ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רכבת flam - Myrdal נורבגיה

פורום טיולי משפחות
    6
    28
    12249
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אילן Ilan
      אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

סיורים באזור Geiranger

שלום איריס !

אפשר להצטרף קצת באיחור ?

היינו בדליסניבה ביום נפלא והטמפ' למעלה הייתה 10 מעלות. חברים שנסעו שנה לפנינו היו שם במזג אויר גרוע שיפשר להם רק לצאת מהרכב ולהצטלם עם הדגל הנורבגי שבפיסגה.

דרך הנשרים הרבה יותר מגוונת לדעתי .

אומנם צוק המטיף בסטוונגר מופיע בכל הברושורים הנורבגיים והצטערתי שלא ביקרנו בו, אך אחרי שקראתי כאן בהודעה מס' 3, עברה לי ההצטערות. 

אין וויכוח שהשייט בספינה מהירה מוסיף הרבה אנדרנלין והייתי מנצל את ההזדמנות לבצע משהו שלא נקרה בדרכנו כל יום.

שייט תמיד מהנה ומרגיע, נכון צפריר ?

הצטלבו דרכנואפרה שייט
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin נערך לאחרונה על ידי

סיורים באזור Geiranger

איריס

מצטרף כאן להסכמה 'שדרך-הנשרים' מרשימה יותר!

ינינה למשל 'סבלה' בקייץ  מעננות נמוכה ובעונות מסויימות זה עניין של מזל! זו נורבגיה ונגד מזג האוויר אין מה לעשות.

אילן: ההליכה שלנו אל צוק-המטיף הייתה בסוף חודש אוקטובר. מזג האוויר היה יוצא מהכלל (בערך 10 מעלות) השמש זרחה ללא ענן בשמיים, השלוליות שעליהן נכתב בפוסט שאליו הפניית, היו קפואות ולא היו שום יתושים באיזור (כמו 'היתושים הסיביריים' בקיץ) לעומת זאת באיזורים המוצלים המים שפעפעו מהסלעים קפאו בשכבה דקיקה (קרח שחור) ועל פיסה קטנטנה כזאת 'הצלחתי' להחליק ולשבור צלע....... (אני כבר 'רגיל' זו הייתה הפעם הרביעית ואפילו לא פניתי לקבלת טיפול ((אין טיפול)) ורק מרחתי ניורופארם עם כדורים)

כמובן ששייט הוא דבר מרגיע (לראייה, אני משתדל לצאת לשייט כל סוף שבוע) אבל אני מרגיש ששייט באנייה בתוך הפיורדים, השקפה מהסיפון אל נופי הפיורדים (הגובה וההרגשה שהאנייה נעה לאט) תהייה מספקת. אישית, לא הייתי יוצא לשייט בסירת מרוץ (וחוזר על חלק מהנתיב) הייתי מקדיש דווקא לעליה לאחת הפסגות בכביש מתפתל ונהנה מהנאת המקום. איריס, קחי אתך משקפת טובה ותוכלי 'לטייל' אתה בכל אותם המקומות הקטנים שאליה תגיע סירת המרוץ.

גילויי נאות: לא הפלגתי בתוך הפיורדים באניית נוסעים אלא תמיד במעבורות מקומיות. גם הן 'יחסית' גבוהות ולא 'טסות' בים.

.

• אילן Ilan

סיורים באזור Geiranger

כן, אבל הם לא נוסעים באוקטובר.

בשייט על הפיורד הצר התחלתי קצת להשתעמם וזה בטח לא היה קורה לי בסירת מירוץ.

צירפתי את תמונות השייט כיוון שראיתי תמונה שלך עם הסירות בהודעה לנועם, אחרת מה פתאום יאכטה בשירשור נורבגי. 

• איריס ס.
            איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

סיורים באזור Geiranger

תודה לכם

אם כן אני חושבת שניתן עדיפות לדרך הנשרים.  

לגבי שייט נוסף ( על זה שכבר יש לנו) surprise , נחכה ונחליט במקום... אם לא ירגיש לנו יותר מדי ,  ניקח גם שייט.  תלוי כמובן במזג האוויר.  לא נראה לי כיף לשוט בסירת מירוץ כשגשם מעלייך..

לגבי פסגת הדלסניבה , באמת שמעתי שההנאה ממש תלויה במצב העננים ,  אז לא רוצה להתחייב.

אילן - מזל שקראתי את האזהרה לגבי היתושים בצוק המטיף.  אחת מאיתנו מאד רגישה לעקיצות יתושים ודבר כזה יכול לחרב לנו חופשה.  אגב - האם היתושים אופייניים רק לאתר זה או לעוד מקומות בנורבגיה ?

בקיץ הקודם היינו בהולנד.  לנו על יד מקווה מים.  מאד הזהירו אותנו מיתושים ובסוף לשמחתנו כמעט ולא היו...

תודה על כל העזרה והתמונות היפות ( מבינה שלא מנורווגיה..)

איריס

• אילן Ilan

סיורים באזור Geiranger

אני תמיד לוקח לטיולים דוחה יתושים זה ומשחת הפלא זאת , למרות שבהתחלה הייתי סקפטי לגביה, התברר לי שהיא ממש שימושית לכל מקרי הנפילות של נכדיי שמשום מה תמיד נוחתים עם הראש למטה. 

נכדה שלי קפצה על הספה ונחתה על הראש. מרחנו לה את המשחה והמקום לא התנפח ולמחרת כמעט ולא נראה סימן על המצח שלה.

התמונות מהמרינה של הרצליה ואני מצטרף לחברים סקיפרים ששוכרים יאכטה.

• איריס ס.

סיורים באזור Geiranger

אילן תודה.  את המשחה מכירה ומוקירה אם כי בשנה שעברה אחרי הנפילה המפורסמת שלי מהאופניים בהולנד אפילו היא לא ממש עזרה.. frown

כמובן שאנו תמיד מצוידים בדוחה יתושים וגם פנסטיל במשחה וטיפות.

נורבגיה שורצת יתושים או שהם אוהבים במיוחד את צוק המטיף ?  בשום מקום לא קראתי את זה... 

• אילן Ilan

סיורים באזור Geiranger

לא זכור לי שסבלנו מיתושים לכל אורך המסלול.

המקום היחידי שם היו בכמות יותר גדולה היה בקמפינג בדרמן דרומית לאוסלו. כאן

• איריס ס.

סיורים באזור Geiranger

יופי.  תודה על צפירת הרגעה. 

עדיין מפחדת מטיול בסקוטלנד עם הבת ... בעיקר בגלל סוגיית היתושים בקיץ.

• 1
                    • 2
                    • 2 / 2
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון