ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

להנהלה

פורום אירופה
    20
    40
    9714
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מאיר שפירא
      מאיר שפירא נערך לאחרונה על ידי

לטובת המבקשים מסלולי טיול לכרתים, נא להכניס לטור השמאלי:

------------------------------------------------------------ -------------------------------------------

"פעם ראשונה בכרתים - המסלול הקלאסי 7 ימים".

מאת: שפירא מאיר  - מומחה לכרתים. 

יום1- 
      נסיעה דרומה למטלה דרך איה וארוארה, איי-דקה וכנסיית 10 ערופי הראש,  גורטינה שהיתה בירת כרתים הרומית ובה חוקי העיר הכתובים על הקיר,  מטלה מושבת ההיפים והביטניקים,  וחזרה דרך האיזור ההררי- איוס פבלוס שם תוכלו לראות למה הכוונה ב-"נאסף אל אבותיו",  מוני ורונדיסי המנזר עם מזרקת גן העדם ועץ הדולב החלול,  אגם זארוס בו ברווזים ודגים שוחים ביחד,  גרגרי הכפר בו ממתקים טעימים בקונדיטוריה בבנין החום. 

יום2- 
      כפר האבן שהאמן בנה כפר כולו מאבן כפיסול ,  העיר חאניה (הקפה של זורבה,בית הכנסת עץ חיים היחידי בכרתים, הנמל ונציאני, הספינה המינואית המשוחזרת, האגורה שהיא השוק היווני היחידה הפעילה ביוון , שוק העורות ברחוב סקרידלוף, מוזיאון הנבאל [הימי]),  מצודת אפטרה שצופה אל מפרץ סודה בלב עתיקות רומיות,  אגם קורנה העגול הנחבא בין ההרים,  הכפר פודלה וביתו של הצייר אל-גרקו. 

יום 3- 
      נסיעה אל העיר איוס ניקולאוס, עליה לעיירה אלונדה,  שייט אל אי המצורעים קלידו (מכונה בטעות ספינלונגה),  ביקור בכפר  קריצה שם המון חנויות מעניינות ,  נסיעה לעמק לסיטי עמק טחנות הרוח ומערת הולדת זאוס.  

יום 4- 
      נסיעה דרך עיר הבירה הרקליון , הכפר גאזי,  עליה באמצעות כביש 90 הנוסע על גב ההר, אתרים ואנדרטות גבורה,  כפר הכדרים מרגריטס ,  מוני ארקדי המנזר שהוא "מצדה של כרתים",  השער העתיק באמנתוס,  העיר הונציאנית רתימנו על סימטאותיה והמצודה הונציאנית הגדולה. 

יום 5- 
      נסיעה דרך הרקליון , גאזי,  עליה באמצעות כביש 90 דרומה דרך הכפר טיליסוס,  מערת הנטיפים הינוספיליה המיוחדת עם נטיפים בגובה העיניים כולל שורשי שיחים מאובנים,  כפר האורגים אנויה ובו גם נופח זכוכית ומוזיאון אמנות עממי עם ציורים מימי הכיבוש הנאצי ,  עליה בהר עד למצפה הכוכבים לתצפית על האיזור בגובה 1750 מטר ,  חזרה סיור באנויה ,  צהרים בכפר אקסוס בטברנה שבערב יש בה מופעי פולקלור וביקור בכנסיה שבבית הקברות עם תמשיח הגיהנום ,  נסיעה צפונה לכיוון פודלה וביקור אצל נשות המקרמה והביקור בביתו של הצייר אל-גרקו ובכנסיית המשפחה מהמאה השמינית עם תמשיחים שעל התמשיח ישו חרט חיל ונציאני את תאריך צאתו לקרב (לא כתוב שחזר...), ולכביש המהיר מזרחה. 

יום 6- 
      נסיעה מזרחה, העיר המינואית גורניה היא "גמלה הכרתית",  בכפר קבוסי עליה לעיר המינואית ורונדה אל עץ הזית הגדול בכרתים, 
      תצפית נוף בית הקפה שהוא כל הכפר פלאטאניאס,  הפסקה בעיר הנמל סיטיה וביקור במצודה הונציאנית ,  מנזר טופלו וחפצי האמנות כולל ציורים עתיקים וכלי נשק וספרים על ירושלים ,  חוף ואי היא "נואייבה בכרתים" עם חולות ודקלים ובים ממול החוף אי בצורת זיקית,  דרך פליאוקסטרו הכפר שיש לו אתר עתיקות של שרידי עיר מינואית גדולה,   לזקרוס מקום שקט וזרוק על שפת הים ומשם לכביש החדש לחרוקמבוס,  הכפר העתיק חאמיטולו שרובו נטוש ,  הכנסיה המתומשחת בכפר הנטוש פלאטאני,  מערת הדינוזאור על החוף הדרומי ,  מאגר הדגים המדהים המינואי היחידי בעולם שהוא גם מלכודת דגים וגם מיכל איכסון מאחורי מלון קקוס ביי בפרמה,  העיר יראפטרה והמסגד הטורקי ומעונו של נפוליאון והמבצר הונציאני,  וצפונה חזרה למלון. 

יום 7-
      למי שמחפש  איזה חצי יום טיול-
      א. לאקואריום ומרכז התערוכות בכפר גורנס ולהרקליון (ראה המסלול העירוני בהרקליון)
      ב. מסלול עירוני :"מה יש לעשות בלימאני חרסוסניסו?"

זו תמצית מסלול לשבוע ימים עם האתרים הבולטים בכרתים, טוב למי שמגיע בפעם הראשונה לצורך התרשמות נכונה מכרתים ו-"טעימה" מכל דבר.  
      מי שמגיע לפחות משבעה ימים, יש לו אפשריות להוריד ימים כיוון שהמסלול מודולארי.

לגבי השכרת רכב/מלון וכדומה, יש לכם את החברה הותיקה "זקרוס טורס"-  www.zakrostours.com

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מאיר שפירא

להנהלה, ראיתם את הבקשה שלי ?

למקם את המסלולים בטור השמאלי לטובת מי שיבקש ?

• ג'מוס
          ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

להנהלה, ראיתם את הבקשה שלי ?

מאיר שפירא היקר.

ההנהלה בלמטייל עובדת חמישה ימים בשבוע , לא עובדת בערבי החגים וכשהם בעבודה הם בעיקר ממנפים את הרייטינג שיש לפורומים למכירה של כל מה שזז וקשור בטיולים. 

מניח שיעשו סדר בחומר היקר שאתה מספק בחינם מייד לאחר החג.

שיהיה חג ממש שמח לך ולכל המוני בית ישראל שיחזרו לפוצץ את הבטן ובתי המלון בטורקיה ויעזבו במנוחה את כרתים לאלו שבאמת רוצים לטייל שם.

ג'מוס

• יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

להנהלה

הודעתך הועברה לידיעת הנהלת האתר.

מניחה כי לאחר החג תהיה התייחסות

חג שמח.

• אמה
              אמה נערך לאחרונה על ידי

לג'מוס כולי תקווה שבקשתך (בקשתנו) תתממש

חג שמח,

מאיר,למה לא להעביר לבלוג על שמך?

כך ישמר,אפשר יהיה לעדכן,להוסיף דברים,להעביר לבלוג נוסף טיול נוסף.

מי שמתכנן לטייל יוכל בקלות לחפש,לקרוא את החומר החשוב.

תרא את הבלוגים היפים באתר,את בלוג בודפשט של המטייל המתמיד,הבלוגים של ג'מוס, רבקה,ריף,לי... ורבים נוספים.

אין זה אומר שההנהלה לא יכולה להשתדל יותר,יכולה.

ואם משהו לא ברור איך פותחים,איך מעבירים לבלוג,,ישמחו לעזור לך,וגם ההנהלה יכולה לעשות זאת אולי עבורך...

העיקר הרבה טיולים יפים,

אמה

• מאיר שפירא

מאז ומתמיד אני רוצה לעזור לאנשים, בוודאי בשטח שאני מומחה בו.

אני לא צריך בלוג כיוון שהכנסתי כמות עצומה של חומר בפורום שלי, שם גם אפשר למצוא מידע רב ותגובות של מטיילים.

הכל לטובת המטיילים שיקבלו את המידע הטוב ביותר, אבל מאוד קשה ולא סביר לבקש שאכתוב הכל בכל פעם שמישהו שואל שאלה, כשאתר למטייל לא מסכים שאפנה אנשים לשם.

אבל בכל זאת מידי פעם אני חוזר לכתוב כי ממש חבל לי שאנשים יפסידו.

כמו כן גם כתבתי בעבר שנושא רשיון הנהיגה הישראלי בחו"ל הוא לא נכון לחלוטין ובכל זאת מאמרים מתייחסים אליו כאל רשיון שניתן לנהוג בו בחו"ל (ההודעה הראשונה בצד שמאל שצריכה להימחק),

למרות שהשוק המשותף הודיע למשרד התחבורה שהרשיונות הישראלים חסרי ערך באירופה כיוון שהרשיונות שם הוחלפו, וכי החל מינואר 2013 לא יתייחסו יותר לרשיון הישראלי.

אבל למרות שכתבתי למשרד התחבורה לבטל את התקנה המטעה, הם לא מגיבים.

הבעיה העיקרית היא שמי שלא עורך חוזה השכרת רכב עם רשיון בינלאומי, למעשה נוסע בלי רשיון ובלי ביטוח, כיוון שרוב חברות ההשכרה דורשות רשיון בינלאומי. בחברות השכרת רכב רבות לא ימסרו בכלל רכב למי שאין ברשותו רשיון נהיגה בינלאומי.

כבר קרה לי כמה פעמים שנתקלתי באנשים שחשבו שהרשיון הישראלי טוב בחו"ל, ולא קיבלו רכב. לפחות שלוש פעמים שכרתי רכב על חשבון רשיון הנהיגה שלי ועשיתי לאנשים האלו יום טיול שלא יצאו מאוכזבים כל כך (עשיתי זאת בחינם, אבל אפילו מילה קטנה מוכרת, לא קיבלתי).

• ari0252
                  ari0252 נערך לאחרונה על ידי

להנהלה

מדי פעם אני נתקל באנשים המופיעים פה באחד מהפורומים ומנסים לקושש כמה שקלים ולמכור את מרכולתם במסווה או שלא במסווה.

אותי זה מקומם כי לדעתי אין מקום לאפשר פעילות מסחרית כלשהי באתר. ככל הידוע לי זו גם מדיניות האתר.

אם הבן אדם מורה דרך ,ומוכר ספרים על כרתים וממליץ על סוכנות נסיעות ספציפית בכרתים ,בעיניי זו פעילות פרסומית / מסחרית שלא צריכה להיות כאן.על משקל שם הוא  צהוב והולך כמו ברווז ונראה כמו ברווז ועושה גה גה -אז הוא ברווז.

אם הייתי הנהלה הייתי מסיר את התכתובות האלה של האדון.

וחבל זה שמה שיש לכתוב בחג.

• מאיר שפירא

יש גם כאלה.......

א. אני בעל "רשיון כבוד מורה דרך"- משמע שאינני עוסק בהדרכה יותר (מאז 2009).

ב. אני לא מוכר שום ספר באתר הזה ולא במקביל.

ג. בהחלט אני ממליץ על סוכנות נסיעות בכרתים שהוכיחה מהימנות בפעילותה מזה 40 שנה. ויש לה מכתבי תודה והמלצה מישראלים, גם ב-"1001 טיפים" של "למטייל".

ד. מה שכתבתי לעי"ל הוא תרומה של מסלולים נבחרים לשבוע ימים, אחרי בקשה של אנשים, ואם תחפש טוב תמצא גם למי עניתי.

ה. ברוב המוחלט של המקרים אני לא מציע את כרתים אלא אם מישהו אחר כבר הציע או אם השואל שאל.

ו. מי שהוא צהוב, זה רק הברווז מגומי באמבטיה.

ז. מה שכתבת מלא שינאה או קינאה, וזה בהחלט לא מתאים לפורומים לטיולים.

ח. האם אתה עומד מאחורי דבריך:".....הבן אדם מורה דרך ,ומוכר ספרים על כרתים וממליץ על סוכנות נסיעות ספציפית בכרתים"  ??? 

ואמנם , אני מומחה לכרתים כמי שחוקר אותה זו השנה ה-25, ואני שמח שאני יכול לעזור לאנשים ובכל מיני פורומים, רק מידי פעם יש מי שמחליט לכתוב כתב קיטרוג ממניעים שליליים שטיבם לא ידוע, ואף נכשל ב-"גול עצמי"....

• עודד
                      עודד נערך לאחרונה על ידי

אתה טועה ari0252

מאיר שפירא לא עושה פה שום פעילות פרסומית. הוא פשוט ממליץ על

דברים טובים מניסיונו הרב בכרתים וזה כולל גם סוכנויות להשכרת רכב וכדומה.

גם אני כשאני נוסע וחוזר ממליץ על מלונות טובים או סוכנות טובה וכדומה אז

מה זה אסור? הבן אדם רק עזר פה לאנשים הרבה ובחינם וחלק את הידע הרב

שלו. אני אישית שכרתי רכב בחברה מכרתים לפי המלצה שלו ואני אומר לו תודה

רבה על זה. הוא כתב פה מסלולים שלמים לאנשים כולל לי עצמי אז זה לא

איזה מישהו שבה רק לפרסם במסווה של משיב לשאלות אלא אדם עם רקורד

מכובד מאוד בפורום וצריך וחובה להסתכל על זה לפני שקובעים מה פרסום ומה לא.

• ari0252

אתה טועה ari0252

שיטוט קצר באינטרנט מראה שמאיר שפירא ממליץ בעוד מקומות על אותה סוכנות  נסיעות פלונית .

האם זה מקרה?

האם זה תמים?

לצערי הרב אינני יכול להאמין בזה.שנאמר "אפילו הציפורים על העץ כבר לא שרות חינם".

אז אני מציע שמאיר שפירא יצהיר כאן לפני כולם חד משמעית ובלי התפתלויות ,כן או לא ,האם יש לו ,או שהוא מצפה לרווח כספי ישיר או עקיף  מתיירות בכרתים ,או ממכירת שירותי תיירות או ספרים  ביחס לכרתים.

• glasha
                          glasha נערך לאחרונה על ידי

אתה טועה ari0252

לא שאני מנסה לסנגר עם מאיר שפירא, הוא באמת לא זקוק לזה אבל אני תוהה למה מאיר שפירא צריך להצהיר לך על משהו. ואם יצהיר תבקש ממנו עותק דיווח למס הכנסה? באיזה זכות בכלל ההצעה הזאת? נדמה לך שמישהו עובר על כללי הפורום - תפנה להנהלה להבהיר את עמדתך ותן לה להכריע. אבל לבוא בהצעות משונות לאדם בגיר שאתה לא מכיר, נראה לי הרבה, הרבה מעבר לגבולות הטעם הטוב. 

אגב, אני תמיד ממליצה על סוכנות השכרת רכבים אחת ויחידה בבולגריה. רוצה לראות את הצהרת ההון שלי גם? 

• ari0252

אתה טועה ari0252

חג שמח !

אף אחד לא צריך להצהיר על כלום,אם אינו רוצה.

אבל לפורומים יש תקנון ויש מטרה.

ככל הידוע  לי רווח כספי אינו ממטרות הפורום  .

אם   GLASHA מציע ,אז אולי באמת מן הראוי לפנות להנהלת הפורום ולשאול "האם לזה התכוון המשורר".

• AlexKarev
                              AlexKarev נערך לאחרונה על ידי

להנהלה

לעניות דעתי זה ממש לא במקום לבוא בתלונות לכותב האשכול. איני רואה בו שום אמצעי פרסומי או מסחרי ומפעילותי בפורום אני מתרשם לטובה מהעזרה שהוא מציע לכל הטיילים בכרתים, מהמקצועיות שלו ומהידע הרב שלו.

ari0252, במידה ואתה סבור כי מדובר באשכול שעובר על חוקי האתר (למרות שלדעתי אתה טועה), אתה מוזמן לפנות להנהלה ולא לעשות זאת כאן מול פותח האשכול.

ולך מאיר שפירא- תודה רבה על המסלול המפורט וחג שמח surprise

• noa Xscotland
                                noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

להנהלה

ארי, אמנם יש מספר מכובד ליש שם המשתמש שלך שמעיד שאתה לא "ירוק" בפורומים, אבל אני מבינה שאת רוב ההודעות הללו אתה כותב בפורומים אחרים, ולכן כנראה לא מכיר במי או במה מדובר.

ההתנהלות שלך לוחמנית ואגרסיבית ומאד מאד מיותרת.

כולנו, הוותיקים כאן, תורמים הרבה מנסיון אישי ואין סיבה להיחשד שמדובר בנסיון לעשות הון קטן (או גדול). לכולנו יש מקורות / ספקים בחו"ל שאנחנו ממליצים עליהם בחום (אני למשל הייתי שמחה מאד לקבל אחוזים מחברת מוניות מסויימת בלונדון....אבל זה לא המצב וכשאני ממליצה עליהם זה רק מתוך נסיון אישי טוב איתם), יש מסעדות שאנחנו ממליצים עליהם או מלונות או מדריכים ועוד.... אז מה, אדוני מחרחר המלחמה - גם אנחנו צריכים לצאת בהצהרות על מנת להניח את דעתך?
                                או שבכלל מדובר במשהו אישי נגד מאיר? כי אתה יודע, היו כאן הרבה מפרסמים לאורך השנים, אף פעם לא ראיתי אותך יוצא לקרב נגדם.

בכל מקרה, הבנו את עמדתך. אני מציעה שתפסיק עכשיו ותמשיך בתלונותיך במסרים להנהלה. תן לנו ליהנות מחג שקט ללא מלחמות מיותרות, סתמיות.

נעה

• עודד
                                  עודד נערך לאחרונה על ידי

אתה טועה ari0252

ari כולנו לא רוצים פרסומת מוטאת בפורום אבל זה פשוט לא המקרה.

יש מלון בניו יורק שלנתי בו פעמיים והיה יחסית זול וטוב ובמקום מרכזי ואם תחפש

תמצא שהמלצתי עליו לפחות 100 פעם בפורום צפון אמריקה לכל מי שרק חיפש

מלון אז מה זה אומר שאני מקבל אחוזים מזה או שאני פשוט חוזר וממליץ על מלון טוב

שהייתי בו?

בדרך כלל פרסומת סמויה נראית ככה. ניכנס אדם לפורום עם מעט הודעות (רקורד)

ומכניס איזה טיפ נניח שהוא זה עתה היה בברלין והחדרים שזאב משכיר בברלין

היו מצוינים וגם היחס מצוין וגם מספר טלפון ומייל איך להתקשר. אז פה נשאלת השאלה, אדם היה בברלין ומכל חוויותיו בחר לספר לנו רק את זה? ברור שזה פרסומת.

לעומת זה איך לדעתך יראו ה"אחוזים" ששפירא יקבל מהמלצותיו? כל ישראלי שיזמין שירות מהחברה הזאת ישאלו אותו אם הוא הגיע אליהם בגלל ההמלצה

של שפירא בלמטייל? זה לא הגיוני. הוא הרי לא בעלים של החברות האלו.

מעבר לכך עוד לא ראיתי חבר ותיק ופעיל בפורום שהמליץ על משהוא למען תועלת אישית. צריך להיות ממש טמבל להשקיע פה שוב ושוב ןלכתוב לאנשים מסלולים שלמים רק בשביל לעשות פרסומת ומאיר שפירא למיטב ידיעתי לא עונה להגדרה הזו.

המפרסמים פה הם אורחים לרגע ותו לא וקל לזהות אותם.

בקיצור איתך במלחמתך בפרסומות אבל פה יש לך טעות בזיהוי. זה לא המקרה.

תן לו לתרום את תרומתו האדירה בנושא כרתים לפורום.

• גילי ט
                                    גילי ט נערך לאחרונה על ידי

בלי קשר להוספה לטור השמאלי, גם אני הייתי שמח לקרוא בלוג מפורט (רצוי עם תמונות, זה יותר כיף) על כרתים.

חברה טובה שלי נמצאת שם כרגע בחופשת פסח ומספרת על אנשים מקסימים, בנוסף ליופי של האי.

תודה מאיר, 

חג שמח Smile

• ari0252

נועה

נועה סקוטלנד שלום,

ההודעה שלך ממש "מרגשת".

את יועצת טיולים בתשלום לאנגליה ,סקוטלנד ווילס.

אולי זו הסיבה שאני כה מציק לך ,שנאמר על ראש "ה..." בוער ה"...".

ואת עוד כותבת שאת תורמת מניסיון אישי ואין סיבה לחשוד בכך בניסיון לעשות הון קטן....

בדקת אותי וראית שלרוב אני בפורומים אחרים ,נכון. אם הייתי פה יותר והייתי רואה קודם  אולי הייתי מגיב קודם.

לא בקשתי ממך שום הצהרה ,אין לי בעיה איתך ואינני מחפש אף אחד .

הצעותיך נרשמו ,אולי אפעל לפיהן ואולי לא.

אל תחששי ,לא אעקוב אחריך ולא אדווח עליך.

סליחה אם קלקלתי לך את החג.

שיהיה לך חג שמח ושקט.

• noa Xscotland
                                        noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

נועה "הסוערת"

ארי, אני לא מתביישת לציין שאני מתכננת מסלולים בתשלום מחוץ לפורום. זה לא הפריע לי אף פעם לתת בפורום עצות, טיפים, מסלולים והסברים ככל שמבקשים וגם יותר. כך שכן, זאת תרומה. הסגנון שלך היה לי מאד לא נעים ועל זה הערתי. התגובה שלך להודעה שלי רק חיזקה את מה שהרגשתי. עוד כמה אותיות קטנות והיית בחזקת מוציא דיבה.... אז תיהנה לך מהסגנון הלא נחמד שלך ותמשיך לחשוב מה שאתה רוצה על מאיר שפירא, או עלי, או על כל אחד מאלה שבאמת תורמים כאן. מבחינתי הבנתי, ומיציתי. חג שמח! נעה

• norha1
                                          norha1 נערך לאחרונה על ידי

להנהלה

אפשר לבקש מחלק מקהל המגיבים להפסיק לשטות בציבור הקוראים.אצל אחדים מסתתרת כוונה ברורה של "ביזנס" וקהל הקוראים בדרך כלל איינו משתייך לקהילת השוטים.

חג שמח

• עודד
                                            עודד נערך לאחרונה על ידי

די ari

נכנסת לפה כמו פיל לחנות חרסינה. מספיק ודי.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון