ים המלח- מינרל? קליה?
-
חג שמח
מתכננים לבקר מחר באזור ים המלח ולהפגיש ילדים צעירים עם הים הנמוך שמעולם לא ראו.
אשמח לקבל המלצות על שני החופים הללו. על פי האתרים שלהם שניהם נראים טוב אבל מעדיפה ביקורת אוביקטיבית.
מחפשים מקום מסודר לישיבה- פקניק (לא מנגל) שירותים, מקלחות , גישה נוחה וכ"ו.
תודה
י
-
ים המלח- מינרל? קליה?היינו בשנה שעברה עם הילדים בביקור של כמה שעות בחוף מינרל והופתענו לטובה. נקי, מסודר, שמשיות בחוף, פינת בוץ וכו. יש גם בריכה לילדים קטנים.
-
ים המלח- מינרל? קליה?תודה על התגובה, הגענו למינרל ובאמת נראה מסודר אבל בסופו של גבר החלטנו לותר בגלל המרחק הגדול עד לחוף ועומס המבקרים באותו יום.
במקוומו עצרנו לארוחה בחוף עין גדי ואת הרחצה עשינו בחוף אחר.
-
האם הדרך לחוף מינרל מתל אביב אכן מתקצרת משמעותיתאם נוסעים דרך מעלה אדומים יחסית לדרך דרך ערד? בכמה זמן?
האם הדרך הזו בטוחה?
גם אנחנו חשבנו לרדת לים המלח אתמול אבל ביום חמישי ראינו בחדשות את מיליוני האנשים בכינרת וקיבלנו רגליים קרות.
nonns באיזה יום נסעתם לשם שהיה ככ עמוס? ואם אתם מתל אביב אז דרך איפה נסעתם?
תודה!
-
האם הדרך לחוף מינרל מתל אביב אכן מתקצרת משמעותיתהיי
בהלוך נסענו דרך מעלה אדומים וחזרנו דרך ערד שהיתה לדברי הנהג ארוכה בהרבה.
לנו לא הפריע לנסוע דרך מעלה אדומים ובין הכפרים אבל לא כל שותפינו לנסיעה
הסכימו איתנו ולא הרגישו בנוח במהלך הנסיעה בלשון המעטה ובשום אופן לא הסכימו לחזור באותה הדרך..(נסענו מספר רכבים).
לטעמי זו דרך יפה יותר, עשינו עצירה באזור יריחו להתרעננות והמשכנו.
מציעה לכל אחד לעשות את השיקול הבטחוני שלו..וגם הכלכלי, הכניסה לחופים אלה לא ממש זולה למשפחה.
נסענו ביום רביעי והיה מקסים מבחינת מזג האויר. היה עומס קל באזור יריחו אבל פרט לכך הכל זרם מצויין.
-
האם הדרך לחוף מינרל מתל אביב אכן מתקצרת משמעותיתתודה. מה הכוונה ב"בין הכפרים"? סליחה על הניג'וס אבל האם לא אמורים לנסוע כהז על כביש 90? לא נכנסים לתוך הכפרים נכון? כי אז מספר הכביש אמור היה להשתנות ..האם התכוונת שמשני עברי הכביש יש כפרים?
האם אלו שסירבו לנסוע שוב מאותה הדרך סירבו בידיוק מהסיבה הביטחונית?
-
האם הדרך לחוף מינרל מתל אביב אכן מתקצרת משמעותיתשום ניגו'ס, הכל בסדר..
אכן הסירוב היה מהסיבה הבטחונית.
תמיד כשאנחנו נוסעים לירושלים אנחנו נוסעים דרך 443 ולא בכניסה הראשית כך שלא התרגשנו מכל המעברים השונים שכבר נתקלנו בהם בעבר.
בחלק קטן מהדרך נסענו בין הכפרים בדרך לכיוון יריחו , רואים רכבים עם מספרים אחרים ואחר כך זה נגמר. בעיני זה לא היה נורא ואני לא מהגיבורות..\סך הכל הדרך יפה
-
האם הדרך לחוף מינרל מתל אביב אכן מתקצרת משמעותיתתודה רבה רבה. יאללה!! כמה קשה פה במדינה שצריך לחשוב האם בטוח לנסוע על כביש שנסלל על ידה...
-
האם הדרך לחוף מינרל מתל אביב אכן מתקצרת משמעותיתהעיקר שתהנו...
-
האם הדרך לחוף מינרל מתל אביב אכן מתקצרת משמעותיתושנחזור בשלום...
צילצלתי לשתי חברות מוניות פה בתל אביב ובשתיהן אמרו לי שהפרש הנסיעה בין 2 האופציות הוא 10 דקות. מצד שני, באתר של מינרל וגם בטלפון הם ממליצים לנסוע דרך מעלה אדומים כי זה מקצר ב"הרבה". וגם הנהג שלכם אמר שזה כך. לצערי, עוד לא הבנתי כמה זה הרבה בבידיוק..
אולי נהגי המוניות לא רוצים לנסוע דרך מעלה אדומים ולכן מצמצמים בהפרש הזמנים?!
-
סקירת חופים בים המלחבוקר טוב
אני מאוד אוהבת את ים המלח ונוסעת מפעם לפעם לבד, בלי המשפחה, כי אין קליינטים נוספים. מסניפה את הנוף המדהים, צפה על המים, קוראת ספר וחוזרת הביתה. חו"ל קצר ליד הבית. המרחק מביתי במודיעין לחוף קליה דרך 443 הוא בדיוק שעה. אני נוסעת לבד ואף פעם לא הרגשתי פחד, מצד שני אני עובדת בירושלים ונוסעת כל יום דרך 443 בכל מיני שעות.
בחוף קליה ישנם 3 חופים צמודים וניסיתי את כולם. ממליצה על הצפוני קליה ועל הדרומי נוה מדבר. על האמצעי ממליצה לוותר. למיטב זכרוני בחוף נוה מדבר יש בריכת מים מתוקים בגודל ועומק בינוני. נכנסתי לרגע לאתר שלהם ולא ראיתי אזכור לבריכת המים המתוקים אז תתקשרו לברר אם אתם שוקלים. למרות שהחופים מאוד קרובים זה לזה, הנוף בנוה מדבר יותר מרשים מהנוף בקליה במיוחד אם יושבים במפלס הכניסה עם הפנים לנוף הרי אדום.
דמי הכניסה זולים ונוחים יחסית נדמה לי ששילמתי בסביבות 50 ש"ח לפני חצי שנה.
לא נוסעת למינרל כי הוא רחוק לי מדי בשביל גיחות כאלה. נדמה לי שיש במינרל גם בריכות מים מינרלים אם זה מעניין אתכם. יכולה להגיד שמאוד מעייף להיות בבריכות המים המינרליים ולדעתי קשה להמשיך יום טיול ונהיגה ארוכה אחרי השהות בהן שהיא בכל מקרה מוגבלת מטעמי בריאות לזמן קצר.
הכי חשובה האזהרה הן למבוגרים והן לילדים - לא להכניס ראש למים ולא להשפריץ כדי שלא יכנסו מים מלוחים לעיניים, כי זה פשוט נורא.
תעשו חיים ותדווחו אם טמפרטורת מי ים המלח כבר נעימה (גם שם בחורף קר מדי)
דבורה
-
סקירת חופים בים המלחהיי דבורה,
תודה רבה על תשובתך המפורטת והבהירה.
בוודאי שאדווח לך אם נגיע לים המלח. העניין הוא שבפעם האחרונה שהיינו, לפני לדעתי כ8 שנים, נסענו לשם במונית למספר ימים ואני זוכרת דרך מתל אביב שלא נגמרת, נראה לי ש4 שעות בערך, וזה המון!!
ניחא אז נסענו לכמה ימים, אבל היום שאני רוצה לעשות גיחה למספר שעות אז לא נראה לי מתאים יותר משעתיים נסיעה לכיוון.
מה המרחק בין נאות מדבר למינרל בדקות נסיעה?
אשמח מאד לדעת מאנשים שנסעו מתל אביב לים המלח בעבר דרך ערד וכיום דרך מעלה אדומים, הן על משך הנסיעה דאז וכיום והן על הקטיע הביטחוני.תודה רבה.
שבוע טוב
-
סקירת חופים בים המלחרבים שוכחים שים המלח ארוך מאוד.
מי שמגיע לצפון ים המלח אין בכלל שיקול של דרך ומומלץ דרך ירושלים.
לדרום ים המלח אזור המלונות ומצדה מומלץ דרך ערד.
ההורים שלי נוסעים עם אוטובוס שיוצא מתחנת ארלוזרוב ת"א לים המלח,ניתן להזמין מקום ישיבה ומבחינתם זה מצוין.
במידה ונוסעים במונית למלונות להתעקש שיסע דרך כביש 6 ואז נסיעה מהמרכז לא תיקח יותר משעתיים עד שעתיים וחצי.
לחוף קליה מדובר ב 110 ק"מ שעה ו 20 .(ברכב מתל אביב)
מומלץ לשלב ביקור בשמורת עינות צוקים
אני מצטרף להמלצה של דבורה על בדיקת חום המים, בחורף קר ולא נעים להיכנס למים.
-
סקירת חופים בים המלחהיי dubyco,
תודה רבה רבה ועשית לי ממש סדר.
גם באתר של מינרל כתוב שמתל אביב זה שעה ועשרים ועכשיו אני מבינה שזה נכון.
אגב, האם אתה יודע מאיפה הפנייה לכביש 90 אחרי הכניסה לירושלים?שלא נתברבר שם..בעלי כנראה לא יבוא ואני לא רוצה להסתבך שם בעצמי,כמבוגר האחראי, ולהיכנס בטעות למקומות לא רצויים. אני יודעת שיש את הוויז אבל גם הוויז מקרטע לפעמים או שההבנה שלנו את הוויז מקרטעת אף היא ולא בא לי שאחד מן השניים יקרה לי בידיוק שם...
גם נהגי המוניות לא צימצמו את ההפרש "סתם" כי הישוו בין נסיעה דרך כביש 6 לדרום ים המלח לבין נסיעה לצפון ים המלח.
עכשיו הכל כמעט ברור מלבד השאלה שלעיל+ מה המרחק בדקות נסיעה מקליה למינרל?
מיליון תודות וחג שמח

-
סקירת חופים בים המלחהדרך הקלה (עלולה להיות פקוקה קצת) זה לנסוע על כביש 1 לירושלים.
לאחר מבשרת ציון וסיבוב מוצא עולים על הגשר החדש לכיוון ים המלח \ רמות\מעלה אדומים
ראי שלט מצורף
חוף מינרל דרומי 30 ק"מ לקליה.
בהצלחה.
-
סקירת חופים בים המלחהמון תודה ו
+
+
-
סקירת חופים בים המלחהיי לכולם שוב,
הבוקר ב7:30 שמנו פעמינו אל חוף מינרל דרך מעלה אדומים. הכביש נוח, סלול היטב, רחב ובחלקים גדולים ממנו יש אחלה נוף. שום תחושה רעה!!! שום מעבר בתוך כפר כפי שחששתי, שום כלום, בקיצור. אבל מה? אם השותפים לנסיעה של nonns הרגישו מאוימים עדיף במקרה הזה להיות בצד של בית שמאי, ומהמקום הזה לחשוב אם רוצים לנסוע או לא. בידיוק כמו המקום ממנו אני חשבתי, והופתעתי לטובה.
דבורה, צדקת. אכן קיבלנו קפיצה קלה לסוג של חו'ל (בריה'מ בעיקר) כולה בשעתיים נסיעה.
למה שעתיים? כי אני נוהגת לאט+ המרחק בין חוף קליה(שדרכו עוברים קודם כי הוא הצפוני יותר) למינרל הוא עוד נסיעה של כ25 דקות. לא הייתי בחוף קליה או בנוה מדבר, אך אם הם חופים טובים ויש בהם את הבוץ המהולל, לדעתי מיותר להדרים למינרל.
נשארנו כשעתיים-שעתיים וחצי ואז בידיוק כשממילא מיצינו, החלו להגיע המוני בית ישראל. רוב המתרחצים מבוגרים מאד ושני בני הנמיכו את ממוצע הגיל משמעותית, אבל אנחנו לא ציפינו למשהו שונה…ים המלח מושכת את הגיל השלישי.
בדרך חזרה נסענו שוב דרך ירושלים לארוחת צהריים במסעדה היפנית, sakura, שבחצר פיינגולד.
שמחים ושלווים חזרנו הביתה, ואין ספק שנחזור על החוויה פעמים רבות אבל בפעם הבאה ננסה את נוה מדבר(אם יש שם בוץ).
המים, דבורה וdubyco , היו נעימים ביותר ואם אני זוכרת נכון טמפרטורת המים היתה 29 מעלות.
תודה רבה לכל מי שהשתתף בשירשור!!
שבת שלום
-
סקירת חופים בים המלחים המלח *מושך* את הגיל השלישי
-
סקירת חופים בים המלחאנו נוסעים לים המלח,כי לשם לוקחים אותנו לנופשון מעבודה.
לצערי,בפעם האחרונה זה היה בסוף מאי ונפלנו על חמסינים.
צחקנו שאם היו מוסיפים למיים קצת שמיר פטרוזיליה...היה מרק אמיתי.
לגבי בוץ אמיתי,המלצה מלפני שבוע של חברתי ויק,חוף ביאנקיני.לינה סבירה,מחיר סביר,החוף סביר,בוץ אמיתי.ביום שישי היו המוני שכנים,ביום שבת בני עמינו.
השנה אנו באילת,מעבודה שלי,שניםםםם לא היינו בעיר.אין בחירה או אילת או כלום...
-
סקירת חופים בים המלחהי קיפודה
שמחה שגם בני הנוער נהנו. לגבי המבוגרים בחבורה לא היה לי ספק.
בקליה ובנווה מדבר יש בוץ בשפע למי שאוהב להתמרח (לא אני) ולמיטב זכרוני בנוה מדבר יש בריכה לא עמוקה של מים מתוקים - צריך לבדוק.
את תחושת חו"ל שעה מהבית יש לי שם בשעות המוקדמות של הבוקר בזכות הנופים הפראיים והשקטו. אני בדרך כלל מגיעה בשמונה ועוזבת בעשר ובשעות האלה אני כמעט לבד במים, מול ההוד וההדר של הרי אדום
דבורה