בחזרה

מסלול ניו יורק ומסעדות בניו יורק

• שלום לכל החברים

בחודש יולי הקרוב אנחנו מסיימים את טיולינו בארה"ב בחמישה וחצי ימים בניו יורק (זוג +ילדה בת 14 וילד בן 10).בעזרת החברים בניתי מסלול שאשמח לקבל הערות עליו (מה חסר מה לא הגיוני בחיבור האתרים וכיוצ"ב)

בנוסף אשמח מאוד לקבל המלצות על מסעדות בניו יורק.קראתי בטיפים את ההמלצות וכמו כן קיבלתי המלצות בשרשור קודם (בעיקר מיפה) אבל עדיין חסר לי קצת.
    אנחנו לא אוכלים פירות ים ולא מחפשים מסעדות יוקרתיות.אשמח גם למסעדות שיש להם משהו נוסף בעיצוב (כמו מסעדת מארס 2012 שאומרים שנסגרה) או כאלה עם נוף מיוחד או משהו אופייני לניו יורק,שוב לא סופיסטיקייס (את זה אשמור לטיול זוגי) כמו כן אשמח להמלצה על מסעדה באיזור פיר 17 וגשר ברוקלין בהם נהייה באחד הערבים.

מסלול

יום שבת בצהריים מגיעים למלון (כנראה סולסברי הממוקם בין השביעית לשישית צמוד לסנטרל פארק). אני מניח שנסתובב בחנויות בסמוך לטיים סקוור (שוורץ אפל וחבריהם) ונקנח בסיבוב ערב בטיים סקוור

יום ראשון-כמה שעות בסנטרל פארק (בולוורד קסטל,שיט,רכיבה על אופנים ושיטוט) ירידה על השדרה החמישית (החנות של NBA בשביל אבא) כנסית פטריק הקדוש. עד למרכז רוקפלר שם נעלה לתצפית ערב.

יום שני- ליטל איטלי,צ'יינה טאון,פיר 17.חציה של גשר ברוקלין הפארק הסמוך (כולל פיצריה גריבלדי) שימאס לנו ניקח את הטקסי ווטר ונבלה את הערב בפיר 17

יום שלישי- יונין סקוור,צלסי מרקט,טיילת HIGE LINE חזרה למלון להתרעננות ובערב מופע (אני שמח לבשר שאחרי כל הסאגה שתיארתי מצאנו כרטיסים לי ולבן למלך האריות ולאשתי והבת לאנני ).

יום רביעי-מעבורת חינמית לצפיה בפסל החירות,באטרי פארק,ומשם צעידה לאורך ההדסון עם אפשרות עצירה בהדסון ריבר פארק עד מוזיאון האינרפייד וביקור בו (באם לא יהיה כח לצעוד אזי נקח מונית)

יום חמישי- דלתא הוסיפו לנו כמה שעות כי כרגע הטיסה מתוכננת לחצות.היום הזה יוקדש להשלמות של קניות,ביקור במומה ואולי גם במאדאם טוסון.

תודה על כל הערה והארה

ליאור

• בנושא המסעדות, אני מצרפת דיון קצת ישן, אבל...

• מסלול ניו יורק ומסעדות בניו יורק

אני לא רואה בתוכנית את גראונד זירו. האם שכחתם או שזה מכוון?

אם שכחתם - מתאים ליום רביעי.
    אם זה מכוון - לגיטימי...

ערבה.

המלצה למסעדה נחמדה למשפחה- מסעדת carmine'a, מסעדה איטלקית, מנות טעימות וענקיות (מנה אחת מספיקה ל2) ואוירה נחמדה.. המקום לרוב מפוצץ.. אפשרי לערב וצהריים ונמצאת מרחק קצר מהטיימס סקוור

מסעדה מדהימה !!!!
    יש כמה מקומות במנהטן
    מאוד מאוד ממליץ להזמין מקום מראש דרך האתר שלהם. אחרת תמצאו עצמכם ממתינים המון המון זמן

ערבה סיב סיב ומאי איסט תודה !!!

אני רואה שהכרמינס קיבלה המון המלצות גם באשכול של ערבה וגם אצל האחרים. רשמתי אותה !!

לגבי הגראונד זירו אכן מתאים ליום ד ממש ליד הכניסה לטילת הי-ליין

לא הבנתי כרגע מה יש שם ?? אתר זכרון ?? פתוח לקהל או בתשלום ??

מומלץ ??

שוב תודה

ליאור

• גראונד זירו

לצערי לא הייתי בניו-יורק כבר שנתיים(!).

האתר כל הזמן משתנה. בכל אחת משתי הפעמים שהייתי שם, הוא נראה אחרת. פעם הייתה תערוכת צילומים שמתארת את כל היום הנורא הזה שניה אחרי שניה, ובכניסה לרכבת התחתית הוצגו מכתבים וציורים שילדים כתבו/ציירו - היה מרגש מאוד. בפעם השניה עברנו בגשר מקורה שאיפשר לצפות ממנו על אתר הבניה, וגם בו היו צילומים מרגשים.

אני יודעת שעכשיו, המקום נראה אחרת לגמרי, ונראה לי שנפתח שם מרכז מבקרים. כמוך, אשמח להתעדכן ממי שביקר שם לאחרונה.

אם אין לכם זמן וזו הגעה מיוחדת, הייתי שוקלת לוותר, אבל, אם זה "על הדרך" ויש לכם זמן (לא צריך הרבה) - כדאי!

• גראונד זירו
    רק הערה קטנה לגבי הגראונד זירו צריך שיהיו לכם דרכונים
    אחרת לא נותנים להכנס...
    אלה אם כן זה השתנה בשנה האחרונה....

• גראונד זירו
    היי ליאור,
    מתנצלת על ההתפרצות.
    קראתי את התכנית שלך לגבי ניו יורק.
    מתענינת בשביל הטיול של נכדי ואביו בכמה דברים שמצאתי אצלך.
    האם תוכל לצייד אותי בפרטים הבאים?
    א.המעבורת החינמית לצפיה בפסל החירות-מהיכן לוקחים?
    ב.מהו מוזיאון האינרפייד ,היכן נמצא והאם לדעתך מתאים לנכד בן ה13.5?

ג.היכן נמצאת בדיוק חנות ה N.B.A-ישלי נכד שחולה על הקבוצה הזו וחולה כדורסל בכלל.
    כרגע מתעניינים ברכישת כרטיסים למשחק של הקבוצה.
    שוב סליחה,
    דבורה

• גראונד זירו
    המעבורת החינמית היא בעצם המעבורת ממנהטן לסטטן אילנד. בדרך היא עוברת לא רחוק מפסל החירות ואפשר להנות ממנה.
    מה שרבים עושים זה פשוט נוסעים איתה הלוך ושוב. היא יוצאת מsouth ferry בקצה הדרומי ביותר של מנהטן.

מזויאון אינטרפיד היא נושאת מטוסים ישנה שנמצאת בנהר ההדסון. המקום מאד מתאים לגיל מצווה.

חנות ה NBA ממוקמת בשדרה החמישית באיזור רחוב 47

• גראונד זירו
    היי אנשים טובים,
    אכן,אנשים טובים.
    תודה מקרב לב על המידע, דבורה

• גראונד זירו
    שלום,

רציתי לדעת אם מצאת כרטיסים במחיר שפוי למחזמר מלך האריות,
    אם כן באיזה אתר?

• גראונד זירו
    הי ליאור,

לגבי אתר ההנצחה - מזמינים כרטיסים באינטרנט חינם, אפשר לתרום אם רוצים. צריך להתחייב ליום ושעה אבל אנחנו הגענו לא בשעה המיועדת ולא היתה בעיה.

יש שם את האנדרטה שנבנתה (שתי בריכות עם שמות כל הקורבנות) שבעיני היא מאוד מרשימה. כמי שיש לה עניין אישי בהנצחת קורבנות טרור קשה לי להיות אובייקטיבית לגבי ביקור במקום.

בכל מקרה המוזיאון שנבנה שם היה בשלבים מאוד מתקדמים בקיץ שעבר וכדאי לבדוק אם יש כבר תאריך פתיחה עתידי.

דנה

• גראונד זירו
    שלום,

אז אני כבר לא הייתי בניו-יורק איזה ארבעה ימים! הנה מה שיש בגראונד זירו נכון ליום שישי האחרון:
    1. בכנסיית סיינט פול יש מעיין מוזיאון קטן שמתאר את קורות אותם ימים ובעיקר את התפקיד של הכנסיה הזו כמקום מנוחה וסיוע לכוחות ההצלה והשיקום בשבועות והחודשים שאחרי האירוע. נפתח ב-10 בבוקר. יפה, מעניין ולא מצריך יותר מחצי שעה ביקור.
    2. בצד הדרומי של המתחם פתחו את אתר ההנצחה. לפחות באותו היום היתה כניסה בחינם. האיזור מגודר ושמור והכניסה מצריכה מעבר בסורק בדומה לשדות תעופה. יש שם גם מרכז מבקרים קטן.

מלבד זה התרשמנו מהעבודות הבלתי מסתיימות שם ומהגורד שחקים החדש שנבנה במתחם.

עבורי זה היה ביקור שני במקום. הפעם הקודמת היתה ב-2006. הפעם הייתי שם עם אחי שלו זה ביקור ראשון (בארה"ב בכלל). עבור שנינו זה היה ביקור מאד מעניין ומרגש. במקום כזה לא באים לראות את מה שיש אלא את מה שאין. אחרי הכל, מדובר באחד האירועים המעצבים של הדור הזה ושם זה קרה.

• מזון...
    מצרפת מספר קישורים

• יוניון סקוור
    ראיתי שהכנסתם את היוניון סקוור ליום שלישי. ביום זה השוק במקום לא פעיל. כדאי להחליף את היום ליום בו השוק פעיל

ליאור ...
    באופן כללי אני אוהב את התכנון שלך ... רגוע ... ככה צריך להיות ...

לגבי פיר 17 ... זה מרכז חנויות לא גדול ... ככה שאין מה להשקיע יותר מדי זמן שם ...
    ד"א, יש שם חנות ספורט ... עם "עודפים" ... זולה מאוד !

שלום חברים ופורים שמח

תודה מקרב לב על התשובות

ערבה-צריך ועדת חקירה איך שנתיים את מתנזרת מניו-יורק
    דבורה-אנשים טובים כבר ענה לך תשובה מלאה רק שימי לב ש NBA זאת לא קבוצה זה השם של הליגה המקצוענית בכדורסל המורכבת מהרבה קבוצות
    רוי- רכשנו דרך הטיקט מאסטר כמו שהמליצו לי,לתאריכים שלנו היה כרטיסים בין 106-211 דולר,אני העדפתי לרכוש במקומות טובים ב 180 $.
    דנה ויערי-תודה על המידע (המסלול שלי נוצר בין היתר בזכות התובנות שלכם ושל החברים האחרים)
    אורי- המשפט שלך שכנע אותי להוסיף את הגראונד זירו,מכיוון שאתה האחרון שביקרת אני מניח שזה המידע המעודכן ביותר (אנסה לברר האם עדיין צריך להזמין כרטיסים והאם צריך דרכונים)

יפה- תודה על אשכולות המסעדות ותודה על הטיפ המצויין בקשר יוניון סקוור,זה קצת בעיה מבחינתי כי המופע ביום ג קשיח ולא נראה לי שאף אחד מהימים שתכננתי יכול להשתלב עם המופע.אצטרך לחשוב על קומבינציה אחרת

אגב באשכול שצרפה לי ערבה יש המלצה על מסעדה בסגנון טירה האם מישהוא ביקר ?? האם מומלץ ??

תודה שוב וחג שמח

ליאור

קבל קישור לאתר התאומים. נשמח לעדכונים כשתחזור.

הי!
    ברחוב 32 מרחוב ברודיי ולכיוון השדרה ה-5 ישנם מסעדות עם אוכל קוריאני .
    חלק מהמסעדות טיפה יקרות ( ממש כמו מסעדה ממוצעת בארץ) אבל יש גם מתחם של מספר דוכנים שמכינים את האוכל מול העיניים וניתן לבחור מכל דוכן פריט אחד ולשלם רק עבורו.
    בערך באמצע הרחוב מול מלון NYMA , נכנסים כמו לכל מסעדה ואז "נפתח " חלל כפול שבחלקו העליון יש מקומות ישיבה ובתחתון דוכנים.
    זה הפתרון שמצאנו לילדים . האוכל מאוד דומה ל"אוכל סיני" שאנחנו מכירים בארץ. הדים סאם והסושי מאוד זולים וכולם יצאו מרוצים.
    בתאבון!!!
    מיכל

בחזרה