רומניה בדצמבר
-
אז אחרי שהיינו באוגוסט רק חמישה ימים, ביקרנו בסינאיה, בראשוב ובוקרשט, החלטנו שאנחנו רוצים עוד קצת.
כנראה הפעם נהיה שישה אנשים כולל ההורים שלי (60+).
התכנון הוא לטוס בסוף נובמבר לקלוז' נאפוקה ולחזור לארץ מבוקרשט. כמובן להשכיר רכב ולטייל לבד.
מבחינת מזג האוויר, היינו שנה שעברה באותה תקופה בבודפשט והיה סביר (קפוא, אבל נסבל). אני מניחה שגם ברומניה מזג האוויר דומה-..?..
ראיתי כבר שיש ירידי כריסטמס בכמה מקומות, בטוח נבלה בהם קצת.....
אשמח להמלצות למסלול כללי, יותר אתרים שכדאי ואפשר להגיע אליהם בתנאי מזג האוויר בתקופה זו. (לא עשינו סקי מעולם, לא בטוחה שזה הזמן להתחיל).
תודה לכולם וחג שמח!
-
רומניה בדצמברגם הרומניה אמור להיות קר ונסבל,למי שקור לא מפריע לו,מסלול כדאי לתכנן על פי הצירים הראשיים והאוטוסטראדות,כי בכבישים משניים \כפריים תחזוקת החורף ברמת פינוי שלגים היא פחות מאשר בצירים הראשיים
כמו כן התחזוקה גבוהה באזורים בהם אתרי סקי,כ: סינאיה ,בושטן ,פויאנה בראשוב
-
רומניה בדצמברעוד משהו חשוב,לא להתאכסן בכל מיני פנסיונים זולים או משפחתיים,
עדיף בבתי מלון מודרניים,שם תמצאו מערכות חימום בכל החדרים
-
רומניה בדצמברשלום !
כיוון שאתם שישה, אני ממליץ לשכור רכב עם נהג רומני. גם קחו בחשבון שהחזרת הרכב ליעד שונה ( בוקרשט ) היא בתוספת תשלום.
מה גם שאתם לא מורגלים בנהיגת חורף ובהרכבת השרשראות על צמיגי החורף הנדרשים בתקופה זו.
חיפוש בטיפים לגבי נהגים ברומניה תתן לכם רשימה מכובדת..
חג שמח !
-
רומניה בדצמבריהודה
פנסיונים זולים ?
הינה קצת תמונות מחופשת חורף בקרפטים
-
רומניה בדצמבריהודה שלום
הרשה לי לחלוק על הפסיקה שלך, לגבי פנסיונים זולים ומשפחתיים...האם תוכל לפרט מה זה פנסיון זול?..70 או 80 או90 לאיי,נחשב לזול?...ומה רע ומדוע לא כשהפנסיון נראה ציורי לכל הדעות,ממוקם באזור עם נוף מרהיב,חדרים מרווחים נקיים ואפילו מבהיקים,אומנם ללא מזגן ( גם בבתי מלון לעתים אין מזגן),אך עם חימום בחדרים וגם בחדרי הרחצה...והעלות 80 לאיי?
ומדוע לא בפנסיון משפחתי?...מלבד המחיר המוזל,אתה נמצא באווירה משפחתית חמה ומפנקת,נהנה מפרטיות,מיקום הפנסיון לרוב נמצא מחוץ לעיר או עיירה גדולה (כמו מאוצו דה סוס,סיבייל,ויסאו דה סוס בושטני ועוד')וכמובן ההנאה מרובה מהאוירה הכפרית, לפעמים בפאתי עיר או עיירה וניתן לשלב סיור ערב רגלי.ועוד לא סיפרתי לגבי הארוחות ,שרוב המצרכים הינם מהמשק הביתי.
כל מה שכתבתי כאן נכון גם לעונות הקיץ והחורף.
אני טיילית וותיקה ברומניה,זהו הטיול השביעי או השמיני (כבר איני סופרת), והשלישי ברצף.
בברכת מועדים לשמחה.
מצרפת מס' תמונות מהאווירה הכפרית כשלנים בפנסיון משפחתי.
-
רומניה בדצמברלא פסקתי,הערתי לגבי לינה בחורף ,כי השאלה היא על לינה בדצמבר
אינני בטוח שהרבה ממטיילי הפורום היו בחודשי החורף ברומניה מחוץ לאתרי הסקי,שם כל סמ מוסק ומחומם בפנסיונים ובבתי המלון
ברומניה לא בכל המקומות הקטנים והמשפחתיים,בעיקר בגלל סיבות תחזוקה כלכליות מאורגנים לארוח חורפי,שאומר מים זורמים חמים ,חימום חדרים 24 שעות ביממה,
לכל אחד ואחד ושיקוליו עימו ומספיק חכם להחליט מה מתאים לו,פנסיון-קבנה-אכסניה או בית מלון
באופן אישי אני מעדיף מקומות חדישים יותר פנסיונים גדולים לפחות ברמת 3 כוכבים או סתי מלון מינימום 3 כוכבים,וקרוב למרכזי ישוב גדולים,ואינני בא להגיד שאחרים טועים
לי אישית יש חוויות מרות ממספר המלצות בעבר ברחוק על פנסיונים קטנים,
כל מה שאני כותב הוא מנסיוני וטעמי האישי ולא מביקור בודד ברומניה,חוויתי את מירב אפשרויות הלינה,בטיול האחרון שילמתי גם 85 יורו ללילה,בסיביו ונהנתי מחיי הלילה בעיר ובעיקר בגלל פסטיבל ימי הביניים,לפני ההגעה לסיביו הזמנתי מהדרך פנסיון שהומלץ כאן,במרחק 25 קמ מסיביו,הגעתי למקום באופן אישי לא התרשמתי,והודעתי לבעלי המקום שאני מבטל,
[לאחר חזרתי קיבלתי עדכון משתי משפחות בפורום שהתייעצו איתי מחוץ לדפי הפורום שלנו באותו פנסיון שהומלץ כאן באחד מסיכומי הטיולים ,ולא נהנו כי המיטות קשות ולא נוחות,משפחה אחת יצאה לבלות את הערב בסיביו וקיללו את הרגע כי הדרך הכפרית 25 קמ עד העיר מלאה מהמורות וחושך מצרים,נסעו לכל כוון שעה,משפחה שנייה העירה שבערב הכפר שומם]
המשכתי לסיביו והתאכסנתי במלון רמדה,למחרת המשכתי לאסטרה ,משם לפסטיבל גבינות,ובשעה 16 נכנסתי לטראנס פאגארש,את הלילה עשינו בבאילה גובורה במלון פאלאס המלון עם בריכות מינארלים בתוכו
המשכנו לטראנס אלפין וחזרנו ללון במלון איביס בסיביו ללילה האחרון של פסטיבל ימי הביניים,כי מאוד נהנו ממנו,
כשבביקורי הקודמים בסיביו היינו במלון קטן במרקיאוראה באי בכביש סיביו סבש,הפעם נהננו יותר מסיביו בגלל חווית הפסטיבל
-
רומניה בדצמברקראתי את המלצותיכם, תודה!
מבינה את ההמלצות על הפנסיונים, אך גם את אזהרותיו של יהודה, אכן אקח בחשבון ואבדוק לפני שאסגור.אילן- הכבישים בתקופה זו כבר ברמה של הרכבת שרשראות? אני אפילו לא מעזה לחשוב על השכרת רכב לנהיגה עצמאית אם זה אכן כך.
בכל זאת, אשמח להמלצה על מקומות שכדאי להגיע אליהם וכן למקומות לינה במסלול קלוז'-בוקרשט.
תודה! -
רומניה בדצמברמסלול בוקרשט קלוז' ניתן לעשות את רובו באוטוסטראדה ובכבישים הראשיים,שמתוחזקים באופן רצוף,ללא צורך בשרשראות,יש רק לקחת בחשבון עיכובים לא צפויים התכנון הזמן,וזהירות נהיגה בכביש רטוב.
לפני שנתיים וחצי בסוף מרץ נסעתי בתקופה שהשלגים חזרו,נסעתי מוטרה דורני דרך הפריסלופ לבאיה מארה בכביש מושלג ללא בעיות,ובדיווחי הטלביזיה הראו שכביש בוקארשט סינאיה חסום עקב בעיה עם קבלן פינוי השלג,כי החוזה איתו הסתיים והשלגים שירדו היו פתאומיים, לכן ממליץ לקחת כל דבר בפרופורציה,ולא כמובן מאליו,
באחת מנסיעות החורף בדצמבר לפני מספר שנים, אחרי נחיתת בוקר ישירות לבאיה מארה,ברכב עם נהג שחיכה לי בשדה, התנועה בכבישים הראשיים זרמה,,אחת הנסיעות היתה שילוב באיה מארה לאזור וטרה דורני זה כבר היה סיפור אחר
סביר שלנועם יש מידע ודאי יותר מאחר ונועם חי ברומניה,ואצלי זה מהתרשמות של נסיעות בודדות בטווח קצר בחודשים נובמבר דצמבר, ולהסתמך יותר על נסיונו
-
רומניה בדצמבריהודה,
אני לא מתווכחת איתך על ההעדפות הפרטיות שלך,כל אחד והנאותיו.
גם אני נהניתי מהמרחצאות והטיפולים בפליקס,ולא לנתי בבתי המלון במתחם אלא בפנסיון מצויין במרחק 8 ק'מ מפליקס.
בקיץ האחרון לנתי בסיבייל ובערבים נסענו לסיביו לצפות בקונצרטים שהיו בככר הגדולה.
גם כפר קרטישוארה נמצא על כביש C7 המוביל לטראנספגרשן,לכאורה כביש מרכזי מאוד,אך הסימטאות המובילות בתוך הכפר אינן סלולות כפי שתראה בתמונות שהעליתי בהודעה הקודמת שלי,אך לא ניתקלנו במהמורות כלל,גם לא בכפרים אחרים.
אני ממליצה רק על פנסיונים שמכבדים את עצמם מבחינת הנקיון וההגיינה,חימום והסקה.
אין לי מושג מי ולהיכן הופנו המכרים שלך שהתאכזבו .אך גם במלון אונירה ביאסי שילמתי 80 אירו ללילה ולא נהניתי כלל ,לא מרמת האחזקה של החדרים ולא מרמת הכלים הסניטרים ש"זזו" ממקומם כל אימת שפתחת את דלת השירותים...גם זה קיים ואני לא פוסלת ובטח לא מזהירה.(לאחרים אולי זה כן מתאים).
ושוב ,אלו הן ההעדפות הפרטיות שלנו.
-
רומניה בדצמברלגבי הנסיעה במזג האויר חורפי,אני מסכימה עם כל מילה של יהודה.
צריך לקחת הכל בפרופורציה הנכונה,וניתן לטייל לנהוג ולהנות גם בחורף.
טיילתי בתחילת החורף לפני שלוש שנים ונהניתי מאוד. חוויה אחרת לגמרי.
חייבת לציין שזה היה טיול בלבד ולא חופשת סקי.
כפי שיהודה כתב, נסענו בכבישים המרכזיים,רובם היו ערוכים ולא היתה בעייה בנהיגה.
יש לנהוג בזהירות ובמהירות הנמוכה מהרגיל וזאת על מנת למנוע החלקה כשהכביש רטוב.
מצרפת תמונות מטיול חורף שערכנו,ולא פוסלת טיול נוסף בעתיד ...בחורף.
-
רומניה בדצמברכתבתי הודעה והמחשב החליט לצאת לו...
קודם כול השוני בין טיול חורפי בבודפשט לטיול ברומניה גדול מאוד.
בעיר וודאי לא נסעתם ברכב,יש בה תחבורה ציבורית נהדרת.העיר גדולה ומכילה מכל טוב,מקומות סגורים וגם מדרחובים ופארקים.
לגבי טיול חורפי מתגלגל ברומניה,מבלי לטייל ברומניה בחורף,ורק מהתרשמות והגיון שלי מטיול חורפיים באזור אחר....כל אדם צריך להחליט על סגנון המתאים לו,הרצוי ומה באשפרויות שלו...
לפעמים אנו ישראליים מאוד מתלהבים מתמונה כפרית מושלגת,אבל רגע אחרי עם לא באנו למטרת ספורט חורפי ומנוחה בבקתה מול האח,שואלים את עצמינו ומה עושים עכשיו? כאמות אחד יאהב נוף יערות מושלג אחר יעדיף לצרף עליו גם ביקור במדרחוב מואר,ארוחה טובה עם מוזיקה או כל דבר שאפשרי אחר....
והכול בסדר,כי זה טיול שלו.
אני מאוד מסכימה עם יהודה לגבי הרצון ללון בפאתי העיר או אפילו מרכזה,במיוחד כבר בטיול ה... וגם בחלוף השנים.אנו משתנים.מה שאהבנו מפעם אולי נרצה משהו אחר הפעם...מותר לנו!
אישית?אוהבת לשלב.לצערי ברחתי מסיביאל כי היתה שוממת לחלוטין ביום שלנו.
וסיביו היפה...לא רצינו לעזור.
שוב אישית , אוהבת לבדוק בבוקינג על מלונות ופנסיונים. שם אפשר להתרשם,לקרוא על הדעות המטיילים, לצלצל ולברר על המקום הספציפי, שאלות כמו עד איזה שעה פתוח הספא? מה מגישים לא.בוקר ואפילו בכמה וכמה שפות ,בעלות שיחה מקומית.
לי זה היה נהדר! ברוסית אפילו.
יש סיכום טיול מקסים של לורה,בפורום משפחות.טיול זוגי חורפי באזור ברשוב.
מה כן הייתי ממליצה...
לבדוק תאריכים,מה יש בהם ובאיזה מקומות,להעזר בגוגל טרנסליט לרומנית אם לא יודעים את השפה, גוגל בכלל.ולפי זה לנסות לבנות מסלול שיאתאים לכם.
חבל להגיע לעיר ולגלות שאתמול היה פסטיבל זה או אחר או השווקים כבר נסגרו...
אפשר לפנות למייל לבעלי פנסיון ולברר האם יש אטרקציות מיוחדות כמו סוסים בשלג או.......מזחלות שלג...
למשל יש את הפנסיון DIANA עם חוות סוסים ע' ברשוב.
החברים מאוד נהנו בפנסיון בסיביו,מאוד מהכול החדרים,האוכל האוירה,למרות שלא ממש בין הכיכרות.אם למשל יהיו שווקים בתקופה שלכם...הייתי בוחרת לינה דווקא שם,להנות מהאוירה.באלבה יוליה,יש את המלון בסגנון העתיק בתוך המצודה,יכול להיות מעניין גם.
לכל עונה יש את היופי שלה,לראות בכפרים פרות חוזרות הביתה לבד יפה,את שערי העץ הענקיים,הפרחים בעדניות,האנשים בתלבושות יום ראשון..,אבל לינה בדצמבר דווקא בכפר , אם אין פעילות מיוחדת בפנסיון,לדעתי פספוס.
בעלת הפנסיון "שלי" שלחה לי לא פעם על הנעשה בו בתקופות שונות,נראה נחמד.
סיניה עם הארמונות בתקופה חורפית בטיול של לורה נראתה מיוחדת.
אנסה לחפש לך את הסיכום שלה...
בהצלחה.
אמה
*חברתי הטובה היתה שנה שעברה 4 ימים רק בבוקרשט ויום בברושוב בנסיעה ברכבת...נהנו,למרות שהרוב היה סגור(תאריכים....)
-
רומניה בדצמברקאל יופי של תמונות,
באזור בלאה לאק יש כבר שלג קליל שמצטבר על העצים,בדומה לאחת התמונות שלך,מאיזה חודש התמונות נראה שבשלגים הראשונים בסביבות אוקטובר? היכן צולמו התמונות
אני ממש בקשר חי עם שלוש משפחות שמטיילות כרגע ברומניה
מאוד נהנים,משפחה אחת עשו את הטראנס פאגאראש מדרום ביום שני,כמה קמ לפני בלאה לאק נסעו בתוך ענן עם ראות 5 מטר ושלג מצטבר בצידי הכביש,בגלל הענן פספסו את הכניסה לאגם שם גם הזמינו פנסיון,15 דקות נסיעה אחרי בלאה לאק בירידות הצפוניות מזג האויר והראות היו מדהימים
-
רומניה בדצמבריהודה תודה,
התמונות צולמו במעברי הביקאז' בדרך ללאקו רושו...
הן צולמו בחודש נובמבר 2010,בראשית החורף כשהטמפרטורה ירדה ל-4 מעלות...
נהננו מאוד,ולא רצינו לעזוב את המקום.
קראתי וראיתי ממצלמות חיות את אזור בליאה לאק,עם זרזיפי השלג שמצטבר על הפסגות המשוננות והעצים...לפני שנה עלינו להר מדרום וזה היה בראשית יוני ,אז הגענו בקושי עקב השלגים שנערמו מהחורף הקודם עד לשער המנהרה וכמובן היה סגור. לקחנו זאת בחשבון,למרות שלפני העלייה עוד באגם וידרארו נאמר לנו שהמנהרה פתוחה וניתן לעבור.אבל היתה חוויה מהממת ונופים אינסופיים.
השנה הגענו מצפון אחרי שעברנו את הטראנסאלפינה (בחלקו),לינה של 2 לילות בסיביאל אצל כריסטינה וכמובן טיולים ושוטטות בסיביו כולל שוק כפרי של יום שבת במתחם היכל הספורט .שני קונצרטים ברחבת הככר הגדולה.
כבר בתחילת העלייה להר מזג האויר השתנה והערפל החל לשלוט על הכביש...לא ראינו יותר מ-5 מטר קדימה,אך התקדמנו באיטיות והמראה היה מרהיב...עד שהגענו לאגם .
מצרפת תמונות מבליאה לאק יולי 2013...(10 מעלות בצהריים).
-
רומניה בדצמבראמה יקרה,
חג שמח ,
איני מבינה למה כוונתך "אם אין פעילות מיוחדת בפנסיון,לדעתי פספוס"?
על איזו פעילות את מתכוונת,אם כל היום נמצאים בטיולים,ומשוטטים באויר הקר ,
וחוזרים לפנסיון בשעות הערב . רוצים רק להתקלח ולאכול צו'רבה חמה ולשבת על הכורסא עם הרגליים למעלה ולצפות על הנוף.חוזרים עייפים מכל היום,זקוקים למנוחה ולאגור כוחות ליום המחרת.זה לא בילוי כריסמס.
איני יודעת איזה סוג של טיולים אתם עורכים,אבל אנחנו למשל עלינו למפל הסוסים בהרי הרודנה ברכבל,גובה של 1400 מטר,וירדנו ברגל בדרך מהממת במשך שלוש שעות. או טיול במוקניצה בויסאו דה סוס שעורך בערך 6 שעות.נסענו לטייל סביב אגם בולבוצי',המערה,הליכה על גלילי עץ מעל ביצה,טיול שערך 5 שעות בדרכים די קשות,אז היכן הפספוס שעליו את מדברת.
לא נסענו במיוחד כדי לראות פרות בכפר הספציפי,זה היה ערך מוסף לשהיה בכפר.
קבלי כמה תמונות להנאתך...
-
רומניה בדצמברכתבתי תגובה ארוכה שמשום מה נעלמה...

אין לי כח לחזור על הכל...
עיקרי הדברים:
מי שלוקח פנסיון 25 ק"מ מסיביו ורוטן על כך ש"סבל" בנסיעה לבילוי בעיר - התכנון שלו לקוי.
גם אנחנו בסוף יום טיול מחפשים את המנוחה, לו רצינו בילוי כלשהו, היינו לוקחים מלון במרכז העיר ולא בכפר מרוחק.
בפנסיונים המשפחתיים בהם שהינו וגם באלו הלא משפחתיים, לא יכבו חימום בחורף. אני אפילו לא צריך לבדוק את זה. אנשים יצאו מגדרם לרצות אותנו, למה שבחורף יתעללו בנו?
-
רומניה בדצמברKAL,
את מתארת טיול רגלי יפה אך האם היה בדצמבר?
אני התייחסתי לשורה של
ראיתי כבר שיש ירידי כריסטמס בכמה מקומות, בטוח נבלה בהם קצת.....
מכיוון שפעמיים ביקרתי באלזס בתקופה שקדמה לכריסמס ומאוד נהנינו מהאוירה, ולאחר שלפני כמה ימים העלו כאן באשכולות את האתרים עם התוכניות דומות בסיביו,ברשוב..גם לאחר שחברתי ביקרה בבוקרסט במיוחד לתקופה הנ"ל.
יש עוד מספיק זמן לתכנון טיול וצריך לחשוב מה רוצים ומעדיפים,אם גם ירידי טרום כריסמס ואת החוויה ,צריך לבדוק היכן הם,להבין שכנראה יהיו שם רק ליום,יומיים ואם באמת זה הרצון ,ללון במקום כדי להנות מהאוירה.
פעילות מיוחדת הכוונה לימי ראשון למשל,בהם יש שווקים מקומיים,ואפשרויות רבות יותר.למשל בצפון בדצמבר לפני שנה, בעלת הפנסיון שלנו בו,הזמינה ליומיים אוירת טרום חג עם רכיבה על סוסים,אוכל שירה...זה כמובן לא לתיירים,פשוט כתבה מה יהיה בפנסיון ומה העלויות ל2 לילות.סתם לדוגמא.
עדיין לא היה לי זמן לחפש את הטיול של לורה לתקופה זו. לא זוכרת איך היא רשמה את עצמה,סורי...
-
רומניה בדצמברנוסעים בסוף נובמבר לגיחה קצרה אם תמצאי את הסיכום של לורה על טיול חורף בבראשוב זה יעזור, אני לא מצאתי.
-
רומניה בדצמבר -
רומניה בדצמברתסלחי לי על התשובה הקצרה.
תלוי באיזה כבישים רצונכם לטייל. לא נראה לי שנהנים מיופיה של רומניה רק בכבישים הראשיים, נהפוך הוא, היופי שלה הוא בכבישים ההרריים הקטנים.
קבלי דוגמה לפנסיון חדש, 10 ק"מ מסיניה, 4 כוכבים ,בלב הפארק הלאומי בוצאג'י ושם אני מבטיח לך שיהיה לכם חם ונעים עבור 120 רון לחדר זוגי כולל ארוחת בוקר. כאלה מקומות אני אוהב . כאן
שבת שלום !