ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תוקף דרכון

פורום אירופה
    14
    41
    38029
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • עידו
      עידו נערך לאחרונה על ידי

אנחנו טסים באפריל לספרד (חוזרים ב 23 בחודש), והדרכון שלי תקף עד 10 בספטמבר, כלומר כמעט 5 חודשים אקסטרא.

זה בעייתי? צריך להוציא דרכון חדש? לא ממש מתחשק לי...
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • myny
        myny נערך לאחרונה על ידי

תוקף דרכון
        למה לקחת סיכונים גם ככה תצטרך לחדש עכשיו זה הזמן אין תור במשרד הפנים (נדמה לי שיש תשלום מוזל לחורף דרך אתר משרד הפנים)
        • עידו
          עידו נערך לאחרונה על ידי

צודק, אבל...
          הטיסה הבאה שלנו תהיה בטח רק בקיץ הבא, כלומר עוד שנה ורבע, חבל סתם להוציא עכשיו דרכון, כשאפשר להוציא אותו רק לקראת הטיול הבא.

אני גם קשור ריגשית לדרכון הנוכחי.
          • אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

צודק, אבל...
            אני תמיד בדעה שכדאי שיהיה דרכון בתוקף שמאפשר לנסוע בהתראה קצרה (ההתראה הכי קצרה שהיתה לי לחופשה משפחתית זה 12 שעות).

אני לא מוציא (או מחדש) דרכון לקראת נסיעה אלא כשהקודם פג תוקף (או כמעט פג תוקף). באופן דומה דרכון לילד מוציאים כשהוא נולד (וככה גם ויזה לארה"ב). לך תדע מה יצוץ פתאום. אם זה הצעה שאי אפשר לסרב לה מבחינת טיסה זולה, או אולי מלחמה כזו או אחרת שתעשה לך חשק לברוח.
            אגב, אני תמיד דואג גם לחדש את הרישון הבינלאומי. עניין של גרושים

היה לי שיקול דומה - הדרכון פג תוקף באוקטובר. כרגע לא מתוכננת שום נסיעה לקיץ, ועדיין חידשתי עכשיו.

אם מדובר על דרכון למבוגר כך שלא צריך הגעה אישית (ילדים צרכים להופיע במשרד הפנים) - אני לא רואה סיבה לא לחדש עכשיו (למרות שאני לא רואה כל בעיה בדרכון של 5 חודשים).

עשינו לא מזמן חישוב פה (ובו אני נכשלתי במתמטיקה):
            דרכון עולה 2 שקלים לחודש (לילד - 100 ש"ח ל-5 שנים, למבוגר, 200 ש,ח ל-10 שנים). כל המספרים מקורבים.
            זה שתדחה את הוצאת הדרכון בחצי שנה - חסכת 12 ש"ח.
            • orly064
              orly064 נערך לאחרונה על ידי

תוקף דרכון
              עד כמה שידוע לי, צריך תוקף של חצי שנה בדרכון כדי לקבל אשרת כניסה להרבה מקומות. אולי אני טועה, אבל כדאי לבדוק את העניין הזה.
              • y y y
                y y y נערך לאחרונה על ידי

תוקף דרכון
                צריך תוקף של חצי שנה לדרכון ברוב המקרים. 5 חודשים לא יספיקו או שישלחו אותך בנתב"ג להאריך את תוקף הדרכון במקום בעלות אסטרונומית.

תעשה את זה עכשיו, זה מאוד פשוט בדואר בלי להתייצב, ואם הדרכון עוד לא הוארך אף פעם הרי שמדובר בסה"כ בחותמת ולא תצטרך להחליף דרכון, והרי הפתרון לסנטימנטים.
                • עידו
                  עידו נערך לאחרונה על ידי

תוקף דרכון
                  בדקתי בפורומים שונים ובכתבות שונות, והמסקנה היא שלרוב המדינות אכן נדרשת חצי שנה, לאיחוד האירופאי 3 חודשים מספיקים, אבל חבל לקחת את הסיכון.
                  משרד הפנים, here we come!
                  • gilgi
                    gilgi נערך לאחרונה על ידי

תוקף דרכון

כבר הרבה שנים לא ניתן להאריך תוקף דרכון ישראלי.

דרכון (למבוגר) תוקפו 10 שנים ואחר כך יש להחליפו.

ההחלפה פשוטה מאוד. ממלאים ומשלמים בהנחה באינטרנט ושולחים בדואר רשום (או מביאים אישית) את הטופס, הדרכון הישן ותמונות. בדואר החוזר מקבלים דרכון חדש.
                    • lse
                      lse נערך לאחרונה על ידי

תוקף דרכון
                      שלום...
                      קבלו תשובה זו כתושבה וודאית, מאחר ואני עובדת בתחום התיירות ונתקלת בלא מעט מקרים כאלו Smile ....
                      תוקף הדרכון צריך להיות חצי שנה מיום היציאה ולא כדאי לקחת סיכון.
                      בנוסף, אם מנפיקים לכם דרכון חדש לגמרי- תוודאו שהשם בדרכון החדש תואם את השם שמופיע בכרטיס טיסה (ובדרכון הישן, כמובן),אחרת תפתרו בעיה אחת אך תצרו בעיה אחרת.

טיסה נעימה Smile
                      • y y y

לצערי מה שכתבה LSE אינו מדוייק
                        האגדה האורבנית פעם כמעט עלתה לי בזה שלא העלו אותי למטוס......
                        מדינות (כולל ישראל, אגב) נוטות לסרב להכניס אנשים עם תוקף דרכון של פחות מחצי שנה ולכן חברות תעופה נוטות (הרבה יותר בתוקף) לא להטיס אנשים אלו.

אם אתה לא יודע בוודאות - ממליץ להתנסח קצת פחות בהחלטיות. זה לא עושה רושם על אף אחד וסתם מטעה אנשים תמימים (שבטח לא תחזיר להם את הכסף על הטיסה שבוטלה).
                        • y y y

האגדה האורבנית פעם כמעט עלתה לי בזה שלא העלו אותי למטוס......
                          מדינות (כולל ישראל, אגב) נוטות לסרב להכניס אנשים עם תוקף דרכון של פחות מחצי שנה ולכן חברות תעופה נוטות (הרבה יותר בתוקף) לא להטיס אנשים אלו.

אם אתה לא יודע בוודאות - ממליץ להתנסח קצת פחות בהחלטיות. זה לא עושה רושם על אף אחד וסתם מטעה אנשים תמימים (שבטח לא תחזיר להם את הכסף על הטיסה שבוטלה).
                          • lbd
                            lbd נערך לאחרונה על ידי

1. בכניסה למדינות שנגן דרוש דרכון בתוקף ל-90 יום (אותם 90 הימים שמותר לשהות באיזור שנגן).
                            2. יוסי כנראה צודק בקשר לאגדה אורבנית, כי אני לא מצאתי שום חוק או תקנה הדורש תוקף דרכון של 6 חודשים.
                            3. אני משאר שהסיבה לכך שבעבר היו או ישנן מדינות מסוימות (לא באיזור שנגן) שדרשו או דורשות תוקף של 6 חודשים.
                            4. אם מישהו יציג לי את החוק או תקנה על הדרישה לתוקף של 6 חודשים, אשמח לראותו.
                            • R e e F
                              R e e F נערך לאחרונה על ידי

דרישות מחמירות של חברות התעופה נובעות מכך שסירוב כניסה למדינה, זה אומר במילים פשוטות: מי שהביא אותך הוא זה שיחזיר אותך ועל חשבונו.
                              לכן שנגן זה אחלה, אך אם חברת התעופה מתעקשת על 6 חדשים, אין מה לשחק עם דבר שכרוך בהליך פשוט וזריז.
                              מה גם שציינו לפני שהוצאת דרכון בחורף, קרי סוף פברואר תחסוך לא מעט כסף.
                              אז מה שווה יותר חסכון בתוקף, או חסכון בכסף?

כל אחד שיעשה את מה שהוא מוצא לנכון. האם גם במידה וזה כרוך בסיכון שלא יעלו אותך לטיסה??? Rolling Eyes

וכמה כסף חוסכים אם מחדשים כעת?

עלות השירות: 275 ש"ח

בחורף: 190 ש"ח

בחשבון פשוט 85 ש"ח כפול כמות הנוסעים.

אגב,
                              חייל מילואים זכאי להנחה נוספת - 95 ש"ח בחורף!

"חייל מילואים פעיל (ע"פ הגדרות משרד הביטחון), זכאי להנחה של 50% באגרות ושירותים הניתנים ברשות האוכלוסין עפ"י תקנות הדרכונים, השמות והאזרחות. ההנחה ניתנת באופן אוטומטי בקבלת השירות, אין צורך להציג תעודה. ההנחה אינה ניתנת על תעודות שניגנבו אבדו או הושחתו."

עוד סיבה למה כדאי לשרת... Cool

• הנחות לחיילי מילואים
                              • y y y

1. שוטר משטרת הגבולות רשאי לסרב כניסתך גם כי מגרד לו באף, וזה החוק.
                                2. תוקף דרכון קצר יכול, ברמה התיאורטית, לגרום לשוטר משטרת הגבולות גירוד באף.
                                3. מאחר שכך, כמו שהסביר REEF, חברות תעופה נוטות באופן תקיף ביותר לסרב להעלות לטיסה מי שתוקף הדרכון שלו קצר מחצי שנה. באותה מידה הן עושות את זה לעיתים לאנשים שטסים עם כרטיס לכיוון אחד בלבד.
                                4. לא מדובר על חוק, מדובר על המציאות. גם השואל יטוס במציאות ולא בספר החוקים.
                                • lbd
                                  lbd נערך לאחרונה על ידי

לצערי מה שכתבו YYYּ+ LSE אינו מדוייק
                                  דרך אגב, אני עובר את הביקורת הגבולות במכונה האוטומטית. איך הוא יגרד את האף?
                                  • lse
                                    lse נערך לאחרונה על ידי

משאלה קטנה, נראה לי שאנחנו כבר עושים פה דוקטורט בתוקף דרכונים Razz

אם אני הייתי הנוסעת, הייתי מעדיפה לחדש את הדרכון וזהו. אבל זה רק אני...

ולמרות כל מה שנאמר, והידע הנרחב של משתתפי הדיון הזה, אני עדיין חושבת שעדיף ללכת על בטוח. לצערי אני נתקלת לפחות פעם בחודש באדם שסירבו להכניסו למדינה כזו או אחרת מכל מיני סיבות. ויש גם כאלו שמעכבים אותם ביציאה, אבל זה כבר לדיון אחר.
                                    • y y y

אתה עם דרכון ישראלי עובר את ביקורת הגבולות בספרד במכונה האוטומטית? מה אתה אומר......ספר לנו איך, רצוי עם !!!, זה תמיד משכנע.
                                      • y y y

1. אני שמח על הוודאות שלך אבל חברת אל-על סרבה להעלות אותי (ממש אותי, באופן אישי, ממש אני, במציאות, לא אגדה ולא בטיח) על טיסה לאירופה עם תוקף דרכון קצר. הסכימו בסוף להעלות אותי רק לאחר שהצלחתי להסביר שיש לי ויזת שהיה באירופה שאינה ויזת תייר (ולכן לא אסורב כניסה). את ביקורות הדרכונים הישראלית והאירופאית עברתי בלי בעיה אבל אם חברת התעופה לא היתה מסכימה לתת לי בורגינג כל זה לא היה משנה.
                                        2. כן, ברור, דיברת עם אנשי משטרת הגבולות בשויץ, ישראל ואיטליה בנושא, ברור,השתכנעתי. בטח, שוחחת איתם ארוכות, במקרה בדיוק על העניין הזה, ברור, כן, בטח, הם בד"כ נורא לא עסוקים ושמחים לדסדס עם תיירים נושאי מדיניות, כן, נכון, מכיר את זה, כולם מכירים את זה, בטח, ברור.
                                        3. "לא בושה ללמוד ואף פעם לא מאוחר"
                                        • R e e F

כן, גם אני קצת חייכתי כשראיתי בעיני רוחי את עידו עובר בשד"ת בראחאס ומחפש את המכונה למעבר עם זיהוי ביומטרי.

אגב,
                                          אני לא מכיר עוד שה תעופה שיש בו מעבר ביומטרי, אולי יש ואם יש ומישהו מכיר, אשמח להכיר. אך ככל שידוע לי זה פטנט ישראלי, שקיים אגב בנתב"ג כבר למעלה מעשרים שנה, המכונה הראשונה לניסוי נכנסה בשנת 92 למיטב זכרוני.

כן נוהל, לא חוק, הויכוח חצה מזמן את גבול הטעם העינייני שלו. עידו נקרא לי (לא שמעתיו ולא ראתיו מעולם) כבחור רציני עום כל המידע שקיבל כאן מכולם ידע מה טוב בשבילו ואם כדאי לחסוך 85 ש"ח לבנאדם בגלל מועד חורף ובין אם לאו.

אין טעם לנסות לשכנע את המשוכנעים... Rolling Eyes
                                          • R e e F

אם בדרכונים ומעברים עסקינן...

יש לי דרכון ישראלי ודרכון זר (צרפתי לצורך העניין) ואני חוזר מוינה בעוד כמה שבועות. כשאגש לעמדת ביקורת הגבולות, באיזה דרכון ישימו לי חותמת כניסה, בהנחה שאני מגיש את שניהם לנציגה בדלפק..???

yossialef ,
                                            יש לך תשובה?
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון