אתרי הזמנת מלונות
-
שלום לחברי הפורום.
את רוב המלונות הזמנתי דרך אתר בוקינג.
כאשר עשיתי השוואות מחירים בין בוקינג להוטלס.
הבנתי שההבדל בין 2 האתרים שבהוטלס המחיר כולל את המע"מ המקומי ובבוקינג לא?
תודה רבה.
-
אתרי הזמנת מלונותלפי מה שראיתי בשני האתרים, אכן ב-HOTELS.COM מכלילים את המסים ואת ה-FEES (אם יש כאלה, בעיקר בלאס וגאס) וב-BOOKING.COM מציינים זאת בנפרד.
בכל אופן, הכל רשום בבירור בשני האתרים. יש לשים לב לתנאי הביטול/השינוי.
ואני ממליץ להשוות מחירים גם באתרים של בתי המלון בעצמם, אם יש כרטיס AAA שעשיתם דרך ממס"י (אם עשיתם כזה) אזי באתרי המלונות יש הנחה, בדרך כלל, של כ-10 אחוז.
-
אתרי הזמנת מלונותתודה ראובן.
-
אתרי הזמנת מלונותחשוב לבדוק אם יש אפשרות להזמין ולשלם ביציאה מהמלון ומה הם תנאי הביטול. אני יודע שב BOOKING.COM יש אפשרות כזו. ב HOTELS.COM אני לא בטוח. שווה לבדוק.
-
אתרי הזמנת מלונותזאת אחת התלונות הכי משמעותיות שלי על Booking.com. וזו לא טעות - האתר במכוון מציג את המחיר בלי מסים מקומיים כדי שמנועי השוואת מחירים (Kayak ודומיו) יעלו את התוצאות שלו בתור הזולות ביותר. זה טריק שיווקי נלוז.
ישראלים, משום מה, מתים על Booking.com, אבל תרשה לי להגיד לך: אין לו שום יתרון על פני המתחרים הגדולים שלו. נקודה. הוא לא נוח יותר, לא זול יותר, לא בטוח יותר, לא מציע תנאים עדיפים (אפשרויות ביטול וכדומה), לא מציע הנחות מיוחדות, אין לו תוכנית שמתגמלת נאמנות כלשהי, אין לו התחייבות משמעותית למחיר נמוך (BRG) וכו'. זה סתם עוד אתר הזמנות - שאני באופן אישי ממליץ להימנע ממנו מכל הסיבות לעיל ואחרות.
ל-Hotels.com דווקא יש תוכנית לתגמל נאמנות שהיא, בפוטנציאל, החזר בגובה 10%. האתר הוא מקבוצת אקספדיה.
הזמנת חדרים בבתי מלון, ככלל, כדאי לבצע ישירות מאתרי המלונות - ולאסוף את הקרדיט ישירות למועדון הלקוחות של המלון. זו דרך המלך והיא באמת הכי משתלמת לטווח ארוך.
-
אתרי הזמנת מלונותמסכים איתך. מכיוון שההבדלים בין המחירים בשני מנועי החיפוש הם כמעט תמיד של דולרים בודדים, אני מעדיף את hotels בגלל הלילה עשירי בחינם
-
אתרי הזמנת מלונותמצאתי מלון בקאלגרי במרכז העיר שהמחיר בבוקינג הוא 119$ לא כולל מיסים.
ואילו בהוטלס, אותו מלון, אותו תאריך המחיר הוא 119$ כולל מיסים.
-
אתרי הזמנת מלונותאותם תנאי ביטול ?
-
אתרי הזמנת מלונותתנאי הביטול בד''כ זהים.
בהוטלס קיים תגמול החל ממימוש הלילה העשירי.
עד כה נראה כאתר מועדף.
בכל מקרה וכמו צמיד חייבים להתאמץ, לבדוק והשוות
-
אכן טריק שיווקי נלוזלא הייתי מודע לכך, שהדבר נעשה ע״מ לעלות כהכי זולים במנועי חיפוש המלונות. מה גם שזה לא נוח כשלא מציגים לך את המחיר הסופי והכולל ואתה צריך להתחיל ולהתברבר.
-
אתרי הזמנת מלונותאני נוהג להזמין חדרים ישירות מבתי המלון. האם יש אתרי הזמנות שיציעו חדרים זולים יותר מאלו שאמצא באתר המלון עצמו (באותם תנאים, כלומר באותו זמן ביטול)?
אם התשובה שלילית, אז למה בכלל לפנות לאתרי ההזמנות הללו במקום לאתרי בתי המלון עצמם?
-
מדריך: איך הכי כדאי להזמין לינות בבתי-מלוןזו שאלה טובה - שחבל שלא נשאלת לעיתים תכופות יותר. כדי לענות עליה חשוב קודם להבחין בין מלונות ממותגים למלונות לא-ממותגים.
מלונות ממותגים עושים מאמצים רבים כדי להבטיח שהם עצמם יציעו את ההתעריפים הנמוכים ביותר. הרי למה להם לשלם עמלה לאתר הזמנות כלשהו. אחת הדרכים לעודד לקוחות להזמין ישירות מאתרי המלונות היא באמצעות תוכניות Best Rate Guarantee (או בקיצור: BRG). לא ארחיב עליהן כרגע כי אפשר למצוא את המידע בקלות בגוגל, אך אגיד שבשימוש מושכל בהן הנוסע המנוסה יכול להוזיל עלויות לינה בצורה דרמטית.
מלונות לא-ממותגים זקוקים הרבה יותר לאתרי ההזמנות כדי לייצר לעצמם חשיפה. מצידם שתתנהל מלחמת תעריפים לחדרים שלהם בין כל אתרי ההזמנות. לכן, מבחינת הלקוח, חשוב לבצע השוואת מחירים מקיפה בטרם הזמנת חדר במלון לא-ממותג מפני שההבדל בתעריפים בין אתרי ההזמנות השונים יכול להיות גדול מאוד.
אז מי בכל זאת הקהל של אתרי ההזמנות?
- אלו שאין להם נאמנות למותג כלשהו, ומכאן למועדון לקוחות כלשהו, ומעדיפים להזמין את כל סידורי הנסיעות שלהם 'תחת קורת גג אחת'.
- אלו שאין להם את הידע והניסיון לדעת שתמיד עדיף להזמין ישירות מאתר המלון ושהקרדיט שניתן לקבל במועדון הלקוחות של המלון עצמו עלול להיות בעל ערך גבוה.
- אלו שנהנים מנוחות הממשק שמציעים אתרי ההזמנות, מהאפשרות לחפש בין אינספור בתי-מלון במקביל ולסנן תוצאות בקלות, ומרגישים צורך לשלם עבור זה.
- אלו שמאמינים שבמקרה ותתרחש תקלה אתר ההזמנות ישמש מתווך לטובתם מול ספק השירות – או מעין 'אבא ואמא להזמנה'. כמובן, שלעיתים תכופות זו אמונת שווא.
- אלו שבטוחים שחבילות-נופש לסוגיהן בהכרח משתלמות יותר מהזמנת המוצרים בנפרד, והרי חבילות כאלו ניתן לרכוש רק באתרי הזמנות.
- אלו שעדיפים 'לסגור את העסקה' בטלפון עם נציג שירות הדובר את שפתם, ואז פונים לאתרי הזמנות כאן בארץ שהרי אין להם אפשרות ריאלית להתקשר למלון בחו"ל.
- ... ועוד אחרים.
איך כדאי להזמין לילה במלון לא-ממותג?
- כנס לאתר השוואת מחירים כמו Kayak ומצא את אתר ההזמנות שמציע את התעריף הזול ביותר. שאל את גוגל מה דעתו על האתר – האם מדובר באתר מוכר וגדול, האם ישנן ביקורות עליו מלקוחות קודמים, האם והאם והאם.
- אם יש אפשרות: בדוק האם קיימים מבצעים מיוחדים באתרי ההזמנות הגדולים (Expedia, Priceline, Hotels ואחרים – אין צורך לבדוק ב-Booking כי לעולם אין בו מבצעים מיוחדים). מבצע יכול להיות גם בצורת קוד או קופון כלשהו, ואלו יכולים להוזיל לפעמים עשרות דולרים מעלות העסקה.
