שק שינה לטמפרטורות קרות
-
שלום רב,
אני מטייל כל שנה במקום אחר ויוצא לי להגיע למקומות קרים כגון נפאל, מונגוליה ההימלאיה ההודית וכדומה.
שק השינה ששימש אותי לא נמצא איתי יותר ואני מעוניין לקבל חוות דעת לשק שינה למזג אוויר קר.
ההתלבטות היא בין מותג בינלאומי כמו
THE NORTH FACE ALEUTION 3S
או
CARINTHIA BRENTHA
או
MARMOT TRESLES 15
או
SALEWA MARATEA
שהם יקרים יחסית ונתוניהם דומים באופן יחסי
או על שק כמו
SALEWA MARATEA MINILIGHT
שמחירו סביר ולא ראיתי הבדל גדול ביחס לאלה שצויינו למעלה.
כמו כן אשמח לקבל חוות דעת על שקי שינה מתוצרת ישראל שנראים, לפחות לפי נתוני היצרן, לא רעים עם מחירים נוחים כמו
OUTDOOR MONT BLANC
אשמח לקבל חוות דעת מבעלי ניסיון או בעלי מקצוע על מנת להבין את ההבדל בין אאוטדור לבין האחרים והאם המינילייט של מרמוט נחות בהרבה אם בכלל מארבעת המותגים שצויינו למעלה.
תודה,
יואב
-
שק שינה לטמפרטורות קרותאני אמנם אוהב את סלווה אבל הייתי מתרחק מהשקשים שלהם(מאלה ספציפית), אמנם הגודל שלו לא רע אבל ממה שקראתי ברשת, הדירוג טמפ' שלהם מוטעה.
הייתי הולך על הTHE NORTH FACE ALEUTION 3S אם אין לך בעיה עם גודל אז זה שקש מצוין.
-
שק שינה לטמפרטורות קרותעד איזה טמפרטורה אתה צריך את השק"ש?
בוא נגיד עד -6 במצב COMFORT מתאים לך? -
שק שינה לטמפרטורות קרותתודה על התגובות.
אני מחפש שק"ש בטמפרטורה של בסביבות -7 קומפורט פלוס מינוס
-
שק שינה לטמפרטורות קרותתבדוק אותם
מומלץ בחום -
שק שינה לטמפרטורות קרותתודה רבה.
אשמח לקבל תגובה גם מהנהלת הפורום.
לגבי MARATEA MINILIGHT האם הוא מתאים בכלל למזג אוויר קר? ראיתי שההבדל בין הקומפורט (שהוא לא רע ע"פ המפרט שלהם) לאקסטרים הוא קטן מאד. מה דעתכם?
אם אפשר אשמח לקבל חוות דעת על דגם ה MARMOT שציינתי וכן האם ניתן לסצוך על השק של OUTDOOR.
יואב
-
שק שינה לטמפרטורות קרותשמע הדירוג של המארטה מטעה, המינילייט לא נכון - עד כדי סכנת נפשות לא נכון. הדירוג האמיתי שלו הוא פלוס 7 אירופאי .
זה שקש שינה שלא קיים כבר, והוא במיוחד לישראל כדי להציע משהו "אמצעי" שמתאים למזג אוויר סגרירי, הוא שווה ערך למיקרולייט של אווטדור.
למזג אוויר קר לא הייתי לוקח אותו.
לגבי המרמוט, לפי האתר של מרמוט, 'הקצה התחתון' של גבול הנוחות הוא מינוס 11 (והקצה, כ, הוא הדרגה הכי נמוכה שבה אפשר לצפות שגבר מקופל היטב יישן שש שעות). טמפרטורת ה'נוחות' לפי התקן הישן היא -9, ולפי החדש (הטמפרטורה בה אשה ממוצעת תישן בנוחות לילה שלם) הוא מינוס 4.6. הדירוג של מינוס 11 אינו שקר, אבל הוא לא לגמרי הגון. השק"ש הזה יהיה לך מן הסתם חם, בכל אופן, אם אתה לא רגיש לקור והפנים שלך לא בכיוון הרוח ולא אכפת לך מהגודל שלו, לך עליו הוא שקש ברמה.
-
שק שינה לטמפרטורות קרותרצית תגובה של הנהלת הפורום -
נותר לי רק לחזק את דברי איתי מעלי.
ובאופן כללי יותר - אם אתה באמת מטייל כל שנה במקומות קרים, שק"ש זה לא משהו שאתה צריך לחסוך עליו, לדעתי. לך על משהו ברמה מאוד גבוהה. זה ישתלם.
-
שק שינה לטמפרטורות קרותואם להשקיע, חפש שק"ש מפוך.
יעלה יותר אבל יחזיק שנים. הרבה (הרבה..) יותר משק"ש סנטטי.
-
שק שינה לטמפרטורות קרותתודה לכולם.
אז אם אני מבין נכון מתשובוותיכם המומלץ ביותר מבין הסינטטים הוא THE NORTH FACE ALEUTION 3S הלא כן?
האם מישהו מכיר את CARINTHIA BRENTA?
אשמח לתגובות . זו בטח תהיה שאלתי האחרונה.
ושוב, תודה לכל העונים.
יואב
-
שק שינה לטמפרטורות קרותאתה לא שאלת על הטוב ביותר, אם אני מצליח לעקוב אחרי השרשור אתה הצגת שק"שים ועליהם ענו לך.
שק"ש סנטטי שנחשב טוב מאוד זה ה- The North Face Cats Meow
ואם בכל זאת תחליט להשקיע בשק"ש שיתן לך מענה לאורך שנים רבות תשקול את ה- The North Face Blue Kazoo
אני מעריך שבטווח מחירים הזה תוכל למצוא גם שק"שים טובים אחרים.
-
שק שינה לטמפרטורות קרותתודה רבה.
S.K. אתה צודק. אני מתכוון לשק שינה טוב שיענה על הצרכים אך במסגרת המחירים של שקי שינה שעליהם כתבתי.
אם יש שק שינה אחר במחירים אלה שמומלץ אשמח מאד אם יצויין שמו.
לפי הבנתי השקש"ים שציינת בתשובתך יקרים יותר.
תודה,
יואב
-
שק שינה לטמפרטורות קרותעוד שקש מצוין שנמצא בשוק זה הPINOLE של מאונטן הארוודר, שקש סיננטי מהטובים שיש בשוק היום, - קלאסי גודל סביר, ומחיר סביר(600-800) בערך.
עוד שקש מעניין זה הפרינו ferrino nightec 480, חברה איטלקית עם תקן אירופאי, שקש 5- סינטטי מצוין, גם נע סביב אזור ה650 שקלים פלוס מינוס.
זה בערך מה שעלה לי לראש כרגע לגבי שקשים
-
שק שינה לטמפרטורות קרותתודה רבה!
איתי, את מי מהם היית קונה ? (ALEUTION 3S, PNOLE , FERRINO , MARMOT TRESLES 15
-
שק שינה לטמפרטורות קרותאני הייתי הולך על ה lamina 20 של mountain hardwear. ללא ספק השק שינה הטוב ביותר שכפות רגליי נכנסו בו.
-
תוכל לפרט? -
תוכל לפרט?תודה לדורון.
אני פונה גם לאיתי וגם ל S/K מה מהרשימה שרשומה שתי הודעות למעלה הייתם קונים?
יואב
-
תוכל לפרט?תודה לדניאל כמובן.
-
תוכל לפרט?תמשיכו להוציא מחירים כמו 800 שקל על שק שינה של 05 קומפורט כשיש חברות שאתם פשוט לא מכירים . כאלה שהם חברות מעולות וטובות ואיכותיות , אבל מוכרים את השקי שנה שלהם ב 300 שקל ל -6 מעלות קומפורט .
-
תוכל לפרט?שלום WILD CHILD
תוכל לפרט איזה חברות ואהיכן ניתן לרכוש?