היום שחצינו ללה פלאן - סרטון
-
טוב, סרטון מקורי של 23 דקות הצלחתי לצמצם ל-13 דקות תוך רצח אכזר של כמה קטעים משובחים.. האמת היא כי זה יום שלישי (גם היום השלישי להדרכות) בלב כבד וותרנו על ההדרכה באותו יום וחצינו ללה פלאן בסאפרי/טיול שלג ארוך (שעשיתי כבר כמה פעמים בעבר) והוא יפה מאד.
יתר הימים, בלז ארק, הייתי בהדרכה ו/או מזג האוויר לא היה בהיר ועל כן לא לקחתי מצלמות (ועל כן הצטערתי כמה פעמים).
אני חושב שהסרטון ממחיש כמה כייף וכמה נהננו. עבורי זו פעם ראשונה במדרונות לכוון CHAMPAGNY.
לאיה: יש לציין כי השילוט בלה פלאן טוב יותר (ואף אינטואיטבי) בהשוואה לזה של לז ארק. אם אתן תחצו ללז ארק ותרצו לעלות לפסגת AUGILLE ROUGHE יש לחפש את הגונדולה היחידה במתחם LES ARCS 2000 בשם VARET, וזו לא משימה פשוטה כי היא יוצאת ממרכז המתחם ושם הוא צפוף מסלולים והיא לא קלה לאיתור.
-
איזה יופי
עושה חשק לצאת לשם עכשיו...

-
יפה מאוד -
היום שחצינו ללה פלאן - סרטוןאדוארדו שלום רב
ראשית לכל שאפו על הדיווחים המעולים והסרטון היפה
רציתי בבקשה לקבל את עצותיך הטובות כיצד לתכנן את לוח הזמנים לגלישה מלז ארק ללה פלאן ובחזרה
אנחנו גולשים טוב אבל לא מצויין
אנחנו נוסעים עוד כשבועיים ללז ארק 2000 ומתכננים לבקר למשך יומיים בלה פלאן
תודה על תשומת הלב
-
היום שחצינו ללה פלאן - סרטוןהי אדו ושלום לכולם
הייתי שותף לחוויה של 3 חברים טובים באותו יום גלישה שימשי. דבר ראשון תודה לאדו על הסרטון היפה והממצה ,יום ארוך ומשכר של גלישה רצופה בנוף מדהים עם חמישה חברים מדהימים לא פחות. תודה רבה לכולם על שבוע בלתי נשכח.
-
לו"ז חציה מלז ארק ללה פלאןבכייף, תודה על המחמאות.
טיול כזה יש לעשות רק אם מזג אוויר הצפוי הוא טוב.
אציין כי ביום האחרון של החופשה שלנו (היום ללא הדרכה בקלאב) גלשנו לנו בכייף, ובצהריים כאשר רצינו לחזור לקלאב, גילינו כי עקב רוחות חזקות נסגרו 2 מתוך 3 רכבלים שמחזירים אותך. לא נורא, חזרנו, אך, "נאלצנו" לגלוש יותר, וגם ברכבל השלישי שעבד, היה טור.
אז בלתמ"ים קוראים, על כן, בחציה כזאת שמרחיקה אותך (מאד) מהמלון, יש לקחת מקדמי ביטחון. כמו כן, יום הגלישה הוא יום ארוך, הדורש כושר גופני מצויין. אם לא טועים, אין צורך לגלוש במסלולים שחורים, ואם לא טועים אפשר להימנע מאדומים קשים (בהמשך).
הייתי חוצה ללה פלאן אחרי שגלשתי לפחות יומיים בלז ארק ומכיר את הרכבלים העיקריים ודרכי החזרה למלון והמבנה הכללי של האתר.
כפי שכתבתי קודם לאיה, השילוט בלז ארק קצת פחות טוב מזה של לה פלאן (אבל הוא בסדר גמור).
שים לב גם (יש לכם מפה?) כי ARC 2000 הוא בקצה המרוחק מלה פלאן, אז מה שאתם הולכים לעשות זה טיול מהקצה המרוחק ועד לאן שתגיעו בלה פלאן.
בכל אופן, כאשר אתה יוצא מ-2000 אתה תגלוש למטה ישר לרכבל BOIS D'OURS, רכבל שאם גלשת יומיים בלז ארק תדע היטב איך להגיע אליו.
איתו תגיע לפסגת L'ARPETTE בגובה 2413 מטר, בה תעשו את הצילומים היפים הראשונים. מכאן, גלישה ללא עצירה על כחולים כייפים עד לרכבל VANOISE שהוא רכבל הקומותיים המפלצתי שמחצה אותך ללה פלאן.
אין צרוך לתכנן את המסלול לפי שמות של מסלולים, מהפסגה לעיל, אתם תשמרו תמיד על קו גובה ותבחרו תמיד כוון לה פלאן, מסומן במעויין: LIASON LA PLAGNE עם הקמע והכובע. בכל צומת חפשו אותו.
הגונדולה VANOISE נמצאת ב-PLAN PEISEY ולא ב-VALLANDRY אז די לקראת ההגעה לגונדולה יש לשים לב ולא לפנות ל-VALLANDRY (שוב לעקוב היטב אחר השילוט LIASON LA PLAGNE).
החצייה המרשימה על ה-VANOISE היא די זריזה. אין יתרון להיכנס לקומה עליונה או תחתונה.
חציתם. יורדים טיפה ולקוחים כסאות להתחיל לטפס עד לפסגת ה-DOS ROND (תמונות).
מפסגת ה-DOS ROND תגלשו גלישה כייפית במדבריות השלג של לה פלאן לכוון הכסא CROZATS (למעלה, תמונות). תגלשו גלישה כייפית לכוון תחתית רכבל ה-INVERSENS איתו תעלו לפסגת ה-ROCHE DE MIO. תמונות.
הערה חשובה: אל תתפתו לחזור ללז ארק מפסגת ה-ROCHE DE MIO. החזרה היא על בסיס מסלולים שחורים בלבד, חלקם לא מטופלים (NATUR).
החזרה תמיד תהיה מהעיירה PLAGNE BELLECOTE על בסיס רכבל ה-ARPETTE.
ב-ROCHE DE MIO יש מספר אפשרויות.
1. לרדת חזרה במסלול אדום INVERSENS שבמקביל לרכבל שזה עתה עליתם. אתם תראו את המסלול המדהים כל הזמן מתחת לרכבל. קשה שלא להתפתות, אך זה לא מקדם אותכם, אז רק אם יש זמן.
2. לחצות לקרחון. לא עשיתי את זה אף פעם. אבל מה שאני כן יודע זה שהחצייה אורכת זמן.
3. מה שאני עשיתי (ומופיע הסרטון) ירידה אינסופית על בסיס אדום LES SOURCES עד ל-PLAGNE BELLECOTE. מרשים והכניסה לעיירה בגלישה עוצרת נשימה.
מהכיכר המרכזית ב-PLAGNE BELLECOTE עלינו ברכבל COLOSSES, ועל כחולים כייפים ואינסופיים גלשנו ל-PLAGNE CENTER משם בחרנו לעלות בגונדולה לפסגת LA GRANDE ROCHETTE, אחד המקומות היפים ביותר בכל המתחם. יש להגיע לכאן סביב השעה 12:00 עד 13:00 אם ברצונכם להמשיך לטייל. אם השעה מאוחרת יש להתחיל לחזור (ראה חזרה בהמשך).
בפסגת LA GRANDE ROCHETTE שתי אפשרויות:
1. מה שעשיתי שבוע שעבר: לגלוש לכוון CHAMPGNY, מסלולים מאד יפים וחזרה דרך רכבל VERDONS SUD. לרדת לכוון CHAMPGNY יש שתי אפשריויות (אדום קשה KAMIKAZE שהוא קצת מפחיד, משם ירדנו ואני נפלתי - לא משהו נורא) , אפשרות שניה: ירידה דרך מסלול כחול. איך בוחרים?: הסתכל במפה אבל בגדול עם אתם על LA GRANDE ROCHETTE ויצאתם מהגונדולה: שמאלה זה הכחול וימינה זה KAMIKAZE. חזרה למעלה צריכה להיות על בסיס רכבל VERDONS SUD ולא לכוון ROCHE DE MIO בגלל השחורים חזרה ללז ארק.
אם יורדים את האדום, תגיעו למסעדה בה אכלנו צהריים: VERDONS SUD.
2. גלישה מ-LA GRANDE ROCHETTE חזרה לכוון PLAGNE CENTER ועליה לכוון הפסגה הקצונית במפה LE BIOLLEY: כאן תרשמו לעצמכם כי חציתם את מתחם LES ARCS-LA PLAGNE מקצה לקצה.
חזרה:
מ-PLAGNE CENTER עולים על רכבל BERGERIE (במרכז לה פלאן יש לעבור מתחת לבניין שהוא כמו גשר על מסלול הגלישה) ולהגיע לרכבל זה. משיאו יורדים ל-PLAGNE BELLECOTE ועולים על רכבל ARPETTE ומשיאו גולשים ללא הפסקה עד VANOISE.
החזרה מ-VANOISE ל-ARCS 2000 אני מקווה כי תרגלתם יום קודם אך תקצו לה לפחות 45 דקות.
תגיעו ל-VANOISE לא מאוחר משעה 15:00.
-
רמי:מזל שבסרטון אני הצלם ולא רואים אותי גולש כי אחרת כולם היו רואים שאתה גולש טוב ממני !!!
העונג כולו שלי...

-
עושה חשק!!!נו, מתי כבר יגיע שבת?

רשמתי את ההמלצות שלך, וכן את ההערות שלך לאיל ונועה. את המעבר נעשה רק אחרי שלושה-ארבעה ימים בלה-פלאן, כדי שנוודא שאנחנו מתמצאים מספיק. ובכל מקרה, מהסרטונים שלך אני מקבלת את הרושם שגם לה פלאן לבדה תספיק לנו לחלוטין

נוווו, שיגיע!
-
אין על אדאורדו!אדאורדו
מחמאה מצטרפת למחמאה
לא יכולתי לבקש הסבר יותר טוב וממצה מזה שכתבת
אני מבטיח ללמוד אותו היטב מול המפה ולהשתדל לבצע אותו כלשונו
אני בטוח שעוד רבים אחרים יהנו מהעצות שלך ויוקירו לך תודה גדולה כמוני
שוב תודה
-
אכלתם ב VERDONS SUD ולא גילתם לי? -
אדוארדו, אין עליךאתה מדקלם את שמות הרכבלים והמסלולים מתוך שינה.
היה כיף לגלוש אחריך בבטחה שנגיע חזרה ובזמן (הכל תוכנן להספיק עוד עלייה ל AUGILLE ROUGHE דקה לפני סגירת הרכבל)
ברשותך, בקשה:
תוסיף לתיאור שלך ולטיפים את ההסבר שלא לפספס את הירידה לVANOISE. יש שם קטע מבלבל שלא כדאי לפספס את הפנייה. אני אשאיר לך להסביר.
-
רמי:חבר, אתה גולש לא פחות טוב ממני וראיתי איך השתפרת מיום ליום, כל הכבוד ותודה על הפירגון.
בזכותך אני יכול לראות איפה אפשר להשתפר, תמיד אפשר ללמוד ולהתקדם בייחוד ב off piste 
-
אתה רוצה להגיד שעשיתי את כל מה שכתבת? מדהים! -
קצת תמונות -
קצת תמונות -
קצת תמונות -
חזרה מלה פלאן ללז ארק - טיפ חשובלאור הבקשה של ניסים, אני אסביר. ההסבר הוא לא פשוט ודורש כי תעקבו אחר המפה.
השילוט קיים והכל בסדר לכאורה, אלא שמאד קל ליפול ל-"מלכודת דבש" ולטעות בדרך. איך ניסים אמר: "לא נורא, אז עושים עוד מסלול" אלא שזה קורה בדרך חזרה ללז ארק כאשר אתם עייפים ואולי עם זמן קצוב.
ההסבר: גמרתם לחצות את העמק עם ה-VANOISE EXPRESS ואז יש להתחיל לטפס במעליות לכוון -LA PLAGNE. ע"מ לעשות זאת, יש לגלשו תחילה לכוון LES COCHES וכאן לעלות על LAC NOIR או PLAN BOIS. עדיף הראשון כי זו גונדולה, בה ניתן לשבת ולהתארגן: לחזק נעליים, לשים קרם הגנה וכו'.
הנקודה הבעייתית היא בדיוק בסוף הגונדולה הזו, על כן, כאשר תרדו ממנה, שימו לב ותלמדו את השטח לטובת החזרה בעוד 4 שעות: ע"מ להמשיך לטפס ל-LA PLAGNE יש לגלוש 100 מטר ולעלות על BIJOLIN. טרם הגלישה אתרו את השלט LES ARCS, זה שלט אותו תחפשו בחזור והוא מוסתר היטב כ-100 מטר שמאלה מהירידה מהגונדולה.
כאשר אתם באים בגלישה ארוכה חזרה, אתם תגיעו למתחם הזה מלמעלה ואם לא תשימו לב, תגלשו עם זרם הגולשים לכוון BIJOLIN שוב ותבזבזו זמן (לא נראה בברור במפה). אז, עאשר תגיעו בגלישה מלמעלה (עייפים אך מרוצים), תזהו את המקום, ותפנו חזק ימינה וחפשו את השילוט ל-LES ARCS ולא את השילוט ל-LA PLAGNE. (בהתחלה שני השלטים הם ביחד, אך מיד הם נפרדים). תהיו ערניים לנקודה זו.
בהצלחה.
-
חזרה מלה פלאן ללז ארק - טיפ חשובתודה רבה על הטיפ הנוסף והחשוב
-
בא לי פלאשבק של הטירמיסואפשר לפרוק תיסכולים או שזה לפורום אחר?
-
יש לי כמה מילים שיעזרו לך להפיג את המועקה:אויסטרס
מולים
רגלי צפרדע
בר משקאות חופשי (מוחיטו, טקילה וברד...)
פנקייקים
ברביקיו על השלג
גבינות (לא רכות) לקינוח
כבד אווז
ג'מבו שרימפס
שולחן קינוחים באורך 5 מטר (הכולל את הטירמיסו שעושה את כל הבעיות...)
ברבז בתנור (מנת שף)
פילה בקר בתנור (מנת שף)
פילה לבן בתנור (מנת שף)
צלעות כבס (לא היה לי טעים - לא מספיק עשוי).
מרקים (אמרנו?)
סלטים (אמרנו?)
כרובית מוקרמת (שהורגשה היטב בגלישות ובסאונה.... יא רמי).
והכל, כל הזמן עם חיוך של נותני השרותים.
ניסים, יקירי: אני מקווה כי הטיפול המודרך שלי עזר לך, אם לא: באמת לך לפורום אחר...