- בצע הזמנה.
איך כדאי להזמין לילה במלון ממותג?
- כנס לאתר המלון ומצא את התעריף הרצוי לך. אל תשכח לבדוק גם תעריפים מוזלים כלשהם שאתה אולי זכאי להם (AAA, תעריף עסקי וכו').
- בצע השוואת מחירים. מצאת תעריף נמוך יותר למוצר הרצוי? קרא את האותיות הקטנות של תוכנית ה-BRG של המלון כדי לדעת מה הם סיכוייך.
- הרשם למועדון הלקוחות של המלון. בדוק האם קיימים מבצעים מיוחדים במועדון שאתה צריך להירשם אליהם מראש – כל המידע יופיע באתר המועדון.
- בצע הזמנה.
- אם רלוונטי: הגש בקשה ל-BRG על בסיס התעריף המוזל שמצאת. שים לב שחלק מתוכניות ה-BRG אינן מחייבות הקמת הזמנה קודם ובמקרים אלו סעיף 5 כאמור צריך לבוא כסעיף 4.
בהצלחה!
-
ההערות שליfligingout - כרגיל אני לומד ממך הרבה.
כמה הערות שלי:
טיול לארה"ב הוא לדרך טובה לצבור לילות חינם. הטיול לרוב ארוך יחסית (15-30 לילות) כך שאפשר לצבור ולנצל הטבות.
לגבי נאמנות - אני ממש לא בטוח שהנאמנות משתלמת. אני לרוב נאמן למריוט. אבל אני לא בטוח עד כמה זה כדאי. בבחירת מלון הייתי מתייחס לנאמנות כשיקול משני, ונותן תיעדוך לעלות, מיקום ורמה.
הדוגמאות הבולטות היא סן פרנסיסקו וניו יורק - אלו ערים מאד יקרות. יש הרבה מלונות פחות ממותגים (פרטיים או רשתות קטנות) שנותנים 'דיל' שטוב להרבה אנשים פה בפורום. לא הייתי הולך על מלון ממותג שעולה 100 דולר יותר רק בגלל הנאמנות. הייתי הולך על מלון ב-100 דולר יותר אם נראה לי שהוא שווה מישקולים אחרים כמו רמה ומיקום, אבל לא משיקול הנאמנות.
לגבי נאמנות בכלל ובפרט - החישובים של לילה עשירי חינם וכו' הם די תיאורטיים לתיירים 'מסכנים'. למשל בהוטלס.קום - אם לא תעשו אף פעולה במשך שנה כל מה שצברתם ימחק. בהילטון אם אני לא טועה גם. באלעל נקודות פגות תוקף אחרי 3 שנים בכל מקרה וכו'. אגב - יש מקומות שאין תוקף לנקודות.
למי שנוסע 4 פעמים בשנה, קל יחסית להחזיק את חשבון הנקודות שלו חי. למי שנוסע פעם בשנה שנתיים זה יותר קשה. כך שיתכן למשל שתצברו בהוטלס 9 לילות, אבל לא תגיעו ל-10. או אפילו תצברו 10 לילות, אבל לא תספיקו לנצל את החינם בטיול הזה (כי לוקח להם נדמה לי 3 ימים לעבד את הבקשה), והלילה החינם יפוג תוקפו עד הטיול הבא.
אני אומר זאת מנסיון של מי שפגו לו אי אלו לילות חינם ונקודות.
נכון שיש דרכים לבצע פעולות 'פיקטיביות' לשימור החשבון חי. אבל זה דורש מאמץ. יש פורומים ומאמרים נרחבים על הנושא הזה באינטרנט. אבל ככלל אצבע - זה הרבה יותר קל לאמריקאים.
ובלי שום קשר - חשוב לנצל קופונים ומבצעים נוספים גם באתרי המלונות. אני אתם דוגמא - חזרתי כרגע משבוע ומשהו בביג'ינג. המלון לא היה שייך לרשת מעניינת (ונבחר כי הוא צמוד למקום העבודה ולא כי הוא הכי זול או ממותג טוב).
