שתי גדות לדנובה
-
שתי גדות לדנובהרחל,
אין ספק שתופתעי, העיר השתנתה לטובה, היא כייפיית ומאד נוחה לטיול.
אפילו המחירים כמעט ולא התייקרו.. -
האם יש קיורטוש זהה למקור בארץ ?זהו, בגלל שזה עוד חצי שנה שאלתי..מצד שני, אם מעכשיו אתחיל לאכול את זה אולי לא יעלו אותי לטיסה
תודה
-
האם יש קיורטוש זהה למקור בארץ ?
-
האם יש קיורטוש זהה למקור בארץ ?הופתענו לגלות מוטיבים מוכרים במבנה, וההסברים שקיבלנו שזה בגלל המתכנן שהיה יהודי..
רצפה עם אינספור שילובים של מגיני דוד וויטראז'
-
האם יש קיורטוש זהה למקור בארץ ?וגם דמות של צורף יהודי בין שלל דמויות של בעלי מלאכה שנמצאים באחד האולמות.
-
האם יש קיורטוש זהה למקור בארץ ?בתום הביקור להמשיך לאנדרטת הנעליים שעל שפת הדנובה. הגישה מאד לא נוחה, כי בנוסף לעובדה שצריך לחצות כביש מהיר ועמוס במיוחד, מתקיימים במקום עבודות שגם הם יוצרים חסימות ואין כניסה, וכנראה שזה משפיע גם על כמות האנשים שמבקרים במקום.
הגענו למקום, היו שם בסך הכל 3-4 אנשים, שלט קטן טבוע ברצפה על האנדרטה וזהו.
הדלקנו מחדש נר נשמה שכבה שם, והתפעלנו מהיצירה, וזכרנו שרק שלושה ימים קודם היה יום הזכרון בארץ.
-
האם יש קיורטוש זהה למקור בארץ ?היי יורם,
איזה סיפור מרגש - גם תחילתו לפני 22 ושתיים שנה וגם התיאור של הטיול שלכם בהווה.
ממש סרט הונגרי...
מזל שלא ביטלתם את הטיול לאחר שוויזאייר קיצצה לכם ביום!!!!! -
איזה סיפור מרגש - גם תחילתו לפני 22 ושתיים שנה וגם התיאור של הטיול שלכם בהווה.
ממש סרט הונגרי...
מזל שלא ביטלתם את הטיול לאחר שוויזאייר קיצצה לכם ביום!!!!! -
בודפשט שלך מאוד יפההסיפור המרגש שלכם ממש נכנס לי לנשמה ומסתובב לי בראש כבר כמה ימים.
זה סיפור שנשמע מעבר לדימיון של תסריטאי בהוליווד והנה הוא עובד חי ונושם! איזה יופי!
בודפשט שלך מאוד יפה. עשית לי חשק. במצלמה שלך היא באמת מזכירה את פריז.
תמשיך, תמשיך....
דבורה -
אני עוקבת בהנאה גדולה אחרי בודפשט שלכם
סיפור ההיכרות מרגש ומקסים
שתזכו לחגוג כל שנה (אני זוכרת את הטיול היפה באיטליה)
יופי של תמונות!
הקיורטוש נראה טוב.. היה לנו הרבה יותר טעים מבארץ (בחנות הקיורטוש שבואצי אוצה, לא רחוק מקונדטוריית ז'רבו)
אחכה להמשך, מקווה שיהיו עוד הרבה תמונות וסיפורים מהטיול
איך התרשמתם מהמלון, מומלץ (לזוג, מתאים גם למשפחה עם ילדים?)
מבחינת מיקום? איך ארוחת הבוקר? (שווה את המחיר, אם שילמתם בנפרד)
יפה ששידרגו לכם את החדר ! -
הרבה פנים לה לדנובההייתי אתך מהתחלה ואפילו בשלב התכנון, אבל פרשתי בגלל תכנון וכמעט ביצוע נסיעה לברלין. את הנסיעה ביטלנו (שלא כמוך),כשאנו כבר על המזוודות .אחרו לנו טיסה ב18 שעות, עניין שחיסל בעצם שני ימי טיול ואת הלילה שביניהם.כך פסקתי לקרוא באמצע הסיפור הרומנטי ומשום מה לא חזרתי.בעצם שמחנו מאוד לנצל את חוק טיבי, כי מזג האויר התחיל להשתגע בגרמניה הטמפרטורות ירדו ואיתם באו שלגים ורוחות.
כאשר נורו היהודים אל הדנובה והשאירו את הנעליים, היה שלג וגושי קרח צפו על הנהר עם הגוויות.אני מוסיף לצילומים שלך את שלי
הפחות טובים טכנית, אבל מראים גם את צידו האפל של הפרלמנט ומצמררים כמו פניה האנטישמיות של העיר היפה .
-
כנראה שזה לא ממש מקרי שהגישה לאנדרטה לא נוחהמוויקיפדיה:
"האנדרטה הפשוטה מעבירה מסר רב עוצמה, ורבים רואים בה יצירה יוצאת דופן, במיוחד בעיר כמו בודפשט העשירה מאד בפסלים ואנדרטאות. עם זאת, ישנה ביקורת רבה על מיקומה, ובעיקר על הכיתוב הנלווה לה. האנדרטה ממוקמת אמנם סמוך לבית הפרלמנט, ולא רחוק מהאקדמיה למדעים של הונגריה, אך אין כל שילוט בולט או גישה נוחה אליה. למעשה, אין דרך לחצות בבטחה את הכביש הסואן הצמוד לדנובה, בשל היעדרם של מעברי חצייה סמוכים. גם הכיתוב מעורר פולמוס: ראשית, הלוחות קבועים ברצפה במרחק מן הנעליים והם כמעט בלתי נראים, עד כי רוב החולפים לאורך הרציף אינם מבינים כי הנעליים הן אנדרטת הנצחה לנספים בשואה. שנית, הטקסט דל ובעייתי: "לזכר קרבנות שנורו ונרצחו על ידי אנשי צלב החץ על שפת הדנובה ב-1944-1945. זיכרונם לברכה. הוקם ז' בניסן תשס"ה." (באנגלית: "To the memory of the victims shot into the Danube by Arrow Cross militiamen in 1944-45. Erected 16th April 2005"). באף אחד מהטקסטים, כולל ההונגרי, לא מוזכר כלל כי הנרצחים היו דווקא יהודים, והטקסט האנגלי אף מוותר על המילה "murdered", ומסתפק בעובדה שהם "נורו". באנדרטאות או במצבות לזכר אנשים שהומתו בזדון על לא עוול בכפם, מקובל לציין בטקסט העברי את האותיות 'הי"ד' (ה' יקום דמם), ואילו כאן נכתב רק "זיכרונם לברכה", משל מתו בשיבה טובה. שמו של האמן נעדר בכל הלוחות, ואין כל הסבר על מהות האנדרטה, הסיבות להקמתה, או משמעותה. ניתן אולי לזהות בכך את הדואליות שבגישת ההונגרים לשואה: זיכרון מחד, והתנערות מאידך."
אסור לשכוח. -
כנראה שזה לא ממש מקרי שהגישה לאנדרטה לא נוחהיורם
ידעתי ששווה לבקר פה. במיוחד בשביל כאלה סיפורים.
המון מזל טוב לך וליוליה.
תמשיכו לטייל לכייף, ולשחזר את כל התקופות היפות שבזוגיות. -
כנראה שזה לא ממש מקרי שהגישה לאנדרטה לא נוחהיורם
ידעתי ששווה לבקר פה. במיוחד בשביל כאלה סיפורים.
המון מזל טוב לך וליוליה.
תמשיכו לטייל לכייף, ולשחזר את כל התקופות היפות שבזוגיות. -
האם יש קיורטוש זהה למקור בארץ ?לי, מלון סופיטל נמצא במיקום מרכזי ממנו אפשר להגיע כמעט לכל מקום ברגל. הוא נמצא ממש צמוד לגשר השלשלאות, אז אפשר לחצות את הדנובה על הגשר ובצד השני לעלות לבודה עם הפוניקולר ולטייל בבודה.
הכל קרוב ונגיש והמלון מתאים גם עם ילדים.
המלון לא כלל א. בוקר _רצו כ 30 אירו לאדם תוספת ללילה..), ואכלנו בבית קפה קטן ברחוב קטן שיוצא מואצי אוצה.
אורי, יופי שחזרת, התמונות שלך הם משהו מיוחד. זה כמו חצי הכדור המואר מול החצי החשוך, ולצעירנו אנחנו שומעים לפעמים קולות, על חשש שהחשיכה שתחזור להונגריה.
גלי, המון המון תודה ואני שמח שגם את כאן. -
האם יש קיורטוש זהה למקור בארץ ?הסיור המאורגן בבניין האופרה היה בארבע, מה שהשאיר לנו קצת זמן לטייל לאורך הדנובה מהאנדרטה ועד לגשר השלשלאות, ולהנות מנופי בודה.
-
האם יש קיורטוש זהה למקור בארץ ?
-
האם יש קיורטוש זהה למקור בארץ ?יורם,האמת,לראות את האוטובוס בתוך המיים איך שהו מחסיר לי פעימה.
נראה מעניין או רק טריק תיירותי..
מקווה בפעם הבאה לברר
אמה -
שתי גדות לדנובהיורם,
איזה התחלה מדהימה!!!
גם של סיפור האהבה וגם של הטיול.
שיהיו לכם עוד הרבה טיולים ואנחנו נהנה מהרבה סיפורים.
בודפשט שלך מקסימה.
לורה -
האם יש קיורטוש זהה למקור בארץ ?לקיפודה בוקר טוב
יש קיורטוש טעים בארץ ממש מול המשרד שלי ברח' לינקולן.
ברור שהוא לא זהה למקור כי הוא נאפה בטכניקה שונה ולא על גחלים
כמו בחו"ל אבל התוצאה טעימה ומשמינה.
אנו קונים מידי פעם למשרד וזה נגמר בן רגע.
יורם - מה זה האוטובוס בדנובה אלה במקום שייט עם סירות?
רחל לבון