ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חופשה באיסלנד חברת Another Iceland

פורום אירופה
    4
    21
    4288
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • z300
      z300 נערך לאחרונה על ידי

מישהו מכיר את חברת Another Iceland המציעה חבילות לנוסע העצמאי. האם בתי המלון ברמה טובה,שרות של החברה המסלולים?האם יש חברות נוספות? 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • rmatarasso
        rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

שלום

גיא מאנדר איסלנד בניגוד לכל האחרים, חי ונושם את איסלנד, ורק את איסלנד.

ממקור ראשון אני יכולה לומר שאני הזמנתי דרכו רק קראוון, ולא את כל החבילה. המסלול

שקיבלתי עם הקראוון לא מאוד ריאלי, ומאוד דומה למסלולים  של חברות טיולים שרוצות להפיק המון ביום אחד. בפועל כמעט כל יום בתכנית שלו אני פרקתי ליומיים....

היתרונות שלו בתור סוכן מקומי  שהוא קונה מראש ואז גם למאחרים בהזמנות יכולים למצוא דרכו חדרים/מלונות בעונה באיסלנד שאוזלים די מהר.

טיולים לפנים האי מאוד משתלם להזמין דרכו כי הוא עובד עם סוכנים מקומיים שנותנים לו מחירים טובים יותר ממה שתוכל למצוא עצמאית

לדוגמא טיול לאסקיה בג'יפ פרטי עולה אצל בכמה אתרים שבדקתי 260 אירו אצלו הזמנתי ב180 אירו....

החסרון שלו הוא בגמישות. הוא לא מוכן להתדיין איתך על המסלול לפי הרצונות/אופי שלך (אולי זה אחרת כשמדובר בחבילה עם מלונות). אלא נותן משהו מובנה, אני באופן אישי אוהבת לבנות ותכנן את הטיולים שלי לפי מה שאני אוהבת ומתעניינת.

בסה"כ הוא אמין, השירות שלו בסדר גמור, וממקור שני אני גם מכירה משהי אחרת שלקחה את כל החבילה היתה מאוד מרוצה ממנו.

אם אתם מתכוונים לטייל שלא בעונה, ותוכל להזמין מלונות לבד ומראש, לדעתי תוכל להוזיל בהרבה את הטיול אם תעשה עצמאי

בכל מקרה תהנו, איסלנד מדהימה וממליצה לקחת לפחות שבועיים!

רוית

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

מבדיקה של מחירים לפני טיול, זול יותר להרכיב לינה ורכב לבד דרך בוקינג.קום מאשר לקנות דרכו או דרך כל חברה דומה שמוכרת חבילות, אבל חייבים לעשות את זה כמה חודשים מראש. מקומות הלינה באיסלנד נתפסים נורא מהר, ואם לא ממהרים נשארים עם היקרים יותר.

• keves160

שאלה לרוית

איך היית מחלקת 14 יום באיסלנד יותר טוב? בהנחה שלא מעניין אותנו לראות את הבירה ויותר מעניין ללכת ברגל, ברכב רגיל (לא 4X4), ואם אפשר להוסיף את צוק Latrabjerg בפיורדים המערביים (בגלל הפאפינים).

תודה מראש!

• rmatarasso

שאלה לרוית

הי

בשביל לענות על השאלה בפרוט הייתי מבקשת לדעת

1. למתי מתוכנן הטיול (האם בתקופת הפאפינים?)

2. האם יש תקציב להכנס לטיולי יום באוטובוס לפנים האי כמו תורסמורק, לאקי, אסקיה?

3. האם מתכוונים גם לכלול את הפיורדים המערביים?

4. האם כבר ידועות שעות הטיסה הלוך/חזור - במילים אחרות האם היום האחרון הוא בר טיול?

אני עשיתי טיול בספטמבר של 11 ימים ללא המערב בכלל (לא פיורדים ולא החלק המערבי) הרגשתי שחסרים לי יומיים לפחות יום אחד לדרום ויום אחד לצפון.

רוית

• keves160

שאלה לרוית

אני אשמח לקבל את התוכנית שלך. עוד אין טיסות. מנסים להחליט אם בכלל ללכת על זה, כי חוסר הגמישות מפריע לי וגם מקומות הלינה שנותרו כרגע יקרים למדי.

