איסלנד - אהבה ממבט ראשון
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןמוטי
עדיין איתך ומלווה אותך בפוסט
סופרת את הימים שנותרו כבר 37 במספר.
אמנם את הטרק שעשיתם לא נעשה (אבל נעשה אחרים חד יומיים....)
מתרשמת מהכל:
- הכתיבה
- התמונות
- ההומור
- הדוד לתפארת מדינת ישראל
ומהחוויות
אין ספק שגם אנחנו בפני חוויה יוצאת דופן....
רוית
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןאלעד - מה נבהלת ?? קצת מים קרים וכמה טיפות גשם ?? לך על זה בלי לחשוב , ההתלהבות המשפחתית תגיע.
רוית מה יהיה ?? חשבתי שסיכמנו שאת לא מזכירה את הנסיעה הקרובה שלך לאיסלנד.קנאה צרופה בליבי.
היום הרביעי והאחרון של הטרק.
הנוף הצחיח הופך ירוק ואנחנו נכנסים לדיכאון סוף טיול. אני לוקח על עצמי את תפקיד המבוגר האחראי (עד עכשו הייתי רק המבוגר) ומנסה להנעים את הזמן בשיר הקצבי"בית אבי" (שהוא בעצם סבה שלה) המושר ע"י יורם גאון. אני מפסיק רק כאשר הנערה מאיימת בהתאבדות מאחד המצוקים.
עוצרים להפסקת צהריים ארוכה על חלקת עשב על גדת נחל מרשים. מי הנחל הופכים את הקפה לטעים הרבה יותר והשמש מחרדנת אותנו לגמרי.
כחצי שעה לפני סוף המסלול וההגעה לביקתה האחרונה יש לחצות את הנהר העמוק ביותר בטרק. הטקס הרגיל של הורדת הנעליים והמכנס , קצת עבודה פסיכולוגית על הנערה ואני בפנים.
המים קצת פחות קרים, אושבחוץ יותר חמים ואני כל כך נהנה שאם לא הייתי עם המוצי'לה על הגב הייתי מאפשר לזרם לקחת אותי עד לאוקיינוס.
לקראת הסוף אני עושה תרגיל ניבזי קטן . הנערה קצת עייפה ובפיצול שממנו ניתן להמשיך 10 דק' לסוף המסלול אני בוחר לטפס בתוך החורש (כשהמטרה היא לעלות להר וולאחנקור) וממנו לצפות על העמק המרהיב.שעת הליכה נוספת.
תוך כדי שהנערה מתלוננת על כך שהתברברנו בדרך נפתח לפנינו העמק.איזה עמק , זה לא סתם עמק זה עמק עמק. סיום מטורף לטרק מדהים. התרגיל הוכתר בהצלחה ולמרות תשישותה נתנה לו את הציון 10.
ירדנו לבקתה אחרת , יפיפיה, שממנה היינו אמורים ללכת עוד כ 25 דק' לבקתה המקורית שם נקים אוהל אחרון ונצא בבוקר עם האוטובוס לאלה, שם חונה הרכב.
החלטנו להשאר בבקתה הזו ולראות אולי במקרה יעבור שם רכב ואז ישאר לנו יום נוסף, יום המחרת לטיול שאם לא כן נרד מהאוטובוס רק בשעת צהריים ונאלץ לשים פעמינו לכיוון הבירה תוך הפסד של יום טיול.
בזמן שאני סופר כוכבים בשמיים זעקות מצאתי מצאתי מעוררות אותי. הנערה, בעוד אחד מביצועיה המשובחים הצליחה לשכנע שמנמן איסלנדי חביב עם סופר גי'פ לחציית נהרות לקחת אותנו לכביש הראשי .
איזו שמחה אתם לא יכולים לתאר.התפנה לנו יום טיול נוסף. שמפניות, קולולולוש... כמיטב המסורת חיבוקים לשמנמן ו 50 דקות נסיעה עם מעברי מים לא קלים ואנחנו מאושרים על הכביש הראשי.
ברגע של חולשה ומבלי לחשוב פעמיים על יכולותיי הדלות הצעתי לנערה מרגוע לצד הכביש. "אני כבר אתפוס לנו טרמפ".....ברור.
עשרים דקות של נסיונות שווא חלפו עד לקום הנערה . עשרים שניות נוספות חלפו ואנחנו על טרמפ לרכב.
המסקנה המיידית שלי הייתה שכל קשיש זקוק לנערה שתלווה אותו או כמו שהיא הוסיפה " תלויי איזה קשיש ואיזו נערה"...
סעדנו את ליבנו שוב בשרימפסים משובחים וצלעות עגל מעולות במסעדה שבאלה וחזרנו שוב ללינה של לפני הטרק בבקתה על האגם.
כאן מגיע הטרק לסיומו.הטרק הזה, ואשתדל לא להשמע פלצני מידי, הוא אינו למיטיבי לכת בלבד.
גם אנשים בכושר בינוני מסוגלים בעיקר עם יש אמצעי שינוע לציוד, אך כמו שהוא אינו קשה מידי כך אני יכול לומר שזהו הטרק המרשים ביותר מבחינה נופית אותו לפחות אני עשיתי. מומלץ מאוד למי שמהסס לא לוותר, זוהי חווייה יחודית שלא שוכחים.תשאלו את אורה, את יובל , את אלה שעשו.
בפרק הבא והאחרון:
איך עולים על אונייה לאי איימי (ווסטמן) למרות שאין מקום אפילו למזמינים יומיים מראש ועוד עם הרכב. (רמז:נע....)
סוף טיול. -
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןתוכן ההודעה...
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןהיי מוטי, תזמון מושלם - כל הכבוד. אני יושב לי בנתב״ג אחרי הצ׳ק אין, וסידרת לי חומר קריאה משובח להעביר איתו את הזמן...
באמת חויית חיים. כיף לקרוא.
בית אבי? נערה קשוחה...
מקוה להמשיך לעקוב, בחסדי הויי-פיי ההודי.
להת׳
יובל
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןאיזה דוד משובח אתה, מוטי!!
חוויית חיים השארת לגברת הצעירה.
אני מקווה שהיא יודעת להעריך את זה

עדיין מתפעלת מכמויות השלג שהיו לכם בטיול.
ביום האחרון (ואני חושבת שגם בזה שלפניו) אין לי בתמונות ולו שלוגית אחת קטנטנה....
אורה
-
איסלנד - אהבה ממבט ראשוןיובל - אחרי איסלנד הודו הייתה יכולה לשבת עליי בול. תעשו חיים , חוייה מטורפת מצפה לכם.
אורה - תודה
. כן זה נכון, המון המון שלג. מאוד מוסיף לנוף שגם כך מרשים מאוד.קצת תמונות מהתצפית האחרונה בטרק ומחציית הנהרות עם הטרמפ בסופרגי'פ.
האיכות לא משהו כיון שהמצלמה כידוע בילתה במימי הנהר.
מוטי.