אני ל-338 - אתה קוסטנצה?
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?את היום פתחנו על הים, עם יין טוב ואננס, שילוב לא רע בכלל! אחר הצהריים יצאנו לכיוון בוקרשט, שעה ראשונה נסענו בדרכים צדדיות ול על האוטוסטרדה, אולם קצת לפני הכניסה, עברנו לאוטוסטרדה כדי לצמצם זמנים.
בבוקרשט נקלענו לטורניר כדורסל 3X3 בינלאומי, עם כוכבים, גם טורניר נוער ובכלל ארוע יפה.
אפילו טקס סיום תיכון היה לנו...
המשכנו לעיר הישנה והקלאסית, אפשר להסתובב כאן שעות. בתי קפה מעוררים חשק, מזכיר בירה אירופית קלאסית!
זהו ... אוטוטו נגמר...
אנחנו כבר באוטופני, עשר דק' משדה התעופה. בחדר ששכרנו בוילה ענקית שעברה הסבה לחדרי אירוח.
יצא חתיכת שיחוק...
בכלל לא התכוונתי להזמין מראש חדר ללילה האחרון ליד שדה תעופה, אלא פשוט להגיע לאחד מבתי המלון הזולים כי יש כאן חדרים בטווח 25-30 אירו לזוג שזה זול וטוב.
אבל הוילה הזו שיש בה כעשרים חדרים מעוצבים עם רמת גימור לפינוק מושלם!
חדר גדול, מעוצב בצבעי WizzAir, מרפסת גדולה, טלוויזיה, אינטרנט, מיניבר/מקרר ו... חדר מקלחת ענקי עם 'גאקוזי גדול, פינתי שמתאים לזוג ואפילו חלוקי רחצה.
מה השיחוק אתם שואלים?
20 אירו לזוג!
אנחנו גם עדין משפשפים את העיניים...

נחזור לשגרה ונתפנה לתת עוד קצת פרטים וכמובן תמונות.
להתראות בארץ!
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?איזה דזוו לסיפורים של ההורים...
עשית לנו חשק ...
שבוע טוב
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?פששש ריף שיחקת אותה ועוד בכזאת קלילות ,אהבתי

בקרוב מאוד אני שם ,אמנם באיזורים אחרים ,אבל החוף הזה נראה מפתה

-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?ריף, להבנתי צמחוני לא יכול להיות מבקר מסעדות ברומניה.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?נראה שהיתה לכם חופשה קלילה ונהדרת
אשמח לקרוא יותר ולראות עוד תמונות שצילמת
(איפה מצאתם פינגווינים?)
שתהיה נחיתה רכה ונעימה

-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?לא צמחוניים,ולא שומרי כשרות,רומניה מתאימה לקרניבורים למינהם,ואוהבי תבשילים
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?ריף
קודם כל תודה שהזמנת אותי הנה מפורום אירופה,יופי של תעוד,
נראה לי שאולי תתמכר כמוני לרומניה,שלא על שפת הים אלא העולם הולך ונעלם.
הבאת לי חשק לגבי נופש על שפת הים השחור,אני מכיר את מאמאיה בחודש ספטמבר אחרי עונת התיירות ,כשהמקום נראה שומם ביותר, שינית את דעתי לטובה
כיף לכם שנהניתם
אשמח יותר מסתם לעזור לקראת הטיול הגדול יותר
גם ליתר כשתקבלו חשק לרומניה בעקבות ריף
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?ReeF יקר
איזה רעיון גדול הבאת לי!
אני כבר מתחילה לתכנן קפיצה לרומניה ל 3-4 ימים באיזה מלון מפנק, עם ספא, בפוינה ברשוב
נדמה לי שאילן סיפר על מלון מפנק שכזה
אז מתחילה לתכנן את הגיחה ה-3 לרומניה -
תבורך!!
ירדן
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?הפעם החלטתי לא להדחף באמצע הסיפור (כמו בהונגריה)
חיכיתי עד שאראה נחיתה ואז התנפלתי על השרשור .
דולצ'ה ויטה ועוד בזול
תמשיך לבלות את החיים
טובה
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?אמבר, איילה, בועז, לי, יהודה, ירדן וטובה כמה כיף שאתם אתי!
חזרנו עם המון כוחות מחודשים, חשק גדול לטייל שוב עוד השנה ברומניה והבטחה שכל עוד יהיו כרטיסים במחיר אטרקטיבי נשוב לנפוש באזור.
סוף יוני או סוף אוגוסט, המועדים המועדפים עלינו. חי תוסס וצבעוני, אך פחות צפוף.
ולפרטים הטכניים
טיסה עם WizzAir הוזמנה לשבת ה-15.6 ומועד חזרה חמישי ה-20.6.
זוג מבוגרים + מזוודה גדולה 32 ק"ג - 139 יורו מחיר לחבר מועדון.
בפועל הזיזו טיסות משבת לראשון, מה שאפשר לנו להזיז את החופשה לימים נוחים יותר, כשבאמצע סופ"ש.
שיחה למרכז שירות הלקוחות פתרה את העניין לשביעות רצון כל הנוגעים בדבר.
רכב הוזמן משרית מקארנטלס (ושוב תודה לאורן על הסיוע). הוזמנה פיאט פנדה לחמישה ימים מלאים - 95 יורו כולל כל הביטוחים, איסוף והחזרה בשד"ת.
בפועל חברת ההשכרה המקומית autonom המקומית. פיאט פנדה אין להם במלאי במקום זאת הוצעה דצ'יה לוגאן 1.4 חדשה,. הנציג שיחק עם השלט, עשה קולות של מנסה להתניע ובסוף התייאש ואמר, מצטער לאוטו יש בעיות במצבר. אם תקחו ויעשה בעיות, תתקשרו ונבוא לעזור עם כבלים, אבל "במקרה" יש כאן עוד 2 רכבים, האחד רנו סימבול והשני דאצ'יה סנדרו, תקחו מה שאתם רוצים, בלי להוסיף כסף.
שני הרכבים היו מלוכלכים מאוד וניכר שהוחזרו באותו היום למגרש והם עוד לא עברו טיפול של אחרי החזרה. לכלוך חיצוני, מכות, דפיקות, שריטות ולא פחות מ- 108,000 ק"מ על מד הק"מ. חוסר של חלקים, תא כפפות שננעל רק בבעיטה ויציאת מזגן שבורה. יכולנו לעשות מהומה ולדרוש רכב נקי וחדש יותר. אולם רצינו כבר לצאת לדרך, צילמתי את הרכב ואת הנציג ליד וזה האחרון כתב וסימן כל פגיעה ושריטה לרבות הכיתוב שריטות ומכות פח בכל הרכב!
הרכב שירת נאמנה ולא עשה בעיות, המזגן היה תקין ובסה"כ הרכב חסכוני מאוד בדלק בזכות מנוע קטן 1.2 וממוצע צריכת דלק לא רע בכלל 45 ליטר תדלקנו אחרי 800 ק"מ, עלה כ-55 יורו.
מלון בממאיה - Tomis Hotel מדורג 3 כוכבים (בהחלט שווה אותם) 132 יורו לארבעה לילות. מלון מבריק ומצוחצח, חדר בגודל סביר, מקלחת קטנה, ללא אמבטיה. מחליפים מגבות ומצעים כל יום! יש מקרר קטן, טלויזיה LCD עם מגוון ערוצים כולל מערביים. כמובן שיש מזגן. מרפסת קטנה עם נוף לאגם (נחמד) ומרחק 2 דקות מקו המים.
ארוחת בוקר כמו כל מלון אירופאי ממוצע, יש ירקות חתוכים, 2 סוגים של גבינות, 4 סוגים של נקניק/נקניקיות, ביצים, לחמים, חמאה, ריבות, 2 סוגי קורנפלקס, עוגת שמרים מיץ תפוזים/חמוציות של פריגת (אשכרה פריגת עם הלוגו מישראל) וקפה/תה.
בחוף ניתן לקבל שמשייה ענקית ומיטות שיזוף ללא תשלום לאורחי המלון.
מלון באוטופני - Amethyst House בוילה ענקית שחילקו לחדרים מפוארים ומושקעים מאוד (4 כוכבים סימנו), יש חדרים זוגיים וסווטות למשפחות. שילמנו 20 יורו ללילה לזוג לחדר זוגי ענקי. חשבו כאן על הכל החדר מעוצב בצבעי WizzAir עדינים, מרפסת גדולה, טלוויזיה, אינטרנט, מיניבר/מקרר ו... חדר מקלחת ענקי עם ג'אקוזי גדול, פינתי שמתאים לזוג כשדלת הזזה נפתחת והופכת את חדר המקלחת לקומפלקס ענקי יחד עם החדר. ואפילו חלוקי רחצה מפנקים וכירבוליות פליז חיכו לנו על המיטה.
החצר הענקית מותאמת למנוחה, עם גזיבו ומיטות שיזוף הפזורות מול 2 בריכות קטנות לילדים. סלון הוילה הוסב לחדר אוכל מפואר. בהחלט היה שווה להתענג בהאט טאב אחרי יום מתיש ולפני הטיסה.
ההוצאות הכלליות על מזון, שתייה ואטרקציות, זול מאוד ביחס לישראל או כל מדינה מערבנאירופית מתקדמת.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?ברוכים השבים,
חזרנו גם היום וניכנסתי לקרוא איך היה לכם,איך התרשמתם,איך קיבלה אותכם רומניה.
שמחה שנהנינתם והעליתה את רומניה במשפחות.
השנה היא תככב קצת יותר נראה לי.
ממתינה להמשך ומבינה שהסתדר לכם גם בבוקרשט טוב אפילו בחניות העיר

אמה
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?אמה תודה
נהננו מאוד להשתמש במידע שפה ושם טפטפת לנו!
כמו שזה נראה אכן צדקת ודיווח ראשון מלא מידע ממטייל קבוע בפורום על שהות נופש באזור קונסטנצה/ממאיה יהיה כאן באשכול הזה.
זה לא אומר שאנחנו הישראלים הראשונים במקום, אך זה בהחלט יכול להעיד על כך שהאזור פחות מוכר לנופשים הישראלים שממעטים לפקוד את האזור לתקופות נופש ארוכות או קצרות.
הרושם שרומניה הותירה בנו הוא טוב מאוד, למרות שההתחלה הייתה קצת צולעת (עם קבלת הרכב) ובהמשך גנבו לנו משהו קטן מהרכב אבל זה לא נתן למצב רוח הטוב שבאנו אתו לקלקל לנו. באנו שמחים ועליזים לנופש וכך היה ונשאר.
במקומות שבהם טיילנו גם מחוץ לבוקרשט וממאיה, פגשנו אנשים חייכנים, מלאי שמחת חיים אשר ששים לסייע ולעזור בכל דבר.
החופים עצמם, מדהימים (אין מילה אחרת) ויכולים להתחרות בקלות על תואר אתר הנופש האולטימטיבי שלנו.
נחנו, השתזפנו, שתינו ואכלנו טוב. טעמנו קצת מכל דבר ואנחנו בהחלט מוכנים לדבר האמתי בעוד כחודש.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?התמונה בשחור לבן בהודעה האחרונה ,כאילו לקוחה מהצלמניה
הסבר פרט ???
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?היי טובה,
יצאנו מקונסטנצה ביום שבת (22.6) בשעות הערב המוקדמות, לקחה אותנו הדרך דווקא בין הכפרים ולא על האוטוסטרדה , למעשה נסענו כ-70 ק"מ בכבישיים כפריים, בין שדות ואגמים.
בדרכים הללו המון עגלות רתומות לסוסים, כשראיתי את זו מתקרבת, עצרתי בצד ושלפתי המצלמה. באותו הרגע התנגן לי בראש "עגלה עם סוסה בשדהתרוץ" של יפה ירקוני.
עברתי למצב שחור/לבן ובום חזרתי במנהרת הזמן.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?אכן מנהרת הזמן והכל אמיתי.
ריף,שמחתי להיות לעזר ולו במעט.הייתי בטוחה שיש "חיים" גם ברצועת החוף של הים השחור הרומני.הרי הרצוע הרוסית תמיד נחשבה ל"ה" החופשה,אז למה שברומניה יהיה אחרת?אז גילו את חופי הזהב של בולגריה,אין סיבה לא לגלות את רומניה

כמה דובדבנים יפים,כמה חשבתי אליכם,על ויקטוריה שלי שתיכף נוסעת על הגולשים איתם התכתבנו ,וכמה קינאתי בכם מול דוכן דובדבנים ב6 יורו בברלין למרות שפינקתי את עצמי בקצת "מלינה".לא אי אפשר לקנות דובדבנים בברלין בדלי ולשלוח את המוכר הביתה,אפילו בקילו לא קונים

אמה
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?מקסים! ועכשיו כשהרומנים כבר מכירים אתכם, המנה העיקרית תהיה בוודאי משובחת
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?מה אני אגיד לך, חיפשתי נואשות "פגמים" ברומניה שלך רק כדי להגיד "בולגריה שלי הרבה, הרבה יותר"... ולא מצאת. רומניה שלך נראית "בולגרית" לגמרי וזאת המחמאה הכי גדולה שאני יכולה לתת למדינה כלשהי.
תענוג, ריף, תענוג אמיתי הטיול הזה

-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?אמה- מחכה לברלין שלך. גם מזה עוד נלמד דבר או שניים

גלינה - תודה
אנחנו כבר בקוצר רוח מחכים לפגישתנו הבאה ברומניה.אלונה - יקירתי, רב תודות. אכן מחמאה גדולה
. את בטוח תחזירי וביג טיים עם הונגריה.אמשיך לדיווח פרטני ומראש אתנצל שמדי פעם יהיו פרטים טכניים ויבשים או תמונות של שלטים ו/או מבנים לא ממש מעניינים. אך בבואי לספר סיפור אני חושב לעצמי, מה הייתי רוצה בתור הקורא הצמא למידע שאולי בקרוב יש תכנון להגיע למקום, אז אני לוקח זאת בחשבון ונותן לפעמים קצת יותר מדי פרטים.
קניות בדיוטי פרי של בוקרשט, למי שמחפש קבלו את הטיפ הבא:
אחרי החתמת הדרכונים והמעבר לאולם שבו המסוע יש חנות שנראית כמו דיוטי פרי, היא לא נקראת כך, אבל זו עוד דרך לעשות כמה לירות מהתיירים.
אם יש לכם כוונה לעשות קניות דיוטיפרי ברומניה, זה המקום! כאן ניתן לשלם בליי, מה שאי אפשר בדיוטיפרי בטיסות היוצאות, המחירים כאן נמוכים בכמה עשרות אחוזים.
מה שאני זוכר בוודאות, זה וויסקי ג'ימיסון שעלה כאן פחות מ-50 ליי. בעוד בדיוטי פרי הוויסקי הזה בדיוק עלה מעל 20 יורו (90 ליי).
גם המרה של כסף עדיף לעשות באזור המסוע, יש דלפק שבו הופיע המחיר 1$=3.19 ליי או 1€=4.19 ליי. אחרי שיוצאים מאזור המסוע דרך המכס לאולם הנוסעים הנכנסים, ראיתי את המחירים הבאים 1$=3.00 ליי או 1€=4.05 ליי.
רק לשם השוואה בקוסנסטנצה החלפתי בצ'יינג, אחד מיני רבים שיש בעיר - 1$=3.38.
אז אחרי איסוף המזוודות, קבלת הרכב (עם הפאדיחה הקטנה שעשו לנו אוטונום) יצאנו ע"פ השילוט למרכז בוקרשט. הנסיעה עברה חלק וללא בעיות מיוחדות.
בעוד הצמודה שלי נוהגת אני מנסה לתפעל את מכשיר ה-GPS שלנו ואולם ללא הצלחה יתרה. כל הזמן מקבל הודעה שהמכשיר לא מצליח להסתנכרן מול המפה.
שם בולגריה>ורנה והמכשיר לוקח אותי בלי שום בעיה, שם רומניה>בוקרשט, מקבל הודעת שגיאה, לא ניתן להתחבר למפה.
באין ברירה ממשיכים עם השילוט ומגיעים ממש עד כיכר אונירי, אני מזהה לפי המזרקות הגדולות ולפי קצה השדרה בה עומד וניצב לו ארמון הפרלמנט הענקי.
סכום ראשוני של כסף החלפנו באחד הצ'יינג'ים קרוב לכיכר, לא חסרים כאלו, רק צריך לשים לב לשער ההמרה ואם קיימת עמלה. שואלים בפשטות אני נותן לך X יורו/דולר, כמה ליי אתה נותן לי?
סיבוב עם הרכב מסביב לקניון גדול ואותיות בוהקו באדום H&M קוראות לנו להיכנס.
ממשיכים מימין לקניון ומחנים את הרכב בנתיב המיועד לכך. גברת עם וסט זוהר מסבירה, 1.5 ליי לשעה ואתם יכולים לחנות. מי אנחנו שנתווכח? משלמים ומראש וצועדים לכיוון הקניון. סימן ההיכר שלנו לחזרה - סופרהמרקט הענקי קרפור סניף אונירי.
סניף המקומי של H&M זול מאוד והמון פריטים במחיר התחלתי של 10 ליי, לא דברים שאין בארץ או בגרמניה למשל, פשוט המון פריטים במחירי סוף עונה ו/או מבצע. משאירים בחנות בדיוק 100 ליי ויוצאים שמחים ומאושרים, הרי אין כמו לפתוח טיול בשופינג למצב הרוח.
ביציאה מהקניון מצד ימין (כשאתם בגבכם לארמון הפרלמנט) יש דלפק של אורנג'. כאן רכשנו סים מקומי ואלו החלופות שהוצעו לנו:
כרטיס סים לשיחות בלבד וכולל דקות לחיוג מקומי וגם לישראל 200 דק' לקו נייח או 100 דק' לקו נייד - 5 יורו.
כרטיס סים לגלישה באינטרנט בלבד - כולל חבילה של 2giga - בסה"כ 5 יורו.
כרטיס סים לגלישה באינטרנט בלבד - כולל חבילה של 500 מגה - 3 יורו.
כרטיס משולב לשיחות מקומי + שיחות לשיראל 200 דק' לנייח או 100 לנייד + 500 מגה גלישה - 10 יורו.
נעזרתי במוכרת לטעון את המידע למכשיר, היות והליך טעינת הקוד הוא ברומנית. בחרנו באופציה השלישית וזו שמשה אותנו למשך כל הטיול ועדין לא נגמרו השיחות או הדטא לגלישה.
בחנות עצמה יש WI-FI ולכן התחברתי, הפעלתי את ה-Waze במכשיר שלי ומיד נטענו המפות הרלוונטיות ומכאן השתמשנו ב-Waze Kניווט במשך כל הטיול, עבד חלק וללא בעיות.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?תודה על המידע המפורט! זה מאד עוזר.
-
אני ל-338 - אתה קוסטנצה?יופי של מידע
תודה על השיתוף וההשקעה בכל הפרטים הקטנים והחשובים
אחכה להמשך ולעוד תמונות יפות