קפצנו לסופ"ש ברודוס
-
לגבי מלון Rodos Palaceברוכים השבים, ג'ני!
התמונת מקסימות, כל הכבוד לצלם הבית

מחכה להמשך,
מירה
-
לגבי מלון Rodos Palaceברוכה הבאה ג'ני,
אני מאד אוהבת את תיאורייך המפורטים והמלמדים בנושאים שונים (בין אם זה תיאור המלון ובין אם זה תיאור היסטורי).
מחכה לגלות באמצעותך את רודוס.....
-
לגבי מלון Rodos Palaceבחיי שכתבתי אתמול בלילה,רק שאלה לאן שלחתי??

ברוכים השבים,גם חופשת סופ"ש קרובה נראת מעניינת ושלוה בתמונות וסיפורים שלך.
ואני עם שאלה,...
התבקשתי לעזור לשתי בנות 22(הבת והחברה)למשו קצר,לא בטיסה ארוכה,לא יקר ,מעניין לצעירים,ללא הרבה בניניים היסטוריים,ללא מוזיאונים,אם פאבים מעניינים אבל רגועיים/בטוחים.ושכחתי גם מפנק.
לדעתךרודוס יכולה להתאים?
לא לשכוח שאני אמא פולניה

אמה
-
לגבי מלון Rodos Palaceנילי, אני מסכימה איתך לגמרי שמה שמייחד את רודוס זה הצבע המשגע של הים. לא יכולתי לנתק את עינים ממנו.
ברנדי, אכן סוויטות הגן נראו מאוד נחמדות מבחוץ. שאלה אם הרעש מהמופעים בערב במלון (שהגיע אלינו גם לקומה ה 17
) לא מפריע גם שם לאווירה הכפרית?בועז, סבלנות!
מירה, מיקה, תודה שגם אתן כאן.
אמה לשאלתך, בטיסה ישבה לפנינו חבורה גדולה וקולנית של צעירים (בחיי שבטיסה יותר ארוכה הייתי מתעצבנת, אבל כאשר מדובר בטיסה של שעה כולה, גם זה עובר ליד..) אז זה כן יעד שצעירים נוסעים אליו. הנציגה של השטיח המעופך גם ניצלה את ההסעה מן השדה למלון לספר על הקזינו ועל כמה פאבים בעיר רודוס (וכמובן לנסות למכור כרטיסים) ,אבל אנחנו לא דגמנו. יש גם טיולים מאורגנים דרך הנציג הישראלי (ומן הסתם גם דרך סוכנויות מקומיות) לעמק הפרפרים , לינדוס ועוד.
מה שכן, המלונות היותר מפנקים יקרים בהפרש וגם נמצאים רובם בצד המזרחי של האי, קצת יותר רחוקים מן העיר רודוס.
בסך הכל רודוס נראה לי מקום מאוד בטוח, והייונים משבירי פנים לרוב.
באותו מרחק טיסה נמצא גם כרתים, שגם לשם נוסעים הרבה צעירים (בייחוד לאזור מאליה אם מחפשים מסיבות וכו') - יכול להיות שבגלל הגדול של האי הוא גם מציע אפשרויות בילוי יותר מגוונות.
-
לינדוסכשעת נסיעה- תחילה בחציית הגב של מרכז האי ולאחר מכן לאורך כביש החוף בצד המזרחי - הביאה אותנו לכפר הלבן לינדוס ולאקרופוליס המתנוסס מעליו. בשעה 10.15 בבוקר עוד אפשר היה למצוא מקום חניה פנוי במגרש החניה בכפר, אבל בהמשך הבוקר הוא כמובן שנעשה הרבה יותר צפוף וממש רחמנו על שוטר התנועה המסכן שניסה להשליט סדר במקום תחת שמש קופחת.
אפשר לעלות מן הכפר לאקרופוליס על גבי חמורים (בתשלום) או ברגל. אנחנו בחרנו בדרך השניה ואף שהעליה מעט תלולה היא גם די קצרה, כ-15 דקות סך הכל, ולא מהווה בעיה לבעלי כושר סביר (או אפילו סביר מינוס במקרה שלי!).
באקרופוליס מצוי ערבוב של מבנים ושרידים, חלקם מקוריים וחלקם משוחזרים, מתקופות שונות: העת העתיקה, מבנים ביזנטים ומימי הבניים ותוספות עותמאניות.
יש שלטי הסבר פזורים במקום, אבל קצת קשה להרכיב מהם תמונה שלמה ורציפה של ההיסטוריה של המקום. חשוב לציין גם כי האתר לא מגודר כראוי ונראה מאוד לא בטיחותי- עם ילדים קטנים הייתי נזהרת מאוד וגם קצת נלחצת.
-
לינדוסכפי שכבר נאמר לפני, האטרקציה העיקרית של המקום הוא הנוף המרהיב של המפרצונים הסמוכים שנשקף מכל עבר. מאחר והכחול העמוק של הים מאוד קרץ לנו וגם היה חם ולח מאוד למעלה, לא השתהינו באקרופוליס, אלא ירדנו חזרה דרך הסבך של סמטאות הכפר שכולו חנויות תיירותיות. בהן כמובן לא התעכבנו (הבנים שלי הרי ממש אלרגיים לשופינג!), אבל כן עצרנו רגע להיכנס לכניסיה הקטנה של הכפר עם רצפת חלוקי הנחל היפה וקירות מכוסות איתורי זהב ואיקוניים לרוב. שימו לב לאייקון אחד בצד ימין המוכיח כי החמורים היו קשורים למקום כנראה עוד הרבה לפני עידן התיירות ההמונית וה"טקסי-חמור"!
-
לינדוס -
חופים יפיםחוף Tsambika בצד המזרחי של האי, מעט צפונה לכפר Archangelos (יש שילוט ופניה מכביש החוף הראשי): חוף חולי ארוך ויפה, מי הים התיכון צלולים ורגועים לגמרי.
אנחנו פנינו ימינה בכניסה ונסענו עד סוף מגרש החניה הארוך. החוף אמנם לא היה ריק כמו בתמונה אבל גם לא עמוס, ומצאנו כיסאות נוח פנוים ללא קושי.
הכניסה לחוף חינם, על שימשיה ושני כיסאות נוח משלמים 8 אירו.
יש במקום שירותים, מלתחה להחלפת בגדים, מקלחת על החוף וכמה מסעדות קטנות. אנחנו ישבנו באחת מהן, עם גג מקש כמו חושה בסיני, אכלנו chicken gyro טעים, ועם בירה קרה ביד ומוסיקה טובה ברקע והרגשנו לגמרי מבסוטים מן החיים!
-
חופים יפיםחופי Ladiko/Anthony Quinn: סדרה של שלושה מפרצונים קטנים יפים אך סלעיים בצד המזרחי גם כן, קצת דרומית מ Faliraki מוקפים צמחיה ועם מים בצבע מדהים.
אנחנו הגענו ביום ראשון והמקום היה מלא במשפחות יווניות ביום החופשי לצד תיירים ודי צפוף-יכול להיות שעדיף יום אחר בשבוע.
-
עמק הפרפריםבאמצע יולי העמק מלא בפרפרים שהתעופפו להם סביבנו. המקום נעים, מוצל (אך לח!) ומטופח. טיול קליל של כשעה. הגישה היא מכביש החוף המערבי: דרומית לכפר Paradisi לעקוב אחר השילוט ל Petaloudes.
-
טיול לעת ערב למנזר Filerimosעוד טיול קליל וקצר הוא למנזר Filerimos שמעל הכפר Ialysos (בצד המערבי גם כן). במקום מנזר אורתודוקסי, צלב ענק שאפשר לטפס עליו שממנו יש נוף פנורמי יפה ועדר (אם זו המילה?) של טווסים שמסתובבים חופשיים בשטח. אין כאן ממש מסלול הליכה, וגם במנזר הצצה לחצר היפה תספיק, אבל המקום נעים ולמי שלן באזור רודוס פאלאס גם קרוב למלון.
-
טיול לעת ערב למנזר Filerimos -
טיול לעת ערב למנזר Filerimosג'ני,
תודה על התשובה והתמונות היפות.
אמה