האם מומלץ לבקר בסיאול
-
שלום.
אנו טסים לויאטנם לעשרים יום (לא כולל טיסות) דרך סיאול.
אנו מתלבטים האם כדאי לקצר את השהות בויאטנם ביום ולהוסיף לילה בסיאול.
נשמח לשמוע דעות בנושא ומה יש לעשות בסיאול?
-
האם מומלץ לבקר בסיאולרצוי, סיאול היא עיר מדהימה. לא הייתי בויאטנם ואין לי מושג עם 20 יום הם המון זמן לויאטנם. בכל מקרה, בסיאול יש חיי לילה שוקקים בכל מיני אזורים מרכזיים בעיר, חבל לפספס אם ניתן לשהות שם גם מספר שעות.
-
האם מומלץ לבקר בסיאולאם אתם רוצים להוסיף לילה בגלל חיי הלילה של סיאול- אז לכו לפי ההמלצה של קודמי..
אם התכוונתם להוסיף יום בשביל לסייר בעיר. אנחנו היינו בטרנזיט ארוך בשדה ויצאנו לסיור טעימה מהעיר- ארמון מלוכה, אזור מסעדות וחנויות שיקי בעיר ופגודה. לא התאהבנו ולא קיבלנו חשק לראות עוד- אבל שוב-ז ו היתה טעימה קצרה ואולי זה לא מייצג, תלוי מה אוהבים. תני לי עוד יום בהנוי ולא אהסס לקחת...
נסיעה טובה!
-
האם מומלץ לבקר בסיאולתאמת שבסיאול אין כל כך הרבה דברים מעניינים לעשות... יש שם את המגדל של סיאול שמשקיף על העיר, עוד רובע עם בתים עתקים (בני 300 שנה בערך), טבע אם בא לכם על איזה הייק קצר (BUKHANSAN).
אני לא הייתי מוסיף יום תאמת, גם לא עבור חיי לילה, כי לילה אחד לא מספיק בשביל להבין את חיי הלילה בסיאול...
-
האם מומלץ לבקר בסיאוללטעמי אין מקום שלא "שווה" ןלכן השאלה היא אחרת -
20 יום וייטנאם זה בקושי וכל יום = עוד חוויה.
יום בסיאול זה על קצה המזלג. שמעתי אומרים שזו עיר מהממת (בדרכנו חזרה מחמישה שבועות ביפן נעצור ל ששה ימים סיאול והסביבה).
לכן המסקנה המתבקשת לכו מלא על וייטנאם ותשאירו את דרום קוריאה לפעם אחרת.
וזו רק דעת אחד.
-
האם מומלץ לבקר בסיאולבגדול יום אחד לא יספיק לכם בסיאול בכלל, ויש המון (!!!) מה לעשות בעיר מעבר לאתרים התירותיים הרגילים. השאלה היא מה אתם עושים בויאטנם, וכמה זה באמת משנה אם תוסיפו יום או תחסירו יום. בכל אופן, סיאול מאוד מאוד שונה מויאטנם ואם בא לכם עוד טעימה קטנה של ״המזרח האחר״ אני כן הייתי זורמת. מוזמנים לבקש טיפים בפרטי (או פה), גרתי בסיאול עד לפני חודשיים.
בכל אופן, קל מאוד להתנייד מהשדה תעופה (המדהים) אל העיר עצמה, ויש אפשרות להפקיד מזוודות בתשלום בשדה ככה שמהבחינה הזו אתם מסודרים וזה לא סיפור גדול.
-
האם מומלץ לבקר בסיאולהי מאיה - גם אני רוצה טיפים מאחת שחיה בסיאול
.נוחתים ביום שני בשבוע האחרון של מאי בצהרים בטיסה מיפן וממריא בשבת בצהרים של אותו שבוע .
נתגורר במלון Hotel The Designers Hongdae.
כל טיפ שתתני - יעזור ויתקבל בברכה והתודה נתונה מראש.
-
האם מומלץ לבקר בסיאולרוני
כשתגיעו לשדה באינטשון, ליד כל שער יציאה יש מודיעין. שאל אותם איזה אוטובוס מגיע מהשדה למלון שלכם (כנראה שאין עד המלון ממש מכוון שאינו 'מפורסם') יתכן שימליצו לך לנסוע עם קו מסויים עד למקום הכי קרוב למלון. שם תרדו וקחו מונית למלון. אל 'תסתבך' בשךב זה עם הרכבת או התחתית! הם יראו לך את מקום יציאת האוטובוסים וקניית הכרטיסים.
תן להם במודיעין לרשום עבורך את שם המלון בקוריאנית (כולל הכתובת) זה יעזור תמיד לנהג מונית (שתמיד שמים מונה)
להתחלת הסיורים בעיר: תחנת התחתית ליד המלון היא HAPJEONG זו תחנה מס' 239
כשאתה על הרציף, סע לכוון התחנה הבאה תחנה מס' 240(כתוב על שערי הרכבת מימין ומשמאל) תחנת SEOGYO-DONG ורד אחרי 5 תחנות בתחנת CITY
HALL
צא ביציאה מס' 3 (יש מפה והכוונה בכל תחנה) המשך ישר! אחרי 120 צעדים תראה את הארמון וההר שמאחוריו. מכאן כבר תמשיך לבד! ותלמד איך לחזור.
-
האם מומלץ לבקר בסיאולהי צפריר, אתה עוקב אחרי?
סתם.
אני חייב לך קצת עדכונים:
את הסקורה פגשתי כמתוכנן בטאקאיאמה אחרי שהגענוי אליה מסאפורו בנסיעה של יום שלם מלא (6:00 בבוקר עד 1:00 בלילה) בגלל טיפשות שלי עם ה JRPASS (טעות. כולם טועים..).
הוקאידו היה מקסים ביופיו והשלגים שעדיין לא נמסו הוסיפו נופך מיוחד. והאוכל והבירה רק השלימו את התמונה. הנהיגה היתה מהנה גם היא.
אחרי יומיים בקאנאזאווה נצא מחר ל alpin rout ואספר על כך לאחר מעשה. משם למצומוטו, ניקו וטוקיו ואחר כך עוד.
ובינתיים תודה על העזרה.
-
האם מומלץ לבקר בסיאול

אני לעומת זאת כאן

-
האם מומלץ לבקר בסיאולשאלה שאולי תוכלי לענות עליה: שמעתי שלמרות התדמית העירונית שלה, בדרום קוריאה יש המון שמורות טבע ואפשר לעשות בה טיול טרקים וקמפינג. האומנם? כדאי? אולי תהיה לי אופציה לעצור שם בטיסה שלי בטיול הבא.
-
האם מומלץ לבקר בסיאולבגדול דרום קוריאה היא 70% הרים אז אתה יכול להניח שהיא הרבה פחות עירונית ממה שאתה מדמיין

שני המקומות המפורסמים והמוצלחים יותר להייקינג זה seoraksan ליד החוף המזרחי, ו- hallasan שנמצא באי בדרום המדינה (jeju - אי מלא בטבע שמומלץ בפני עצמו). חוץ משניהם יש עוד כמה שמורות טבע פחות או יותר באותו הסגנון, כשעוד מקום מפורסם (בעיקר כי הוא בסיאול) זה bugaksan.
הרוב זה טיפוס הרים ולא הייקינג קליל.
הנופים מאוד יפים ובתוליים והמקומות מתוחזקים היטב כי הקוריאנים מאוד מאוד אוהבים את הספורט הזה (ברמה קצת מטרידה - יש מקומות שאתה צריך לחכות בתור כדי להתקדם מכמויות האנשים בסופי שבוע או חגים).
לגבי אם כדאי או לא - קשה לי לענות כי זה מאוד תלוי מה אתה מחפש, אבל תקח בחשבון שאין בקוריאה תרמילאים ואת סוג המטיילים הזה, ככה שזה יותר מאתגר מבחינת הארגון (לטוב ולרע).
-
האם מומלץ לבקר בסיאולכבש
קח בחשבון שהמבצר הצפוני Bugaksan שמיה המליצה לך עליו הוא בחלקו שטח צבאי 'שנסגר' בלילה לאזרחים ואם תתפס בו בשעות 'הלא נכונות' אתה תהייה בצרות גדולות.
לכן כחלופה הייתי ממליץ לך לעשות הייקינג במבצר הדרומי Namhansanseong
ששם יש הרבה מסלולי הליכה ברמות קושי שונות (גם הוא הר) ואין הגבלת שעות.
-
האם מומלץ לבקר בסיאוליש בקוריאה תרמילאים, אמנם מעט אך יש. הייתי שם כתרמילאי, ונאמר לי שאכן זה מראה לא שכיח..
אוסיף רק דבר אחד על הנאמר לעיל: נסו את חוויית המרחצאות הציבוריות. ניתן לישון בהן וזו לטעמי אחת מהחוויות הכי מעניינות שהיו לי בקוריאה: כתרמילאי העדפתי לישון בהן במחיר הפחות מ- 10 דולר מאשר לשלם על מלונות. בחלק מהערים והמקומות בהם הייתי לא היו הוסטלים אלא רק מלוות שחרגו מתקציבי, לכן זו הייתה אופצייה נפלאה.
-
האם מומלץ לבקר בסיאולהיי מאיה אני טסה לקוריאה (בעיקר אני יהיה בסיאול) לשלושה שבועות ביולי אוגוסט אשצח לקבל טיפים
-
אור - מרחצאות ציבוריות?בבקשה פרט והרחב... מאוד מסקרן
תודה
-
האם מומלץ לבקר בסיאולשלחתי בפרטי

-
האם מומלץ לבקר בסיאולהיי פנינה,
המרחצאות הציבוריות נקראות Jimjibang והן בסגנון האונסאן היפני. ישנו חלק לגברים בלבד ובו מיני ברכות בטמפרטורות שונות וכזה יש גם לנשים, וישנו חלק משותף ובו מיני סאונות ודברים דומים. לרוב המתחם די גדול ויש שהוא בעל כמה קומות. הכניסה מחירה הוא פחות מעשרה דולר ליממה, וניתן גם לישון במקום ברחבה משותפת המחולקת לתאים. הרצפה מחוממת וישנם מזרונים דקים עליהם ניתן לישון.
הייתי בשני מרחצאות והן שימשו אותי גם ללינה. המקומיים מגיעים אליהן עם המשפחה ועם חברים, וזו דרך טובה ופחות אמצעית להכיר את קוריאה.
-
למה בפרטי?מטרת הפורום לחלוק מידע, למה לשלוח מידע בפרטי?
-
למה בפרטי?פשוט כי אני שולחת לינק לאתר פרטי שלי, ואני לא יודעת אם זה מקובל בפורום.
זה הלינק לעמוד, במקרה ואני סתם פראנואידית מחוקי פורום נוקשים בפורטלים אחרים