ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרנו מבודפשט

פורום טיולי משפחות
    23
    73
    17046
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • adivelednizki
      adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט הקרירה אתמול ישר לאובך , החום והמנגלים של יום העצמאות ...

אפתח בתודות לחברי הפורום הנהדר הזה שסייעו לי בכל שאלה : lbd, המטייל המתמיד , לי (הנהדרת ! שסייעה לי גם המון בפרטי מחוויות הביקור שלה לפניי) , יונה וקשת , קיפודה ,ריקי , אלונה , OZZ  ואני ממש ממש מקווה שלא שכחתי אף אחד ...?

בכל מקרה , כולכם נהדרים !

אין ספק שהידע הרב כאן , החוויות והניסיון אבל בעיקר הנכונות לעזור , תרמו לי גם בביקורי בפעם השלישית . אנסה להחזיר חלק מזה בדיווח שלי לטובת הנוסעים הבאים.

אז הכל התחיל לפני כחצי שנה ... התחלתי לחשוב איך נחגוג את יום הולדת 60 להורים שלי (נולדו יום אחרי יום - איזה כיף שאפשר לחגוג יחד בגדול !  ) ועלה הרעיון של חופשה משפחתית בחו"ל .

היו התלבטויות ראשוניות על חופשה באיזה קלאב ... אבל העונה הגבולית (תחילת מאי) והעובדה שיש לנו קוצים ב.... גרמו לי לכוון בסופו של דבר לטיול עירוני .

ההתלבטות היתה בין פראג לבודפשט בשל היותם יעדים קרובים וזולים יחסית , ולבסוף, העובדה שבפראג רוב בני המשפחה כבר היו ובבודפשט לא , הובילה לבחירה בבודפשט .

אנחנו , שדווקא היינו בבודפשט בעבר ,  לא התנגדנו לחזור שוב שכן מצאנו שהיא השאירה בנו טעם של עוד גם אחרי הביקורים הקודמים ואנחנו שמחים לדווח שגם אחרי הפעם הזאת נותרנו עם חשק לחזור ....!

אז לשאלתך , אנשים טובים , שבוע זה ממש לא הרבה מדי .... יהיה לכם מעולה. וזאת גם מבלי מוזיאונים , אתרי שואה/ בתי כנסת (אם כי אנדרטת הנעליים היא ביקור חובה בעיני ולא רק יהודים מגיעים לשם ) או קניונים ....

הטיסות הוזמנו מספיק זמן מראש במחיר של 145 דולר לכרטיס הלוך ושוב ב- UP - חברת הלואו קוסט של אל על . תוספת למזוודה 20 דולר לכיוון בהזמנה מראש. צ'ק אין מוקדם באינטרנט- בחינם .

הטיסות יצאו בזמן כמתוכנן והכל תקתק לשביעות רצוננו .

במטוס הדיילת מחלקת מים בחינם . את כל השאר ניתן לרכוש בתשלום .

לדוגמה : כריכים שונים (גדולים ומכובדים) במחיר של 9 דולר , מוזלי או מאפינס ב-3 דולר  ,(ויש גם סלטים ושתיה קלה לרכישה כמובן , ויש עגלת דיוטי פרי במטוס  ).

היינו 12 איש (כולל ילדים ותינוק אחד חמוד בן שנה שהיה הכי נוח בטיול ולא הרגשנו אותו ! אולי רק קצת בסחיבת העגלה בכניסות והיציאות מהמטרו ....)

הלינה הוזמנה בדירות 7seasons apartments

המקום מוצלח ביותר , ממוקם מעולה ממש ליד כיכר דק פרנק המרכזית שבה מצטלבים 3 קווי המטרו , ממול יש סופר שפתוח 24 שעות ביממה ומרחק כמה צעדים מהדירות עוד סופר גדול יותר וממולו גם CHANGE להמרת כסף .

הרחוב של בדירה הוא רחוב שוקק ומלא במסעדות . במרחק הליכה ברחוב של הדירה נהננו מאוד בסניף של רשת המסעדות טרופיאה גריל. קרוב יותר ובדרך לשם פיצריה חדשה ומצויינת PIZZA DE MAMA SOFIA.

כמו כן , ברחוב תמצאו גם את מתחם חצרות גודז'או ששופצו ובהן שלל מסעדות שוקקות ( נסו את WOK TO GO ) ופאבים (דוגמת פאב שפילר ) . ביום ראשון משעה 10:00 עד 18:00 מתקיים במקום שוק אמנים .

בחזרה לעניין הדירות : היינו ב-4 דירות ובכולן הכל חדש, נקי ומצוחצח , השירות של העובדים מצויין ואפילו זכינו להחלפת מגבות , ריקון האשפה אספקת נייר טואלט , סידור המיטות וניקיון בסיסי בכל יום (מה שבדר"כ אין בדירות אלא רק במלונות) .

העובדה שמדובר בדירה ולא בחדר מלון היא פלוס גדול , ובמיוחד עם ילדים . לא הרגשנו צפיפות ואפילו השאירו לנו ארגז עם משחקים ובובות לילדים בחדר והתינוק זכה לכל מה שדרוש לו החל מעריסת תינוק , כסא תינוק ועד צעצועים, פח חיתולים , אמבטיית תינוק...

כמובן שהעובדה שיש מטבח מצוייד בכל מה שנחוץ תורמת לעניין גם כן !

בחדר המתינה לנו חבילת WELCOME שכללה שקיות קפה ובקבוק יין .

בסלון , שהופך לחדר השינה לילדים בחלק מהדירות ,  יש DVD , כך שאפשר להביא מהארץ דיסקים לילדים .

לכל דירה 2 מפתחות , מה שאיפשר לנו להתפצל (שימו לב שעל אובדן מפתח יש קנס של 50 יורו ! ) ויש בדירה מזגן , אך חשוב לדעת שהמזגן הוא רק בחלל המרכזי של הדירה = סלון, מטבח ואין מזגן נוסף בחדר השינה .

לכל מי ששאל אותי לקראת ביקור עתידי באוגוסט : לא יודעת עד כמה חם יהיה לכם (עניין של מזל) ועד כמה המזגן יצליח לקרר גם את חדר השינה או לא ...

לדעתי באוגוסט זה עניין שצריך לשקול שכן המיקום המרכזי הופך את הדירות גם למעט רועשות בלילות של סוף שבוע (אנחנו הרגשנו את זה מעט בלילה של  שבת ) . זה רעש מאוד שולי במידה וסוגרים את החלונות (לנו היה קר בלילות אז עשינו את זה ממילא) אבל יכול להיות בעייתי אם תצטרכו לפתוח את החלונות בגלל החום.

כמו כן , לא היה את השלט של המזגן בדירה . לא יודעת אם זה בגלל שזו לא העונה (לא היה צורך במזגן ) או בגלל שזה בעלות נוספת (כמו שהיה לנו בדירות סנטור בבודפשט בביקור הקודם) . מומלץ לשאול אותם במייל אם הם גובים תוספת עבור שימוש במזגן.

עוד לגבי הרעש : מומלץ לבקש מראש דירה במתחם B של הדירות . זאת מכיוון שחלק B של הבניין הוא פנימי יותר ויש שם פחות רעש (מאשר מתחם A למשל שפונה יותר לחצרות גוז'או הפעילות בלילה )

אנחנו קיבלנו דירה בקומה 7 (יחסית לבניין זה די גבוה) וכמעט לא שמענו רעש .

הוריי קיבלו דירה בקומה 2 = הקומה של הקבלה ואולי היה קצת פחות שקט אבל היתרון שלה היה קרבה לקבלה ופחות צורך במעלית + חצר פאטיו שניתן לצאת אליה (נחמד עם הילדים !) לעומת רק מרפסת בקומות הגבוהות.

מציינת את זה כדי שתנסו לבקש דירה לפי העדפתכם.

עוד תוספות : יש FREE WIFI בחדרים (יתנו לכם קוד) וכך יכולנו לבצע צ'ק אין באינטרנט בחינם גם לטיסת החזור . לאחר שביצענו את הצ'ק אין וקיבלנו את כרטיסי העלייה למטוס למייל , יכולנו לשלוח אותם למייל של הקבלה והם הדפיסו אותם בעבורנו . מאוד נוח.

עד כאן הפרטים הפרקטיים. ואם יש למישהו שאלות אז בשמחה .

המשך יבוא...

עדי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

ברוכה השווה עדי!

חיכיתי לשמוע ממך חוויות, ואני ממתינה בסבלנות להמשך הסיפור... תפסתי מקום טוב באמצע (נראה לי בתחנה של פרנץ דק טרlaugh)

• איריס ס.
          איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

הי עדי וברוכים השבים . שמחה שיצא מוצלח . 

אנחנו טסים עם up בדצמבר . האם במעמד הצ׳ק אין אפשר לבחור מושבים ? איך נעשית הושבה ? יש סרטים/ מערכת בידור בטיסות ?

שריינתי גם את הדירה הזו . עדיין לא החלטתי בינה למלון . נהיה רק אמא וילדה.  האם ידוע לך אם החימום נעשה גם דרך המזגן או שיש מערכת נפרדת כמו רדיאטור ? 

האם בקשתם מראש לינה במתחם b ? 

תודה על כל הטיפים

איריס

• לִי
            לִי נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

היי עדי,

ברוכה השווה!

כייף לקרוא כל מה שכתבת

שמחה בשבילכם שהיה טוב

גם אני הרגשתי כשהחופשה נגמרה שנשאר חשק לעוד ועוד..

כל הפרטים הקטנים שאת מעלה

מאוד חשובים למשפחות שבדרך.. בעיקר על הדירה, יופי שיצאה מוצלחת.

מקווה שתרחיבי ותשתפי הרבה יותר על כל השאר,

אני מאוד נהנית לקרוא דיווחים מבודפשט! וחיכיתי שתחזרי..

מזל טוב להורים, שתמשיכו לחגוג איתם

לאיריס,

לחופשה של אמא ובת.. מציעה להתפנק במלון. עם ארוחת בוקר.. תחשבי על זה. אני זוכרת ששיריינת גם מלונות.

• adivelednizki

חזרנו מבודפשט

היי יונה וקשת - שמחה שהצטרפת ! אשתדל להמשיך בקרוב ולספר הכל ..

אנסה גם לבקר באשכול זלצבורגלנד שלך ולעזור גם שם בהמשך...

בינתיים תשובות לאיריס :

אנחנו לא הזמנו מקומות ישיבה מראש.

בביצוע הצ'ק אין המוקדם באינטרנט הכנסתי את אחד השמות ומיד קיבלתי אופציה לעשות צ'ק אין גם לשאר הנוסעים שאיתי בהזמנה . ברגע שעשיתי זאת וביצעתי את הצ'ק אין לכולנו יחד , קיבלנו גם את המושבים ביחד . כך שלא נאלצנו להתפצל.

לפי מה שראיתי , כולם (אלא ששילמו ובחרו מושב מראש ואלו שלא ) עלו לטיסה כשהם יודעים היכן הם יושבים. לא היה "משחק כסאות" במטוס עצמו ... כולם עלו , התיישבו במקום שקיבלו והמראנו בזמן . היה מתוקתק מהבחינה הזאת. ללא בלגן או ריצה לתפוס מקומות ...

אם חשוב לך בכל זאת לוודא שתשבי עם הבת , אז ישנה אפשרות להזמנת מושב לבחירה מראש בעלות של  10 דולר לאדם לכיוון .

לגבי מערכת הבידור - מדובר במסכים מרכזיים (לא אישיים) . הוקרן משהו (נדמה לי ארץ נהדרת ) אבל לא ממש שמתי לב ... הילדים שלי צבעו והדביקו בחוברות שבהן הצטיידתי מהבית .... אני נמנמתי (או לפחות ניסיתי...) אני די בטוחה שלא היו אוזניות , כך שאם רצית לשמוע את הסאונד של מה שהוקרן היית צריכה אוזניות מהבית/ אוזניות שהן כנראה בתשלום (שוב, מניחה. לא בטוחה...)

עכשיו בעצם אני נזכרת שהיתה חוברת עם כתבות, פסטיבלים בחו"ל וכו' ...וכשעלעלתי בה ראיתי שם משהו על תוכנית הבידור .

לגבי הדירה : לא ביקשנו מראש במתחם B . קיבלנו 3 דירות מאותו סוג = דירת חדר שינה אחד וסלון במתחם B ועוד דירת חדר אחת מסוג אחר = דירת סטודיו במתחם C.

יש מצב שהדירות מחולקות בבלוקים A, B , C , D  לפי סוג הדירה .

ממליצה לבקש B או C (ולא A או D שהם קיצוניים יותר . כי בפנימיים פחות רעש) .

אם חייבים A או D אז עדיף D לדעתי. A פונה לצד הרועש והכי פחות מומלץ.

בכל מקרה , הרעש היה ממש לא נוראבכל מקרה . לא משהו שהפריע לנו מיד אחרי שנרדמנו  כולנו אחרי יום מעייף...

ממה שראיתי , החימום היה רק עם מזגן.  לא היה רדיאטור בחדרים (דירות מודרניות)

אולי היה בחדר שינה ולא שמתי לב . בסלון בטוחה שלא ראיתי כלום מלבד המזגן.

מה שכן, בהחלט שמתי לב שהיה חימום נוסף של רדיאטור בחדר האמבטיה .

לא ניסינו. בדירה היה נעים (לא קר ולא חם) ולא היה צורך.

• ע ע
                ע ע נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

היי עדי,

ברוכים השבים ומזל טוב להורים. אין דרך טובה יותר מאשר טיול רב דורי כדי לחגוג...ואיזה כייף שהיה מוצלח!  wink

גם אנחנו בדרך אל בודפשט ואל 7 SEASONS. גם לימור וגם אני מחכות בציפייה דרוכה לשמוע ממך. שתינו הזמנו דירת שני חדרי שינה. האם במקרה את יודעת באיזה מתחם ממוקמות הדירות האלה והאם גם בהן יש מיזוג אוויר רק בסלון? לנו עניין המיזוג מאוד רלוונטי וחשוב. לנו גם עניין השקט מאוד קריטי. כתבתי אליהם וביקשתי דירה שתהיה שקטה. ענו תשובה מנומסת שיעשו כמיטב יכולתם להשביע את רצוני אבל לא התחייבו שנקבל דירה שקטה.

מחכה להמשך הסיפור שלך... אשמח מאוד לכל טיפ/תובנה/המלצה/אי המלצה....  

תודה רבה,

עפרה 

• שירלי 4
                  שירלי 4 נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

הי עדי,

גם אני כאן, מחכה... לסיפור, לטיפים ולתובנות - כי בקרוב גם אנחנו מגיעים לבודפשט...

זוכרת היטב את התכנונים שלך ושמחה בשבילכם שהיתה נסיעה משפחתית מוצלחת ומהנה.

שירלי

• myomer
                    myomer נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

היי עדי,

ברוכה הבאה. איזה כיף לשמוע שנהנתם. 

גם אני מיועדת למלון דירת זה. יש לי גם הזמנה נוספת למלון דירות אחר עם נטיה ל 7SEASONS ועכשיו נתת לי את הגושפנקה הסופית לבטל את ההזמנה הנוספת. כמו עפרה גם אני ניסית לבקש דירה שקטה וגבוהה ונענתי בתשובה דיפלומטית שיעשו מאמצים ולא מבטיחים. משתמע שזה לפי סדר ההגעה לצ'ק אין. עכשיו שאני סגורה סופית וצריכה לשלוח מייל לגבי חניה אבקש שוב ואציין גם את נושא הבלוקים שהזכרת. תודה.

ממתינה בסבלנות להמשך. 

לימור

• adivelednizki

חזרנו מבודפשט

היי לי , עפרה ולימור - שמחה שהצטרפתן !

איריס - מסכימה עם לי ! בביקור של אמא ובת הייתי כנראה מתפנקת במלון (ולא שהדירה לא היתה מפנקת ! היתה נהדרת ! אבל מלון עם ארוחת בוקר יכול להיות נחמד ! )

עפרה- ממש לא יודעת באיזה מתחם ממוקמות דירות ה-2 חדרי שינה.

בכל מקרה , הרעש לא נוראי והרגשנו את זה רק טיפה ביום שבת (סופ"ש ) אבל זה לא היה משהו שימנע מאיתנו ללון שם שוב. זה פשוט חלק מלהיות ממש במרכז... ועדיין היתרונות עולים על החסרונות בהרבה !

הערת אגב: לעומת דירות 7 העונות  , ראינו את דירות גוז'או שהומלצו כאן בעבר בפורום , והן ממוקמות ממש ממש מעל חצרות גוז'או ולדעתי יש שם רעש מטורף מעל הפאבים ...(שם לא הייתי ישנה) .

אנחנו העדפנו להתפצל לכמה דירות קטנות יותר ולקחנו דירות חדר שינה אחד שאת כולן קיבלנו בחלק B. אחי היה בדירת סטודיו בחלק C וגם שם לא היה רועש .

לגבי המזגן - מציעה לך לברר במייל שכן באוגוסט יכול להיות יותר קריטי ...

אני התכתבתי עם מישהי בשם קריסטינה וזכיתי ממנה לתשובות לכל שאלותיי .

במידה ויש מזגן רק בסלון אולי שווה לשקול להתפצל לשתי דירות קטנות יותר ?

כל יש יותר סיכוי שהמזגן יקרר את כל חלל הדירה ...

תשאלי כי ייתכן ובדירות הגדולות יותר יש 2 מזגנים.

אנסה להמשיך קצת ... יודעת שיש הרבה שמחכים לסיפור ....(זוכרת איך אני ציפיתי לכל סיפור של מי שחזר ... ) אז הנה :

הגענו בלילה (טיסת ערב) . בשדה התעופה חיכה לנו מיניבוס שהוזמן מראש של חברת טרנספר פלוס שההמלצה עליה נלקחה מהפורום :

http://www.budapestairporttransfer.hu/prices.html

הכל היה מצויין ויעיל . שילמנו לנהג במקום ביורו (לא כדאי להמיר כסף בשדה התעופה אלא רק בעיר עצמה ! )

הזמנו אותם גם בחזור והם דייקו בזמנים והנהג אף המתין בסבלנות ובחיוך כשאנחנו התעכבנו (משהו שנשכח בחדר...)

העניין היחיד היה שהכסאות בוסטר וכסא התינוק שהוזמנו (והובטחו ) לא היו ברכב  ....

אז זרמנו (היתה ברירה ? ) וחגרנו את הילדים עם חגורות הבטיחות הרגילות ואת התינוק החזקנו חזק על הידיים ...  (בדרך חזרה היה כסא תינוק יחיד... אבל שוב בלי בוסטרים.... )

לידיעתכם.

התעוררנו לבוקר קריר (כיף ! ) ונסענו לתחנת OPERA  במטרה לשוטט בשדרת אנדראשי שאיכשהוא לא הגענו אליה בביקורנו  הקודמים בבודפשט .

החלטנו לפתוח את הבוקר בקפה ועוגה בבית הקפה אלכסנדרה שבקומה העליונה של חנות הספרים שבמספר 39 .

היה נחמד מאוד , והתקרה אכן יפה והעוגות טעימות , אבל המקום התגמד לעומת בית הקפה שבו ביקרנו בהמשך הטיול =קפה ניו יורק שהוא חלק ממלון בוסקולו היוקרתי .

ארחיב על כך בהמשך , אבל כרגע אציין שאם תרצו לבחור בית קפה אחד מוצלח אז אין ספק שקפה ניו יורק הוא המנצח !

השדרה היתה מבחינתנו ממש לא משהו .... אלא אם כן אתם מחפשים מותגים כמו לואי ויטון או גוצ'י ...  ויכולה להגיד שעם ילדים אין ממש מה לחפש שם ... חוץ מדבר אחד :

וזה דבר גדול מאוד :  - חנות SUGAR  !!!

היא נמצאת ממש שם , מתחבאת לה בסמטה אחורית באזור האופרה ... ובהחלט שווה לנסוע לתחנת OPERA רק כדי לבקר שם !

נכנסנו לשם ומאוד מאוד מאוד התלהבנו !!! כמובן שלא פסחנו על ביקור בשירותים היפים בבודפשט  (ותכלס?  12 איש זה אומר שבדקנו כל חדר שירותים אפשרי אחר בבודפשט ...)

אז נכון שאזור סוכריות הגומי וה- M&M קסם בעיקר  לילדים (קנינו , ברור שקנינו ) וכך גם מקרר הגלידות הצבעוניות (הבת חובבת הצבע הורוד זכתה אפילו בגביע ופל בצבע ורוד והיתה בעננים ! )

אבל גם אנחנו המבוגרים הרגשנו כמו ילדים ... התלהבנו מאוד ממראה מקרר עוגות הבצק סוכר , מהעיצוב של המקום והצבעוניות שלו , מתצוגת הקינוחים ומשקאות השוקולד ומעוגיות המקרונים הצבעוניים (שמהן גם טעמו האמיצים מבינינו שעוד נותר להם מקום בקיבה אחרי העוגות באלכסנדרה - ובהחלט התרשמו !  )

אז תודה לריקי שאמרה : עזבו את הסוכריות ותנסו את משקאות השוקולד ....

ריקי , חשבתי עליך שם בעוד אני עומדת שם וממש ממש ממש מצטערת שאכלתי רגע לפני זה עוגות באלכסנדרה ואין לי מקום להכניס עוד כלום...

בקיצור - עם כל הכבוד  לאלכסנדרה ... היכנסו , צלמו שם את התקרה ורוצו להנות דווקא  ב- SUGAR...

הבטחנו לעצמנו לחזור לשם לעוד גיחה  בהמשך הטיול ... וכמובן שזה כבר לא קרה ....

אז אתם עוד מתפלאים שחזרנו שוב הביתה עם תחושת חשק לחזור לבודפשט ? ....

לאחר התפצלות ושיטוט בשדירה (ללא יותר מדי תוצרת ... הבעל קנה לעצמו משהו קטן בחנות NORTH FACE ואני קניתי לעצמי קרם פנים של HELIA בסניף של DM )

נפגשנו שוב כולם לארוחת צהריים במסעדת מנזה (MENZA) שבכיכר פרנץ ליסט.

מאוד מאוד אהבנו ונהננו !

המסעדה היתה מאוד מלאה (גם בפנים וגם בחוץ על המדרכה) ונראה שהיא מאוד פופולרית כך שחובה להזמין מראש . מכיוון שזוהי המסעדה היחידה שבה אין אימייל להזמנת מקומות , ביקשתי במייל מקריסטינה מהדירות להזמין עבורנו מקומות בטלפון וקיבלתי ממנה אישור שהזמינה עבורנו . כשהגענו השולחן כבר היה ערוך ומוכן והיה נהדר .  התלהבנו במיוחד ממרק השום שמגיע עם לאנגוש הונגרי מסורתי - טעים !

אבל באמת שכל מה שהזמנו שם היה טעים ומוצלח !

לאחר ארוחת הצהריים נסענו במטרו ל- VOROSMMARTY TER

ומשם טיילנו ברגל  בניחותא לאורך גדת הדנובה בצד של פשט  , עברנו את גשר האריות נהננו מהנופים של בודה הנשקפים ממול והגענו עד לאנדרטת הנעליים שלמרגלות הפרלמנט .

המקום מרגש מאוד וקיבל משמעות נוספת בביקורנו ממש לאחר יום השואה ולאחר ששמענו את סיפורו של יאיר לפיד . יאיר לפיד סיפר שאביו כשהיה ילד , היה מבין 600  היהודים שהובלו למקום הזה במטרה לירות בהם אל תוך נהר הדנובה (זאת משהמשלוחים הופסקו והנאצים חיפשו דרכים נוספות ויצירתיות להשמדת עוד יהודים )

מכיוון שלאביו היה פיפי ... והחינוך היה שלא עושים ברחוב... אמו לקחה אותו לחפש שירותים קרובים וכך הם בעצם ניצלו .... כשחזרו הוא ואימו גילו שכל שאר 598 היהודים שהיו איתם נורו והושלכו לדנובה . ויאיר לפיד מספר ששם גילה אביו את הציונות לראשונה ...

בעיני יש משהו מרגש ומצמרר באנדרטה הסמלית הזאת שאין בהרבה אנדרטאות גדולות ומרשימות אחרות . ויכולה לדווח שלמרות שהמקום מבודד ולא בולט , ראינו שם מבקרים רבים - גם שאינם יהודים .  אגב , לוח הזכרון המוטבע על הרצפה  , הוא בעברית בלבד !

בשעה 17:00 הוזמן מראש סיור באוטובוס האמפיבי .

אני חושבת שמי שזו הפעם הראשונה שלו בבודפשט מאוד יהנה !

אנחנו שכבר הכרנו את בודפשט פחות התלהבנו באופן אישי ....

אך זוהי אטרקציה ראויה המשלבת סיור יבשתי ברחבי פשט + שייט על הנהר .

ואין ספק שרגע הספלאש והירידה למים היה מאוד מרגש לילדים !

יש לציין שהאוטובוס האמפיבי (הראשון מסוגו באירופה) מהווה אטרקציה בבודפשט ויכולנו לראות שאנשים עוצרים ומצלמים אותנו ואף מנפנפים לנו לשלום ....

חייבת לציין שהשעה 17:00 היתה פחות מתאימה .... היינו כבר קצת עייפים והנסיעה האיטית והשייט האיטי + ההסברים של המדריכה (שהיו מעניינים אבל היא חזרה עליהם ב-3 שפות שזה היה קצת מעיק ...) גרמו לחלקנו לנקר ולנמנם קצת ....

כמו כן , מחשיך מאוחר בבודפשט ולכן לא זכינו להיכנס עם הסיור לשעות החשיכה ולהפוך את חלק השייט שבסיור לשייט לילי ...

מסקנות : בהחלט מומלץ למבקרים בעיר בפעם הראשונה , במיוחד עם ילדים (להפתעתי , דווקא היו יותר מבוגרים מאשר ילדים על האוטובוס.... )

כדאי לקחת את הסיור בבוקר (10:00 או 12:00) של היום הראשון כדי לקבל מושג כללי על העיר ומומלץ מאוד להזמין מראש אונליין כי האוטובוס היה לגמרי מלא , וראינו שכך גם היה בסיור שחזר וירד לפני שעלינו.

כמו כן , לדעתי למרות חלק השייט זה ממש לא  מחליף שייט לילי בבודפשט שהוא מאוד מומלץ וכדאי להוסיף אותו לתוכנית שלכם , בין אם בזוג או כמשפחה .

כמו כן , לתצפית לילית נוספת מומלץ לעלות על חשמלית מספר 2 שנוסעת לאורך הדנובה .

לאחר הסיור אכלנו ארוחת ערב במסעדת פומודורו (יש צורך בהזמנה מראש) וקינחנו בגלידה מצויינת שבמדרכה ממול למסעדה (הכל טעים שם אבל נהננו במיוחד מגלידה בטעם אמרנה = עם דובדבנים) .

לגבי מסעדת פומודורו - נהנינו מאוד גם הפעם בביקורנו השלישי במסעדה .... אבל שמתי לב שהמנות קטנו ....היינו אחרי ארוחת ערב צהריים במנזה אז לא באנו מורעבים .... וגם זה ממש התאים לאחר הסיור באוטובוס האמפיבי שכן זה לא רחוק משם .

עדיין אני חייבת לומר שאכלנו הפעם במסעדות טובות יותר ....אבל אני חושבת שזו עדיין מסעדה מצויינת עם ילדים (ובכלל) ואם בוחרים בה מנות נכונות , מאוד תהנו  .

נסו למשל טורטליני ירוק תוצרת בית , ממולא בגבינת גורגונזולה ועם רוטב שמנת ואגוזים (נשמע קצת כבד אבל זו מנה עדינה , מעודנת ומצויינת ! )

בקיצור- היה טוב ומוצלח . אבל ההפתעה הקולינרית האיטלקית היתה בהמשך הטיול ....

המשך יבוא ....

• myomer
                        myomer נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

אין ספק ששוגר מככבת. אמרתי לילדים לדמיין את m&m שאהבו בניו יורק אבל נראה לי שפה השוס הרבה יותר גדול. איזה כיף, רוצה כבר להיות שם. 

מתה מסקרנות מה זה ההפתעה הקולינרית האיטלקית... אבל לא אפריע, תמשיכי כשתוכלי, הכל נרשם

תודה על הסיפור של יאיר לפיד. לא הכרתי.

לימור

• אמה
                          אמה נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

ברוכים השביםlaugh

תמיד כיך לחזור לבודפשט.

אמה

• glasha
                            glasha נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

הי עדי ברוכה השווה ביותר

להרים טיול של 12 איש ועוד להצליח ליהנות ממנו? שאפו ענק על התכנון והביצוע. 

מחכה לקרוא המשך החוויות. בודפשט תמיד אצלי במגירה העליונה.

איריס, רק מלון. הכי מפנק שיש. מגיע לכן. 

אלונה

• איריס ס.

חזרנו מבודפשט

עדי 

תודה רבה על הפרוט הרב ועל ההמלצות .  אני עוד שוקלת את עניין המלון.

מלון בהחלט יותר מפנק אבל הבת שלי צליאקית חדשה ומטבח  נגיש בטיול מקל עלינו את ההתמודדות.  אם היה מלון דירות עם מטבחון שיש לו גם מסעדה זה היה קלאסי.  למעשה יש כזה , אבל המיקום שלו נראה לי פחות אידאלי.  אני מצרפת קישור ואשמח לדעת מה אתם חושבים.

מדובר בדצמבר והמרחק מהתחתית קצת מרתיע אותי ( למרות שיש טראם קרוב).

אשמח לשמוע חו"ד.  עדי - מקווה שזה לא מפריע לאשכול שלך.

תמשיכי בתאור המפורט.  מאד עוזר.

תודה

איריס

• glasha
                                glasha נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

איריס המרחק למטרו משהו כמו 500 מטר - מצד אחד אוקטוגון ומצד השני התחנה שאני לא יכולה לבטא אבל יש שם קניון עם H&M ו-MULLER וחנות הנעליים הגרמנית. החשמלית 4,6 מאוד יעילה והיא ממשיכה עד למסעדת השניצלים הענקיים אגב. הביקורות של הישראלים דווקא מעולות. נו, הזמנת כבר? angel

• איריס ס.

חזרנו מבודפשט

ברור, מזמן !! תודה אלונה.  רק שאזכור לבטל את כל ההזמנות המשוריינות 😆

• adivelednizki

חזרנו מבודפשט

היי שירלי

שמחה שהצטרפת !

ממשיכים ....

ביום הטיול השני תוכננה ארוחת בוקר של טעימות בשוק המקורה וסיבוב בואצי אוצה ולאחריו מעבר לבודה והמשך לאי מרגיט .

תחזית לאחה"צ גשום גרמה לנו לשנות תוכניות ולהחליט שנוסעים לבודה בבוקר טרם הגשם ולאחר מכן נגיע לואצי אוצה , שם אפשר לעשות שופינג בחנויות גם בגשם ...

בדיעבד , למרות התחזית , לא ירד גשם בכלל באותו היום (אלא רק בלילה ) אבל אנחנו כבר בדרך לבודה ....

קו 16 או 16A מובילים מכיכר דק פרנץ ישירות לבודה .

דרך אחרת ותיירותית בהרבה היא להגיע לבודה ע"י רכבת השיקאלו העולה מכיכר אדם קלארק. אבל אנחנו כבר עשינו את האטרקציה הזו בעבר והפעם אנחנו נוסעים באוטובוס , רק כדי לחלוף על פני הרכבת ולראות את התור הארוך בכניסה ולשמוח שהחלטנו להגיע דווקא באוטובוס עם המקומיים  ....

תוך דקות אנחנו שם ועושים דרכנו לקפה של בוקר ועוגה בקונדיטוריית רוסרוום, כי הבטחתי לאבא שלי ששם הוא ימצא את עוגת הקרמשניט הכי טובה !

המקום קטן . כבר אין שולחנות בחוץ עם שמשיות כי יש שיפוצים ברחוב הזה ואנחנו נדחסים ומוצאים מקומות ישיבה (לא ממש ביחד ... 12 איש... אבל די קרוב כי כל המקום הוא לא גדול ...) וניגשים למקרר העוגות לבחור מה להזמין...

אז אחרי שטעמנו כמה סוגים ... יכולה לדווח שאכן עדיף להתמקד בעוגת הקרמשניט ...גם מאוד אהבנו את עוגת השוקולד-קרם שקדים (נקראת שוקולד -צ'ס נאטס) שיונה וקשת המליצה עליה .והיא סוג של עוגת שוקולד-מרציפן .  אז תודה על ההמלצה !

משם אנחנו מחליטים לבקר בבית החולים בסלע. התלבטנו רבות לגבי המקום הזה ואם יתאים למצב הרוח שלנו ואם יתאים עם הילדים , אבל אני אחרי כל מה שקראתי כאן אני כבר די נעולה שחייבים לנסות ....ולא בא לי להחמיץ את זה ...

אני חושבת שזו היתה אחת ההחלטות הטובות ביותר בטיול ! ואני שוב שמחה לגלות שבבודפשט לא משעמם גם בביקור השלישי ותמיד יש מה לחדש !

המקום מרתק ממש ! אני מטיילת המון בעולם וחשתי שזה משהו יוצא דופן שלא יצא לי לחוות במקום אחר בעולם , וזאת על אף שאצלנו  בארץ אנחנו לצערי מכירים טוב מאוד מציאות של מקלטים...

אז נכון שהחוויה היא מעט עגמומית ... ונכון שיש בובות עם דם במוזיאון וזה קצת הרתיע את הילדים ברגע הראשון ...אבל כל זה לא מפריע לנו להתרשם מאוד מהמקום ולחשוב שזהו אחד משיאי הטיול .

המדריכה מצויינת ואינפורמטיבית בצורה בלתי רגילה . לשמחתי היא מדברת באנגלית כך שהילדים לא מבינים את מה שנאמר , ואני יכולה לבחור איך לתווך את המסר וכיצד להסביר להם ....

אני מסבירה להם ממש בעדינות את סיפור המקום במלחמה ומדגישה שזה היה לפני המון שנים .... מסבירה להם שלמרות שהיו מאוד פצועים הגיעו לבית החולים הזה כדי לקבל הגנה וטיפול כדי שבסוף יחזרו הביתה בריאים ....

