הקרקס בבודפשט
-
שלום לכולם,
הבנתי שהמקומות הטובים הם בין גוש 2 לגוש 3 ושרצוי מאוד לשבת כמה שיותר קרוב. קראתי גם שמי שיושב בשורה הראשונה ייתכן וינשום את אבק הזירה וייתכן אפילו שיפגוש מקרוב את אחד הנחשים

באיזו שורה כדאי לשבת (מבלי להתייחס למחיר) על מנת להימנע משניהם אבל שיהיה עדיין קרוב מספיק לזירה?
תודה ולילה טוב,
עפרה
-
הקרקס בבודפשטשאלה נוספת - האם יש חשיבות לישיבה בצד ימין או בצד שמאל של הגוש?
-
הקרקס בבודפשטהיי עפרה,
איפה קראת על האבק...
תוכלי לצרף קישור?
הומלץ כאן בחום לשבת בשורה הראשונה, חוויה לילדים כשהליצן מחלק סוכריות..

תתארגני עם רכישת כרטיסים לפחות חודשיים לפני, כי השורה הראשונה נתפסת.
-
הקרקס בבודפשטזה לא משנה אם ימין או שמאל כי זה נספר מהאמצע לכל כיוון. את יכולה להזמין חצי מהכסאות מימין וחצי משמאל אם את רוצה.
אנחנו ישבנו באמצע השורה הראשונה של היציע כי קראתי שהשורות הראשונות יכולות לסבול.. אצלנו לא היה אבק אבל בהחלט היה נחש ענק שזחל ממש צמוד לשורה הראשונה למטה. אני מניחה שזה לא נחש ארסי אבל אני לא מסוגלת לשבת בשקט ליד דבר כזה, אני מאד מאד שמחתי שאנחנו לא שם.. לדעתי ראינו יותר טוב מאשר יושבי שורה 2 למטה כי הכל מאד קטן שם תכלס ולנו היתה זווית צפייה מצויינת לכל הזירה.
נכון הבן שלי קצת התבאס שלא קיבלנו סוכריות אבל אפשר ללכת אחכ לשוגר

-
הקרקס בבודפשטהיי ע ע,
אנחנו גם ישבנו היכן שענתנת ונהנינו מאד אבל בזמנו לא היו מקומות בשורה הראשונה אליה רציתי להזמין. נראה לי מאד כיף לשבת ממש "בתוך" החבר'ה האלה שמופיעים. כמו בכל הצגה רגילה אני מאלו שחייבות לשבת קרוב מאד ולראות כל דבר מקרוב, השאלה לאיזה "סוג" את משתייכת. הרי אם היה אבק ונחש שיכול להכיש, השורה הראשונה לא היתה זו שמתמלאת תמיד ראשונה. אני בעד כמה שיותר קרוב ובשורה ראשונה יש יתרון שאפשר להושיט את הרגליים ללא שורה שחוסמת.
לי נוסעת אוטוטו והיא כבר תספר כאן איך היה. אולי תחכי למסקנות שלה אם היא נוסעת לפנייך?
מה שבטוח הוא שלא תיפלי איפה שלא תשבי בין 2 ל 3 . הנאה מובטחת.

-
הקרקס בבודפשטבוקר טוב,
לי, ענת וקיפודה תודה רבה.
לי - הנה הקישור
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1221936/start-0/
תגובה מס' 4
כבר הזמנת מקומות?
ענת וקיפודה - ברור לי שלא אוכל לשבת בשקט גם אם רק נחש בייבי לא ארסי היה מסתובב ליד הרגליים שלי. כל שכן נחש ענק. גם אם לא יסתובב שם נחש ענק ורק "נאכל" אבק גם זה לא יהיה כייף גדול. מצד שני גם אני, כמו קיפודה, אוהבת לשבת בצנטרום של ההתרחשות. לדעתי זה מאוד מוסיף לחוויה. דילמה!
לי אכן נוסעת לפניי וזה רעיון מצויין לחכות לדיווח שלה.
סופ"ש נעים,
עפרה
-
הקרקס בבודפשטקראתי את הקישור ויש לי שתי הערות:
1. כאשר סוסים דוהרים על משטח חולי ודאי שיש אבק אבל זה יכול להגיע גם לשורות האחרות.
בכל מקרה לאסטמטים זה לא מומלץ. אגב, כשהיתי ילד, תמיד רציתי לשבת בשורה הראשונה.
בקשר לנחשים, בקריה בתל אביב הנחשים יותר מסוכנים (לדברי בוגי).
2. בתוכנית באפריל לא יהיו אריות אבל נמרים, פילים וסוסים כן יהיו. באתר מופיע התוכנית אבל רק בהונגרית. אני מצרף, תתרגמו בעזרת גוגל, עושה רושם של תכנית עשירה.
Hans Ludwig Suppmeier - tigrisszám
Bazan Family – bohócok
Duo Capilar – levegő akrobatika
Richter Flórián- elefántszám
Bazan Family – bohócok – zeneszám
Jessica Caveagna - kardbalansz szám
Duo Sifolinis – gyorsöltöző szám
Richter Flórián, Edith és Kevin - magasiskola
SZÜNET
The Mednikov's – magas drótszám
Bazan Family – bohócok
Kim Kenneth – illuzionista
Bazan Sisters - handstand szám
Richter Flórián - szabadidomítás
Bazan Family – bohócok
Duo Deszka – deszkaszám
Super Silva – levegőszám
Bazan Family – bohócok
Duo Sifolinis - halálkerék
FINÁLÉ
-
הקרקס בבודפשטעפרה'לה
אני איפה שענתנת, בגוש של היציע, מול יציאת האמנים. מול. לא בצד.
בעיניי השורה הראשונה ולא בגלל הנחש כי אותם אני דווקא אוהבת, לא מומלצת כי אמנם יש סיכוי לקבל סוכריה מהליצן, אבל מהיציע הגבוה יותר מקבלים את התמונה המלאה וחוויתית יותר. המחירים זהים עד כמה שאני זוכרת בין השורות למטה לבין השורות הראשונות של היציע - היקרים ביותר. בסך הכול הקרקס הזה לא גדול, גם אם תשבי יותר גבוה תראו הכול. העיקר בעיניי זה מקומות מול "שער" היציאה של האמנים.
-
הקרקס בבודפשטלגמרי מול כניסת האמנים, זה ברור. באמת היתה לנו תצפית מעולה, ואני גם חושבת שראינו טוב יותר מאשר בשורה הראשונה, אף שכמובן מכל מקום שם יראו בסדר, זה לא גדול בכלל.
שורה ראשונה למעלה היה לנו אחלה מקום לרגליים..
גם בהצגות אני לא מזמינה אף פעם שורה ראשונה, הרי זוית הראיה שלנו לא תאפשר לקלוט את כל הבמה, ולפעמים יש התרחשויות רחבות. מצד שני, מי שאוהב להרגיש כאילו הוא על הבמה, זה באמת עניין של טעם.
-
הקרקס בבודפשטבהצגות גם אני לא מזמינה שורה ראשונה כי בדרך כלל הבמה גבוהה וקרובה מידי.
לכן תמיד אעדיף להזמין שורה 4-מקסימום 5 באמצע.
אבל אם למשל ראית את הסוחר מונציה שמוצג בהבימה באולם שבו אין בעיה לשבת שורה ראשונה, אז …אין בעיה לשבת בשורה ראשונה…נהפוך הוא, בעיני זה כיף.
בקרקס אף אחד בשורה ראשונה לא יאלץ להרים את הראש וברור שיש פחות ראייה כללית אבל יותר ראייה ספציפית.
באמת שאין כאן ויכוח אלא קטע של העדפה.בקולנוע למשל אני מעדיפה את הראייה הכללית יותר ולכן שורות אחוריות יהיו גם אוקי.

-
הקרקס בבודפשטרוצה לסייג את דברי במשהו מתוך הרצון לדייק :
כן יהיה צורך להרים את הראש לעיתים כי יש דברים שמתרחשים אי שם באיזור התקרה וכאן באמת יש יתרון לישיבה מאחורה ששם צריך פחות..
-
הקרקס בבודפשטבדיוק רציתי לכתוב לך את זה כשקראתי את ההודעה הראשונה, אבל נזכרת בעצמך.
בוודאי שאין פה ויכוח, כל אחד מזמין מה שטוב לו!
-
הקרקס בבודפשטהיי עפרה אעביר לך רשמים שלנו בהמשך מהקרקס ובכלל..
אנחנו מעדיפים להיות הכי קרוב לנמרים, לפילים ולנחש..
לראות את כל הצוות מקרוב קרוב.. ושהליצן יפתיע את הילדים עם הסוכריה
איפה בישראל משיגים כרטיסים לקרקס אמיתי
בפחות מ45 שח בשורה הראשונה.. גם בלי הנחת ועדים.. אין מחירים כאלה.
-
הקרקס בבודפשטלי, למרות שצריך להרים את הראש בקטעים מסוימים (מועטים), אם הייתי צריכה לקנות היום שוב הייתי קונה בשורה 1 באמצע. רק במקרה של אסטמה הייתי מתרחקת.
ענתנת, הצלחתי לשכוח כבר כמה קטעים מהקרקס (את אלו מהתקרה.איך שכחתי... ביחוד את ה"שיער"?) מה שמזכיר לי שצריך לנסוע שוב ולהתרענן. הייתי רואה את הקרקס הזה שוב פעם בכיף גדול .
-
הקרקס בבודפשטבוקר טוב,
תודה לכולם.
עכשיו הדילמה ממש גדולה.

ענת ואלונה - כתבתן לשבת מול שער כניסת האומנים ז"א בשורה הראשונה בין 9 ל- 10?
עכשיו אני רואה שלא ניתן להזמין מקומות בשורה הראשונה הזו. ידוע לכן למה?
עפרה
-
הקרקס בבודפשטמה זאת אומרת למה?
אירופה כולה קראה את האשכול הזה בנשימה עצורה, אזרחיה רכשו מסכות אבק, מגיני נחשים ומשקפות כדי לראות טוב את התקרה ועד 2028 השורה הזאת שמול כניסת האומנים - תפוסה, שלא נדבר על מוכר הסוכריות שהתעשר בן לילה, מכר את עסקו והוא חי לו היום באושר ובעושר באלפים הצרפתיים...

-
הקרקס בבודפשטשמוליק,
הכל נכון
אבל.... מתאים לשורה הראשונה באולם לא לשורה הראשונה ביציע 
עפרה
-
הקרקס בבודפשטתפוסה מלאה מוקדמת אכן מתאימה יותר לאולם ולא ליציע. יש לי הרגשה שאלו מקומות שמורים מראש או משהו כזה. ניסיתי כל מיני תאריכים וגם מחוץ לעונה וזה אותו הדבר.
מאוד סקרנית לשמוע מאלונה וענת איך הן ישבו שם...
-
הקרקס בבודפשטאת צודקת ... כנראה שהאבק טישטש אותי, וגם אני ממתין עכשיו בקוצר רוח לתשובות כיצד ניתן להשיג את המקומות הנחשקים האלה...
האמת היא שאם תמצא דרך - אני אטוס רק לשם כך לבודפשט ואחר כך וודאי אפרסם רב מכר שישנה את חיי... - אני עוד מתלבט לגבי השם אבל דיה לצרה בשעתה וכשנגיע לגשר - נחצה אותו (וזה לא שאין לי רעיונות ראשוניים - למשל - האמן ומרגריט(ה) - אם כי לא בטוח שהסוגריים יפתרו לי את בעיית זכויות היוצרים)

-
הקרקס בבודפשטבדיוק שם, בין 9 ל-10 אבל לא שורה 1 אלא 2 נדמה לי או 3. לא הזמנתי את הכרטיסים מראש, באתי בבוקר יום המופע, קנינו כרטיסים להצגת צהריים ואת השעות שלפני העברנו בכיף אבל בחום נוראי בגן חיות.
סוגיית השורה הראשונה - יתכן שהיא נשמרת למוזמנים. בכל הצגה (לפחות מניסיוני בתיאטרון) יש שורה אחת טובה במיוחד שהכרטיסים שלה מחולקים לשחקנים מובילים או לצוות הנהלה בכיר או לאיש יחסי ציבור ואלה מזמינים את הדודה סוניה או מנכ"ל איזה חברה גדולה. לדוגמה בתיאטרון נוגה ביפו שורה 7 הייתה שורה "מיוחסת" כזאת בזמנו שאף פעם לא הוצאה למכירה הפתוחה. אבל אולי יש הסבר אחר?