ה-camargue -צרפת
-
ה-camargue -צרפתנילי שלום,
חזרנו לפני כחודש אצרף את הבלוג:
http://www.lametayel.co.il/סיכום+טיול+צרפת++092 4+יוני+2013
ביצות הקאמארג הינו אזור מיוחד ושונה מהנוף המצוי בפרובאנס ריכוז הפלמינגו נמצא
כ-4 ק"מ מהעיר סנט מריה דל מר -עיירת הצוענים,נסי לכתוב ללשכת התיירות המקומית אולי תקבלי מידע מפורט לגבי התקופה בה את עומדת להגיע. ביוני נכנסנו לשמורת הציפרים וראינו ריכוז
מכובד של פלמינגו.ממולץ גם לקחת שייט העיר ולהגיע לרכוזי הסוסים ועדרי הבקר שלאורך הנהר.
בילוי נעים!
-
ה-camargue -צרפתהיי נילי,
עוד משהו ששכחתי: את השייט לוקחים ממרכז העיר סנט מריה דל מר מימין ללשכת התיירות יש יותר ממפעיל אחד .לשאלתך-יתושים לא נטפלו אלינו לשמחתנו יתכן שזו העונה למרות שהיום היה יום חם ביותר.
את עדרי הסוסים והבקר רואים במהלך השייט הספינה מתקרבת לריכוזים שלהם ורואים אותם ממרחק נגיעה כמעט. פלמינגו נצפו בריכוזים קטנים יותר גם מחוץ לשמורת הצפורים.
-
ה-camargue -צרפתעודד- כרגיל העצות שלך מעולות. לקח לי הרבה זמן להפנים, שעליי לוותר על הוורדון.
bsayar - שמחה מאוד שנכנסת להודעתי זו.
הגעתי במזל, לאחר שחזרתי מאוסטריה, לבלוג הנפלא שלך. צרפתי שוב את הקישור, כיון שהקישור הקודם אינו מוביל אליו.
כנראה שב"למטייל" לא בדיוק קראו מה יש בתוך בלוג זה, כיון שלא ניתן להגיע אליו במסגרת חיפוש באתר אחר חומר על פרובנס! וזה ממש חבל... כדאי שתבקש מהם לקטלג את הבלוג במקום הראוי לו.
אני רוצה להודות לך עבור התמונות המהממות בבלוג, במיוחד אלו עם ההשתקפויות!
התמונה של ציפורי הפלמינגו ואף הקריאה בבלוג שלך הובילה אותי לחשיבה מחודשת על מסלול הטיול שלי, ובמסגרתה פתחתי את ההודעה הנוכחית.
המזל האיר לי, וצילה בדיוק ביקרה בפורום זה, כאשר שאלתי את שאלותיי. צילה צרפה לי לינק שממנו היא למדה על 3 סיורים של שייט בכול יום בספטמבר. יתכן ומדובר במפעיל מסויים הקשור עם השמורה. אני מבינה ממך שביוני היו יותר ממפעיל אחד, ויתכן שלוח ההפלגות גמיש יותר. האם ראית שיש סיור גם באנגלית או שיש אופציה לקבל אוזניות באנגלית?
הנגישות לבעלי החיים שתארת, מאוד מדרבנת אותי לקחת את השיט. מה גם שלא אתה ולא עודד -לא חוויתם את חווית היתושים. אף התאורים של יונית לגבי איג מורט נקלטו היטב.
האם גם אתה שותף לתחושות של יונית לגבי העיר סיינט מארי דל מר???
כנראה שאזדקק ללינה באזור. נטית לבי כעת היא לחפש בבוקינג לינה באייג מורט, שנראית לי מעניינת יותר. כך גם עודד הציע. מה דעתך?
נילי
-
ה-camargue -צרפתשאלה נוספת-
האם זה נבון להשאיר מכונית עם מזוודות ולפ-טופ בסיינט מארי דל מאר בעת ההפלגה בשמורה? אם לא, הרי שאני זקוקה לשתי לינות באזור....
נילי
-
ה-camargue -צרפתהיי נילי,
ראשית אומר שבקורנו בסנט מארי דל מר התמקד בשייט ברון הקטן.מאחר ואי אפשר לדייק בהגעה לעיירה בדיוק למועד השייט היה לנו פרק זמן של המתנה כשעה ובו שוטטנו קצת בעיר -הרושם אגב שמחירי המזכרות שם זולים יחסית. החששות שלך לגבי בטיחות המקום היו גם מנת חלקנו חששנו מהעובדה שזו עיירת צוענים ,אבל חנינו את הרכב בחניה ציבורית ובה עוד כלי רכב רבים,לא היו לנו מזוודות או ציוד אחר שהושאר ברכב ואדגיש שלא הרגשנו שם תחושת בטחון שונה משאר חלקי פרובאנס.לגבי מרחקים: אנו יצאנו בבקר מלינתנו באזור לה -בו טיילנו בקמארג כולל אג מורט ושבנו בלילה ללינה זו,משך הזמן שהקדשנו לקמארג כשלושת רבעי יום.אבל קחי בחשבון שביוני הימים ארוכים והשקיעה סמוך ל-22:00 מה שלא יהיה בעת נסיעתך.עוד דבר:ביום זה נשבה רוח מיסטרל שיתכן שבזכותה לא תקפונו יתושים.
-
ה-camargue -צרפתעוד משהו:לגבי הסיורים ההסברים ניתנים בצרפתית כמובן אך דוברי האנגלית מקבלים דף הסבר אודות המסלול את השאר ניתן ללמוד לבד...
-
ה-camargue -צרפתנילי
גם סט.מארי דל מאר מקום טוב ללינה וגם לא יקר. אנו כן נהיננו שם בלי קשר
לטכס הצוענים אבל מספיק לילה אחד עם שיטוט קל ברחבי העיירה. בשרשור
שלי תמצאי גם המלצה ללינה מספר ק"מ מחוץ לעיירה עם מסעדה מעולה.
מבלי לדעת מאיין את מגיעה לשם אפשר לבלות בשמורה וללון לפני או אחרי
בסביבת סט.מארי דל מאר. וללכת בבוקר לשמורת הפלמינגוס ואז להמשיך ל- Aigues Mortes ולקחת גם שם לינה.
אגב אנו ראינו את השוורים השחורים והסוסים הלבנים גם מהכבישים אבל יתכן
ששייט (פרט לערך המוסף שלו) מקטין את הסיכוי שתפספסי אותם. אגב יש גם
רכבת מיניאטורית שעושה סיורים. לא ניסינו בעצמנו ולכן לא יודע מה יותר טוב.
לגבי הצוענים למיטב ידיעתי זו כלל לא עיירת צוענים אלא עיירה בה הם מתכנסים ועורכים את הטכסים הקדושים שלהם ולכן בטח בזמן שאין טכס אין מה לחשוש
במיוחד והאמת שאנו לא חשנו באיזה אוירה שונה ממקום אחר גם כשהיה טכס
כמו שכתב Bsayar.
-
ה-camargue -צרפתכמו בכל מקום אחר בפרובנס----.....
לא שונה ברמת הביטחון שלו.
השארתי מכונית מלאה כל פעם-ולא קרה מאומה
מסקנות? -אין. דוגמית לא מייצגת .
רק לתקן מידע סנט מארי דה לה מאר אינה עיירת צוענים- אל תצפי לכך בכלל. זוהי עיירת שיט צרפתית שעל פי המסורת פעמיים בשנה מתקיימות בה חגיגות של צוענים. מעבר לכך וביום יום- לא חשתי שום אלמנט צועני, אפילו לא (אולי לא שמתי לב) בדוכני המזכרות.
-
שני הסנט שלי לאשכול....ביקרנו בקאמרג' בספטמבר שעבר ולא זכורה לי בעיית יתושים.
לקחנו את השייט ברון הקטן, ראינו סוסים ועדרי שוורים ואפילו בוקר חתיך אחד שעשה לנו "הצגה" עם העדר

במהלך השייט ראינו עופות אבל לא בריכוזים גדולים. כמה פרטים פה ושם. השייט נחמד, האזור יפה מאד בעיניי.
העיירה סנט מארי דה לה מאר - נחמדה ולא יותר. בדיוק כמו שתארה יונית.
מקווה שעזרתי

-
שני הסנט שלי לאשכול....bsayar ,עודד ויונית- תודה רבה!!!
משום מה הבנתי שזו עיירת צוענים, כנראה בשל הטקסים, שנערכים בה באוקטובר ובמאי.
אני מאוד מקווה שגם החששות מן היתושים ייסתיימו בלא כלום. באתרי האינטרנט של חלק מן המלונות באזור מציינים במיוחד, כחלק מן הציוד בחדר- כילה נגד יתושים.
גולשת ומטיילת 1- תודה רבה עבור שני הסנט שלך!
עבר זמן רב מאז שפנקת אותנו בסיפור ותמונות משגעות מניו -זילנד.
האם כתבת את רשמייך לגבי הטיול בפרובנס באכסניה אחרת??? אם כן, אני מעוניינת לקרוא. ובכלל כול טיפ יתקבל בשמחה. אנחנו נטייל בזוג בפרובנס ובאלפים הצרפתים, ולא נטייל בריביירה. התחלה תהא במרסיי והסיום בג'נבה.
ראיתי שאת מחפשת חומר על אוסטריה. חזרנו משם לפני שבועיים וחצי.
תמונותיי וחוויותיי כאן.
נילי
-
מצטרפת באיחור
היי נילי,
מתנצלת שלא הגבתי קודם - אני בחופשה (בארץ
) והרבה זמן לא נכנסתי לפורום. בכל מקרה ראיתי שכבר ענו לך מכל הכיוונים בינתיים, ולא ממש יש לי חידושים והמצאות. רק שני דברים:
- בחוויה שלי סנט מארי דה לה מר היא כן עיירת צוענים, ולא רק בימי החגיגות. גם בשוק, גם הבחור שניגן סרנדות לבת שלי בזמן שאכלנו, גם שיני הזהב בחיוכים - כל אלו מלאי חן ובטעם צועני לגמרי בעיני.
- את הסוסים ראינו הכי מקרוב בסיור ברכבת הקטנה. עברנו ממש בתוך המכלאות, ליטפנו, שמענו הסברים וסיפורים עליהם (שם למדתי שהם נולדים שחורים ושערם מתבהר במהלך השנים). העליה לרכבת ברחבה שלפני האופיס דה טוריזם בסנט מארי דה לה מר.
-
מצטרפת באיחור
היי רינת,
אף פעם לא מאוחר! יש כאן שפע של מקום, ומקום של כבוד נשמר לך.

ברוכה הבאה לחום יולי- אוגוסט!!! אבל גם בפריז לא כיף להסתובב באוגוסט.
תודה שהגבת.
החששות מסנט מארי דה לה מר ומן היתושים והחוויות של יונית Aigues Mortes -הובילו אותי להזמין שתי לינות ב- Aigues Mortes. רציתי לדעת האם התנסת בהפלגה מ-Aigues Mortes, ואם כן לאן.
ובכלל נראה לי שהטיול שלי הופך להיות מרגע לרגע לטיול של הפלגות- הפלגה לקאלאקים, הפלגה ב- camargue , וכנראה גם הפלגה מ-Aigues Mortes ,ובהמשך -הפלגות באגם בורז'ה ואנסי...
ואולי כדאי להחליף את ההפלגה בשמורה לנסיעה ברכבת הקטנה?
נילי
-
מצטרפת באיחור
עוד לא ראיתי יתושים עקצנים ועקשנים כמו אלו שאנחנו פוגשים כל קיץ בישראל

מה עדיף בין שיט לרכבת? אין לי מושג
לא יצא לנו להפליג מ-אג מורט. בכל מקרה זאת בחירה בין שתי אפשרויות טובות, כך שתהנו ממה שלא יהיה