לכל מומחי רומניה
-
הי לכולם,
אני בעיצומו של תכנון הטיול לקיץ.
אנחנו זוג + 2 (7,4), נוסעים ל- 17 יום.
ההתנהלות שלנו בטיולים היא מאד ברוגע ובאיזי ואני מתכננת בהתאם מבחינת אורך הנסיעות והלינה.
עד כה גיבשתי קצת יותר משליש טיול:
8.8 נחיתה לפנות בוקר, לינה בפנסיון אוטופני, מנוחה ובילוי בפארק המים
9.8 נסיעה למכרות המלח ומשם לסינייה (לינה, לילה 1)
10.8 קמים בבוקר, ארמון פלש, רכבל בבוסטני ומשם נסיעה לרשנוב לצימר של סנדו וג'טה בראשנוב עליו הומלץ בפורום.
עדיין לא קיבלתי אישור להזמנה, אך התכנון הוא לבלות שם 6 לילות ולצאת משם לטיולים באזור: פויאנה ברשוב, בראן, פארק הדובים, הקניון ומעבר הרים, מסלול 7 הסולמות, ברשוב פארק החבלים ופארק המים.
מכאן אני מתלבטת איך להמשיך.
אני רוצה לשלב גם כמה לילות באזור הפגרס במלון המקסים שהמליצו עליו כאן באלבוטה.
אבל...אולי כדאי לעלות צפונה לפייטרה נימץ, ביקאז והאזור? אולי מערבה?
לא רוצה להעמיס וגם רוצה כמה ימים רגועים על שפת אגם כך שאשמח לסיוע, הכוונה והמלצות.
בסוף הטיול מתכננת שני לילות בבוקרשט לסיום רגוע ועירוני... כך שסה"כ בין רשנוב לבוקרשט נותרים לי 6 לילות לתכנון.
תודה מראש לכולם
שירלי
-
לכל מומחי רומניהלדעתי יותר מדי ימים לאזורים מסוימים
ממליץ לצמצם ל ארבעה לילות ולתכנן מסלו צפונה יותר
ב 17 יום ניתן לעשות יופי של טיול מתגלגל עם 3-4 לילות לאזור מסויים
במידה ותחליטו להצפין ממליץ על שהיה בחוות דגים באזור באיה מארה ,במקום כמה לילות באלבוטה
-
לכל מומחי רומניהרומניה נהדרת לטיול משפחתי ופי הפרטים שכתבת ניכר כי עשית שיעורי בית.
מחזק אותך על בחירת הלינה ברשנוב אצל סנדו וג'טה. מסרי להם את אהבתנו.
ולמסלול:
אזור ברשוב
הייתי מוותר על לינה של לילה אחד ומתקדם עד ללינה הראשונה ברשנוב, זה לא אמור להפריע לכם לעלות דרך סינאייה ו/או מכרה המלח. גם פלש ופולישור יכולים להיכנס. אם תרגישו שחסר, סינאייה לא רחוקה מרשנוב והיא בהחלט במסגרת כוכב באזור.
עוד אטרקציות לכוכב באזור הלינה שלכם ברשנוב:
מבצר רשנוב, מערת dambovicioara, הכנסיה המבוצרת בפרז'מר, הרכבל בושטני, קוטה 1400, הרכבל להר טמפה בברשוב.
אזור ביקאז
ממליץ לכם לטפס צפונה לעבר ביקאז, אפשר דרך קובסנה, סלניק מולדובה, אונשטי, בקאו ופיאטרה ניימץ או דרך אגם ספנטה אנה, טושנד ומעבר ביקאז.
עוד אטרקציות לכוכב באזור ביקאז:
אגם ביקאז
טארגו ניימץ
שמורת Codrii De Aramă
אזור סגישוארה
לקחת מערבה דרך האגם האדום (לאקו רושו), מכרה המלח בפראיד, אגם המלוח (לאקו אורסו) בסובוטה שיש בה גם בתי מלון ספא ועד סגישוארה שיש בה עיר עתיקה נפלאה, מבצר ומופעי אבירים ואפילו בית כנסת ישן. לא רחוק המבצר ברופיה מסגישוארה לאזור סיביו.
אזור סיביו
טיול העיר סיביו , פארק המים , פארק אסטרה, מוזיאוני הנשק והרכבת בסיביו. עם המלצה ללינה בפנסיון של אירינה בטלישקה. אלביה יוליה, המבצר בדבה והמבצר בהונדוארה, חוות הג'מוסים בהטאג ומשם לטעום את החלק הצפוני של כביש הטראנס אלפינה מסוגאג ועד אגם Oașa, לחזור על אותה דרך עד לכפר ג'ינה וממנו חזרה ללינה שהומלצה.
טראנספגארשן-בוקרשט
ירידה דרך כביש הטראנס פגארשן, האגם הקפוא (בליאה), והמפלים בבליאה קסקדה , מפל קפרה דרך אגם וידררו, מצודת פיינארי, קורטאה דה ארגש בואך בוקרשט.
-
לכל מומחי רומניהשלום שירלי !
יש לכם המון ימים ברומניה ולמרות ההתנהלות הרוגעת שלכם, להישאר 6 ימים בראשנוב ועוד 6 בבוקרסט זה בזבוז.
הידעת שבאוגוסט ממש חם ( כ-40 מעלות ) ולח בבוקרסט ?
לדעתי צמצמי את הימים בשני המקומות האלה ותעלו צפונה.
ממש אין לך מה חנסוע דרך אונשטי ובאקאו ( האמיני לי כיליד העיר ) וגם בעיירת המעיינות סלאניק מולדובה ( להבדיל מסלאניק פראחובה עם מכרה המלח ) אין לך מה לחפש. עיירת מרפא חצי-רדומה וביקרנו בה רק בגלל שהכביש דרך מעברי ביקאז נסגר בגלל גשמים כבדים. ראי כאן החל מהודעה מס' 14 .
אני ממליץ לך להיות יומיים על שפת אגם קוליביצה התמונות כאן וגם להמשיך עד מאראמוראש. ב 15.8 מתקיימות שם תהלוכות לרגל החג המריה הקדושה ותהלוכת התלבושות היא תענוג לעיינים.
באגם קוליביצה לנו בפנסיון זה עם חוף פרטי שלהם וסירות פדלים לשימוש אורחי הפנסיון.
לא ממליץ לך לעשות רק את החלק הצפוני של הטראנסאלפינה שהינו חד-גוני, אומנם בצבעים ירוקים אך משעמם כמו כביש הערבה, בטח לא לנסוע בו פעמיים. החלק היפה של הטראנסאלפינה הוא מנובצי עד אוברשיה לוטרולוי .
לא ראיתי בתכנון שלך סיגישוארה. באלבוטה תהנו מאוד.
כאן הצעת מסלול שכמובן תוכלי לבצע התאמות כראות עיניך.
-
לכל מומחי רומניהאנחנו מאד אהבנו את איזור הרי האפוסן וקלוז' נאפוקה שקרובה אליהם. אם אתם אוהבים טיולים בטבע יש שם מסלולים נחמדים מאד ומתאימים לגיל. כמו כן טורדה שנמצאת יותר על ציר המטיילים הרגיל וגם סמוכה מאד לאיזור.
-
לכל מומחי רומניההיי שירלי,
17 יום-יופי של טיול ברומניה.
ביום הנחיתה מתי בדיוק? האם אפשרי להתחיל בנסיעה לכיוון כל שהו??או וידרארו על כביש טראנספגרשן או לרשנוב?
נראה לי קצת בזבוז היום הראשון.את פארק המיים אפשר להעביר ליום בוקרשט,בסוף הטיול.
כדאי למשוך צפונה,צפונה הכוונה למרמורש-עולם הולך ונעלם.לכמה לילות(2-3) לטייל בין העיירות,אולי חצי יום טיול ברכבת קיטור,להגיע למנזר בורסאנה-להתייחס עליו כאל גן/פארק פרחים ונופים ולא כמנזר.משם ל 2-3 לילות לבוקובינה,לא בשביל המנזרים שאולי פחות יעניינו את הילדים,אלה בשביל החוויה.יש הרבה פנסיונים יפים עם חצרות ופינוקים לילדים.אנו היינו בפנסיון לידנה מקסים עם נוף מעולה,ממש לא בא לעזוב.(הזמנו ישירות,אפשר גם דרך בוקינג)
לרדת משם דרך סכר ביקז לאגם האדום ל2 לילות,לטייל באזור.ולהמשיך בירידה ללינה ברשנוב ל5 לילות(לטעמי מספיק)
גם בבראן,מול המצודה,יש מוזיאון הכפר פתוח,קטן יותר.
לטייל בסיניה תוכלו בדרך לבוקרשט,מתאים יותר,רק לבדוק איזה יום יוצא כדי שהארמונות יהיו פתוחים.
כמובן את נשארת עם עוד כמה לילות,אותן לפזר בין סיגהשוארה /סיביו/ טורדה...תלוי האם תרצו לבקר במכרה מלח טורדה(מעניין יותר) או בסלניק או אולי בפראיד(ע' סיגהשוארה)
בוקרשט,ביקשת שתי לילות של טיולי עיר-אם רוצים באיזי אפשר אפילו להוסיף לילה.אותו לילה במקום היום הראשון עם פארק המיים.שני הפארקים שטיילנו בהם בעיר-נהדרים במיוחד עם ילדים.מוזאון הפתוח כמובן גם.
גם ע' סיביו יש את מוזיאון פתוח "אסטרה" אם תספיקו..לא להילחץ אם לא,כי תוכלו לעשות זאת בבוקרשט.
מצרפת לך את מפת האטרקציות שלנו,אומנם ללא ילדים,טיול של 14 יום,לעיון.
בבלוג תוכלי לקרוא ולראות לינקים רבים למקומות עיניין.
בשנים אחרונות לא מעט חבר'ה מהפורום טיילו ברומניה עם ילדים,היו אשכולות יפים עם סיכומי טיול ובלוגים עשירים בטיפים עכשויים.
אמה
מצודות רומניה,ובכלל אתר מעניין
לינה,אוגוסט,סופי שבוע יכול להיות לחוץ,לשקט נפשי אפשר להזמין לינה מראש במיוחד ללינת כוכב של כמה לילות.את היתר אפשר על הדרך,במיוחד אם נוסים עם מחשב ואפשרות להזמין און ליין(החברים התנסו כך ללא בעיה) יש הרבה אפשרויות לינה,מכול סוג.כדאי לבדוק לפני,לסמן לעצמיכם ואם לא סוגרים את כולן מראש,לא נורא...
-
לכל מומחי רומניהאין צורך להלחץ לגבי לינות באוגוסט,במיוחד בעידן הטכנולוגי של אינטרנט אלחוטי או עם סים. ניתן תוך כדי הטיול לבדוק מקומות לנה דרך האינטרנט,או בשיחה מוקדמת למקומות הלינה.ממליץ להכין מראש בנק אפשרויות לגבי המקומות השונים,כי באחד אין מקום בודאי יהיה באחד הנותרים
על מנת למנוע עוגמות נפש אני ממליץ לשמור בבנק אפשרויות הלינה מקומות עם מבחר חדרים כך הסיכוי גדול יותר לחדרים פנויים
-
לכל מומחי רומניהלמרות עידן האינטרנט, ממש ממליץ לסגור לינות מראש. לדוגמה, באגם קוליביצה קיימות איזה 7-8 פנסיונים ורק שניים עם מסעדה. הם מתמלאים 4-5 חודשים לפני אוגוסט.
זה המקום השני, הראשון בהודעתי הקודמת.
-
לכל מומחי רומניהעם כמות הימים שיש לרשותך בהחלט ניתן למשוך צפונה או לכל כיוון אחר שלא העחתי על המפה. אני ציינתי מקומות בהם היינו בטיול הקיץ שלנו. מבחינת המקום הכי צפוני, לא עברנו את אלבה יוליה. בהמשך בחורף היינו גם בקלוז' וטורדה, מי שיעץ לך להגיע למקומות אלו יודע על מה הוא מדבר. לינות ניתן להזמין עוגנים בהתחלה ובסוף . יש לכם טיול ארוך, קשה יהיה להעריך איך ומתי תמצו את כל האזור בקרבת הלינה שלכם. יש לציין שבמהלל הטיול שלנו ראינו המון מקומות לינה, לא רק פנסיונים ובתי מלון ואפשר להסתדר עם השפע. מה גם שרובם לא מופיעים כלל בבוקינג.
-
לכל מומחי רומניהעם ילדים בני 4,7 אני כן הייתי מזמינה מקומות לינה מראש. להתחיל בסוף יום טיול גם לעבור בין פנסיונים ולחפש משהו נורמלי - לא כייף.
הלילה היחיד שלא הזמנתי מראש בטיול היה גם הלילה הכי מגעיל שלנו. מגעיל ברמות.
-
לכל מומחי רומניהענת חשוב לציין שההזמנה שלך היתה גם דרך בוקינג,כך שלא תמיד מה שהתמונת מראות זה נכון
-
לכל מומחי רומניהנכון יהודה, אבל לא ראיתי שום בתי מלון כשהתקרבתי לעיר, בניגוד לנאמר שתמיד רואים הרבה. שם לא היו. כשנכנסתי לעיר ראיתי מלון מפואר (ויקר), אז נכנסתי לבוקינג. במקום זה יכולתי להמשיך לשוטט בעיר ולחפש, כשאני עייפה והילדון עייף, זה בכלל לא היה נהדר גם כן.
-
לכל מומחי רומניהאם מחלקים מסלול ללינות כוכב ולילה מעבר,את הלילות כוכב כמובן כדאי להזמין מראש.בכול זאת לכמה לילות ולא להיות בלחץ,לראות,להתכתב מראש...
ללילה מעבר אם יש כזה במסלול,לבחור כמה אופציות מראש,להסתכל,לראות מה יש בעיירה הבאה..כמה זמן נסיעה..תלוי איזה יום בשבוע(סופי שבוע אמוסים אולי יותר...) ואז לא רואה בעיה בכלל. ממש אין צורך
גם כאשר לא ראינו שום פנסיון בעיירת רודנה ופחדנו להיכנס למעבר פריסלופ לקראת לילה,עדיין הצלחנו ,אולי במקרה אבל הצלחה נעימה ומפתיעה...
באזור בוקובינה למשל,ידעתי בדיוק איזה פנסיונים אני רוצה או מלון בוטרה דורני...התקשרנו מהדרך לברר אם יש מקום בראשון מהם,והוא המומלץ שלי מאז.
-
לכל מומחי רומניההאלוו שירלי, השמיעי קול !!

חד משמעי תזמיני את כל הלינות, מקסימום תבטלי אם מצאת מקום אחר.
באוגוסט הכל מלא ובטח שלא תמצאי את הדירות או החדרים הגדולים ל 4 שיתאימו לכם.
בבוקינג לא מופעים כל מקומות הלינה, אך אל דאגה , הם מתמלאים דרך האתרים הרומניים ואו ישירות מולם.
מלון זה בטורדה היה מלא למרות שאינו מופיע בבוקינג.
בקיץ האחרון הייתי בפנסיון בנובאצ'י לפני העליה לטראנסאלפינה ובשעה 21.30 התקשרו לחפש חדר פנוי. כמובן שלא היה חדר פנוי.
בקיץ 2012 סיפרה לי בעלת פנסיון בכפר סימון ליד בראן שהיא מודיעה לבוקינג שאצלה התפוסה מלאה בחודשים יולי ואוגוסט.
שימי לב על ההמונים במכרה טורדה באוגוסט לעומת מבקרים בודדים מחוץ לאמצע יולי-אוגוסט.
-
לכל מומחי רומניהנו, ימות המשיח הגיעו, אילן ואני מסכימים
)) -
הי חבריםוואוו אתם מדהימים
אני קוראת ומנסה ולעכל את כל המידע המועיל ששלחתם, המון תודה!
אעבור על הכל ואחזור עם שאלות.
בנתיים התקדמתי עם רכב - פניתי לחברות מקומיות ובינ"ל ודרך שמוליק שמוזכר בפורום, וסגרתי אתמול בלילה את ההצעה האטרקטיבית ביותר שקיבלתי - סקודה אוקטבייה או טויוטה אוונסיס ל- 14 יום כולל כל הביטוחים ונהג נוסף ב- 475 יורו.
דרך EconomyCarRentals.com שהומלצו באתר.
המחיר שקיבלתי מהם ישירות במייל היה נמוך בכ- 70 יורו ממה שהם מציעים באתר, וזה היה מאד נוח- הם שלחו לי לינק שדרכו אני נכנסת ישירות לאזור ההזמנה ושם כבר מופיעים כל הפרטים כולל המחיר שקיבלתי, והלילה כבר קיבלתי את כל המסמכים בצורה מסודרת, כך שעד כה יש מלון להתחלה, לסוף, ורכב.
נהיה בקשר בימים הקרובים ושוב תודה,
שירלי
-
הי חבריםשבוע טוב שירלי !
האם המחיר כולל ביטול השתתפות עצמית ? זה סעיף חשוב מאוד.
לגבי שמוליק, אני לא יודע למי הכוונה : שמואל א', שמואל ב'.....שמואל מ' ??

-
הי חבריםהי,
כן, וודאי!
שמוליק גימפל.
-
הי חבריםהי שירלי
לידע הכללי ולמאגר היעדים (שרק גדל וגדל...) לאן הטיסה לוך וחזור?
נעמה
-
הי חבריםכמו שחשבתי, שמואל מ' !