מספר שאלות - סין
-
היי לכולם,
אשמח לתשובות לכמה שאלות שיש לי, מנסה לתכנן את הזמן שם בצורה היעילה ביותר בכל עיר אבל לא בטוחה כמה להקדיש לאיזה אטרציה ואיזה אטרציות ניתן לשלב ביחד לאותו יום, אתם מוזמנים גם לרשום אם זו אטרציה שאפשר לוותר עליה. המטרה העיקרית של הטיול הוא לחוות את סין עצמה את ההוייה שלה ולצלם המון
(צלמת במקצועי)
בייג'ינג-
החומה הסינית- יום שלם
העיר האסורה יחד עם כיכר טיאננמן- חצי יום?
ארמון הקיץ
מקדש השמיים
מקדש הלאמה
חוטונגים
שווקים- שוק האוכל? אשמח לעוד שווקים ואטקציות ליליות (לא פאבים) מומלצים לבילוי בערבים ולקניות מעניינות מעדיפה שווקים קצת יותר אותנטיים ולאו דווקא קניונים גדולים, בקיצור שיהיה גם מה לצלם ולחוות.
יאנגשואו-
לטרסות האורז יוצאים מגוולין או יאנגשו? אני מעדיפה מיאנגשו וככה ללון באותו מלון לכל השהייה ולוותר על גוולין אם זה אפשרי/ כדאי?
שייט בנהר
גבעת הירח
יש מופע דייג עם העופות? (שכחתי את השם...)
מופע האורות
מערת הבוץ והמעיינות החמים
שיאן-
חיילי הטרה קוטה- יום שלם
חומות העיר
הרובע המוסלמי
פגודת האווז הגדולה
מגדל התוף ומגדל הפעמון
ושאלה אחרונה, עלה וויכוח לגבי יעד החזרה לארץ, חלקכם טוענים שמיאנגשו להגיע להונג קונג ואז הביתה יותר זול וכדאי מבחינת לוח זמנים מאשר לטוס חזרה לבייג'יג חלקכם טוענים הפוך... אשמח להבהרה. דבר חשוב שאציין הוא שאין לי זמן לטיול בהונג קונג כך שהשיקול כאן הוא כלכלי התחשבות בלוח זמנים בלבד.
המון תודה וגמר חתימה טובה לכולם!!
-
מספר שאלות - סיןעיר האסורה וכיכר טיאנ אנמן ]לוס פארק זונגשאן שנמצא בצמוד לעיר האסורה יקחו את רוב היום.
מקומות מפורסמים שלא נכללו ברשימה הם המוזיאון הלאומי (נמצא בכיכר) גבעת הפחם (מאחורי העיר האסורה אם תצפית יפה מלמעלה) פאר בייהאי (3 תחנות נסיעה באוטובוס מכיכר טיאנאנמן) תצפיץ ממגדל הטלויזיה או מגדל CCTV החדש.
לגבי שווקים או שוק המשי או שוק הפנינים,שוק האוכל הלילי נמצא ליד מדרחוב ואנגפוג'ינג.
בילוי בערב שהוא לא פאב?? אז אפשר לטייל בכיכר טיאנאנמן כשכל האורות דולקים מאוד יפה שם,המדרחוב ואנגפוג'ינג ושוק האוכל הלילי שנפתח רק בשעות הערב,אפשר ללכת לאין ספור מסעדות לצאת לרובע סאנליטון שחוץ מהפאבים הוא מכיל גם חנויות ומסעדות משלל מטבחי העולם.
אפשרויות נוספות זה להצטרף להמוני התיירים ולראות מופעי קונג פו או אקרובטיקה אישית חושב שזה מופעי תיירות והם יקרים מדי ניתן לראות אותם ברים זול יותר כרטסים או שקונים בהיכל המופע עצמו או דרך המלון במידה ויהיו שם דוברי אנגלית.
לגבי טראסות האורז לא יודע במידה וניתן לצאת מינאגשו אז תשתמשי בגוולין רק כמרכז תחבורתי ליאנגשו.
הדייג זה סתם מיותר לדעתי זאת מלכודת דבש לתיירים קלחאסית.
בשיאן חיילי הטרה קוטה נמצאים מחוץ לעיר (יש אוטובוס עירוני שנוסע לשם) אבל זה לא ייקח את כל היום לדעתי,אפשר יהיה לשלב עם טיול על חומות העיר אבל תראו זאת כבר במקום.
לגבי החזרה הכי זול פשוט לקחת רכבת מגוולין לבייג'ין או טיסה שזה פחות חוויתי יותר יקר אך יותר מהר.
הונג קונג אומנם שייכת אל סין אך טיסות להונג קונג מסין היבשתית נחשבות כטיסות בינלאומיות לכן המחיר גבוה בהתאם,יש אופציה לטוס לשנזן (עיר גדולה במחוז גואנדונג צמודה להונג קונג) משם להגיע במטרו למעבר הגבול ליד תחנת הרכבת לעבור רגלית להונג קונג ואז לקחת רכבת למרכז העיר(או להגיע לשנזן ברכבת) ניראה לי יותר נוח להגיע כבר עם רכבת ישירות לבייג'ין לטוס משם.
-
מספר שאלות - סיןאומרים שהטרסות אורז ביאנג יאנג (דרומית לקונמינג. קונמינג איזה 20 שעות ברכבת בגווילין) מרשימות בהרבה מהטרסות בגווילין. מכיוון שלא הייתי בשניהם אני לא יודע להגיד אם זה נכון.
העיר האסורה וטיאנמן זה יום שלם ומתיש.
בלילות הכי מעניין למצוא את השיפודיות שמוכרים כל מיני עקרבים וגלמים מנסיון אחלה תמונות יוצאות משם. אם תשני באיזור של הליאו הוסטל או קינגס ג'וי, בקצה החוטונג יש שיפודיה קטנה שמבעירה שם את הגלמים ממש שואו, אבל זה לא משהו נדיר אני בטוח שיש כאלה בכל רחבי בייג'ינג.
בנוגע לטיסות- תבררי באתר ctrip.com זה אתר סיני, תוכלי לגלות מה יוצא לך יותר משתלם. אני לא יודע מדי את מגיעה אבל בשבוע הקרוב מה28 עד ל-7 באוקטובר יש חג וכל סין הופכת לסיוט, מחירי חדרים עולים פי 2, טיסות פי 3, ורכבות בלתי אפשרי להזמין. אם את מגיעה על התאריכים האלה שווה לתכנן את השהיה במקום אחד, וכמובן בוקינג מראש תמיד לכל מקום -
מספר שאלות - סיןהחג הוא ב1 לאוקטובר למשך שבוע,הלחץ זה בה נגיד עד ה4-5 בוקטובר.
ניתן לקנות כרטיסי רכבת שהמחיר שלהם לא עולה לעומת כרטיסי טיסה,אני תצמיד טיילתי בתקופות האלו בסין פשוט עדיף להזמין כמחה שיותר מוקדם. -
מספר שאלות - סיןסתם משהו שפתאום חשבתי עליו (בהקשר של החג הלאומי).
אני זוכר שכשברחתי מאורומצ'י במהומות ב2009 לא היו כרטיסים לרכבת! אבל אחרי קצת גישושים, הבנתי שיש כרטיס אחד שהם ממשיכים למכור בלי הגבלה... כרטיס עמידה!
כן, קניתי אותו, והסוף היה סביר, אבל מעניין מה קורה בתקופת החג, כי אם זה נכון גם בתקופה הזו, הרי אין מצב להיתקע ותמיד יהיה אפשר לזוז ממקום למקום!
לא אידיאלי, בטח שלא, אבל אופציה שטוב לדעת עליה! -
מספר שאלות - סיןלפעמים קשה לתייר לקנות כרטיס עמידה לא תמיד מציעים אותו,והמילה הזאת לא מופיעה בשיחון של לונלי פלנט כך שצריך להגיע מוכן מראש.
מדובר בכרטיס זול שלא רשום בו מושב או מיטה וכן אפשר להתנחל על כל מושב עד שיגיע מישהו שקנה כרטיס למושב הזה ויקים אותך,מצד שני יכול לקרות מצב שאף אחד לא יגיע.
כאחד שנסע ברכבות בזמן החג לדעתי גם כרטיסים כרלו ניגמרים (אני מאמין שיש מכסה מסויימת גם של כרטיסי עמידה כיוון שבכל שנה מראים מהגרי עבודה שאין להם כרטיס לרכבת כי ניגמר הכל ואז הם מחפשים דריכם חלופיות)
אגב אין כרטיסי עמידה לרכבות המהירות אלא רק לרכבות הרגילות (על שלל סוגיה)
ולמשל כשנסעתי ברכבת מאספת מבייג'ין לטיאנג'ין ב7 לאוקטובר היא הייתה מפוצצת לא יכולתי לעבור עם התרמיל על הגב אז מה שעושים זה שרשרת מעברים מסיני אחד לשני וככה זה עובר ברכבת
-
מספר שאלות - סיןהיינו במקומות אלה בשנת 2010
יאנגשו
אנחנו לקחנו יום טיול מיאנגשו.היה מענין וממצה.חזרנו ליאנגשו.פגשנו חבר'ה שבאו מגוילין ושילמו יותר.את הטיול קנינו באמצעות הגסט האוז.
מופע האורות-חובה!!!!!!!
דייג עם קורמורנים-אומנם תיירותי אבל מאוד מענין.
שייט על נהר לי-נסענו בתחבורה ציבורית ליאנגדי ומשם כשעה וחצי שייט על הנהר לשיפינג.שם ביקרנו בשוק המקומי-מאוד מענין ולא תיירותי.משם באוטובוס ליאנגשו.
מערת הבוץ ומעיינות חמים-מיותר.אם יש לכם עודף זמן תלכו.
פירסמתי טיפים על יאנגשו כולל גסטהאוז/עלויות/אטרקצחות.
שיאן
היינו יום וחצי והספקנו את כל האתרים שציינת.יש כרטיס משולב למגדל התוף ומגדל הפעמון,שכולל מופע קצר של תיפוף.
בפוגודת האווז היינו בערב כי יש שם מופע מזרקות.תבדקו עם הגסטהאוז.
פירסמתי טיפים מפורטים.
חזרה לארץ מיאנגשואנחנו הגענו מהונג קונג(אבל זה עובד גם הפוך.
נסענו לגוילין(כשעה וחצי)משם טסנו לשנזן ומשם מעבר קרקעי להונג קונג.
אם יש לכם זמן תוכלו להרויח גם את הונג קונג.
פירסמתי טיפ מפורט על המעבר הקרקעי. -
מספר שאלות - סיןבייג'ינג לא ממש אידאלית לבילוי בשעות הקטנות, למעשה היא הולכת לישון בשעות המוקדמות.
שוק האוכל בוונג פו ג'ינג יהיה פתוח משעות אחה"צ ועד שעה תשע או עשר בלילה, אך לא יותר מזה.
כיכר טיאננמן בשעה 23:00 נראית שוממת לחלוטין, למעט חייל/שוטר אחד שעומד בדום מתוח במרכז הכיכר כשלצידו מטף כיבוי אש. כאילו למנוע שתפרוץ אש ותאחז בלבנים המרצפות את הכיכר...
כפי שציינו, פאבים ובארים מקומיים ולא בהכרח היוקרתיים של סאן לי טון, יכולים להיות אלטרנטיבה טובה להעביר את הערב.
טיול ערב נעים אפשר להעביר ברחוב המשוחזר בצ'יאננמן, מרחוב זושיקאו ועד לשער הכחול בואך כיכר טיאננמן. השדרה נבנתה ושוחזרה למבנים אותנטיים בשנת 2008 לקראת האולימפיאדה.
קניונים מקומיים ושווקים מקומיים יש בכמה מקומות, על כמה מהם המרוכזים ברח' זושיקאו כתבתי טיפ מסודר.
יום טיול לחומה מומלץ בג'ינשאלינג, אזור פחות מתויר עם נופים מדהימים, גם אודות כך כתבתי טיפ מסודר. שימו לב שהקטע בסימטאי סגור ולכן לא ניתן לעשות את המסלול כפי שמופיע בטיפ ואולם גם לעלות בג'ינשאלינג לטייל באזור בטיול מעגלי כאשר עולים ברכבל, הולכים לאורך החומה כמה שרוצים ויכולים ואז ניתן לרדת וללכת בשביל שלמרגלות החומה ובקרבתה, חזרה לנקודת ההתחלה, במן מסלול מעגלי.
-
מספר שאלות - סיןתודה לכל המגיבים, הטיסה רק באפריל אז אין דאגה.
אשמח אם מישהו יכול לעזור לי בתכנון לוח הזמנים לפי האטרקציות שרשמתי על מנת שאוכל לתכנן את משך הטיול שלי ולהזמין כרטיסי טיסה (חצי שנה מראש וכמעט כל הטיסות מלאות!!)
תודה -
מספר שאלות - סיןהיי משה,
חיפשתי את הטיפים, ללא הצלחה. מצאתי רק טיפ אחד עם המלצה לגסט האוס... כנ"ל לגבי שיאן טיפ למלון וטיפ לHOTSPRING או משהו כזה...
תוכל לשלוח לי קישור לטיפ? -
מספר שאלות - סיןבשיאן היינו במלון ולא בגסטהאוז.נדמה לי שקראו לו HOTEL XIAN.המלון היה ממוקם במרכז במרחק הליכה קצרה ממגדלי התוף והפעמון ומהרובע המוסלמי.
את HOTSPRING PALACE ראינו במקרה בדרכנובאוטובוס אל הטרה קוטה ולכן בדרך חזרה פשוט ירדנו ואח"כ המשכנו לשיאן.
בשיאן היינו ביוני 2009 .
כעת נכנסתי לטיפים-סין-שיאן ומצאתי שהם פורסמו בינואר ובפברואר 2010 -
מספר שאלות - סיןאחלה! תודה. -
מספר שאלות - סיןבין לבין, תוך כדי ואחרי קריאות חוזרות ונשנות של כל התגובות שקיבלתי והטיפים שיש באתר זו התוכנית:
יום ראשון מגיעים מת"א בצהריים לאחר הגעה למלון נשאר רק בילוי בערב
יום 2 חומה הסינית
יום 3- כיכר טיאננמן + העיר האסורה+ פארק ביהיי+ גבעת הפחם (השניים האחרונים לא לחוצים אם אין זמן)
יום 4- מקדש הלאמה + ארמון הקיץ
*בערבים- Shaolin Wudang Show, שוק האוכל הלילי, טיול בכיכר טיאננמן...
יום 5 - בבוקר עוזבים לשיאן – רובע מוסלמי, חומות העיר וכולי..
יום 6 - שיאן- חיילי טרה קוטה
יום 7 בבוקר עוזבים ליאנגשו (מגוולין)
יום 8 - טרסות אורז
יום 9 - יאנגשו- שייט בנהר, גבעת הירח
יום 10 ביום מטיילים עוד קצת ביאנגשו בערב עוזבים לבייג'נג או לחלופין עוזבים בבוקר ומטיילים עוד בביג'ינג לפני הנסיה הביתה...? מה עדיף?
יום 11- בייג'ינג-ת"א
נשמע הגיוני?
-
מספר שאלות - סיןיום 6-חיילי טרה קוטה מספיק חצי יום(כולל הנסיעות) ולכן ניתן להוסיף ביקור ב-HOT SPRING PALACE או לחילופין לטוס לגוילין ולהמשיך ליאנגשו ולהרויח עוד זמן ליאנגשו. -
ליום 2 ניתן להוסיף את שדרת הנשמות וקברי המינגיום 4- הארמון שווה יותר מחצי יום בעיקר לחובבי צילום
אבל לא רק....
שוק סופש בטבעת ה-3 כלומר-במונית
העיר מאד מעניינת
חפשי מה כתבתי עליה-טיפים, סיכום ועוד
רוניה -
ליום 2 ניתן להוסיף את שדרת הנשמות וקברי המינגהחלוקה סבבה למאט כמה דברים קטנים.
יום 3 הוא די צפוף אולי פארק בייחאי כבר לא יהיה זמן או כוח אבל אם יהיה לכם זמן בסוף הטיול בבייג'ין מאוד ממליץ ללכת לשם מקום מדהים.
-
מספר שאלות - סין
כן, טרסות האורז ביונאן הרבה יותר מרשימות ויפות.
בינתיים הייתי רק באלה שבגווילין, אך בחיפוש בגוגל אפשר לראות את זה. אולי הצורה שהן בנויות עושה את ההבדל.
כשטיילתי שם היו עננים שקצת הפריעו להשתקפות. לא נורא, היה כיף

-
מספר שאלות - סיןטרסות אורז ביונאן?
אשמח לעוד פרטים.. איך מגיעים לשם?
תודה! -
אוטובוס של כמה שעות מקונמינגאני כבר קניתי כרטיס אבל בדיוק הייתה שביתה של נהגי אוטובוסים, וכשהגעתי לתחנה המרכזית למחרת כספי הוחזר לי והנסיעה בוטלה. אז לא זכיתי לראות אותן בעצמי, אבל הן אמורות להיות מרשימות. -
אוטובוס של כמה שעות מקונמינגהיי חתול רובוט!
ממש אשמח להנחיות הגעה מיאנגשו.. זה רחוק? כמה זמו נסיעה / טיסה? הקדשתי יום לטרסות האורז זה יספיק?
מאוד אודה לתשובות...
שרה