אני מנסה להסביר להם את הסוף החיובי ....

חלק מההשראה להסברים אני מקבלת מהמדריכה עצמה שמספרת סיפורי זוועות כיצד המקום נותק בשלב כשלהו מאספקת הציוד הרפואי שהיה מגיע מבית חולים אחר בעיר , ולכן נאלצו להסיר את התחבושות המשומשות מהגוויות המתות לטובת חבישת הפצועים החיים (וזאת אגב הסיבה לכך שהחולים שמתו שם , מתו בשל זיהומים ולא בשל הפציעה עצמה ... ) אך היא עדיין מסבירה שהאקט הזה סייע להציל כמה שיותר אנשים שטופלו כך ע"י אחיות מסורות וצוות רפואי שעבדו סביב השעון .

הילדים שלי מרותקים והבן שלי בן ה-6 אומר שבכל זאת קצת עצוב לו ... כי יש חולים ופצועים ... אני נותנת מקום לתחושות הכאב ומסכימה איתו ואומרת לו שאכן קצת עצוב ... ולא נעים להיות בבית חולים ...

באופן סימבולי , סבתא שלי , שאושפזה בדיוק כשעה לפני הטיסה (כשכבר היינו בשדה התעופה ) ואישפוזה גרם לנו לאי שקט במהלך הטיסה  ואחריה (לא ממש ידענו מה קורה איתה ... והרי כולנו טסנו לבודפשט = כל המשפחה...) שלחה פתאום תמונה שלה מחייכת בווטסאפ מבית החולים (נפלאות הטכנולוגיה ...)  כדי שנדע שהיא בסדר ולא נדאג (ואכן, כבר השתחררה ביום לאחר מכן אחרי עירוי ויכולנו לנשום לרווחה בשאר הטיול )

הראיתי לבן את התמונה שלה מבית חולים שאינו מתחת לאדמה ... עם הבטחה שמטפלים בה היטב גם שם ושהיא תשוב הביתה בקרוב...

בשלב הזה , אחרי סיור במסדרונות הבונקר ... התרשמות מכל המוצגים האותנטיים של הציוד הרפואי , התחבושות הישנות , חדרי הניתוח והטיפולים .... וגם חדרים נוספים (נשאיר לכם משהו לסקרנות...) הגענו לסיום הסיור שם ביקשו מתנדב להפעלת הסירנה הידנית הישנה המופעלת ביד ...

כמה שמח בני להתנדב ולהפעיל את הסירנה !!! חוויה שמאוד ריגשה אותו , כשהוא מסביר לי תוך כדי את הסברי הגננת בגן לגבי מה צריך לעשות כשיש אזעקה ...

עוד תוספות לגבי בית החולים בסלע : הסיור יוצא כל שעה עגולה ונמשך כשעה .

הסרט בתחילה מאוד משעמם . לא להיבהל. אח"כ מאוד מאוד מעניין בסיור עצמו .

אין מצב לטייל שם עם עגלה (התינוק נאלץ להישאר עם העגלה בחוץ עם גיסי...) .

אין אפשרות לצלם בתוך המוזיאון (אל תנסו ...המדריכה לא פשרנית בעניין ...)

קריר בפנים ! בחורף הצטיידו בסווצ'ר . בקיץ יהיה שם מעולה כבריחה מהחום !

לאחר היציאה מבית החולים בסלע היינו צריכים קצת אוויר ....

אז מה טוב יותר מטיול ותצפית מטיילת מצודת הדייגים עם הנוף של פשט ומבט מעבר לדנובה אל בניין הפרלמנט המרשים שממול ? הכי אוויר שבעולם !

ויתרנו הפעם על הארמון (כבר היינו) אבל גם שם מומלץ לבקר לפני שתרדו מבודה ויש שם את משמר הארמון (צועדים בשעה עגולה - חביב , לא מעבר לזה )

קינחנו במוזיאון המרציפן שם מומלץ להצטייד במרציפן טעים בחנות המוזיאון . אהבנו את המטבעות העגולים , במיוחד את זה הממולא שמפניה ואת המטבע בצבע הירוק ... (פחות אהבנו את הארוכים העטופים בניירות צבעוניים ) .

הילדים אהבו את המרציפנים בצורות (חיות , דמויות , פירות וכו ...)

ירידה מבודה בקו 16 (שוב חולפים על פני התור הארוך שממתין בקרון השיקלו ... )

הפעם גם האוטובוס עמוס ואנחנו עומדים ...

בהגעה לפשט מבינים שכבר פספסנו את ההזמנה שלנו לצהריים בקפה קור ...ושעת ארוחת הערב קרבה (וצריך לשמור מקום , כי הזמנו לטרופיאה גריל = אכול כפי יכולתך...) אז מחפשים משהו קליל בקטנה ובוחרים בסניף של רשת ופיאנו .

אמור היה להיות מומלץ מאוד אבל למרות הקונספט הנחמד , לא נפלנו מהאוכל ולא ממליצים . רק נחמד.

מגיעים לואזור הואצי אוצה ואז מתפצלים : הבנות לחנויות והבנים עם הילדים לחשמלית מספר 2 לסיור לאורך הדנובה , עוד לא חושך אבל בכל זאת נהנים , סתם כי הבן אוהב חשמליות וכבר יומיים חופר לנו שהוא רוצה לנסוע בחשמלית צהובה ... (כן , לילד ישראלי חשמלית היא אטרקציה בפני עצמה...)

לאחר מכן נפגשים שוב וחוזרים לדירה להניח את השקיות ומשם לארוחת ערב בסניף טרופיאה גריל שבקיראלי , ממש בהמשך לדירה שלנו (אחלה שהסניף קרוב ואין הרבה הליכה עד למקלחת והמיטה ... במיוחד כי אכלנו הרבה וגם היינו מעט מבושמים ...)

אהבנו מאוד . היה טעים ובמחיר של כ-100 ש"ח לאדם (הלכנו בסופ"ש שאז זה יקר יותר , אבל הילדים אוכלים חינם אז זה השתלם) אכלנו וטעמנו הרבה דברים וזה כלל גם שתיה קלה חופשית , יין , בירות , שמפניה ... בקיצור- דיל משתלם !

לסיום פינקו אותנו בעוגת יומולדת לשולחן עם זיקוקים ושירת HAPPY BIRTHDAY

החיסרון : צריך לבחור בשר ודגים שיכינו אותם עבורכם ולאחר שבחרתם  לקום וללכת לקחת אותם מעמדת הגריל שכן הם לא מוגשים לשולחן .המלצר מביא רק את המשקאות לשולחן (ללא הגבלה ומכל הסוגים) ואת השאר צריך לקום ולהביא ...

לא כל האוכל טעים או באותה רמה , אבל יש מגוון עצום ולדעתינו יש המון דברים טעימים (במיוחד מעמדת הגריל ולכן כנראה התור ...) וזה היה מאוד שווה וכל אחד יוכל למצוא מה טעים לו ולהנות . (אגב, הילדים חגגו על המרקים ועל הפיצות הנאפות במקום וקינחו בכדורי שוקולד מבופה הקינוחים ...)

לא להיבהל מהתור- הם עובדים כמו מטורפים וזה די מהיר !

הגשם שהבטיחו אחר הצהריים מתחיל לרדת ואנחנו מוצאים עצמנו פותחים את המטריות בפעם הראשונה (והאחרונה) ורצים לדירה להתקלח ולישון ...

מחר יוצאים לקרקס ואנחנו כבר מתרגשים ...

לילה טוב !

• adivelednizki

חזרנו מבודפשט

תודה לכל השאר שהצטרפו (לא ראיתי קודם כי האתר היה פתאום באיזה שדרוג ....)

ומה זה ?

הגשם של בודפשט רדף אחריי לכאן ?

כי בעת כתיבת שורות אלו , יש צורך במטריות גם כאן אצלנו ....

אלונה , חכמה שלי - צודקת.... הקדמת רק במעט את המאוחר ... הפיצוץ המשפחתי מגיע מחר ... בכל זאת 12 איש זה סיר לחץ... אבל הסוף טוב וזה העיקר !

• ריקי 5
                                        ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

גם אני כאן, שמחה לחזור יחד איתך למקומות מוכרים.

ושמחה גם שההמלצות שלי עוזרות למישהו, הרי זו מטרת הפורים הזה. 

ובקשר לבית החולים בסלע, גם אנחנו ראינו את זה כאחד ההיי לייטס של הטיול. כי זה אחד הדברים שיחודי לבודפשט ולא קיים בערים אחרות. 

• adivelednizki

חזרנו מבודפשט

היי ריקי ! טוב שבאת !

נחתתי מבודפשט ישר לאשכול איטליה שלך - אז ראשית אאחל לך מזל טוב ליום הנישואים !

שנית , התמונות שלך מהמלון היו נראות לי מוכרות וגם שם המלון צלצל מוכר ...אז רצתי לבדוק את מגירת הכרטיסים שאני שומרת למקומות  שעוד ארצה לחזור אליהם .. ונדהמתי לגלות בכרטיס הביקור שברשותי שאכן זהו אותו המלון שבעלי ואני היינו בו בצעירותינו לפני שנים רבות רבות מאוד (לפחות 15 שנים...ואז הוא עוד לא היה אפילו בעלי  עדיין ...) ועד היום אני זוכרת את נופי סורנטו המדהימים ואת הצוקים היורדים אל המים שאליהם צופה המלון .

אגב , אנחנו מצאנו שהמלון היה מאוד מיושן (זוכרת את זה מאוד בבירור - אולי שופץ מאז ? כי זה היה מאוד מאוד מזמן...והוא היה אז ענתיקה רצינית )  וגם המגבות אכן היו יותר מפות מאשר מגבות ....

אבל הנוף ... אח הנוף !!! באמת אי אפשר היה להפסיק לומר מדהים !!!

ועובדה ששמרתי את כרטיס הביקור כהבטחה לחזור שנית ....

אז תודה שהחזרת אותי לזכרונות ישנים ...ואולי זה סימן שהגיע הזמן לשוב ...?

בעלי החל להתגעגע לאחרונה לאיטליה למרות שהיא ממש לא היתה בתוכניות שלי ... בדיוק קראתי את האשכול של זיוה (חשבתי בטעות בגלל הכותרת שהיא ביקרה גם באיטליה והיא תיקנה אותי על טעותי ) והנה באת את עם איטליה שלך ועוררת את החשק שכבר התעורר אצל בעלי גם ככה.

אז מי יודע , אולי היעד הבא יהיה גיחה זוגית לאיטליה ... לא מזיק לחלום ...!

נזכרתי גם שאנחנו לא נפלנו מהאוכל ...

אבל את הגלידות של סורנטו אנחנו דווקא זוכרים מאוד לטובה !

• ע ע
                                            ע ע נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט

היי עדי,

תודה רבה על התשובה.

איזה כייף והמון תודה שאת מפרטת לפרטי פרטים . עוזר מאוד להחליט לגבי מקומות שהיו בספק אצלי כמו בית חולים בסלע.

האם את ממליצה על נסיעה באוטובוס האמפיבי גם לילדים שכבר התנסו בחוויה? 

ואמפינו - גם אנחנו לא התלהבנו מהמסעדה. אנחנו לא אוהבים להמתין בתור לאוכל. בואמפינו בברלין המתנו למעלה מחצי שעה עד שהגיע תורנו להזמין.  מה גם שהאוכל, לטעמנו, היה שגרתי לגמרי ובהחלט לא שווה לעמוד כ"כ הרבה זמן בשבילו.

מחכה להמשך ולהפתעה הקולינרית האיטלקית...

לילה טוב,

עפרה 

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 1 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון