מזרח ארהב
-
חברי הפורום שלום,
אנחנו נוסעים ב 29/4 לטיול במזרח, אני בן זוגי ותינוקת בת 5 חודשים...
אנחנו נוחתים בניו יורק ונהיה שם 4 לילות. ביום ראשון שוכרים רכב לשבוע ואז הביתה.
הכיוון הכללי הוא מסלול מעגלי של הנייאגרה פולס, וושינגטון, פילדלפיה.
אני מחפשת המלצות לדברים לא שגרתיים במסלול ומבקשת את עזרתכם בעניין. בסהכ מדובר במסלול בנאלי ולכן מחפשת קצת מעבר...
תודה מראש על העזרה
-
מזרח ארהבשלום
קיבלתי את ההערה שלך בדו"ח למנהל,ובגדול בהחלט שאת צודקת !
תגובה ראשונה להודעתך - מזרח ארה"ב ,ארשום כאן .
הסבר כלשהו לפשר ההתעלמות מהודעתך עד כה ,ארשום לך בהודעה פרטית.
שאלות הבהרה ברשותך-
1)כשאת רושמת מקומות לא שיגרתיים,האם פירושו שכבר יצא לכם בהזדמנויות קודמות לעבור בקטעים בדרכי האיזור?.
2) בתאריכים שלכם ערוצי הזרימות במדינת ניו יורק(איזור אגמי האצבעות) בדרך למפלי הניאגרה אמורים להיות בתפוקה כמעט מלאה ולהרשים במיוחד,האם צירוף תינוקת רכה בחודשים תקשה/תגביל אתכם מלהינות בהם.
ובמילים אחרות האם אטרקציות טבע מתאימים לכם?
3)האם לוושינגטון אתם מייעדים נגיד ערב הגעה ועוד יומיים מלאים?
4) האם שבוע החל מיום ראשון שעומד לרשותכם חוזר לניו יורק ביום ראשון הבא,או שמחייב חזרה בשבת?
אני רושם שאלה זאת, כי בגדול ,כל לילה נוסף למסלול הרכוב יקל על הכמות הזעומה של ימים שהוקצבו.
5)בגלל המרחקים הלא קטנים לנסיעה בין היעדים המבוקשים האם יש לימיט לגבי משך נהיגה יומית, או שגיל התינוקת מאפשר לכם לעבור מרחקים גדולים יחסית.
6)כשאת רושמת לא שיגרתיים ,אפשר דוגמית לדברים לא שיגרתיים שיענו על משאלתך?
מוני
-
מזרח ארהבאקדים תודה על התשובה. .
1. כשאני רושמת מקומות לא שגרתיים אני מתכוונת לדברים שאני אגיד WOW לדוגמא באזור ה NIAGRA יש מקום בו עוברות ספינות משא. אכן הייתי באזור בעבר (בן זוגי לא..) ואני סבורה שאומנם הטבע מאוד יפה אבל הוא מחפש דברים קצת יותר לא שגרתיים.
2. אין לנו בעיה עם טבע. לא נראה לי שהתינוקת תגביל כי יש מנשא ומשכך אטרקציות טבע בהחלט באות בחשבון. חשבתי על WATKIN GLEN ן MONTEZUMA.
3. לעניין וושינגטון נראה לי שאכן נגיע לקראת ערב. אני אישית לא מחבבת את העיר והייתי בה לא מעט פעמים וגם באוקטובר האחרון. בן זוגי מאוד רוצה לראות את מוזיאון התעופה ומשכך נשלב גם את הבית הלבן, הקפיטול והמונומנט. אשמח לעוד הצעות בעיר וכן על המלצות לינה (אם יש לך..)
4. לעניין מועד החזרה - הטיסה בראשון היא ב 12. צריך להחזיר את הרכב בבוקר ומשכך חשבתי להגיע ערב קודם. אם זה ממש קריטי אפשר לקצר יום בניו יורק שבה היינו כבר לא מעט פעמים.
5. אין לימיט של נסיעה ביום אבל כל המסלול כולו הוא לא ממש ארוך. לא חשבתי לנסוע 7 שעות רצוף לנייגרה אלא לעשות את זה ביומיים כאשר בדרך נעבור באגמי האצבעות, bear mountain וכו
6. כבר עברה בי מחשבה אולי לשנות קצת ולנסוע דרך דטרויט. זה אמנם מאריך את הדרך משמעותית אבל יש שם את המפעל של פורד שנראה לי כי הוא יהיה חוויה עבור בן זוגי
תודה שוב על העזרה
קרן
-
מזרח ארהבשוב שלום
1)מציע להסיר מהמחשבה את דטרויט ,הכתבות על העיר הזאת לא מחמיאות לה בלשון המעטה.
2) אנא ,בהחלט קצרו יום מניו יורק,זה יעשה טוב וירווח את החלוקה לימים,כי חזרה עד פאתי ניו יורק ואו קרוב לשדה התעופה בשבת בערב תלחיץ את וושינגטון ,ולבטח לא תאפשר את פילדלפיה.
אני רושם חלוקה לימים ויעדים בכללי עם חזרה בשבת על מנת להמחיש הצורך שתנדבו יום מניו יורק.
יום א'
ניו יורק>>עמק ההדסון התחתון(הרימן פארק ,הר הדוב) ונסיעה על ה-17 בכיוון איתקה
אפשרות לעצירה בעיירה Bethel woods וביקור במוזיאון המוזיקה עליו המליצה הגולשת Barnoga תושבת העיר binghamton ,והנה מה שרשמה בעניין המוזיאון -
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=25526 83&skip=1
הגעה לאיתקה .
יום ב'
איתקה על אוניברסיטת קורנל ,וסביבתה הזורמת,בהמשך ווטקינס גלן ,והגעה מאוחרת מאוד למפלי הניאגרה צד קנדי לינה.
רשימה לאטרקציות סביבות איתקה,על פי גולשת לרגע שגרה באיזור האצבעות(איתקה?)
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-3141587/srch-#ms g_3141587
יום ג'
המפלים>>>ניאגרה און דה לייק >>>סט קטרין תעלת ויילנד תאי ציפה לאוניות גדולות-לוקר מס 3 לתצפית על התהליך.
יום ד'
חזרה לארה"ב>>>אפשרות לכניסה ללצ'וורט פארק אני מדגיש לקטע הדרומי שלו>>>
המשך לאתנחתא בקורנינג,וקידום דרומה בפנסילבניה על כביש 15 אולי עד העיר /עיירה
Williamsport
יום ה'
הגעה עד הצהריים לוושינגטון
יום ו'
וושינגטון
יום שבת
השלמות קלות בוושינגטון >>>לונגווד גארדן >>>פאתי ניו יורק(או קרוב לשדה)
ללמדך כמה טוב יעשה לכם יום אחד פחות בניו יורק.
בהמשך אפשר יהיה להרחיב במקצת ,ובו לבטח יוצע לוותר על הר הדוב לטובת הגעה סבירה אחה"צ המאוחרות לאיתקה,וכנראה גם על Montezuma.
מוני
-
מזרח ארהבדטרויט, מישיגן?? זה ממש לא בסיבוב שלכם. גם ככה יש לכם רק שישה ימים, שלדעתי זה גבולי מאד מאד לסיבוב הזה. להכניס את דטרויט בין ניאגרה פולס לוושינגטון מוסיף לכם 8-9 שעות כביש. לא מצליחה לראות איך זה מתכנס לשבוע.
כמו שמוני הדגים בחלוקת הימים, בקושי יש לכם יום בוושינגטון ואין לכם אפילו יום אחד בפילדלפיה. אמנם המסלול לא ארוך במונחי ארה"ב, אבל אם רוצים לעצור בדרך, לטייל ולראות מקומות, אז שבוע זה מעט מדי זמן בשבילו.
נשמע לי שהיית וראית לא מעט באיזור, אבל זה המסלול המתבקש אם מתעקשים לראות את הניאגרה. בכלל, יש בעיה לנסוע שבוע מניו יורק וחזרה ולהגיע למקומות off the beaten track (הישראלי לפחות). כולם נוסעים את זה ואם כבר ביקרת באיזור סביר להניח שאכן היית בכל המקומות האלו. עם כל הכבוד למזרח, חוץ ממפלי הניאגרה עצמם לא היה לנו WOW כמעט בשום מקום שם ומציעה לקחת את זה בחשבון. WOW קטנים היו באתרים היסטוריים כמו גטיסברג, אבל צריך להתעניין בזה קצת כדי שיהיה וואו. זה גם יכול לשעמם מאד את מי שההיסטוריה האמריקאית פחות מעניינת אותו. אגב, גם פילדלפיה היתה לנו מאד מעניינת, אבל רק בקטע של היסטוריה אמריקאית. אם אתם לא מתרגשים לראות העתק מקורי של החוקה, זה לא וואו כל כך.
אם תוותרו על הניאגרה, אפשר לחשוב על מסלול חלופי דרומית לניו יורק שיכלול מקומות פחות מוכרים כמו נורפולק, וירג'יניה, דלאוור, אולי אפילו תשלבו את פארק שננדואה. אבל זה לא מסתדר עם הניאגרה.
-
מזרח ארהבאני לא חושב שמדובר על העיר דטרויט עצמה אלא על סביבותיה, והביקור באיזור סביר. אם תגיעו לשם, ב- Deerfield נמצא מוזיאון אויר פתוח שיסד פורד ובו בתים מהעיר האמריקנית שלפני 100 שנים ויותר. בין היתר, חנות האופניים של האחים רייט.
בעיר עצמה כנראה שלא כדאי לבקר. התמונות מראות חלקים מוזנחים שחזרו לטבע ונוף מתפורר. עיר בשקיעה.
לגבי עצם הנסיעה עד שם, מדובר במרחק גדול, שיצריך תכנון המתמקד בנסיעה עד לשם (לדעתי, מדובר בלפחות יום נסיעה נוסף ממפלי הניאגרה דרך קנדה, אבל לא עשיתי דרך זו בעצמי, ואולי הדרך ארוכה יותר).
-
מזרח ארהבשוב תודה על הסיוע.
לעניין דטרויט אני מסכימה. הסיבה שחשבתי עליה היא המפעל של פורד. אני הייתי בו והוא מדהים וחשבתי שבן זוגי יהנה. אני מסכימה שזה מאריך משמעותית ולא בטוח שזה שווה.
המסלול שאני חשבתי עליו (ומתחילים ביום א בשלב זה...):
יום א - נסיעה עד bushkill falls, איתיקה, אוניברסיטת קורנל, והתקדמות עד מפל טוגאנוק (כמה שנספיק)
יום ב - buttermilk state park, watking glen ונסיעה לנייאגרה פולס.
יום ג - טיול בנייאגרה והאזור לרבות welland.
בנקודה זו אני מתלבטת - האם להישאר עוד לילה בנייאגרה או בסוף היום לעבור לצד האמריקאי ולהתקדם קצת
יום ד נסיעה לכיוון YORK
יום ה - טםרל - מפעל הרלי דוידסון ואם נספיק לנקסטר (גיחה קצרה...) התקדמות שעה מוושינגטון.
יום ו - וושינגטון כאשר מה שמעניין בעיני הוא סיור בעיר ומוזיאון התעופה.
שבת - פילדלפיה
מה דעתך???
שוב תודה על כל העזרה
קרן
-
מזרח ארהבלדעתי יום במפלי הניאגרה זה זמן מספיק, אבל כדאי לבקר שם גם בחושך. היות וביום ב' תוכלו לראות את המפלים המוארים בשעות החושך, נראה לי מיותר להשאר לילה נוסף במפלים.
-
מזרח ארהבאכן הכוונה להגיע בערב ובכל מקרה זה יהיה בחושך כך שנראה לי שנראה.
יש שעות ספציפיות בהן יש תאורה או שכל הערב?
היית במקרה בסקיילון? שוקלת ארוחת צהריים שם...
-
מזרח ארהבהיי
עלינו למיגדל הסקיילון בהחלט מרשים,לא אכלנו במסעדה ,יכול להיות מושלם.
לגבי תעלת ווילנד והלוקר,אפשר אומנם רק לראות את תאי הציפה,אבל אפשר לוותר אם אין צפי של אוניה שמגיעה למיתחם.
אני בדרך כלל בעד הנסיעה מניו יורק אל איתקה דרך הפוקונו מאונטיין בפנסילבניה עם אפשרות כמובן לביקור בבושקיל פולס,אבל מאחר ורשמת באחת התגובות את ה-Bear Mountain הבנתי שזה הכיוון המועודף עליך ,ורשמתי דרך עמק ההדסון.
בפוקונו אני ממליץ אחרי הביקור בבושקיל פולס לעשות הפסקה בעיירה החמודה Tannersville,נדמה לי שיש שם סופר ענק של אנה פורד ,ובכלל יש שם אאוטלט גדול.
תביאו בחשבון בבושקיל פולס ירידה במדרגות תלולות מאוד למרפסת התצפית על ה-
Main Falls,עשו זאת עם התינוקת בירידה ועליה חזרה זהירה,ולא לזלזל בטיב הנעליים!
שימי לב שבבושקיל פולס יש אפשרות לכמה אורכי מסלול ,והזמן הנדרש לכל אחד ,בברושור תראו את האפשרויות לכל מסלול צבע משלו.
http://www.visitbushkillfalls.com/discover/media-gallery.asp x
כנראה שמקסימום תוכלו לעשות את הצהוב,או שתסתפקו בירוק.
בהחלט במקרה שלכם לא חייבים להשאר במפלים גם ללילה נוסף ,וקידום לינה חזרה למדינת ניו יורק בהחלט ירווח לכם את ההמשך.
מוני
-
מזרח ארהבמוני שוב תודה.
נראה לי שזה מה שנעשה.
לסקילון אפשר לעלות גם בלי לאכול במסעדה?
-
מזרח ארהבקרן
ברור שאפשר.
מוני
-
מזרח ארהבטוב נראה לי שאני ממש מתחילה לאהוב את המסלול המתגבש...תודה על כל העזרה. כמובן שאאדכן בזמן אמת....שוב תודה על הכל
-
מזרח ארהבהי,
עוד שאלה : האם ניתן להכנס לסיור בבית הלבן? איך עושים את זה?
תודה
-
מזרח ארהבועוד משהו קטן...המלצה למלון באזור וושינגטון DC שוב תודה על כל הסיוע
-
מזרח ארהבהיי
עייני בתשובות שבשרשור המצורף ,ותראי שקצת מסובך עד כמעט בלתי אפשרי
מוני
-
מזרח ארהביש המלצות על-
Embassy Suites Washington D.C.1250 22nd Street Northwest, Dupont Circleהיתה המלצה של הגולשת ela99 על -מלון הולידיי אין בשכונת ג'ורג' טאון. מיטות גדולות ושרות מצוין במלון ארוחת בוקר טובה. יש שאטל למקומות מסוימים בעיר.
ג'ורג' טאון זו שכונה שמרוחקת מעט מהאתרים המרכזיים, אך היא ממש מקסימה ומומלצת כמקום לינה וכנראה גם מחירי המלונות זולים יותר (לא בדקנו).
ובכלל איזור הטיפים באתר יכול לסייע
http://www.lametayel.co.il/navigator.php?q=821-5451-0-tip
מוני
-
מזרח ארהבסיורים בבית הלבן לא זמינים לתייר הממוצע, אבל אפשר לסייר בפנטגון. לנו זה היה סיור מעניין מאד -
-
מזרח ארהבהי,
הזמנתי בהולידי אין בארלינגטון. מה דעתך? פחות מומלץ מג'ורג'טאון?
אני עדיין יכולה לשנות.
שאלה נוספת - משיטוטים באתרים גיליתי שיש מוזיאון תעופה נוסף מחוץ לעיר ששמו UDVER HAZY האם שמעת עליו? המלצות לביקור??
תודה
-
מזרח ארהבהיי
לגבי בחירת המלון ומיקומו-דעתי חיובית.
איך אתם הולכים להתנייע עם התינוק ?-עם הרכב או בציבורית?
לגבי מוזיאון התעופה ,הבנתי שבעלך חזק בנושא,והם הרי יודעים להשקיע ,הביקורות נלהבות,ומדובר סך הכל על נסיעת חצי שעה מהמלון.
כשתסעו לצפון מערב יהיה לבעלך מוזיאון נוסף מהסוג הזה לפקוד דרומית לסיאטל.
מוני