ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הרי הקרפטים, רומניה

פורום אירופה
    8
    41
    14784
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Uri3211418
      Uri3211418 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,
      רציתי לדעת -
      אם אני רוצה טיול של 7 ימים בהרי הקרפטים - להתמקם במקום מסויים ולצאת ממנו לטיולי כוכב - באיזה מקום כדאי?
      עד כמה השפה היא בעייתית? (שמעתי שהרומנים לא כלכך יודעים אנגלית?)

תודה Smile
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אמה
        אמה נערך לאחרונה על ידי

הרי הקרפטים, רומניה
        ברוב העיירות המתויירות אפשר להיסתדר גם באנגלית ואפילו קצת עברית.
        הרומנים גם אם לא יודעים אנגלית ישתדלו לעזור בכל שפה חלקית שהם יודעים וגם עם ידיים.תלוי היכן רצית לטייל את השבוע.רומניה גדולה,המרחקים לא קטנים,רוב הדרכים,חוץ מאוטוסטרדה(ויש נדמה לי 2)עוברות דרך כפרים,לכן הנהיגה כמעט רוב הזמן עד 50.
        אם הכוונהלצפון רומניה,הייתי מחלקת בין אזור המנזרים ומרמורש ומשם מנסה לכסות את האפשר.בצד בוקובינה(המנזרים המצויירים)הכבישים היו טובים הרבה יותר.
        אמה
        • אילן Ilan
          אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

הרי הקרפטים, רומניה
          שלום אורי !
          קבל מפות עם מסלולים בהרי הבוצאגי והפאגאראש שהינם חלק מהרי הקרפטיים המרכזים.
          האתר של הרי הבוצאגי הוא אומנם בגירסה הישנה אך המסלולים לא השתנו.
          באתר של הרי הפאגאראש לחץ על לחצן MAP וקבל הת מפת המסלולים.
          המפות באנגלית ורומני מקווה שתסתדר איתן ! Laughing
          • הרי בוצאגי
          • הרי הפאגאראש
          • ורדה ש
            ורדה ש נערך לאחרונה על ידי

הרי הקרפטים, רומניה
            האם אתה מחפש טיולים רגליים? או טיולים ברכב ?
            לטיולים רגליים אולי כדאי להתמקם במקום אחד כבסיס ולצאת ממנו בכל בוקר למסלול אחר. אבל לטיול ממונע הייתי מציעה לא לעשות טיול כוכב אלא לבחור מספר מקומות בהם ללון משום שהנסיעות גוזלות זמן ומתנהלות די באיטיות.

אזור הטרנספגרש מדהים ביופיו אם רוצים לעשות טיולים רגליים. לפני שלושה שבועות עשינו שם שני מסלולים יפים שאשמח לפרט עליהם.
            לנסיעה ברכב יש במקביל לטרנספגרש עוד כביש תואם שנסלל לאחרונה והומלץ לנו על ידי בעלת הפנסיון בו התאכסנו (אין לי כרגע את פרטיו אבל אשמח לעדכן מאוחר יותר אם זה מענין)

כמו שכתבה אמה השפה אינה בעיה, הרומנים מסבירי פנים ומשתדלים לעזור בכל דרך אפשרית.
            כשחיפשנו את הצימר ברשנוב הראיתי לנהג מונית את הכתובת והוא סימן לי בידו לנסוע אחריו. כך נסענו במשך מספר דקות עד למקום שם הוא נופף בידו לכיוון הפנסיון ופשוט המשיך לנסוע בלי לבקש תמורה.