ראיתי שהמחיר הכי זול היה דרך booking - יותר מהזמנה ישירה ויותר בכל אתר אחר. אז הזמנתי בהוטלס.קום שהיה יותר יקר.
מיד לאחר ההזמנה פניתי אליהם שישוו את המחיר ש Booking והם אכן עשו את זה.
בנוסף מצאתי קופון באינטרנט שמבטיח החזר. במקרה שלי על שהייה של 8 לילות הבטיחו לי החזר של 50 דולר. שלחתי היום את החומר, ואני מקווה שהזיכוי יגיע בקרוב.
חוץ מזה, את ההזמהה עצנמה בהוטלס.קום עשיתי אחרי שהופנתי אליהם ע"י אתר שנקרה ebates. זה אתר של cash back, שמחזיר לך כסף על כל קנייה. על הוטלס.קום הם מחזירים סביבות ה-3 אחוז, אבל על הזמנה של קרוב ל-1000 דולר דובר על 25 דולר החזר, שכבר זוכיתי בו.
כך שאם הכל בסדר, אני מקבל חזרה 75 דולר על ההזמה הזו בנוסף ל-8 לילות בדרך ל-לילה 11 חינם. אז ה-75 דולר זה מזומן (למעו הדיוק זיכוי לחשבון הפייפאל שלי), וזה כן כסף שאני סופר. לילה 11 אני בכלל לא בטוח שאני אצליח לנצל כי לא בטוח שאני אסע לאן שהוא ב-12 בחודשים הקרובים.
-
מדריך: איך הכי כדאי להזמין לינות בבתי-מלוןמעניין.
שאלה- אתה כותב - אלו שאין להם את הידע והניסיון לדעת שתמיד עדיף להזמין ישירות מאתר המלון ושהקרדיט שניתן לקבל במועדון הלקוחות של המלון עצמו עלול להיות בעל ערך גבוה
אתה טוען שתמיד עדיף להזמין מאתר המלון? גם כשמדובר על מוטל שהוא לא חלק מרשת, או שאתה מדבר רק על מלונות מותג?
-
ההערות שליאבל גם בארץ אפשר להזמין מלונות דרך hotels
-
ההערות שליגם בארץ אפשר להזמין דרך הוטלס אבל:
1. אני לא באמת הולך למלונות בארץ. בקושי צימרים וכו'. אני מניח שדרך הוטלס.קום אפשר למצואר בעיקר מלונות וכו' (לא בדקתי)
2. כשהולכים למלונות בארץ זה לרוב דרך 'דילים' - ועדי עובדים, כרטיסי אשראי וכו'. אני מניח שהוטלס לא מתחרים במחירים הללו ( הBRG לא מתייחס להצעות כאלו).
-
אפרופו לילה עשירי חינם בhotels.comכמה הערות לגבי לילה עשירי חינם ב Hotels.com
קודם כל - זה לא לילה עשירי אלא לילה 11.
בנוסף כמו שהזכרתי - חשבון שלא הייתה בו פעילות במשך 12 חודשים יאופס
אבל בכל מקרה עוד כמה מגבלות לגבי המימוש (מתוך האתר שלהם)
*Before you redeem your free night, please note:
- You pay taxes and fees on your free night.
- You'll pay the difference if you redeem at a hotel that costs more than the value of your free night.
- You won't be refunded the difference if you redeem at a hotel that costs less than the value of your free night.
- You can't combine free nights to redeem against a single night.
- You can only use one free night per night booked.
כלומר - נניח ששהיתי 12 לילות במחיר ממוצע של 100 דולר ללילה - מגיע לי לילה אחד בשווי של 100 דולר (לא כולל מיסים), ויש לי עוד שני לילות בדרך לעשיריה הבאה.
אם המלון שבחרתי לממש עולה פחות מ-100 דולר (נניח 80 דולר) הרי שהלילה חינם שווה בפועל 80 דולר למרות שצברתי 100 דולר.
אם המלון שבחרתי לממש עולה יותר מ-100 דולר (נניח 120 דולר) הרי שהלילה שווה בפועל 100 דולר ואני אוסיף עוד 20 דולר
וכמובן - תוספת מיסים זה דבר לא זניח.
כך שבמקרה הכי טוב הם מחזירים 10% - אם שהיתי כפולות של 10 ימים והלילה חינם הוא תמיד במחיר גדול שווה למחיר הממוצע.
אבל אם שהיתי למשל 12 לילות ב-100 דולר ממוצע (כלומר שילמתי 1200 דולר) וניצלתי לילה אחד ב-80 דולר הרי שבפועל קיבלתי החזר של 80/1200 - פחות מ-7%
כמובן כמו שכתבתי זה לא קשור לקופונים או החזרים אחרים. רק בהתייחס ללילה 10 חינם.
ואגב - לוקח כ-3 ימים לעבד את הקליטה, ורק אז תוכלו להזמין לילה חינם.
אני אתן דוגמא מעשית יותר:
יש לנו טיול שכולל 3 ימים בניו יורק , יומיים בוושינגטון ואז טסים לקליפורניה לשבוע.
לילה ממוצע בניו יורק זה 300 דולר, בוושינגטון 200, ובקליפורניה 100.
כלומר הטיול כולו כולל 12 לילות (3+2+7). 10 הלילות הראשונים הם בעלות של 300X3+200X2+100X5 = 1800, כלומר הלילה ה-11 יהיה בשווי של עד 150 דולר.
נניח שאת הלילה חינם נצליח לנצל ביום האחרון בטיול (גבולי מבחינת זמני קליטה). בפועל למרות שמותר לנו לילה עד שווי של 150 דולר, הרי שנקבל 100 דולר החזר. כלומר מתוף 1900 דולר שהוצאנו על מלונות בטיול נקבל חזרה 100 כלומר מעט יותר מ-5% החזר.
אגב, בואו נראה מה יקרה אם נהפוך את הכיוון - נתחיל בקליפורניה, נמשיך לוושינגטון ונסיים בניו יורק. במקרה כזה עשרת הלילות הראשונים יהיו בשווי של 1400, ולכן ללילה האחרון בניו יורק נקבל זיכוי של 140 דולר מתוך ה-300. כלומר החזר של 140 מתוך 1900 שהם למעלה מ-7% החזר.
בטיול ארוך יותר (מעל 22 ימים) נוכל אולי להגיע לניצול טוב יותר אם נבחר בחוכמה את הימים שננצל. אבל אם הטיול פחות מ-22 ימים הרי שיכולת הניצל שלנו רק תרד, כי לא נוכל לנצל יותר מלילה חינם אחד בטיול הזה.
אז שוב - מי שנוסע הרבה יוכל לנצל לילות חינם בטיול הבא. אבל מי שאחרי טיול כזה צריך למעלה משנה ללקק את הפצעים בחשבון הבנק, לא ינצל אותם.
-
מדריך: איך הכי כדאי להזמין לינות בבתי-מלוןאמיר,
בטיעון "תמיד עדיף להזמין ישירות מאתר המלון" התיחסתי בעיקר למלונות ממותגים. גם כאשר מדובר במלון לא-ממותג יש יתרונות להזמנה ישירה מהמלון - בעיקר הוודאות והביטחון שההזמנה נקלטה בהצלחה ולא צפויות בעיות - אבל במקרה כזה אתה מוותר על כל אפשרות לקבל קרדיט על הלילה בדרך אחרת (שהוא קטן, אומנם, אך קיים).
אנשיםטובים כתב, ולא בפעם הראשונה, שהוא לא משוכנע שנאמנות משתלמת. אני מוכן להסכים שעבור מי שנוסע פעם בשנה-שנתיים לשניים-שלושה לילות אין כל הגיון לשמור נאמנות - או לפחות אין הגיון להתיחס אליה כשיקול משמעותי. אבל, גם מי שישן רק 10-5 לילות בשנה במלונות (חופשה-שתיים, או חופשה אחת עם יותר מחדר אחד) יכול גם כן להרוויח הרבה מריכוז כל אותם לילות לקבוצת מלונות אחת. אני חלילה לא אומר שצריך לשלם 100$ יותר ללילה רק כדי לישון במותג X או Y, זאת הגזמה לא מוצדקת, אבל כן משתלם לשלם 20$-10$ יותר ברוב המקרים. ואגב, בהרבה מקרים דווקא המלונות הממותגים יהיו זולים יותר ביחס למלונות באותה איכות ובאותו מיקום.
בשוק התיירות יש אינספור דרכים לחסוך, להתחכם עם המחיר, לקבל החזרים גבוהים בצורה זו או אחרת וכו' - ורק צריך ללמד איך. כמובן שזה משתלם יותר ככל שיש לך יותר פעילות בלו"ז - אבל גם שחקנים קטנים יכולים להנות בענק אם ינצלו הזדמנויות. שחקנים מנוסים יכולים להגיע לרמת החזר ממוצע קבוע של קרוב ל-50% על הכסף ברשתות זולות יחסית (Holiday Inn) ויותר באזור של 20% במלונות היי-אנד (Park Hyatt).
-
מדריך: איך הכי כדאי להזמין לינות בבתי-מלוןאתה יכוללתת דוגמא איך מגיעים ל-50% החזר? אפילו ל-20%?
אני באמת סקרן
-
מדריך: איך הכי כדאי להזמין לינות בבתי-מלוןהמספרים האלו התיחסו ל"שחקנים מנוסים", כן? או לפחות כאלו שיש להם מספיק פעילות בלו"ז שמסוגלים לנצל מבצעים עד תום.
אבל שאלת - אז בוא ניקח דוגמה עכשווית קלה.
מועדון IHG Rewards מקיים בימים אלו (ינואר-אפריל) מבצע תקופתי בשם 'Big Win'. במסגרת המבצע כל חבר מועדון מקבל סדרה של 'משימות' והוא זוכה לבונוס נקודות עבור השלמת כל משימה - ובונוס נוסף כאשר הוא משלים את כל המשימות. מן הסתם על מנת למקסם את ההחזר כדאי להשלים את כל המשימות, אבל היי - אנחנו מדברים על נוסע שמסוגל לקרדט מספיק פעילות בתקופה של ארבעה חודשים. אני קיבלתי הצעה ממוצעת למדי: סה"כ שמונה לילות הפרוסים ע"פ ארבעה מותגים שונים עם כמה דרישות משנה. הבונוס הכולל של ההצעה שלי עומד על 95,000 נקודות.
ריאלית, בוא נגיד שאני יכול להשלים שמונה לילות ב-1000$ די בקלות. זה מחיר ממוצע של 125$ ללילה - שהוא די גבוה למלון מרשת Holiday Inn באירופה, וקל וחומר באסיה. אבל אפילו יש מלונות InterContinental שתוכל להיכנס אליהם במחיר הזה אם תזמין לילה בתעריף פרה-פייד (באירופה: וורשה, בוקרשט, בודפשט, פרנקפורט ואחרים).
על 1000$ של הוצאה אני מקבל 10,000 נקודות בסיס (10 ל-1$) ועוד 5,000 נקודות בונוס בגלל שיש לי סטטוס גבוה במועדון. אז, גם בהעדר כל בונוס אחר (ובהחלט שיש) אני צפוי לקבל 110,000 נקודות אחרי שמונה לילות. אני מעריך נקודות במועדון הזה ב-0.6 סנט/נקודה, ערך קצת נמוך מהמקובל, ולכן 110K שווים מבחינתי בערך 650$. אז במסגרת המבצע הזה אני רואה החזר של 65% על הכסף. ואגב, ריאלית, סביר להניח שהייתי מקבל יותר באזור של 125K אם הייתי מבלה חלק מהלילות ב-InterContinental.
וזו רק דוגמה אחת ועכשווית. להוכיח לך 20% החזר ב-Hyatt יהיה אפילו קל יותר.