שאלות למומחי טירול
-
הגעתי לשלב ההתלבטויות בטירול.
בתמונה הכללית הינה:
5 ימים מלאים (מגיעים יום קודם)
ישנים ב WENNS במערב טירול
בגדול מאוד התוכנית הינה:
- יומיים בעמק אוטץ ( כולל רפטינג שמתאים לילדים צעירים)
- יום צפונה יותר (סיפילד ותערוכת הפרחים (מגיעים ביום הנכון) , קניון לאוטוש מיטנוולד וכו )
- יום רחוק יותר לכיוון מזרח טירול (יש אין סוף אופציות עוד אחפור בנושא)
וחשבתי על יום נוסף שכולל את קאונטראל kaunertal + מגלשות ב IMST על הבוקר + אינסבורק לאחר מכן.
אין לי שום תחושת זמן כמה זה ראלי?
כמה זמן לוקחת דרך קאונטראל ( כולל עצירות וטיולים רגליים )?
כמה היא "נידרשת" (או חובה) בהנחה ששבוע קודם עשינו את מעבר הגרוס? הן דומות?
כל דבר אחר שהייתם רוצים לספר לי עליו.
יש משהו אחר באיזור הטירול שלדעתכם ממש אסור להפסיד? -
שאלות למומחי טירוללא מומחית, טיילתי פעם וחצי בטירול....
מצרפת לך כאן את סיפור הטיול שלנו שכולל בתוכו מסלולים והמלצות. תוכלי למצוא שם אולי עוד מקומותשיעניינו אותך.
בגדול, יש כאן הרבה העדפות אישיות שצריכים להתאים לכם.
בעיניי הקאונרטל הרבה יותר יפה מהגרוסגלוקנר. יש בו הרבה פינות חמד הרבה נופים יפייפים והרבה טיולים רגליים שאפשר לעשות. אנחנו בילינו כמעט יום שלם שם. ולא, כל מעבר הרים שונה מהאחר.
קניון - טירול משופעת בהם, הלאוטש פופולרי כאן בפורום. אםתחפרי קצת תמצאי גם אחרים. אם תסעי מזרחה, יש לי המלצה בסיפור לקניון שהיה בעיניי הרבה יותר יפה ומרשים.
רבקה
-
שאלות למומחי טירולאיילת, אם תוכלי בבקשה לצרף קישור לרפטינג המתאים לילדים קטנים (בן 6). אני מצאתי דברים יותר אתגריים. תודה אורית
-
שאלות למומחי טירולדרך קאונטרל לוקחת כמה שעות - 3-4 כולל הליכה למערת הקרח החצובה - לא כולל העליה ברכבל לתצפית (ביום שאנחנו הגענו היה ערפל כבד).
הדרך מקסימה! הילדים וגם אנחנו מאוד נהננו בה. היא יפה מאוד! ובסופה מגיעים ממש לקרחון.
ממליצה ממש לפני שיוצאים להתקשר למרכז המבקרים שם ולשאול האם הדרך פתוחה והאם אין ערפל.
המגלשות באימסט - ממליצה להגיע ממש מוקדם בבוקר - העומס בקיץ כבד.
אשמח לשלוח לך את תכנון הטיול שלנו לטירול + טיפים של אחרי - שלחי לי מייל לפרטי - [email protected]
אחוה -
שאלות למומחי טירולאני מצרפת לך קישור לראפטינג כזה בטירול
זה ראפטינג המתאים לגיל 6 - קחי בחשבון שמכיוון שכך הוא לא ממש אתגרי - מזכיר יותר שייט קייאקים בירדן באוגוסט (שאין הרבה זרימה
) וחלק מהכיף הוא שהמדריך נותן אפשרות לרדת למים .
יש מקום אחד בו יש אקשן ובו גם מצלמים.
3.8.2010 at 9.30 AM Sport Ossi Shop please.
Aktiviti: Family Rafting
Preis: € 29.- each Person incl. Taxi
Foto CD free!!!
Oswald Stock
Sport Ossi
Wittberg 105
6233 Kramsach
תאור המסלול -
אנחנו נצא למסלול של כ 6 ק"מ במי הנהר – כשעה בתוך המים. (צריך לקחת בחשבון כשעתיים וחצי , עבור החלפת בגדים הגעה מנקודה A לנקודה B, התארגנות השהיה במים והדרך חזרה)
יש לבוא לבושים בבגדי ים, את חליפות הצלילה והקסדות נקבל במקום.
יש להביא ביגוד להחלפה + ציוד לרחצה.
מחיר: 29 יורו למשתתף
Wittberg 105
A-6233 Kramsach - Austria
Tel : +43(0)5337-63300
Fax : +43(0)5337-64967
www.sport-ossi.at
-
שאלות למומחי טירולאחווה (ואחרים) האם ניראה לך שתכנון יום כזה הוא סביר
- בוקר במגלשות ב IMST (אנחנו גרים 10 קמ משם נגיע בפתיחה על הבוקר - אני מניחה שיקח שעה לעלות ולרדת...סביר?)
- מעבר kaunertal ( בלי הליכה על הקרחון קראתי כמה דברים די מפחידים על הנושא)
- אינסבורק , סיור בעיר אולי קצת שופינג בקניון DAZE לפי החשק.
ותודה על ההתיחסות -
שאלות למומחי טירולאם אתם מתכננים להגיע לאינסבורק רק בשעות אחר הצהרים - אז זה נראה לי הגיוני.
בקניון באינסבורק לא היינו - אנחנו לא חובבי קניות...
קחי בחשבון שיש באינסבורק ארמון שנסגר בשעה 16:30 או 17:00 ואנחנו פיספסנו אותו ממש בשתי דקות (שום תחנונים לא הועילו ולא הסכימו להכניס אותנו).
אחוה -
שאלות למומחי טירולאיילת שלום,
ממליצה מאוד על מעבר קאונרטל. גם בעינינו, כמו בעיני רבקה, הוא מצא חן יותר מאשר הגרוסקלוגנר. אני מסכימה עם רבקה גם שאין להשוות ביניהם. מעברי ההרים שונים אחד מהשני.
ממליצה לכם מאוד להגיע כמה שיותר מוקדם לקואנרטל. אנחנו הגענו לפיסגה לקראת 6 אחה"צ והמקום היה שומם (תחילת אוגוסט). אפילו המסעדה כבר היתה סגורה. מלבדנו היתה רק עוד משפחה אחת של בני דודינו וההרגשה היתה לא נעימה.
אבל! היה שם המון שלג!! זכרו לקחת בגדים חמים כי קר מאוד בפיסגה.
גם אנחנו התחלנו את היום במגלשות באימסט וסיימנו אותו באקווה דום.
עפרה -
שאלות למומחי טירולהי איילת
עמק קאונטראל מדהים!
אפשר לשלב עם המגלשות באימסט
מצרפת את הכתבה שלי על טירול
http://family.lametayel.co.il/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C+%D7%9 1%D7%90%D7%95%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%94+-+%D7%97%D7%95%D 7%95%D7%99%D7%95%D7%AA+%D7%9C%D7%9B%D7%9C+%D7%94%D7%9E%D7%A9 %D7%A4%D7%97%D7%94+%D7%91%D7%97%D7%91%D7%9C+%D7%98%D7%99%D7% A8%D7%95%D7%9C
אנחנו נסענו יום אחד לנוינשווינשטיין
במיטנוולד יש מסלול רגליים יחפות שאהבנו.
-
שאלות למומחי טירולגם אנחנו אהבנו את מסלול הרגליים היחפות במיטלוולד, אם כי חייבים לדעת שהוא יותר קשה מזה שביער השחור...
אחוה -
שאלות למומחי טירולעופרה , השלג בפיסגה כולל פארק משחקי שלג, או שזה לא הכיוון שם?
-
שאלות למומחי טירוליש "פארק" משחקים למעלה. בעיניי כמתבוננת מהצד דמה יותר למגרש משחקים שכונתי.
עפרה'לה - למה אי אפשר לעשות לך לייק???
רבקה -
שאלות למומחי טירולהי אילת,
לגבי דרך הקאונרטל, מצד אחד זאת עוד וריאציה על הגרוסגלוקנר, אבל מצד שני הרי אפשר להגיד אותו הדבר על כל אגם, מפל, פיסגה, קניון או דרך יפה באוסטריה. אם הגעת לרמת רוויה מסויימת (וזה עלול לקרות אחרי כמה ימי טיול אינטנסיביים) אז הכל נראה כמו More of the same, ואז כנראה שכדאי כבר לחזור הביתה.
היתרון של הקאונרטל על הגרוסגלוקנר הוא שבתחנה האחרונה, הקרחון עצמו פרוש כולו ממש מולך באופן הרבה יותר נגיש מהגרוסגלוקנר. גם ההליכה למערת הקרח היא בנתיב ברור, פשוט, ולא ארוך או קשה במיוחד (אני לא חושבת שאת צריכה לוותר עליה רק בגלל שמישהו נפל שם פעם).
מבחינת שלג ומשחקים, יש שם מסעדה ואזור משחקים לילדים, עם טרמפולינות, רפסודה על אגמון ועוד משחקים. לא מדובר במשחקים שמבוססים על שלג. כשאנחנו היינו בתחילת אוגוסט, היו שם במזל שתי ערימות קטנות של שלג לצד הכביש, רגע לפני התחנה הסופית. בתחנה הסופית עצמה לא היה שום שלג, והיא גם לא בנויה למשחקי שלג קלאסיים.
לגבי תזמונים ותכנון היום, אם אני לא טועה אז הגלישה הראשונה ב-IMST היא רק החל מ-10 בבוקר, כך שלא תוכלו לנצל את היום בהתחלה מוקדמת במיוחד. אם לא תתעכבו הרבה בקאונרטל אז אתם יכולים להגיע לאינסברוק, אבל לא ברור כמה זמן תספיקו ליהנות ממנה. כדאי מאוד לברר מתי הכל נסגר שם. אם ב-6 בערב אז אולי קצת חבל.
אני לא חושבת שכדאי לתכנן את הימים בצורה כל כך מובנית. הרי אינסברוק כעיר, ומרכז הקניות בפרט, יכולים להתאים ליום מעונן או גשום, ואילו הקאונרטל מתאים ליום יפה, אז צריך להחליט במקום לאן ללכת לפי מזג האויר (אלא אם כן יש לכם מזל מדהים וכל הימים מלאי שמש). תבני לך בנק אתרים, ותאלתרי בשטח לפי הזמן שיש לך בפועל, ולפי מזג האויר. אפשר גם לערבב אתרים מעמק אוטץ עם אינסברוק. בייחוד אם הם קרובים לתחילת העמק, ולא לסופו.
לגבי עוד הצעות: מה בדבר הטירות של לודוויג (לינדרהוף ונוי) והעיירה המקסימה פוסן? -
שאלות למומחי טירול
רבקה'לה, בדיוק מה שחשבתי כשקראתי את התגובה שלך
כנ"ל גם לגבי תשובתך לגבי "פארק המשחקים" למעלה. בדיוק מה שחשבתי - מגרש משחקים שכונתי ותו לא.
אז הנה קבלי

-
שאלות למומחי טירולזה אכן בכלל לא הכיוון שם - אין שום מתקני גלישה.
יש רכבל לתצפית ביום יפה...
הקאונטרל מחייב יום יפה
אינסבורק לדעתי רצוי ביום יפה אבל לא חובה.
אנחנו היינו ביום גשום ולא נהננו באינסבורק, לכן אם יש אפשרות עדיף ביום יפה.
אחוה -
שאלות למומחי טירולפעם שלישית שאני כותבת ועפה....
בקשר למגלשות באימסט אכן הגלישה הראשונה ב-IMST היא רק החל מ-10 בבוקר. תשתדלי להגיע לפני כן כי מעלים ברכבל לפני (אנחנו עלינו בסביבות 9:30) ולמעלה משחררים את הקרונית הראשונה בעשר בדיוק. קחי בחשבון סיכוי טוב שהילדים יבקשו גלישה נוספת...
עוד הערה בקשר למגלשות: לא לעלות עם תיקים. אחנו ידענו ועלינו רק עם פאוץ' ואת התיק החבאנו באוטו. משפחה ישראלית אחרת שפגשנו שם לא ידעה ולקחו להם את התיק ולקח להם זמן למצוא אותו חזרה. הם מאוד נלחצו. מה גם שזה בזבוז זמן.
בכל מצב, מגלשות נהדרות ביותר.
-
שאלות למומחי טירולתודה לכל מומחיות הטירול. ( רק בנות כתבו פה אם אני לא טועה).
הבנתי והתגבשתי קצת.
אני אלך ע"פ ההצעה שנתנו לי כאן ואבנה מאגר מטרות שאיתן אתמרן בהתאם למזג האויר.
לגבי טירות וארמונות.....אנחנו (ז"א אני) לא כל כך אוהבת, לכן הם ישמרו רק כתחליפים לימי גשם רציניים
-
שאלות למומחי טירולאולי את כבר מכירה, אבל רציתי להוסיף 2 אפשרויות שהיינו בהם בשנה שעברה. לשיקולך.
האחת - פארק שעשועים בלאוטש http://www.kinder-spielpark-leutasch.com/en/attractions.html
יש שם גם מגלשות - בשבילי זו היתה פעם ראשונה אז אני לא יודע להשוות. יש הרבה מתקני שעשועים נחמדים, לגילאים שלנו זה היה מעולה (הגדול בן 5 - אבל למגלשות לא היה להם אומץ אז רק אני עשיתי).
המקום השני הוא פארק השעשועים בסרפאוס http://www.serfaus-fiss-ladis.at/de/sommer/highlights/Murmli wasser,+Murmeltierh%C3%B6hle+%26+Murmeltiergehege_h53458
יש שם במיתחם גם את פיס המפורסם יותר אבל לנו היה ממש מעולה בסרפאוס.
בהצלחה -
שאלות למומחי טירולתודה
לגבי פיס אנחנו מתכוונים להגיע.
לגבי הפארק בלאוטוש, מכירה (ז"א יודעת על קיומו) . ניראה לך שהוא יעניין צמד בני 7,10 (לא נועזים במיוחד ואל פחדנים במיוחד בממוצע) -
שאלות למומחי טירוללגבי פיס - אני מניח שאת מודעת שזה מיתחם של 3 כפרים. אנחנו היינו רק בסרפאוס. לסרפאוס לבדה אפשר להקדיש חצי יום לפחות. העליה לפארק ברכבל בתשלום אבל הפארק עצמו חינם. יש שם שעשועי חול ומים. יכול להיות שפיס יותר מתאים - לא הייתי שם.
לגבי לאוטש - יש שם חוץ מהמגלשה גם המון מתקנים קטנים. למשל מכוניות מתנגשות. לירות ברובי מים על חיילים בארמון. לירות בתותח כדורים על בן משפחה אחר, לשוט בסירת פדלים קטנה בבריכה וכו'. תסתכלי בלינק שציינתי http://www.kinder-spielpark-leutasch.com/en/attractions.html הוא די נותן תיאור של האטרקציות שם (חבל שהתמונות שם קטנות).
לגבי המגלשה - חוץ מהירידה במגלשה שעשויה להיות מפחידה - גם העליה להר ברכבל כסאות פתוח לדעתי עשוי להיות מפחיד לילדים.