רק לפני שבוע חזרנו משם מטיול מדהים
            המשך שבוע נעים
            ורדה

DSCN3092 (Large).JPG
            DSCN3092 (Large).JPG(גודל:15.87KB)

DSCN3092 (Large).JPG
            • אילן Ilan

הרי הקרפטים, רומניה
              הכביש החדש נמצא מערבית לטראנספאגאראשאן ליד הרי האפוסני ושמו הוא TRANSALPINA. כביש זה נפרץ ע"י הלגיון הרומי ובשנה האחרונה נסלל בעזרת מענק של האיחוד.
              כיום הוא הכביש הגבוה ברומניה וגבוה מהטראנספאגאראשאן ב - 100 מטר.
              רשמית הכביש עדיין לא פתוח לנסיעה כיוון שחסרים מעקות בטיחות ושילוט אך הרומנים נוסעים בו.
              הנוסעים בו לוקחים סיכון כיוון שהביטוח לא יכסה כל נזק/תאונה בכביש זה. הקטע המרהיב הוא בין RANCA ל- OBARSIA LOTRULUI ומסומן על המפה בשני קווים סגולים.
              פרטים בקישור.
              • TRANSALPINA
              • ורדה ש

הרי הקרפטים, רומניה
                אילן תודה על העידכון.
                לנו לא יצא לבדוק את הפרטים לעומק רק קיבלנו עליו המלצה חמה.
                נקווה שיפתח רשמית בקרוב למען ההנאה של המטיילים .
                ורדה
                • Uri3211418

הרי הקרפטים, רומניה
                  תודה רבה על התשובות.

יש לי עוד מספר שאלות:

1. איכות המים ברומניה - אפשר לשתות מהברז, או לקנות מינראלים?

2. האם רישיון הנהיגה הישראלי מספיק או שצריך משהו נוסף?

3. יש לי מנשא לטיולים עם הילד. איך אני מעלה אותו למטוס? האם הוא אמור להיות עם המזוודות, או להביא אותו איתי לפנים המטוס? איך זה עובד?

תודה.
                  • אילן Ilan

הרי הקרפטים, רומניה
                    תשובות :
                    1. כעיקרון מומלץ לשתות מים מינרליים כיוון שמחירם ממש זול. תפגוש גם הרבה מעיינות מהם ניתן לשתות מים אך אתה לא יודע מה רמת הניקיון שלהם, המקומיים כן יודעים.
                    2. רישיון הנהיגה הישראלי מספיק רק בישראל. בחו"ל חברות הביטוח דורשות גם רישיון בינלאומי. עלותו רק 15 ש"ח כך שהחיסכון לא מי יודע מה. פרטים תוכל לקרוא בעמודה השמאלית: רישיון ישראלי בחו"ל.
                    3. את המנשא שוקל עד 10 ק"ג וההיקף עד 158 ס"מ תוכל לעלותו למטוס, אחרת יועבר לבטן המטוס.
                    • arie.yuster
                      arie.yuster נערך לאחרונה על ידי

הרי הקרפטים, רומניה
                      1. אנחנו כר שבוע מטיילים בקרפטים, ונשאר לנו עוד שבוע.
                      בכל הזמן הזה אנחנו שותים הן מים מינרלים והן מי ברז ולא היו לנו שום בעיות עם זה.
                      2. לגבי רשיון נהיגה, יש צורך גם בישראלי וגם בבין לאומי.
                      3. לא ניתן להקיף את כל הקרפטים ב - 7 ימים אבל תוכל לבקר במקומות היותר יפים והם כביש הטרנספגארשאן וקניון הביקז שהם גולת הכותרת של הקרפטים לדעתי.
                      4. בשבועיים אלה לא אנחנו נוסעים ממקום אחד לאחר כם שזה לא טיול כוכב, אין שום בעיה למצא מקומות לינה בדרך. אם אתה מעוניין להתמקם קרוב לקניון הביקז אני ממליץ על פנסיון אוטנטי ומעולה אצל משפחה רומנית שהגענו אליו במקרה תוך כדי נסיעה. המקום הוא pensuinea paleu בכפר שנקרא bicazu ardelean. קבלת הפנים שם יוצאת מגדר הרגיל, החדרים מעולים, בעלת הבית הבית Mrela מכינה אוכל רומני אוטנטי וטעים להפליא והמחירים זולים להדהים. לדוגמא, קיבלנו דירה או מעין סוויטא יפה ונקיה במחיר של 150 ליי ללילה, ארוחת ערב ענקית טעימה במחיר של 33 ליי וארוחת בוקר 15 ליי. ממליץ בחום.
                      המייל של המקום:

מקום מדהים אחר בפויאנה ברשוב הוא Vila Zorile שאנחנו מתאכסנים בו כרגע, יקר יותר מהפנסיון הקודם אבל המקום הוא נקודת תיירות ומאחר וזו לא עונה חמה מבחינת תיירות, נהנים מנחות משמעותיות.

תהנו
                      • וילה Paleu
                      • Uri3211418

הרי הקרפטים, רומניה
                        שוב תודה לכל המגיבים. בינתיים אני בשלב איסוף וריכוז המידע.

כרגע החלטנו להתמקם שישה ימים בפרדיל שבמחוז ברשוב ולעשות טיולי כוכב מהאזור (אנחנו עם ילד, אין לנו הרבה ימים, ולא בא לנו לבלות יותר מדי בנסיעות, אלא בעיקר לחרוש נקודה אחת).

אם מישהו חושב שאנחנו ממש עושים טעות, שזה יותר מדי ימים שם, או שזה לא מקום טוב לטיולים, אז אני אשמח לשמוע, עוד אפשר לשנות. Smile

כמו כן, האם יש המלצות בנוגע לשכירת רכב?
                        ממה שראיתי - רכב ממוצע (פורד פוקוס ידני) עולה 30 יורו ליום, ועוד 3-4 יורו ליום למושב תינוק. האם זה נשמע בסדר?
                        • בן ציון W
                          בן ציון W נערך לאחרונה על ידי

הרי הקרפטים, רומניה
                          מכובדי.

שההיתי באזור לפני מספר ימים. מציע שתבחן את האפשרות לשהות בפויאנה ברשוב. לדעתי יותר מרכזית ויותר נוח לצאת לטיולי כוכב באיזור.

רכב מציע שתזמין ב cars4rent.ro תכנס לאתר ותזמין. קיבלנו מהם שרות מצויין במחיר של 22 ארו לרכב משפחתי כמו שציינת

בן ציון
                          • myny
                            myny נערך לאחרונה על ידי

הרי הקרפטים, רומניה
                            מאחר ונורא קל למצא מקום לינה ברומניה (הבעיה בקיץ הזה שנורא חם ורק במלונות מארבעה כוכבים ומעלה יש מזגן)חוץ מזה יש CAZARE (צימרים) בכל מקום ברמה מצויינת ובמחיר מגוחך ומוטלים ממליץ לטייל לא טיול כוכב אלה ישנים היכן שעוצרים -חוץ מזה אם יש טלפון חכם אפשר לאתר דרך בוקינג חדר זמין ולהזמין ברגע.
                            מצטרף להמלצה להזמין רכב דרך CARS4RENT מאוד זולים ,מאוד אמינים ולא דורשים לא פקדונות ולא כלום קבל רכב,שלם ותחזיר בזמן שקבעתם
                            מאחר שישנם שבעה ימים ממליץ לצאת ישר לכוון טרנספאגארשן ולישון לילה ראשון באיזור סיביו
                            יום שני סיביו,סיביאל ולהמשיך לסיגישאורה לישון בסיגישאורה למחרת טיול בסיגישוארה והמשך לסובאטה
                            יום שלישי נסיעה האגם האדום ביקאז ולינה באזור ביקאז או בפיאטרה ניימץ
                            יום רביעי אפשרות אחת טרגו ניימץ וקצת מינזרים מצויירים ולינה באיזור פיטרה ניימץ אפשרות שניה נסיעה ארוכה לברשוב
                            יום חמישי נסיעה ארוכה לברשוב לינה בברשוב או בפויאנה ברשוב
                            יום שישי- ברשוב,פויאנה ברשוב,בראן,רשנוב לינה בברשוב (או בסיניה )
                            יום שביעי - סיניה ולבוקרשט (אם נשאר זמן ארמון,רובע העתיק)
                            אם ויתרתם על איזור המנזרים אז יש יום שלם בבוקרשט
                            רומניה מאוד יפה,נעימה ,זולה וידידותית תהנו
                            • ורדה ש

הרי הקרפטים, רומניה
                              חברה מומלצת להשכרת רכב היא
                              http://www.rent-car.ro

בהמלצת אילן שכרנו מהם רכב בחודש שעבר, במחיר טוב ושירות מעולה.
                              בהגיענו לשדה באוטופני חיכה לנו בחור עם שלט עליו רשום השם שלי. הרכב חיכה בחניה נקי ומסודר. לבקשתינו קיבלנו גם GPS רומני ללא חיוב נוסף, נהג נוסף ללא חיוב נוסף.
                              עבור ביטול השתתפות עצמית (Fransiza) שילמנו 40 יורו בלבד עבור 16 ימי שכירות.
                              לילה אחרון לנו ליד השדה וקבענו עם הבחור שהביא לנו את הרכב שיבוא לאסוף אותנו מהמלון ולהסיע אותנו לשדה. בעל החברה בעצמו הגיע כחצי שעה לפני הזמן שקבענו חיכה שנסיים את ארוחת הבוקר. לבקשתנו הסיע אותנו לתחנת דלק למילוי דלק ברכב. בתחנה היתה לנו בעיה שהיה חסר לנו 20 ליי (המטבע המקומי) לתשלום עבור הדלק, הבחור שלף את ארנקו והשלים את החסר כמחווה של רצון טוב , ללא מילה מיותרת .
                              שמו Liviu Munteanu
                              Tel: +40 723 22 43 18

והוא היה איש הקשר שלי לאורך כל הבירורים , סגירת ההזמנה (ללא תשלום כלשהו מראש וללא מספר כרטיס אשראי) ועד לסיום המוצלח.

לתשומת ליבך, לדעתי חובה לעשות ביטוח ביטול השתתפות עצמית במיוחד ברומניה בגלל מצב הכבישים ובשביל השקט הנפשי שלך.

לגבי לינת כוכב, כמו שכתבתי לך כבר מוקדם יותר, לא מומלץ ברומניה אלא אם כן אתם עם ילדים קטנים שקשה להם להחליף מקומות לינה.
                              אפשר לקבוע מספר בסיסים לשהות בכל אחד שניים שלוש לילות מהם לצאת לטיולי יום באזור מצומצם.
                              אשמח להמליץ על מספר מקומות בהם ישנו במהלך הטיול שלנו,אולי יתאים לכם.
                              תהנו , רומניה ירוקה ויפה
                              ורדה
                              • חברה להשכרת רכב ברומניה
                              • בן ציון W
                                בן ציון W נערך לאחרונה על ידי

הרי הקרפטים, רומניה
                                אין לי מניות בחברה שציינתי אולם מעבר לשרות, טלפונים וכד' המחיר של cars4rent.ro הוא 22 ארו ליום לרכב מסוג רנו מגאן או דומה. ולכן המחיר מנצח כולל כיסוי מלא של כל הביטוחים.אנחנו קיבלנו סקודה אוקטביה דיזל כך שגם חסכנו כסף רב בדלק.

אנחנו גם לנו בלילות האחרונים לפני החזרה לארץ במלון CHARTE ליד שדה התעופה (סביר ++) והתברר שבעלי המלון הם בעלי השכרת הרכב ולכן החזרנו המכונית במלון בבוקר החזרה והם "הקפיצו" אותנו לש"ת ללא תשלום.

מצטרף לכל ההמלצות לבצע טיול מעגלי אולם להזהר לא להעמחס מרחקים גדולים מדי עקב מצב הכבישדים והתנועה שעוברת בתוך כפרים ושם המהירות יורדת ל 50 קמ"ש. בד"כ בכפרים גם הרבה ניידות עם מדי מהירות לכן יש להיזהר ולא לעבור את המהירות המותרת

בהצלחה

בן ציון
                                • Uri3211418

הרי הקרפטים, רומניה
                                  אפרופו טלפון חכם -
                                  איך אפשר לארגן שם חבילת גלישה לסמרטפון?
                                  מה מצב הקליטה?
                                  ועוד משהו - נגיד שאני מאמץ את המלצתך לא לעשות בוקינג מראש, זה לא עלול להיות קצת מסוכן (שלא יהיו מקומות פנויים), או שאין מצב כזה ברומניה? Smile

תודה, ותודה גם למגיבים האחרים, אתם עוזרים ברמה גבוהה.
                                  • ורדה ש

הרי הקרפטים, רומניה
                                    אין לי מידע לגבי סמרטפון וגלישה בו אבל

יש לי טלפון סלולרי הכי פשוט שקיים. כשהגעתי לרומניה קניתי כרטיס סים מקומי של חברת VODAPHON (אני מקווה שאני לא טועה באיות השם) במחיר של 25 ליי. וכך היו לי 3000 דקות שיחה בטלפונים של החברה עצמה (המוכרת נתנה לי את מספרי הקידומת ששייכים לחברה ) ועוד 75 דקות שיחה לכל החברות הרומניות האחרות וגם לכל מקום אחר בעולם. כך ששוחחנו עם הבית חופשי ועוד נשארו לי שיחות על הכרטיס.
                                    היה לנו מחשב נייד אבל במקומות לא מעטים היתה בעיה להתחבר לאינטרנט כי לא היה WIFI ואם היה הוא היה לא יעיל

לגבי מקומות לינה
                                    בגדול אין בעיה למצוא מקומות לינה. המקום היחיד בו היה קצת קושי היה כאשר הגענו ביום שבת בשעות אחר הצהריים המאוחרות לאגם האדום (לאקו רושו). רוב המקומות הנחשבים והקרובים לאגם היו תפושים ואמרו לנו שלמחרת יש להם מקומות פנויים. אבל גם שם מצאנו אפשרות לקבל חדרים פנויים במלון אחד וגם בפנסיון.
                                    בכל אזור יש המון פנסיונים משפחתיים או מלונות ואם לא בפנסיון הראשון אז בזה הבא אחריו יהיה מקום.
                                    דבר נוסף שכדאי זה לאסוף כאן באתר המלצות על מקומות לינה עם מספרי טלפון ואז כאשר נמצאים באזור המתאים להתקשר טלפונית ולהזמין מקום על סמך ניסיונם של אחרים שכבר היו ונהנו.
                                    מקווה שעזרתי
                                    ורדה
                                    • kal
                                      kal נערך לאחרונה על ידי

הרי הקרפטים, רומניה
                                      שלום ורדה,
                                      לפני כחודש כשפנינו לחברת להשכרת הרכב שציינת,הם היו קשוחים איתנו.עבור gps דרשו תשלום ואפילו גבוה,עבור נהג נוסף דרשו תשלום של 5 יורו לכל יום,עבור ביטול השתתפות עצמית דרשו 5 יורו ליום,דרשו להחזיר הרכב נקי או לחילופין לשלם 10 יורו ,ובנוסף לכל אלה (אפילו אילן היה מופתע)דרשו תשלום של 10 יורו אם מזמינים או מחזירים את הרכב לשדה התעופה משעות 8 בבוקר ועד 8 בערב.ואם מ-8 בערב ועד 8 בבוקר דרשו 20 יורו.(כי אין להם משרד בשדה התעופה).
                                      אי לכך בחרנו בחברה השנייה cars4rent,אין לי מניות בחברה הזו,אך בהחלט השירות היה הוגן ומחירים בהחלט סבירים.
                                      ממתינה לרשמים וחוויות מהטיול שלכם,וכמובן לתמונות.
                                      שבת שלום,
                                      kal.

אגם הביקז מוזיאון פופה בצרפשטי 1083.jpg
                                      אגם הביקז'1114.jpg(גודל:15.03KB)מוזיאון פופה בצרפשטי 1083.jpg(גודל:19.54KB)

אגם הביקז'1114.jpgמוזיאון פופה בצרפשטי 1083.jpg
                                      • אמה
                                        אמה נערך לאחרונה על ידי

הרי הקרפטים, רומניה
                                        שבת שלום לכולם,
                                        ברוכים הבאים לבן ציון.
                                        לנו גם בcars4rent,ביקשו 5 יורו לנהג נוסף,5יורו ביטול השתתפות.ל14 יום יצא סכום הגון.כן לעשות ביטול השתתפות עצמית,לא לחסוך,הכבישים,הנהגים וסתם נגד עין רע.
                                        אני יודעת שבוילה ויטליס בפרדיאל יש טיולי שטח רבים ואולי ארגון של מסלול,אבל עדיין לא הייתי ממליצה על לינת כוכב,תלוי אומנם לכמה זמן ולמי.יש רבים שמתאכסנים בפויאנה ברשוב לשבוע וממנה מטיילים סביב האזור,לא מתרחקים לצפון,אגם האדום או אפילו טורדה(רוב החבר'ה מעבודה של בעלי)
                                        לפעמים נדמה שכל רומניה היא צימר אחד גדול.בכניסה למקומות מתויירים,כפרים יש שלטים על הכביש,מחשב נייד יעזור להזמין לינה און ליין.בבוקינג/או אתר אחר עם אישור מיידי.
                                        המלצה לאסוף כתובות של לינה עם מספרי וטלפון נכונה,יאפשר להתקשר לבדוק האם פנוי.
                                        אישית,לא הייתי לנה בפויאנה אלה אם הייתי נופשת ונחה לי רוב היום בטבע.מה הסיבה לשלם בדרך כלל יותר וללון בעיירה שאין בה משהו מיוחד ובערב אם רוצים לשבת היכן שהו,לצאת לברשוב?
                                        KAL,אפשר לקבל את הכפר עם מוזיאון פופה בלועזית,רוצה לסמן לחברה לספטמבר.
                                        אמה
                                        • kal
                                          kal נערך לאחרונה על ידי

הרי הקרפטים, רומניה
                                          אמה שלום
                                          הפעם ויתרתי על שירותי booking,החלטנו שתוך כדי התקדמות בטיול נחפש פנסיון או צימר,כך שאת הלפטופ לא הפעלתי לצורך העניין.לא היתה בעייה למצוא מקום לינה,הבעייה היחידה היתה באיזה לבחור,איזה יותר אותנטי או ציורי,ממש כך. Laughing
                                          מקווה שהצלחתי להעלות את הקישור.
                                          אגב, פופה עצמו נפטר לפני שנה וחצי בגיל 92.אותנו פגש בנו בוהמיין נאה שעוסק בבימוי סרטים ותאטרון בבוקרשט.עזב את עיסוקיו ובא לכפר לנהל את המוזיאון.הוא גם מטפל באמא מאוד מבוגרת חולת אלצהיימר ומרותקת לכסא גלגלים,הוא טייל איתה בחצר המוזיאון .כשהגענו למוזיאון הוא החזיר אותה לתוך הבית,וסייר איתנו כמעט בכל מבני המוזיאון.המקום מאוד יפה ומטופח,המון המון מוצגים מתקופות שובות ברומניה,אוסף בלתי נקלט של מוצגים.הביקור היה מרתק ומעניין מאוד.
                                          kal.
                                          • מוזיאון ניקולאי פופה בצרפשטי
                                          • מוזיאון פופה בצרפשטי
                                          • אמה
                                            אמה נערך לאחרונה על ידי

הרי הקרפטים, רומניה
                                            היי KAL,
                                            הקישור עובד,תודה.
                                            לפני שנה כשהיינו לא נכנסנו כי היו תגובות פחות נלהבות,לא מהמוזיאון המיוחד, יותר בגלל מצבם של האיש ואשתו.ולי אישית היה קשה לראות אותם כך,לא שהכרתי אותם,בגלל "קירבה" למחלה Sad
                                            שמחה שלמוע שיש מי שמטפל ואשלח את החברה,לפחות כך נראה ונשמע עליו,עד הפעם הבאה ברומניה.
                                            אמה
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון