רכישת יואן סיני בארץ
-
שלום שוב,
מישהו אולי יודע היכן ניתן לרכוש יואן סיני בארץ? הרמתי טלפונים לכמה צ'יינג'ים ואין להם, בדואר לא מחזיקים יואן.
-
רכישת יואן סיני בארץאני זוכר שהיה בדואר אבל אולי זה השתנה.
בשדה התעופה היה גם כן אבל בעמלה מטורפת.
אפשר להגיע עם דולרים ולהחליף בסין
-
רכישת יואן סיני בארץתודה פפקין,אבל רציתי להגיע לסין כבר עם מעט מזומן סיני לפחות ליום יומיים ראשונים ובהמשך כבר אמשוך מכספומטים.
-
רכישת יואן סיני בארץגם אני הייתי במצב דומה.
החלפתי מעט בשער שערורייתי בנתבג. לא ממליץ לעשות זאת.
בביג'ין (וגם במקומות אחרים) יש כספומטים בכל חור. תמשוך מהקיר, או תחליף בבנק.
יש גם מכשירים אוטומטיים להחלפת מזומן זר (יורו/ דולר) ליואן במלונות מסויימים.
-
רכישת יואן סיני בארץתמשיך להרים טלפונים. זה אומנם לא נפוץ אבל קיים בכמה וכמה צ'יינג'ים.
ברור לי הצורך למזומן מיד אחרי הנחיתה. אבל אני מזכיר שיש גם ATM בשדות התעופה
למשל בטרמינל 3 של בייג'ינג
-
רכישת יואן סיני בארץתודה על העזרה, אמשיך אולי לבדוק צ'יינג'ים, יהיה יותר נוח להגיע לפחות עם כמה מאות יואנים לפחות כדי לשתות או לאכול ולהתנייד למלון ולא להתחיל לחפש כספומט בשדה מייד לאחר הנחיתה וההלם הראשוני מסין.
בכל מקרה אם לא אמצא אז בטרמינל בבייג'ינג הבנתי שיש.
-
רכישת ין יפני בארץאני קניתי ין יפני לפני יומיים בצ'יינג' בנהריה.
לקחתי כל מה שהיה להם - 40,000 ין.
השער - 350ש"ח ל 1000 ין. השער היציג - 339.41 ש"ח ל1000
כלומר פער של 3.1% (לעומת פער של 0.86% בשער הדולר), שנראה לי קצת יקר אבל נסבל ("הפסדתי" 30 ש"ח).
אני מניח שאם תמצא יואן סיני זה יהיה באותם תחומי פערים.
-
רכישת ין יפני בארץבטרמינל 3 בבייג'ין כשאתה עובר עם הרכבת לאולם בו אוספים את הכבודה שם גם יש לשכת מידע וסניף של צ'יינג' שאפשר להמיר בו כסף,כך שלא צריך לחפש יותר מדי.
-
רכישת ין יפני בארץאיפה אתה גר?
יש פה בירושלים, אם אתה רוצה אני יכול להחליף ולשלוח לך.ותחזיר לי אחר כך מקסימום..
-
רכישת יואן סיני בארץמבין את החשש, אבל שהוא לא יגרום לך לקנות יואנים בארץ בשער גרוע. כפי שנכתב פה, יש כספומטים בשדה התעופה בבייג'ינג שמקבלים כרטיסי אשראי בינלאומיים. לא תצטרך לחפש אותם, הם זמינים וברורים מאוד באולם קבלת הפנים, ומקסימום תשאל בדלפק המידע.
ואם אתה באמת חושש מהאפשרות הבלתי סבירה בעליל שכל הכספומטים בשדה התעופה פתאום יהיו מקולקלים בעת ובעונה אחת, קח איתך 100-200 דולר/יורו ותחליף שם. הם יביאו אותך בקלות עד העיר ושם תמצא כספומטים בכל פינה.
-
רכישת ין יפני בארץהי גילי,
תודה על ההצעה, אשמח לקבל טלפון או את שם הצ'יינג' בירושלים, אני אמנם גר בנס ציונה, אבל האישה היתה במחנה יהודה עם חברות וממש לוחצת על ביקור שם אז סביר שאעלה לירושלים במהלך השבועיים הקרובים ואז אוכל להחליף קצת (בשביל הרוגע).
-
רכישת יואן סיני בארץאני קניתי יואנים בשער טוב (לא זוכר כמה, זה היה לפני יותר משנה) בפורקסצ'נג בחיפה.
בירושלים, ליד מחנה יהודה יש כמה צ'יינגים, אחד אחרי השני.
סביר להניח שיהיה לאחד מהם.
אגב מחנה יהודה, אתה מכיר את כרטיס הטעימות שיש שם? משהו משהו.

-
רכישת יואן סיני בארץשאויה היקר, אני לא מודאג שלא אמצא כספומט רק שנראה לי הרבה יותר נוח לנחות עם מעט מזומן לשתיה ולהגעה לעיר וזהו ולא להתחיל להתעסק עם צ'יינג'ים במדינה שלא הייתי בה בחיים. יש לי שתי חוויות כאלה מעברי (הראשונה לפני המון שנים, בתקופת התרמילאות כשנחתתי במקסיקו סיטי ועבדו עלי עם שער הפסו מול הדולר ועד שקלטתי כבר הייתי רחוק משם, אבל זה היה מזמן והייתי צעיר וטיפש. וכשהייתי קצת יותר חכם , או קצת פחות טיפש,הגעתי לאיסטנבול בלי גרוש של לירה טורקית, אבל עם כרטיס ויזה, ניגשתי בגאון לכספומט וגיליתי שהכרטיס לא עובד וחסום- טרם הופעל- ואז התחילה סדרת טלפונים עם הארץ שעלו לי יותר משער חליפין לא טוב כל כך.
בכל אופן עם ההיסטוריה הזו אני מעדיף להגיע מוכן אם יש אפשרות, ובכל מקרה אני לא צריך כמויות , אם השער לא טוב אקח מעט רק לחצי יום הראשון ובשדה או בעיר כבר אמשוך. אגב מה מגבלת המשיכה של יואנים בכספומטים בסין? האם יש מגבלה לכרטיסים של זרים?
-
רכישת יואן סיני בארץכן מכיר , קראתי עליו , ואישתי גם טעמה ממנו, ועכשיו נקפוץ לסיבוב שם ברגע שייגמר העומס של החג,
מתאים לי הכרטיס טעימות הזה אחרי חג המצות הזה
-
רכישת יואן סיני בארץשולח לך מספר טלפון בפרטי
-
רכישת יואן סיני בארץהמגבלה היא 2500 יואן. במקרים מסויימים ניתן למשוך רק 2000.
לי לא היתה בעיה עם מאסטרכרד ואמריקן אקספרס.
כפי שזכור לי רק ב- bank of china ניתן למשוך.
-
רכישת יואן סיני בארץלרוב ניתן למשוך בין 2000 ל-3000 יואן.
הבנקים הגדולים שתמיד ניתן למשוך מהם ולרוב לפחות אחד מהם יהיה בכל עיר הם:
ICBC, Bank of China, HSBC. יש בנקים נוספים שניתן למשוך מהם אבל לא כולם ולא בכל מקום. בשלושה הנ"ל תמיד יהיה אפשרי.
ידע כללי לגבי היואן - השער מפוקח ע"י הממשלה ובעיקרון רק הבנקים יכולים להחליף כסף. יש ציינג'ים בשדות התעופה והם מאושרים ומפוקחים והשער בהם יהיה כמעט זהה לזה בבנק.
-
רכישת יואן סיני בארץיויו, מכיוון שאני מכיר את המסלול שלך, יכול להרגיע אותך שלכל אורכו (למעט פסגת ההר הצהוב) יהיו לך מקומות למשוך כסף בכרטיס בינלאומי.
רשימת הבנקים שבהם אפשר למשוך מכרטיס בינלאומי ארוכה הרבה יותר מהרשימה שנתן Yushun כך שלא תתקשה, וכפי שהוא כתב, גם הבנקים האלה זמינים מאוד (בעיקר בנק אוף צ'יינה וה-ICBC), בערים גדולות וקטנות כאחת.
אני לא נגד להצטייד ביואנים לפני הנסיעה. רק תוודא שאתה מקבל שער טוב. אחרת לא עשית בזה כלום. לגבי שלא יעבדו עליך בנמל תעופה - בייג'ינג היא לא מקסיקו סיטי ובכל זאת: א. תחליף בסניף של בנק (יש באולם היציאה). ב. תדע מראש מה השער. ידע מגן מפני רמאויות מהסוג הזה.
-
רכישת יואן סיני , שד"ת בייג'ין - טיפיםהייתי מספר פעמים בסין / בייג'ין ( בפעם האחרונה בסוף השבוע שעבר).
בנוגע לרכישת מטבע סיני - יואן , מציע את המתכונת הבאה .
ראשית יש לרכוש בארץ ( ב צ'יינג' , לא בבנק !) מטבע דולר אמריקאי US$ , לפחות 1000 $ ( ואלי גם יותר , תלוי במשך הטיול ומספר המשתתפים ) . דולר אמריקאי ולא שום מטבע זר אחר ( ברכישת ִ ִUSִ$ הפרשי השערים בין השערים היציגים הינם הנמוכים/קטנים ביותר גם אם מחליפים מן השקל וגם אם ממירים דולר למטבע סיני , ואגב לכל מטבע אחר - המרה מן הדולר תיעשה בהבדל הקטן ביותר מן השער היציג ) . בשדה התעופה ב בייג'ינג יש מספר צ'יינג'ים , גם בשעות הלילה לפחות אחד מהם יהיה פתוח . שם אני מציע להחליף 100$ - השער קצת פחות טוב אך סך ההפסד על 100$ יהיה קטן . כאשר כבר יש מעט מטבע מקומי ( די והותר ליום הראשון ) מציע לנסוע אל העיר ( לאחר סידור הלינה ) , ושם לחפש סניף של BANK OF CHINA . הסניפים זמינים ברחבי העיר ( למשל באזור המדרחובים ע"י הכיכר טיאנאנמן ) . מציע להחליף שם ( בנק אוף צ'יינה ) סכום של 1000$ (לפחות ) במזומן . שם מקבלים שער מעולה - בהפרש של פחות מ 0.25% מן השער היציג דולר/יואן . מציע להשתמש במזומן לצורך תשלום כל ההוצאות : בית מלון , אטרקציות , נסיעות וכיו"ב . בכך חוסכים עמלות שונות של תשלום בכרטיס אשראי ו/או עמלות משיכה בכל פעם מן ה ATM . זוהי בוודאות השיטה הזולה ביותר .
באשר לשדה התעופה של בייג'ינג .
ישנם 3 טרמינלים . הגדול והחדש מכולם אליו מגיעות רוב (אך לא כל , אני הגעתי פעמיים בטיסה בינלאומית אל טרמינל 2 , ופעם נוספת אל טרמינל 3) הטיסות הבינלאומיות - טרמינל 3 . יש גם טרמינל 2 וטרמינל 1 ( הם צמודים בטווח הליכה האחד מן השני ) . יש שאטל 24 שעות FREE בין הטרמינלים . בכל אחד מן הטרמינלים ניתן להחליף מטבע , אך רצוי לעשות זאת בטרמינל הגדול 3 .
בכל אחד מן הטרמינלים יש שרות שמירת חפצים . כך שאם מגיעים אל השדה ויש נניח חצי יום / יום פנוי עד לטיסה הבאה , ניתן להפקיד את המזוודה הגדולה ( 30 יואן למזוודה גדולה למשך 24 שעות ) בשמירת חפצים , ולצאת לטיול של חצי יום/יום בעיר בייג'ינג . לשם כך כדאי להשתמש ברכבת AIRPORT EXPRESS ( עלות 25 יואן לכיוון ) היוצאת הן מטרמינל 3 והן מטרמינל 2 ( מטרמינל 1 כאמור הולכים אל טרמינל 2 ) ומגיעה אל מרכז בייג'ינג - תחנת דונגזימן ( משם ניתן להמשיך במטרו - רכבת תחתית בעלות 2 יואן אל היעדים השונים בעיר ) .
באם יש זמן ארוך יותר בשדה התעופה עד לטיסה הבאה , כדאי לקחת מלון באזור שדה התעופה . יש לשים לב כי למלון יהיה שאטל אל השדה וממנו ( לרובם יש , אך יש לבדוק פרטנית - כדאי להזמין וגם לבדוק באתר BOOKING.COM). כדאי לבדוק באתר בוקינג את התגובות / חוות הדעת על כל מלון REVIEWS בכדי לוודא שלאותו מלון יש שאטל - בחינם - גם הלוך וגם חזור משדה התעופה , כמו כן יש לבדוק כי השאטל פועל 24 שעות ( גם בשעות הלילה , לא כולם פועלים בלילה ) .
מקווה שעזרתי
בברכה אלי .
-
רכישת יואן סיני , שד"ת בייג'ין - טיפיםתודה אלי על כל המידע המפורט הזה בעיקר בקשר לשדה בביג'ינג. לא נראה לי אבל שאתחיל לטרוח עם רכישת דולרים וחיפוש צ'יינג'ים לאורך המסלול, מנסיוני מבחינת עמלות, הכי זול זה לשלם בכרטיס אשראי (לגהץ) איפה שאפשר ולנסות למשוך סכום כמה שיותר גדול מכספומט כדי להפחית את מספר הפעמים שמשלמים עמלת משיכה.
בסופו של יום אחרי העלות הכוללת של הטיול, העמלות הללו שוליות ושוות את הנוחות של להסתובב עם כרטיס אשראי ולא עם ערימות של יואנים או דולרים. בכל אופן תודה על המידע.
ושאויה , אני לא בלחץ , ברור לי שיהיו כספומטים לאורך המסלול שעזרת לי לתכנן, אפלו בהר הצהוב , אני אשן בטונשי במדרחוב ואפילו שם בטוח שאמצא כספומט, סתם יותר נוח להגיע עם מעט יואנים בכיס, (פחות דבר אחד להיות מוטרד בגללו בעת הנחיתה). גילי כבר עזר לי ומצא חלפן בירושלים ואני מאמין שאשתמש בשרותיו, שוב תלוי בשער כמה יואנים אחליט לרכוש.
אפרופו מסלול , שאויה, נשארו כמעט חודשיים, יש טעם כבר להזמין את הטיסה מבייג'ינג ל TXN ? (עקבתי במשך מס' חודשים והמחיר לא משתנה בכלל - כ-200 דולר לאדם- לכיוון אחד בלבד), או אולי להמתין עוד, לא בטוח שהמחיר יירד אבל יש סיכוי שלא יהיו מקומות ואז זה מסבך לי מעט את המסלול.
נכון שבייג'ינג היא לא מקסיקו סיטי וגם אני כבר לא בן 22 ....