חשבנו על כ-14 יום מתחילת יוני. לגבי הפיורדים המערביים, אני רוצה את הצוק הספציפי שהזכרתי בגלל הפאפינים (אם כי אולי ייצא לי לבקר אותם אחר כך בבריטניה). יום העזיבה יהיה כנראה היום שנקדיש לריקיאויק, כי היא פחות מעניינת אותנו.

נלך על רכב רגיל, אז כל נסיעה פנימה זה רק בסיור - רלוונטי אם יש סיור במחיר סביר יחסית ואם המקום ממש שווה את זה (ואם הכביש פתוח, כמובן). את נכנסת פנימה? או שלא כדאי כי זה יגרע עוד יותר מהזמן?

• rmatarasso

שאלה לרוית

הי

לא זוכרת אם עניתי לך על זה כאן או בפורום של איסלנד, אבל את הגמישות שאתה מחפש קשה מאוד לעשות בעונה

הטיול שלנו כחלק מהעניין הזה היה עם קראוון, וגם בגלל שאני לא סובלת לעבור בכל לילה למלון אחר.

פאפינים למיטב ידיעתי יש באיסלנד (בעונה) בכל מקום ולוא דווקא בצוק שאתה מדבר עליו

עד כמה שאני יודעת בצוקי דירהולי תוכלו לראות אותם בהמוניהם, ואם לא תספקו בהם

אז תוכלו לפגוש בהם גם במזרח בנקודת תצפית בדרך מאגליסטדיר לכיוון בורגארפיורדור .

אני כן הייתי ניכנסת לפנים האי לפחות פעם אחת באמצעות האוטובסים המיוחדים של הניקראים סופר-בוס

אנחנו בחרנו לעשות את שמורת תורסמורק, אבל בפעם הבאה אני אעשה גם המכתשים של לאקי

לגבי מסלול: יש לגיא באתר הצעה למסלול של 10 ימים, שאני פשוט עיביתי אותו קצת. אם הולכים על המסלול כמו שגיא מציג אותו הוא בעיקר כמו טיול תיירים ואין זמן לטיולים רגליים ארוכים.

יום 1- מעגל הזהב - 

יום 2- מפל סליאלנדפוס ומשם אוטובוס לשמורת תורסמורק אופציה ב': סקוגר, צוקי דירהולי, קניון  Fjadrargljufur  והעיירה קירקיובאיירקלאוסטר.

יום 3- אם עשיתם את שמורת תורסמוק בצעו את אופציה ב, אם לא טיול עם סופרבוס למכתשי לאקי

יום 4- שמורת סקאפטפל - יום של מסלולים בנוף עוצר נשימה והתקרבות לקחונים.

יום 5- הלגונה הקטנה ביציאה מסקאפטפל, הלגונה הקרחונית הגדולה ואם יש תקציב אופנועי שלג על קרחון ואטנאיוקול  - לינה בהופן

יום 6- בפיורדים המזרחים אפשר להגיע עד העיירה סייפרדור כביש נופי משגע. יש שמורה שאנחנו לא היינו (כי התקשינו להגיע עם הקראוון) ושווה לבדוק כי גם היא מלאה בציפורים ובעלי חיים השמורה ניקראית Skalanes

יום 7- נסיעה צפונה: מפל דטיפוס, קניון אסבירג'י והוסביק לשייט לויתנים

יום 8- אתרים סביב אגם מיוטאן + מרחצאות חמים מומלץ מאוד

יום 9-  טיול לאסקיה (מאוד יקר אבל מקסים!!!) או פעילות סביב האגם, אפשר להשכיר אופנים, יש המון מסלולי הליכה והאיזור מקסים לקראת אחה"צ נסיעה למפל גודפוס וסיום היום בעיר אקוריירי 

יום 10 - חבל סקגפיורדור - אפשר לעצור בהמון מקומות - האי דרגי, סלע Haitserkur, חצי האי ואטנסנס, לנו לא היה זמן ולכן את מרבית היום עשינו בנסיעה עם עצירות ותצפיות באיזורי כלבי הים. יש באיזור גם אפשרות למסלולים אם יש זמן....

יום 11 - פארק סנייפלסיוקול - חצי האי סנייפלסנס - אנחנו ויתרנו כיוון שהיינו קצרים בזמן,

יום 12 - חזרה לאיזור ריקוויק יש בדרך איזה מערה ששווה לבדוק עליה (לא היינו)

אפשרות לעשות את 

קח בחשבון יום הגעה שהוא בדרך כלל יום מת, מקסימום אולי ריקוויק, גם היום חזרה עשוי להיות קצר ולכן ההנחה שלי מתבססת על 12 ימי טיול מלאים ויומיים בקצוות.

תהנו

רוית

• keves160

נהדר, תודה!

עוד אעבור ביתר תשומת לב על המסלול, כרגע רק נתתי קריאה ראשונית מהירה. המון תודה, זה מאוד עוזר.

הכיוון הוא נגד כיוון השעון בגלל העונה המוקדמת או מסיבה אחרת? לא שזה קריטי.

תורסמורק ומכתשי לאקי אכן קורצים לי מאוד (יותר מאסקיה, מהתמונות שראיתי) וגם לנדמנלאוגר, מאיפה יוצאים הסיורים לכל אחד מהם? אולי נבחר אחד או שניים מהם, ואולי אני שפחות קצרה בזמן משותפי אשאר עם אוהל לעוד שבועיים באיסלנד להשלמות בפנים הארץ עם האוטובוסים החוצים.

ברור לי שאי אפשר להיות גמישים באיסלנד, אבל זה מאוד מאוד מתסכל. זה לא היה כך בעשור הקודם, ומאוד נוגד את האופי התרמילאי שלי. הייתי שמחה לשכור קרוון אבל זה יוצא יותר יקר מרכב רגיל+לינה (ואני מוגבלת בתקציב שכן איסלנד תהיה רק חלק מטיול תרמילאים גדול יותר, שכולל בין השאר את בריטניה), וגם שותפי - הנהג - מעדיף לא לנהוג ברכב גדול.

בכל אופן, המון תודה על הנכונות לעזור והתשובות המועילות, אולי אחזור אלייך עם שאלות נוספות.

• rmatarasso

נהדר, תודה!

הי

הכיוון נגד השעון, כי כך זה המסלול שאנחנו עשינו. זה נבע משתי סיבות אחת היא העונה שהיינו בספטמבר יש רוחות חזקות בדרום, ולכן היה מומלץ להתחיל משם. והשניה נבעה מאופי טיול בקראוון שביום הראשון לא נהוג להתרחק מרחק רב מתחנת ההשכרה, למקרה של בעיות.

אני לא רואה בעיה לעשות את הכל הפוך

בריקוויק יש תחנה מרכזית ממנה יוצאים אוטובוסים עם טיולים לכל האי. לכל אוטובוס יש גם תחנות בדרך ואפשר לעלות בדרך (היתרון שלא צריך לחזור לריקוויק).

(זה מה שאנחנו עשינו בתורסמורק, לקחנו את האוטובוס במפל שזו התחנה האחרונה אליה אפשר להגיע עם רכב. זה חוסך גם זמן וגם עלויות וגם משם אפשר להתקדם).

אתר החברה

רוית

• ohadwest
                        ohadwest נערך לאחרונה על ידי

אפשר גם ב איסלנד "לזרום"

אני רואה פה הרבה תגובות שמפחידות לגבי איסלנד שהכל מפוצץ וחייבים להזמין מלא זמן מראש. לדעתי קצת מגזימים ואפשר להסתדר בלי להזמין הכל.

אנחנו היינו בחצי השני של אוגוסט 13. התבססנו על רכב רגיל ולכניסות לפנים האי לקחנו סיורים/אוטובוסים מקומיים.

העוגנים היחידים שלנו מבחינת לינה היו שתי שבתות שהזמנו מראש (אנחנו דתיים) ולילה אחד באמצע הטרק מלנדמנלוגר לת'ורסמורק. את כל השאר עשינו די לפי המצב בשטח. ראינו איפה אנחנו וכמה בא לנו להמשיך ואז חיפשנו מקום בלונלי או ב-booking.com. היה לנו אמנם אוהל וסק"ש לגיבוי באוטו, אבל השתמשנו בו רק פעם אחת וגם זה כי העדפנו ככה.

המקום היחידי שבאמת מפוצץ זה הטרק, ושם באמת כדאי להזמין מראש, אחרת צריך לישון שם בחוץ וזו יכולה להיות חויה לא נעימה.

אני לא יודע, אולי יוני הרבה יותר עמוס מאוגוסט, אבל בהנחה שזה די דומה,

אם אתם אוהבים את הסגנון היותר תרמילאי, ואתם לא מסוג האנשים שזה מתיש/מעצבן אותם להתחיל לחפש כל יום-יומיים איפה להיות, זה בהחלט אפשרי ואף מומלץ! הרבה פעמים יש אילוצי מזג אויר קיצוניים באיסלנד, והגמישות לבחור לאיזה כיוון ללכת לפי איפה יש שמש באותו יום/שבוע יכולה להיות מאוד יעילה.

לגבי הפאפינים, לא חייבים להגיע לפיורדים המערביים. אנחנו ראינו כמות עצומה באיי וסטמן (Vestmannaeyjar). בכלל מקום ששווה ביקור.

אהד

puffins.JPGpuffins2.JPG
                        • keves160

אפשר גם ב איסלנד "לזרום"

הו! קיוויתי למצוא צדיק אחד בסדום שיגיד את זה! עד כה כל מי שדיברתי איתו הפחיד אותי מאוד לגבי מקומות הלינה, ובמיוחד אם מחפשים חדר זוגי במחיר סביר (אין לי בעיה עם חדרים זוגיים באכסניה, עם שירותים בחוץ וכו', רק צריך קורת גג).

האמת שנתקלנו בינתיים גם בבעיית טיסות עבור האדם שמצטרף אליי (אני מגיעה מאירופה, אז אני מאמינה שיהיו טיסות בשפע).

בכל אופן, כל יום חיפשתם לינה לאותו היום? או ליום המחרת? חדרים זוגיים או dorms, ואם אפשר לשאול מה בערך היתה רמת המחירים ללילה?

תודה!

• ohadwest

אפשר גם ב איסלנד "לזרום"

בזמנו קראנו המלצה לעשות כרטיס חבר HI - זה נותן הנחה באכסניות שברשת, משהו כמו 30-40 ש"ח ליליה. הכרטיס עולה בארץ כ-60 ש"ח. אז אפשר לומר שיצא שכיסינו את ההוצאה. לא בטוחים שחסכנו הרבה כיון שבסופו של דבר לא לנו כל כך באכסניות של הרשת למרות שיש לא מעט מהן באיסלנד אבל יש גם אחרות... אפשר לשקול את העניין.

במשך השבוע לנו לרוב באכסניות בdoorms, העדפנו את החדרים המשותפים כי זה יוצא זול יותר. וגם אם אני לא טועה בדרך כלל ככל שהחדרים עם פחות מיטות אז זה כן משפיע על הזמינות. אז אם אתם בעניין של חדרים זוגיים בלבד אולי יש בזה יותר סיכון אם לא סוגרים כמה ימים מראש.. בכל אופן אני חוזר על מה שכתבתי קודם שמזג האויר באיסלנד משתנה בטירוף ולכן שווה לשמור על איזו גמישות.

אפשר לבדוק את דירוג התשלום באתר האינטרנט לקבל התרשמות כללית של המחירים.

http://www.hostel.is/media/PDF/HI_Iceland_Prices_2014_indivi duals.pdf

ההתארגנות סביב הלינה היתה כזו שבמשך היום חיפשנו את מקום הלינה הבא לפי כיוון וקצב הנסיעה.בהקשר הזה ובכלל - המלצה חמה - רכשנו כרטיס סים מקומי שאפשר לנו שיחות מקומיות וגלישה. דבר שמאוד עוזר בהתנהלות הכללית ובהזמנת מקומות לינה. כדאי לקחת בחשבון שלא תמיד מה שכתוב באתר  booking ודומיו עדכני לחלוטין, בעיקר אם עושים את ההזמנה מאוחר בלילה, אז כדאי גם להרים טלפון לוודא את ההזמנה מול האכסניה עצמה.

בהצלחה!

• z300
                              z300 נערך לאחרונה על ידי

תודה על התשובות! בכמה אני יכול להוזיל אם אני מזמין עצמאית?  יולי אוגוסט נחשבים כעונה?

• ohadwest

אפשר גם ב איסלנד "לזרום"

והערה לגבי הטיסות - שווה לחפש באתר SKYSCANNER. אנחנו מצאנו שם אפשרויות שלא היו במנועי החיפוש טיסות הרגילים. היתרון שם שאפשר לחפש גם טיסות שאינן בקונקשן. אמנם צריך להיזהר עם זה ולשמור מרוחח מטיסה לטיסה, כי אין לך ביטוח אם טיסה אחת בדרך מתעכבת, אבל זה גם פותח עוד אפשרויות זולות ומגוונות יותר.

• keves160

נהדר, תודה!

מדובר על הסיור הזה, כן?

https://www.re.is/day-tours/thorsmork-adventure-on-your-own

איפה בדיוק כתובות התחנות שבהן אפשר לעלות והשעות בכל תחנה (מצאתי רק את שמונה בבוקר כשעת יציאה כללית)? וכמה זמן יש שם עד לחזור?

מבין האפשרויות לנסיעת פנים היית בוחרת בתורסמורק כאופציה העדיפה מכולן?

• keves160

אפשר גם ב איסלנד "לזרום"

במקרה שלי זו פחות בעיה, כי אני כבר אהיה באירופה (בברצלונה), כך שאין לי צורך בטיסה מישראל. צריך רק לבדוק לגבי שותפי לנסיעה שמגיע מהארץ.

שאלות המשך אליך, אם אפשר:

נסעתם ברכב רגיל? האם המשכתם גם למרכז ולשמורות הפחות נגישות, איך ומה מהן מומלץ? לצערי במסגרת של שבועיים עם השותף לא יתאפשר להגיע ללנדמנלאוגר, אבל אולי אשאר אחריו ואז אנסה להתנייד חצי בטרמפים וחצי באוטובוסים.

לגבי איי וסטמן, עד כמה אפשר לראות את הפאפינים ממש ממש מקרוב? כן, יש לי עניין מיוחד בצפרות ובציפור הזו ספציפית. ניסיתי למצוא אותם בשנה שעברה בנסיעתי לאזור הקוטב הצפוני, אבל ראיתי אותם רק בתעופה ולא מספיק מקרוב. הקיץ החלטתי שאראה אותם כמו שצריך... (באיסלנד, ואם לא אנסה כשאהיה בבריטניה)

• ohadwest

אפשר גם ב איסלנד "לזרום"

אהלן.

נתחיל מהסוף מהפאפינים - את הכמות הגדולה בתמונות ראינו די מקרוב. בוא נגיד שהתמונה צולמה בעדשה בלי זום מיוחד (אולי X4). יש עוד מקומות שרואים אותם מקרוב שלא דורשים נסיעה לאי, וזה באיזור "החופים השחורים" (מצ"ב תמונה), אבל שם יצא לנו לראות אותם רק בבודדים ולא בקבוצות גדולות.

לגבי הרכב - ניסינו לצמצם את השימוש ברכב כי באמת השכירות שם יקרה מאוד פר יום (איזור ה-100 יורו ליום לרכב קטן!).

אנחנו רוב הזמן היינו עם רכב שכור רגיל על הכביש ההיקפי. חלק מהכבישים שנכנסים פנימה מתאימים גם לרכב רגיל (מסומן היטב במפות). את מה שלא, לקחנו אוטובוסים של תיירים שנכנסים לתוך האי ב-4X4 (חברות TREK ו-הקישור ששמת קודם)

החוייה שלנו מהטרמפים לא הייתה מוצלחת במיוחד.. לא היה קל לעצור, בטח לא לזוג בטח לא בגשם. אבל טרמפים כידוע זה עניין של מזל גם. אז אם באים עם אורך רוח ומעיל גשם זה כנראה אפשרי...

אוטובוסים - לפנים האי (4X4) זה בעיקר אוטובוסים של תיירים והתידוריות שלהם נמוכה ודורשת תכנון מדויק מראש. לאורך ה-ring road יש אוטובוסים מקומיים יותר שהם גם זולים יותר וגם יש בתדירות רבה יותר. אבל למיטב ידיעתי הם נשארים קרובים יחסית לרייקיויק ולא תופרים את כל האי.

לגבי הספקים - לדעתי אפשר להכניס בשבועיים גם כן את הטרק/ביקור בלנמדנלאוגר [ככה אנחנו עשינו]. אני לא יודע כמה אתה חובב טרקים, אבל הדרך מלנדמנלוגר לת'ורסמורק היא משהו שאין מילים לתאר. אתה חולף ביומיים-שלשה על פני כל כך הרבה תופעות טבע שונות וסוגי שטח  שונים שאתה לא רואה בשום מקום אחר בעולם שפשוט חבל להפסיד! אנחנו לא הספקנו את הפיורדים המערביים, אבל מאנשים שפגשנו שם הבנו שלנמדנלוגר הרבה יותר מומלץ מהפיורדים (גם מטויל יותר ומסומן יותר טוב וכו'). 

הייתי ממליץ לך להתחיל ברייקיויק, ולא לשכור אוטו מההתחלה. למצוא איזה גסט-האוס להתמקם בו ולהניח בו את החפצים שלך שאתה לא צריך לטרק. מריקייויק לצאת לטרק בבוקר השני שלכם (אם זה אפשרי). יש הסעות מריקייויק ללמנדלוגר. משם לעשות את הטרק - או עד לת'ורסמורק ולחזור משם עם ההסעות תיירים לריקייויק או לטייל באיזור לנדמדלוגר יומיים ולחזור משם. 

ואז כשתחזור מהטרק, שמח וטוב לב, או שתיקחו עוד יום עם סיור לכיוון הgolden-circle או שאת זה תעשו כבר עצמאית עם רכב שתשכרו.

העניין הוא שפשוט השכירות רכב באמת יקרה ועדיף לדחות את השכירות רק לשלב שבאמת תצאו לסובב את האי. חבל שהאוטו יעמוד 3 ימים בזמן שתעשו את הטרק.

P1030292.JPG
                                      • keves160

אפשר גם ב איסלנד "לזרום"

גם את הנסיעות לטרק צריך להזמין מראש, או אפשר לתפוס על הדרך בתחנת האוטובוס הקרובה (ואיפה התחנות חוץ מריקיאויק?). עד כמה הנהרות שחוצים בו עמוקים וקרים? (זה גם בטח תלוי בעונה)

• ohadwest

אפשר גם ב איסלנד "לזרום"

בעניין הנסיעות - אנחנו לא הזמנו מראש מקום ופשוט עלינו באמצע הדרך.

אתה יכול לראות את התחנות בדרך באתר השימושי הזה -

http://nat.is/travelguideeng/bus_stop_rek_landml_rek_trex_ht m.htm

אנחנו עלינו בעיירה ששמה hella (וקוראים את זה hetla), שזו הייתה התחנה האחרונה על הring-road לפני שהאוטובוס חותך לפנים האי. עשינו שם את הלילה לפני כן באתר קמפינג שסמוך לאיפה שהאוטובוס עוצר, וגם השארנו שם חלק מהציוד שלא רצינו להיסחב איתו.

לא זכור לי שהייתה בעיה של מקום על האוטובוס. אבל לא יודע לומר בודאות מה באמת עושים אם נגמר המקום על האוטובוס. בתחנות הראשונות אני כמעט בטוח שלא תהיה בעיה, כי הם פשוט יוציאו עוד אוטובוס. בתחנות באמצע אני לא יודע אם מצטופפים או שפשוט לא ייתנו לעלות.

בעניין הנהרות - קרים בהחלט! אבל זה מרענן קצת להוריד נעליים מדי פעם בטיול (וצריך לזכור להביא נעלייים/סנדלים למעבר במים).

המים לא היו עמוקים מדי (סוף אוגוסט) והשביל מכוון אותך לנקודת מעבר נמוכה יחסית (באיזור הברכיים, לא הרבה יותר). זה שביל מטויל למדי ואם יש בעיה לעבור את הנהרות הם יעדכנו אותך על זה בבקתות שבדרך.

Trek river.jpg
                                          • keves160

אפשר גם ב איסלנד "לזרום"

"עד הברכיים" זה מונח יחסי. הנחתי שזה מתייחס לברכיים של איסלנד חסון, צאצא הויקינגים, ולא לישראלית בגובה מטר שישים...

לצערי היו שינויים בתוכנית שאינם תלויים בי, אז איסלנד עם רכב ושותף ומקומות מוזמנים כבר לא על הפרק החל מהבוקר. כנראה אנסה להגיע אליה לבדי לשילוב של אוטובוסים, טרמפים וקמפינג בשלב יותר מאוחר, אחרי הטיול בבריטניה.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון