כביש 1 בספטמבר - התייעצות ודעות
-
שלום לכולם
במסגרת טיול בחוף המערבי הכוונה לסוע ברכב מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס דרך כביש 1 - נסיעה של יומיים כשבין היומיים יש קום לינה ב-San Semion
השאיפה לראות בעיקר נופים בדרך
קטע ראשון - יום 1
סן פרנסיסקו - סנטה קרוז - מונטריי - ברמל - גשר ביקסבי - תצפית הוריקן - ביג סור - סן סמיון
מבחינה של הכביש בגוגל הכביש די מונוטוני בין הנקודות שציינתי - האם כדאי לסוע לסנטה קרוז דרך כביש 1 או דרך סן חוזה בהיבט של מה לראות בדרך ?
כביש 1 בין ביג סור לסן סמיון סגור זמן רב כבר וזה מעלה את השאלה האם להתעכב ולעבור דרך גשר ביקסבי, תצפית הוריקן וביג סור או לסוע ישירות מכרמל לסן סמיון (מקצר בכ- 90 ק"מ את המסלול ובכ-שעה וחצי)
קטע שני - יום 2
סן סמיון - אלפנט סיל - מורו ביי - חוף פיסמו - סולבג - סנטה ברברה - מאליבו - סנטה מוניקה - לוס אנג'ל'ס קרוב להנהיים)
האם יש רעיונות לעצירה בדרך ? על אילו עיירות ניתן לוותר (אם בכלל) רעיונות לאטרקציות קצרות בדרך ?
ידוע שמדובר ביומיים נסיעות קשוחות (כ-6 שעות נסיעה בכל יום)
תודה על רעיונות והערות
-
@avi_ei אני עשיתי את הדרך הזאת ב- 3 ימים, כאשר בלילה הראשון לנתי במונטריי ובשני בסן סימאון. ללוס אנג'לס הגעתי כבר בחושך בערב היום השלישי.
חסימת כבש 1 באמצעו יכולה לגרום להתארכות הדרך או שיש לותר על חלק מהדרך כדי לחסוך זמן.
-
אני לא מבין מספיק כדי להביע דעה ו/או לתת טיפים על איפה לעצור. אבל כמה שאלות מנחות שיעזרו לכם לחשוב:
כתבת "השאיפה לראות בעיקר נופים בדרך". חוץ מלראות נוף, יש משהו שאתם רוצים לחוות? כמה חשודים מיידיים זה האקווריום במונטריי, שייט לוויתנים, או טירת הרסט. אבל כמובן שיש גם דברים אחרים. ומה עם מסלול הליכה כזה או אחר? או שאתם רוצים רק נסיעות ועצירות לפוטו-אופ.
פרטתם רשימה של יעדים. אבל חלקם דווקא לא עצירה לפוטו-אופ אלא ערים/עיירות (כרמל וצפונה, פיזמו ודרומה). אז מה רוצים לעשות שם?
לכל אחד מהאתרים - באילו שעות זה רלוונטי? פוטו-אופ לאתרי טבע זה בגדול בכל שעות האור ללא הגבלה. מקום מיוחד לשקיעה זה כמובן בשקיעה. כלבי הים ככל שאני יודע זה בשעות הבוקר המוקדמות יחסית וכו'.
מה התוכנית שלכם לערב אחרי שמחשיך? שאז כבר אי אפשר לראות נוף? רק מה שאפשר לעשות בסן סימון? או שמחפשים משהו נוסף?
בהנחה שכביש 1 עדיין יהיה סגור, האם הנקודה הכי צפונית בחלק הדרומי שאתם רוצים היא סן סימון? או צפונה משם? והאם במקרה כזה עדיין נכון לישון בסן סימון? אולי למשל בקינג סיטי שאליה קל יותר להגיע גם בחושך כי היא על כביש יחסית ראשי?
מליבו וסנטה מוניקה זה כבר בלוס אנג'לס. אלו יעדים שצרכים להיכנס דווקא בדרך לשם? או שיכולים להיות אחרי?
ואולי לשנות כיוון? בגלל הסגירה של כביש 1 לוותר על החלק המרכזי (והיפה) שלו. אולי כמו שהזכרתם לטייל צפונית למנטריי, להמשיך לשופינג בגילרוי, ולמחרת לדהור ללוס אנג'לס? אם אני זוכר נכון בלוס אנג'לס היו לכם 7 ימים שבהם 4 ימי פארק ויום כיפור (שבפועל עולה יותר מיום). אז אין לכם הרבה זמן בלוס אנג'לס. תוכלו למשל להגיע למליבו בדרך יותר בנחת. למשל נסיעה על כביש 1 בחלקו הצפוני עד סנטה קרוז. מונטריי וכרמל. אולי לוויתנים, אקווריום או כל דבר אחר. בשלב הזה אפשר לבחור אם נוסעים אחה"צ לגילרוי לשופינג, או נשארים על החוף לשקיעה (לא חייבים להחליט מראש, גילרוי לא מוסיף הרבה זמן לדרך, ואת הדרך ממונטריי לגילרוי אפשר לעשות גם בחושך). למחרת בבוקר נוסעים על הכבישים הראשיים לסנטה מוניקה והאזור להגעה בשעות הצהריים המוקדמות.
אני לא טועם שמליבו יותר או פחות טובה מכביש 1. אני טוען שבגלל שהכביש סגור בחלקו, אז זה לא המסלול הקלאסי ולכן צריך לעשות חושבים האם זה עדיין המסלול שטוב לכם.