ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיסות בסין - שוב חופרת

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    10
    57
    12791
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ofirts
      ofirts נערך לאחרונה על ידי

יאנגשאו - זה המלון מטריפ אדויסר.תסתכלו על התמונות.

אחד המקומות היפים והקסומים שהיינו בהם.

אני מסכים שלצאת עם אופניים מהעיר נראה מסובך. וזה היה אחד היתרונות של המלון - כיוון שהוא ליד הנהר, באזור הכפרי - פשוט יוצאים מהשטח שלו ומיד מגיעים לנופים היפים, לשדות, מקסים וקליל.

ושוב - זה ממש לא חור... יחסית קרוב למרכז - ואם רוצים את הרחוב  - פשוט קופציםלשם ומסתובבים כמה שרוצים. יותר מפעם פעמיים גם כך נראה מוגזם. בקיצור - מאוד מומלץ - גם אנחנו מאוד התלבטנו - ולבסוף ממש הודנו שבחרנו במקום הבאמת ייחודי וקסום הזה ולא ברחוב.

שיט אן אפשר לעשות בשתיהנהרות 0 אבל השיט על נהר הילונג ( במעלה הזרם עד שמגיעים ליאנגשו או למלון - אליו אפשר לרדת ישר מהרפסודה...) הוא פשוט ח-ו-ב-ה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ofirts

יאנגשאו - זה המלון מטריפ אדויסר.הלינק כמובן...

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g303712-d633606-Revi ews-Yangshuo_Mountain_Retreat-Yangshuo_County_Guangxi_Zhuang .html

• Roi eco
          Roi eco נערך לאחרונה על ידי

לא לנתי במקום, אבל הוא צריך להיות מצויין,

הבעלים דוגלים בתיירות מקיימת ואחראית ומקדמים שיתוף הקהילה ושמירה על הסביבה שם וביונאן.

• ענתנת
            ענתנת נערך לאחרונה על ידי

למיטב זכרוני (לא בדקתי עכשיו) היה מדובר על 100$ ללילה וזה לא תקציב הלינה שלי, אז זו פשוט לא אופציה. 

לגבי העקרון של במרכז או לא (כי יש גם מלונות זולים יותר מחוץ למרכז, באותו מחיר שהזמנתי במרכז), זה קודם כל עניין של טעם. הנה אתה וענה-לי חושבים אחרת.. יש אנשים שאוהבים לגור בתל אביב ויש כאלה שבורחים ממנה הכי רחוק שאפשר. לא מוצא חן בעיני מקום שאפשר לצאת ממנו רק במונית. לא נראה לי שלשבת לצפות בנוף הרבה זמן יעניין אותי. אולי אני טועה, אבל כרגע אני יכולה רק להסתמך על בחירות עבר שלי. כשהייתי בשאמוני לקחתי דירה במרכז ולא בכפרים ליד למרות שהרבה המליצו ולמרות שהיה לי אוטו שכור. לא הצטערתי. בקיץ האחרון ברומניה בעקבות המליצו לי על צימר נפלא מחוץ לעיר גדולה. זרמתי עם ההמלצה ובדיעבד מאד הצטערתי שלא לקחתי מלון בעיר.

אז זה כל כך עניין של טעם והעדפה אישית.

רק עניין האופניים שהעלית באמת מעורר ספקות אצלי, אבל מכיוון שאופניים גם ככה בספק אז אני לא רוצה לשנות בגלל זה.

אגב טיסה להונג קונג עולה כפול, פער של כ-200$ לשנינו, והישירה היחידה שאני רואה היא בערב כך שמוסיפה לי גם עוד לילה יקר בהונג קונג (פער של כ-75$ מהלינה בגווילין.. לחדר פיצי והרבה פחות נוח). לא שווה לי את זה. 

• ענתנת

יאנגשאו

תודה ענהלי על העיצות

לגבי הטיסות, כרגע מה שאני רואה שיש זה טיסה מאוחרת לגווילין ויציאה ממנה מוקדם בבוקר לכן יש לינה שם גם ביום ההגעה וגם לפני העזיבה... לכן זה באמת לא ממש משנה אם נוסעים קודם ליאנגשו או קודם לטראסות. זה היה כתוב אצלי בתוכנית בסדר הזה ובסדר השני כמה פעמים. בסוף בחרתי להתחיל ביאנגשו בעיקר בגלל שההסעה הישירה לטראסות היא מוקדמת יחסית (8 או 9 לא זוכרת) ואם זה יהיה יום אחרי הנחיתה ב 23:00 זה יהיה קשה לנו. לעומת זאת ליאנגשו נוכל לצאת בכל שעה שנקום ונתארגן.

בעקבות מה שכתבת על היציאה מהעיר באופניים חשבתי שאולי ניסע באוטובוס לכפר יפה סמוך ואז משם בטח אפשר גם לשכור אופניים, לא? לפחות מכאלה פופולריים כמו שינפינג למשל?

• ofirts

יאנגשאו

יכול להיות שתמצאי בשיפינג - אני באופן אישי עם ילדים הייתי מעדיף לצאת מהמלון שלי, לאזור הקרוב והבטוח יותר. אבל - באמת יכול להיות שלא חיפשנו ויש עוד אפשרויות. שיפינג היא לא עיירה שמזמינה אופניים. לא נפלנו ממנה למרות שהלונלי פלנט מרעיף שבחים. כדי להגיע אליה נוסעים בסירת טוק טוק מעצבנת על נהר הלי עם יש רוחות וערפל - לא הכי נעים למרות שמי שחולה על הנוף הקראסטי יהנה ( אני נהנתי אשתי פחות. - עניין של טעם? Smile

אגב - אנחנו גם בעניין של מרכז, של קרוב לעניינים וכו. לא התרשמתי שיאנגשו זה זה. העיירה מאוד לא יפה אפילו מכוערת. יש רחוב אחד  - הרחוב במרכזי המתוייר ובזה זה נגמר.  אבל  שוב מאמין שאם  את נעולה - את תהני גם שם. ממליץ בכל זאת לשקול מקומות אחרים באזור של המלון שלנו  אני חושב שהיו גם מקומות זולים יותר- היו שם עוד כמה בסביבה והמקום והנוף של הנהר. ותאמיני לי - גם אנחנו לא ישבנו שם ובהינו בנוף יותר מחצי שעה... פשוט יותר כיף להתגורר במקום כזה בנוף הייחודי של המקום. ולא בעוד עיירה מסחרית. מה גם שזה ממש שני ציפורים במכה אחת. אבל יאללה, בואי נרד מזה... Smile

אתרקציה נוספת שהייתה שם כאמור היו מנהרות הבוץ - נראה גם ממש ייחודי ומעניין - אנחנו לא היינו כי הילד היה קטן מדי. שווה לך לבדוק את זה. ( או לזרום כבר במקום ולברר שם אם נראה או לא...)

• annaly
                  annaly נערך לאחרונה על ידי

יאנגשאו

הי,

דווקא אני בד"כ מעדיפה את המקום השקט והרגוע והשלו (אני קיבוצניקית angel) אבל בהחלט כשאין לי רכב ליידי, אני אוהבת להסתמך על הרגליים שלי ולא על מוניות.

לא הפריעה לי ההמוניות, ולא טיילתי במיוחד במרדחוב... פשוט נהנתי לעבור בו בדרך מ ו-אל מקום הלינה שלנו. רוב יום הייתי באטרקציות / בנוף ולכן במילא ספגתי נוף כל היום... גם יכול להיות שבזוג, כן הייתי הולכת על המקום הרומנטי והמרוחק, אבל לא עם ילד... בכל מקרה - באמת שכל אחד יבחר מה שמתאים לו.

לגבי היציאה מהעיר עם אופניים - בואי נגיד שזה לא מסובך ניווטית, אלא פשוט נוסעים לצד הכביש הראשי וזה לא הכי נעים. הרבה אופניים / אופנועים / דברים אחרים ממונעים ולא ממונעים.. חותכים אותך לפעמים וכדומה. ברגע שעוברים את הכביש המרכזי, רוכבים ברגוע לאורך הנהר / השדות / גבעות הקראסט וכדומה. וזה כבר ממש כייף. אני בטוחה שאפשר לקחת אופניים גם במקומות אחרים ולא רק במרכז יאנגשאו, אבל אין לי מידע על זה. לי היה פאנצ'ר smiley באמצע הדרך, וגם עם זה הסתדרנו... כלומר מישהו תיקן לנו, שילמנו לו מחיר מופקע והמשכנו בטיול כאילו לא קרה כלום.

בשינפינג טיילנו רגלית, יש שם שוק וכמה רחובות. לא זכור לי שיש או אין אופניים. ממליצה לך או לזרום כלומר להגיע ואם יש אז יש (או אם אין אז אין) או לברר במלון מאיזה כפר יש. נראה לי שיש גם בגשר על נהר יולונג - אבל גם את זה תבררי.

אגב - ביאנגשאו - ברחוב המרכזי - גילי המליץ לי על קונדיטוריה לבנה והיא ממש מעולה! קנינו שם מאפים ומיץ לדרך והיה ממש טעים ומיוחד! אז גם תודה לגילי, וגם - תנסו אותה.

איפה אתם ישנים בטרסות? התוכנית היא הליכה ברגל בין שני הכפרים הקיצוניים? או רק להגיע לדזאי מהצד הקרוב אליו?

תהנו!

• ענתנת

יאנגשאו

תודה אופיר וענהלי על כל ההתייחסויות. נגיע לשם ונזרום עם ההרגשה ומה יתחשק (חוץ מהמלון שזה כבר יהיה סגור..)

בטראסות אני מתכוונת לישון בדזאי. אני לא חושבת שנעשה את הטיול על פינגאן, אני חוששת שהוא ארוך מדי עם בן 6, ראיתי מקומות שהיה כתוב 3-4 שעות ומקומות שהיה כתוב 5-6 שעות. לילד בן 6 יש רגליים קצרות יותר..

הבעיה השניה שלי עם הטיול עד פינגאן זה לסחוב את התיק שלנו כל הדרך, עם ילד תמיד סוחבים אקסטרה בגדים להחלפה, ואת האוכל שלו, וזה לא יהיה תיק קטנטן למרות שזה לילה אחד.. ואחכ כבר נצטרך לחזור בתחבורה ציבורית רגילה עם ההחלפה בדרך, או מה שנמצא, בעוד שמדזאי ישנו האוטובוס הישיר לגווילין.

התוכנית שם, בתקווה שמזג האויר יאפשר, זה טיולים מעגליים, וברור שגם נעלה ברכבל כי זו אטרקציה בפני עצמה לילדון, ואולי אפשר לעשות טיול שעולים ברכבל ויורדים ברגל. הזמנתי מלון יקר יחסית שם, שקיבל ביקורות מופלאות והרבה על זה שבעלת המקום מאד מסייעת בכל דבר, אז גם שם נזרום עם ההמלצות שלה.

• גילי ט
                      גילי ט נערך לאחרונה על ידי

יאנגשאו

לא קראתי הכל אבל בכל זאת כמה הערות -

בגדול מסכים עם רוב הדברים שאמרה ענהלי.

בהתחלה חשבתי שעדיף לכם לישון בשינפינג (ולא שיפינג, זה לא משלוח) אבל זה אחרת עם ילד קטן. לכן טוב שהחלטת לישון במרכז.

גם אם לא תאהבי, יש שם "אטרקציות" לילדים כמו מקדונלד'ס, חנויות עם המון צבעים צעצועים ויצירה. 

ענהלי, שמח שאהבתם. האמת שדי קל למצוא כי זה ברחוב המרכזי.

לגבי פינג-אן אני גם מסכים. זו הליכה ארוכה ויש המון עליות וירידות.

• ענתנת

יאנגשאו

חנויות של צבעים ויצירה זה מעולה! זה אחד הדברים שמעסיקים את הילדון הכי הרבה בעולם.

• ענבל 27
                          ענבל 27 נערך לאחרונה על ידי

אני רק שאלה

לינק לאכסניה ymcs? אני משום מה מתקשה למצוא אותה בבוקינג זה בקאולון או באי הונג  קונג  ? ענת איזה מלון בחרתם ביאנגשו וגווילין ?

• annaly
                            annaly נערך לאחרונה על ידי

יאנגשאו

הי,

לגבי ההליכה בטרסות - אין לי דעה מוחלטת אם כדאי או לא...

בהתחלה חשבתי שלא מומלץ, אבל כשהייתי שם ראיתי משפחה עם ילדים קטנים שרצו לפני ההורים... הם היו מאוד מנומסים ואמרו לנו שלום באנגלית ומה שלומנו... וכמובן שהם היו ישראלים wink

אז נראה לי שזה תלוי במשפחה, ובילדים.. אבל באמת עם מבוגר אחד זה קצת יותר מסובך לוגיסטית (גם הלסחוב...)

לגבי השעות - לכל אחד זה לוקח קצת יותר / פחות זמן וגם השאלה אם סופרים מהקצה של הכביש, או מהתצפית וכדומה. זה סדר גודל של 5 שעות ואז גם אוכלים בדרך - ובקיצור לוקח זמן...

אם את מתכוונת לרכבל בטרסות - אז לא ראיתי כזה שם (אפריל לפני שנתיים)...

לנו היה קטע עם 2 בנות שם משבט ארוכות השיער שנצמדו אלינו ודי הציקו (ברמה ששאלנו מישהו את הכיוון של הכפר שישנו בו, והם אמרו לו בסינית לא לענות לנו... הכל כדי שנשלם להם... ולא נספיק להגיע לכפר / נאכל אצלם ארוחת ערב / נאלץ לישון אצלם למרות שהיה לנו מלון מוזמן ועוד.  בדיעבד היה עדיף לשלם בהתחלה וזהו). לא יודעת איך נמנעים, אבל ממליצה או להתעלם לגמרי לגמרי, או לשלם להם שילכו...

תהנו Smile

• ענתנת

אני רק שאלה

ביאנגשו בחרתי את זה:  http://www.booking.com/hotel/cn/c-source-west-street-residen ce.html

בגווילין בחרתי אכסניה ולא מלון, כמובן בחדר פרטי ensuite, היא נקראת riverside ויש עליה כמה המלצות באתר, נדמה לי שגם אורלי היתה שם.

http://www.guilin-hostel.com/

לגבי הונג קונג, ראיתי את ההמלצה פה, אני מניחה שהכוונה היתה ל YMCA כי לא מצאתי שום YMCS, ול YMCA יש מלון ממש יקר, לפחות בתאריכים שלי. אני הזמנתי שם חדר בגסטהאוס קטן בקאולון:

http://www.innsight.hk/en/index.html

הם קיבלו ציונים טובים בבוקינג וטריפ אדוויזר ועל סמך זה בחרתי (והמיקום סביר, מחיר גם סביר יחסית להונג קונג, בערך 100$ ללילה. שימי לב שברוב הלינות בהונג קונג המחירים בבוקינג לא כוללים 10% תוספת שירות או משהו כזה, זה כתוב באותיות הקטנות..)

• ענתנת

יאנגשאו

רכבל בדזאי זה משהו חדש, נפתח באוקטובר 2012. מוזר שלא ראיתם את העבודות האמת כי לוקח הרבה זמן להקים כזה דבר.

http://china-journeys.com/travel-updates/dazhai-longsheng-ri ce-terraces-gets-a-cable-car.html

לגבי הטיול שם, למזלי אני יכולה להתגמש בעניין הזה. התכנון הוא לצאת באוטובוס הישיר ב 9, מגיעים באיזור 11 וחוזרים באוטובוס הזה למחרת. למחרת ישנים בגווילין, ולא קבעתי שום תוכניות "יצוקות בבטון" שיאלצו אותנו באמת לחזור בשעה הזו. אם נרגיש שלא מיצינו ביום הראשון בדזאי שם ובא לנו הטיול הארוך, והתרמיל לא כבד לי מדי, נוכל לברר שם את הפרטים, איך המסלול ומתי יש אוטובוסים מפינג אן, ולהחליט אם זה מתאים.

• ענבל 27
                                  ענבל 27 נערך לאחרונה על ידי

כן מצאתי את האכסניה

ידוע כמובן על העמלה והמס בחלק זה מטפס גם ל- 15%-17%

• ofirts

כן מצאתי את האכסניה

The Salisbury - YMCA of Hong Kong

זו האכסניה - שנמצאת בקאולון ממש צמודה לפנינסולה היוקרתית - מיקום מעולה רק שמשום מה בדקתי עכשיו  סתם אקראי באפריל - בזמנו מצאנו אותה במחיר של ~ 70-80 יורו -= משום מה עכשיו  בדקתי אקראי יום באפריל - גם לא היה מקום וגם המחיר מעל מאה יורו.... אולי הם קלטו את האוצר שיש להם... 

http://www.booking.com/hotel/hk/salisbury.en-gb.html?sid=d38 c7f84ff92b1f42ce78f809cf1b9ae;dcid=2

בהונג קונג - מה שבחרת נראה בסדר. העיקר שזה קרוב יחסית לרחוב נתן ( וואוו... נשמע ממש מצחיק בעברית...) שהוא רחוב ארוך - מלא בחנויות - אבל די מערבי. הוא קרוב יחסית לתחנת המטרו הראשית שם - שזה מעולה - כי זה מאפשר לך להגיע לאן שאת רוצה. בקצה של הרחוב - ליד הטיילת בנמל - יש את שדירת הכוכבים ואת מופע האורות של גורדי השחקים ממול. חוויה נחמדה. על הרחוב נמצאים גם שווקי מזרח רחוק נחמדים - שוק הנשים במיוחד. כך שמיקום סבבה. 

גווילין - נראה קצת רחוק מהמרכז - את צריכה להגיע לאגמים הקטנים האלה - האזור הזה נחמד - נמצאים ליד הכיכר המרכזית והמדרחובים של גווילין - שם יש מסעדות, מקדונלדס, ונחמד שם בערב. ממליץ ללכת בבוקר על הנהר הראשי ( לא זה שלידכם) לפארק שבעת הכוכבים. בדרך כלל נתקלים שם במקהלות סיניות, חוגי טייצ'י, נחמד. אגב - בביג'ינג כמובן לא לשכח את מקדש השמים ובפארק אליו יש להגיע בבוקר ( לא צריך מאוד מוקדם, במיוחד בסוף שבוע גם בשעות נורמאליות בבוקר יש פעילות עניפה) לגבי השווקים בביגינג - שוק בפנינים ליד מקדש השמים - דיי דריק. שוק המשי נחמד הרבה יותר. 

בגווילין אגב - נראה שתוכלי ללכת ברגל גם לפארק רגל הפיל. לא מדהים - אבל מיקום מפורסם מאוד בעיר. 

בגוולין - לנו במלון Lijiang Waterfall Hotel Guilin 

נמצא ממש על הכיכר הראשית  - בשעה 20:30 אני חושב  - יש שם גימיק נחמד כעומדים בכיכר - הרבה תתירים ומקומיים והמלון הופך למפל מים שנופלים עליו עם מוזיקה ואורות כ-15 שעה.... ייחודי ביותר וחביב...

יאנגשו - את יודעת את דעתי, אבל לפחות לפי התמונות נראה ממש ממש חמוד האכסניה שלך. ושוב - רק שלא תיפלי למלכודת ותעדי רק שיט על הנהר הראשי  - לשיפינג למשל. לא לוותר על נהר הלי הקטן יותר - תצטרכי מונית ( שישלחו ויזמינו אותה מהמלון ויסבורי לנהג לאן את צריכה) שיקח אותך לנקודת היציאה של רפסודות העץ - כל הדרך חזרה ליאנגשו על הנהר. יהיו שם הרבה תיירים - לא תהיי לבד יש מפלונים קטנים  - חוויה, וקצת קרציות שעוצרים כל כמה דקות - יורדים ומראים לך תמונה שצילמו אותך על מחשב.... קרציות, אבל חלק מהחוויה ואף אחד כמובן לא מכריח לקנות... כך שתוכלי לחכות אם את בקטע - ורק אם תצא תמונה מושלמת, לקחת אחת למזכרת.. 

• ענתנת

כן מצאתי את האכסניה

תודה אופיר על הפירוט המושקע. אני אקח לתשומת ליבי שאולי כדאי לשפר מיקום בגווילין. המלון שלכם לא בתקציב - בלי ספק שאתם נסעתם בתקציב הרבה יותר גבוה משלי. בשבילי מלון מפואר ויקר זה לא משהו ששווה להשקיע בו (להבדיל למשל מנושא הטיסה מגווילין לשנזן, שם אני דווקא כן שוקלת להשקיע בטיסה ישירה ל HK בעקבות דבריך ודברים שקראתי על העומסים במעבר בגבול).

קראתי על ה"הופעה" של המפל במלון, אם יסתדר לנו בשעות באחד הערבים בגווילין נלך לשם.

ורשמתי את כל ההמלצות ביאנגשו ובבייג'ין, אל תדאג. הכל מזמן הועתק אחר כבוד לקובץ התכנון וגם רשום "אופיר המליץ:..." Smile

• ענתנת

ישבתי, חשבתי, משהו הפריע לי, ואז שיאן חזרה לתוכנית

כל הזמן יש לי הרגשה שהתוכנית מחוררת מדי בסוף שלה. יכול להיות שכשאגיע אבין שחבל שלא תכננתי שבועיים ביאנגשו, אבל כרגע זה היה לי רופף מדי והרגשתי מריחה, בתוכנית שהיא גם ככה לא עמוסה. התלבטתי מה לעשות, עוד יום בהונג קונג? יש שם מוזיאון מדע וחלל מדהים כך קראתי, אבל בשביל זה אני טסה למזרח? זה יתאים לי בטיול לארה"ב, אולי.

בסוף נפל הפור, אני מחזירה את שיאן לתוכנית. הורדתי אותה כדי לפשט, כי כל מעבר בטיסות זה בזבוז זמן גדול, אבל לשיאן אפשר להגיע ברכבת לילה עם תא לשניים! נכון, זה יקר, זה ממש לא "תרמילאי", אבל עכשיו כשאני די משלימה עם זה שמחירי הטיסות באפריל גבוהים, זה לא יותר יקר מטיסה. וזו תהיה חווית נסיעה ברכבת בתנאים סטריליים למדי, וזה לא עולה לי זמן כי לילה זה גם ככה זמן אבוד עם ילד (בבית הוא הולך לישון ב 20:30. אז בטיול נחרוג מדי פעם להופעות אקרובטיקה או למופע הידוע של יאנגשו, אבל בין לבין הוא יזדקק לימים של שינה ארוכה). אז יום וחצי בשיאן ע"ח דחיית ההגעה לצ'נגדו ביום, ובסופו של דבר ע"ח יום ביאנגשו.

עכשיו נשאלת השאלה, אז איפה מזמינים כרטיסי רכבת מראש, לפני שאני מגיעה לסין? כמות תאי הרכבת לשני אנשים היא קטנטנה ונכון שהביקוש בטח לא עצום, אבל עדיין אני רוצה להרגיש בטוחה שיש לי את זה. מישהו הזמין כרטיס רכבת מראש לפני הנסיעה?

וגם המלצות לינה בשיאן יתקבלו בשמחה Smile

• ofirts

לא היינו בשיאן (היינו בשנחאי) אבל נראה לי רעיון מצוייין..... אני חושב שהיא מקסימה ממה שהתרשמתי. לא הבנתי את התכנון החדש - אבל האם זה לקצר את ביגינג? אני מאמין שכן (?) כי 2-8 בביגינג זה לדעתי הרבה יותר מדי - 4-5  לילות אמור להספיק... אלא אם כן - תפרסי את התכנון ל 7 לילות ונראה.... - נראה בכל מקרה שאפשר לקצר - ואז 2 לילות בשיאן (2.5) יהיה יותר הגיוני מאשר נסיעה ליום וחצי בלבד.

אם אני לא טועה גולן נסע לשם ברכבת?...

אנחנו נסענו אבל לא בקרון שינה מיאנגשו לעיר הגנים (לא זוכר את השם כרגע) הזמנו ישר מתחנת הרכבת הראשית ערב לפני - והיה ממש קליל - פקידה דוברת אנגלית (תור מיוחד לכך...) בלי כל בעיה, כך שאני לא צופה לך בעיות בנושא בכל מקרה.

• ענתנת

זה דווקא כמעט לא על חשבון בייג'ין. בתכנון הקודם תכננתי לקום ביום השמיני בבוקר ולטוס לצ'נגדו, עכשיו אני רוצה בלילה שבין יום 7 ליום 8 לקחת רכבת.

התוכנית לבייג'ין? לא פרסתי אותה ע"פ הימים אלא יש לי בנק תוכניות, והוא די גדול. מנסיון קודם (ואנחנו נוסעים הרבה מאד) אני יודעת שאנחנו לא עושים "הספק גבוה" בכל יום. אנחנו עלולים לחזור כמה פעמים לשוטטות במקום שימצא חן בעינינו, בעיקר אם זה מקום של שופינג, הילדון שלי חובב שופינג עוד הרבה יותר ממני. אנחנו עלולים לחזור למנוחת צהריים (שנצ בשבילי, זמן טאבלט בשבילו), במיוחד בימים של הג'ט לג.

הבנק שלי כולל, מעתיקה כותרות בלבד מהקובץ והסדר לא מעיד על כלום:

מקדש השמיים

מקדש לאמה

מדרחוב וונגפוג'ינג

רחוב ציאנמן

שוטטות בחוטונגים

קן הציפור והקוביה (מבחוץ)

ארמון הקיץ

העיר האסורה

פארק ביחאי

מתחם 798

פארק יויואנטן עם פריחת הדובדבן

שוק המשי ועוד איזורי קניות

מוזיאון המדע והטכנולוגיה

פארק שיג'ינגשאן (לונה פארק, בעדיפות נמוכה מבחינתי)

פארק מיניאטורות עולם

פארק המיעוטים

החומה (רצוי מוטיאניו)

טיאנג'ין (רק אם יימאס מבייג'ין, עדיפות נמוכה)

נהיה בבייג'ין 6 ימים שלמים (לא כולל יום ההגעה שספרתי אותו ברשימה כיום 2, נגיע אחהצ ולא בטוחה שנתפקד..) - לדעתי לא נגמור את כל הרשימה הזו בכלל. היינו באביב הקודם 5.5 ימים בבודפשט עם רשימה קצרה יותר ונשארנו עם חלק גדול שם שלא הספקנו. ההימור מבחינתי זה האם נתחבר לעיר, האם לא נסבול מדי מהצפיפות שלה, ומה יהיה מצב זיהום האוויר (שתמיד יש שם, אבל קורה שהוא קיצוני יותר, ובאפריל יש לעתים גם סופות חול). 

אם לא אזמין רכבת מראש נוכל לברוח לשיאן יום קודם אם לא יהיה לנו כייף בבייג'ין, אבל מדובר ברכבת לילה ובתאים שיש מעט מאד מהם (ראיתי איפשהו שיש 8 ברכבת), זה לא כמו כרטיס לנסיעת יום בישיבה. ייתכן שבגלל המחיר שלהם הם באמת נשארים פנויים, אבל לא יודעת.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון