורנה -
כיכר טינגלי בבאזלהצעה ליום טיול נהדר! הרחובות בסביבה פשוט מקסימים, בתים עתיקים ואווירה ממש מקסימה.
-
כיכר טינגלי בבאזל
אמנם מדובר בסה"כ בבוקר ולא ביום... -
כיכר טינגלי בבאזל"לעזרתם של התיירים התגייסה הרשות המקומית בציירה חמישה מסלולי הליכה מסומנים וקצרים יחסית, ששמותיהם נגזרים מבני העיר שזכו לפרסום.
כל המסלולים מתחילים בכיכר השוק (מרקטפלאץ) שמארחת את בית העיריה (ראטהאוז) המרשים הבנוי לבנים אדומות. זהו מקום להשתהות בו. החצר ומסדרונות הקשתות על הקישוטים הרבים הם יצירה אומנותית בפני עצמה.
הסיור הבסיסי הוא במרכז ההיסטורי של העיר. תחנתו הראשונה היא גבעת הקתדרלה. ...כיכר הכנסיה, מונסטרפלאץ, היא היפה בעיר.
המרפסת החולשת על הנהר מאפשרת תצפית מרחיבת אופק וגם להתרווח ברגיעה.
משם מוליך המסלול אל רחוב הקניות של העיר, פרישטרסה שחוזר לבית העיריה. עבר והווה הוא שמו של המסלול השני. תחילתו בפרישטרסה, המשכו בכיכר ברפוסרפלאץ, "ברפי" בלשון המקומיים...
סמל עירוני נוסף לאורך המסלול הוא מזרקה מתוחכמת המציגה שעשועי מים, שנוצרה בידי האמן השוויצי ז'אן טינגלי. משם אפשר לעבור לשעה של תרבות בקונטסמוזיאום.
המסלול חוזר אל נקודת ההתחלה דרך סימטאות רובע שספלנברג שנבנו בימי הביניים עם עדכון של בוטיקים השייכים למאה ה-21. "
תיהנו -
כיכר טינגלי בבאזללי,
את מדהימה!
וגם... שמחה שכיוונתי לדעת גדולים
נראה לי שככה אפשר לסגור בקלות שעתיים נחמדות מאד, כולל חצי שעה קפה ועוגה, ואז להמשיך בנחת לסיון.
למרות הכניסה לעיר והחנייה (היקרה... כך שמעתי), נראה לי מוצלח יותר מ"עוד עיירת קפה", לא?
-
כיכר טינגלי בבאזלהייתי רוצה מפה כזו, של מרכז העיר העתיק. ניסיתי להדפיס מגוגל מפס ולא כ"כ הצלחתי (המיקוד "בורח"). מישהו יודע מאיפה? -
כיכר טינגלי בבאזלתנסי את זה:
http://switzerland.isyours.com/images/rg.maps.basel.pdf
יש גם אפליקציה שאפר להוריד חינם לאי-פון (לא נסיתי)
http://itunes.apple.com/us/app/city-guide-basel/id375154055? mt=8
-
כיכר טינגלי בבאזלג'ני,
תודה.
אין לי אייפון.
אורנה -
כיכר טינגלי בבאזלאורנה,
אם יש לך עוד זמן, תוכלי להזמין מפה בקישור המצ"ב או כל דבר אחר שיעניין אותך.
http://www.basel.com/en/brochures
המפה בקישור הראשון שג'ני צרפה לך. השתמשתי באחת כזאת רק ששלי הייתה צבעונית ומנויילנת
לדעתי היא תספיק לך לפרק הזמן שתכננת להיות בבאזל.
-
כיכר טינגלי בבאזלגם לכמה שעות, יהיה מצוין. יש לי את כל האזור בתמונות, אך אשאיר לכם משהו לטיול...
תהנו! -
כיכר טינגלי בבאזליעל,
תודה רבה. אנחנו טסים ב - 4/8. זה הזמן לבדוק אם השוויצרים אכן כה יעילים
ריף,
תמונות אף פעם לא מחליפות את הדבר האמיתי
שמחה שהתכנון נראה לך (בכ"ז, יונית לא התלהבה...).
אורנה -
כיכר טינגלי בבאזלהיי אורנה,
מסתבר שיש לי את המסלולים בתיקיית באזל..
(כל הקרדיט למיקי שקיבלתי ממנו את החומר)
אם תרצי אוכל לשלוח לך במייל, שתוכלי לפתוח בהגדלה ענקית
איזה כייף
תיהנו
-
סיור קצר בבאזל
-
סיור קצר בבאזל
-
סיור קצר בבאזלתודה ענקית!!
(שלחתי לך מייל). -
סיור קצר בבאזלאורנה...
לפני שנוסעים, מזמינים...
וכשתהיי בבאזל, היות ולא הזמנת, תוכלי לקבל חומר בלשכת התיירות...
לי...
תודה..
-
סיור קצר בבאזלריף (מיקי?),
תודה, הזמנתי אתמול בערב.
בגלל שהרעיון בעניין באזל צץ רק לאחרונה, עד עכשיו לא הזמנתי.
ואיפה זה לשכת התיירות???
-
סיור קצר בבאזליש לך 2 נקודות, שתיהן די קרובות למסלול שלך, הנקודה הראשונה ממש על "בית הקזינו הישן", איפה הרצל ייסד את מדינת היהודים.
והשנייה בתחנה הרכבת SBB של באזל.