"אין כמו בארץ"
-
חברים יקרים ,
בשבוע שעבר שודרה התוכנית "אין כמו בארץ" -
עינת ארליך מלווה קבוצה מאורגנת לטיול בר/בת מצווה להולנד, בלגיה וצרפת.
למי שבמקרה פיספס אני מצרף קישור .
מקווה שתשרדו עד סוף התוכנית מבלי לקבל התמוטטות עצבים .
ציטוט מהסרט כדי לחמם את האווירה : הבלונדה מתווכחת עם מוכרת
בחנות בזאנסה סחאנס - " ... אחרי השואה הם צריכים לעשות הנחה..."
-
"אין כמו בארץ"שתי השניות הראשונות של התוכנית הספיקו לי כדי לכבות את הטלויזיה...
-
"אין כמו בארץ"הי פבוס,
התחלתי לראות וכעבור עשר דקות צנח לי ה-IQ לרמות מסוכנות.
שמרתי את הקישור למתי שאצליח להתאושש.
-
"אין כמו בארץ"אל תוותרו....היו חזקים...אני כאן כדי לתמוך....
התוכנית רק חיזקה לי דעות שאותם כבר ידעתי מזמן.
היא שודרה ביום העצמאות ה- 66 . אז מה זה אומר בעצם עלינו ?
-
"אין כמו בארץ"אני כן הצלחתי לשרוד עד סוף התכנית, אבל רק מתוך סקרנות איך זה הסתיים.
זה היה ממש גרוע, ויותר מזה כבר אתמול ראיתי אחד המשתתפים מתארח בערוץ הספורט.
פשוט זוועה..
-
"אין כמו בארץ"דווקא יותר מהכל התאכזבתי מעינת ארליך. החל ב"הגענו לlocation הראשון"(רוב האנשים שנסעו לא יודעים מילה באנגלית…) וכלה ב"נאום" ה"התאהבתי" שלה בסוף.
דווקא הטיול שיקף,לדעתי, יופי ובידיוק את דפוסי ההתנהגות של הישראלי הממוצע.
טוב לראות "נראות" של קבוצה מהצד, כדי שכל אחד יבדוק עבור עצמו אילו התנהגויות פסולות בעיניו וכך אולי נוכל להשתפר .אולי חסרה לחלקנו המודעות הזו...
-
"אין כמו בארץ"קיפודה
להשוות בין אנה פרנק לאנה אהרונוב ( ברוקדים עם כוכבים )זה לא דפוס התנהגות ישראלי ממוצע . זה....
כדי שלא יחסמו אותי , אחסוך ממך מה אני חושב באמת .
-
"אין כמו בארץ"אני כבר עכשיו, על פי מה שכתבת, הייתי חוסמת אותך.
אני מתארת לעצמי שאתה כמובן מבחין בין שתי האנות אבל יש כאן הרבה מאד שלא וכנראה שה"מילייה" שלך רחוק משם מאד מאד. אכן, לא כל מה שהוצג בסרט הוא ממוצע, יש שם הרבה מאד מתחת לממוצע.הרבה פחות -מעל. אבל לדעתי יש המון אנשים כאלו בארץ!! הקולניות, התחושה שחייבים לך, אפילו חוסר הטעם המשווע שבקניית המזוודה הורודה עם הטקסטורה הנוראית, לחשוב שאתה יודע הכל הכי הכי טוב ועוד ועוד...
בכלל, פבוס, לא ברור לי איך הצלחת "לשרוד" את הסרט הזה עד הסוף.איך לא הזדעזעת עד כלות וכיבית מיד את הטלוויזיה? ואם זה כזה חסר חשיבות למה העלית את זה כאן?
-
"אין כמו בארץ"אני אצטרך לסמוך עליכם ועל הדיווחים שלכם. יש קצה וגבול לגועל שאני מוכן לספוג.
משפט שהשיג את מטרתו ועורר עניין, אותה "בלונדה" היא רק האמצעי הזול של ההפקה לעורר תגובות. הרי המשפט האלמותי הזה יכול היה להשאר על רצפת חדר העריכה. וזה לא משנה בכלל אילו "תגובות", עצם העובדה שהתעורר כאן שיח ואנשים מגיבים, גם תוך כדי בחילה ושאט נפש, המטרה הושגה!
מזכיר לי שראיינו את ארז טל ושאלו אותו אם הוא נותן לילדים שלו לראות את התכנית שהוא מפיק ומנחה "האח הגדול" הוא אמר בפירוש לא! כנראה שכל מה שטוב ובריא לנכאים והנדכאים, רע לאליטיסטים. הם מאכילים את הצופים במה שהם בעצמם בחיים לא היו מעלים על דל דעתם שזה משהו אכיל, שלא לדבר על רעיל!
-
"אין כמו בארץ"טלויזיית-פח היא לא משהו חדש. ReeF את מה שציטטת את ארז טל, דן שילון אמר כבר לפניו (במילים כאלה או אחרות). אני אישית נגעלת מאנשים שעושים דברים שהם במפורש לא אוהבים ולא מזדהים איתם, בעיני זו פשוט זנות (אין צורך לייפות מילים).
אגב זה לא קשור לאליטיזם. אמנות יכולה להיות בכל מיני סגנונות ובכל מיני דרגות עומק, לא הכל חייב להיות שייקספיר וטולסטוי ובאך, אבל יש הבדל ניכר מאוד בין משהו שנהגה ובוצע בכנות ובאהבה לבין משהו שפשוט הונדס לצרכי רייטינג ורווחים קלים, ולדעתי גם מתוך כוונה מובהקת להרדים, לטשטש ולסמם את העם.
-
"אין כמו בארץ"שרדתי את רוב התוכנית..
לפני כמה שנים היינו בטיול כזה. טיול קבוצתי של משפחות התעשייה האווירית.
הכרנו משפחות של אנשים מאוד נחמדים ורגילים.. שהתנהגו בסה"כ יפה.
יש לי הרגשה שהאנשים שצולמו - קיבלו טיול בחצי חינם מחברת "מג.. פמ..."
או קיבלו שכר על האפשרות לתעד אותם, וההפקה חיפשה/הזמינה טיפוסים כאלה והתמקדה רוב התוכנים רק בהם כדי להשיג רייטינג .
מה השטות הזאת במפגש הראשוני עם המנחה...
שפונה לכל אחד, לשאול מה הוא מצפה ואיזה חיה מייצגת אותו.
הסיטואציה נראית חסרת אמינות , מבויימת רק לצורך התוכנית.
אני מסכימה עם ההגדרה שהישראלים רעשנים, קולנים, עוקפים ועוד... אבל הקצינו מאוד עם חוסר התרבות.
עינת ארליך איכזבה גם אותי כשאמרה בסוף "התאהבתי".. במפגש פרידה,
כשלאורך כל הסרט, דאגו לתעד אותה ואת הביקורת שלה על ההתנהגויות.
מי שמתכוון לנסוע לטיול מאורגן. שלא יצפה בסרט.
פרסומת שלילית לטיולים מאורגנים.
אחת התגובות לסרטון:
חברים, כמי שהשתתפה בטיול אני מודיעה לכם חד וחלק - זה לא הטיול האמיתי !!זו עריכה של ערוץ 2 לטובת רייטינג. כל הקטעים היפים, האמיתיים והכיפיים שחווינו הושמטו במכוון. אבל... ניתן לראות אותם בערוץ יוטיוב של החברה בסרטון "למה כדאי לצאת לטיול משפחות מאורגן עם ....". שם תראו את האמת על טיול מקסים ומהנה . -
"אין כמו בארץ"ידוע לי ממקור ראשון שהבלונדות בתכנית היו שתולות מטעם ההפקה, וכל האירועים הצהבהבים שמופיעים בהמשך, גם הם - פרי יוזמת ההפקה. עינת ארליך משחקת שם ככתבת חסודה ולמעשה היא וצוות ההפקה תפקדו שם על תקן של שועל בלול תרנגולות. כל שיחות הלילה החינוכיות שהיא מנהלת שם עם צמד הבנות המטומטמות מבוימות לחלוטין כיוון שהדמויות האלה "נרשמו" לטיול על חשבון ההפקה וביזמתה. יש לשער שגם האירוע עם הגברים היה כתוצאה מהסטה של השועלים מערוץ 2, כי אני יודעת שאירועים כאלה בטיולי משפחות הם חריגים.
באופן אישי אני מעדיפה את הטיולים שאני מתכננת, אבל בשנתיים האחרונות יצאתי פעמיים לטיולים מאורגנים ואני מוכרחה לומר שהם לא נראים ככה. ומה שעינת ארליך אמרה בסיום (התחושה של הקסם) היא האמתית יותר, אפילו שקיפודה לא מאמינה. יש חוויה חברתית חזקה מאוד בטיולים בכלל, אם בארץ ואם בחו"ל, וזו לא קלישאה. נראה שטיול הוא מתכון לקירוב לבבות. אולי זה לא קורה תמיד. כאמור, הניסיון שלי משני טיולים בלבד. אבל זה בהחלט קורה.
-
"אין כמו בארץ"R e e F היי,
גם אם התוכנית היא זבל, היא לא מבטלת את קיום התופעות האלו!! הן קיימות!!
מקווה שהבהרתי היטב קודם שאני לוקחת את המילה "ממוצע" בחזרה, ומחליפה אותה ל"קיים". הישראלי הקיים. אפילו לא ה"מצוי". לא אני(אבל גם לא פבוס) עשינו סטטיסטיקות אבל כבר היכרתי המון "פוסטמות" בחיי שיודעות יותר על אנה ארונוב מאשר על אנה פרנק. צר לי!! אבל זו תופעה קיימת!!!
בשביל להעלות את הממוצע של הישאלי הממוצע ולקבל ישראלי ממוצע טוב יותר, צריך להעלות את הסף של הנמוך.
אני מאמינה שכמו שהבלונדות האלו יודעות להתבונן במראה, כך הן צפו בעצמן ואולי מישהו או משהו כן יגרום אצלן(או לשכמותן) לשינוי כלשהו להבא.
אגב, פבוס דיברת על הבלונדות, אבל שכחת את "גאוני הדור" הגברים שהעדיפו לעשן גראס בזמן הזה ולהסתובב ברחוב האורות האדומים….
-
"אין כמו בארץ"לי, יש לך אפילו קצה-קצהו של ספק שההפקה בחרה "טיפוסים צבעוניים" כדי לייצר אקשן ודרמה בסרט? היום הדרך הכי קלה וזולה לייצר בידור שמייצר רייטינג כדי למכור פרסומות היא לאסוף מהרחוב טיפוסים קולניים וולגריים, להכניס אותם ל"סיטואציה" כמו טיול מאורגן ולצלם אותם בחינם במקום לכתוב תסריט טוב ולשלם לשחקנים אמיתיים.
ברור שבטיול מאורגן אמיתי חתך האוכלוסיה יהיה שונה ומתון יותר. אני לא חושבת שצפייה בסרט כזה היתה מניעה אותי מלסוע לטיול מאורגן כי אני לא מאמינה לאותנטיות שלה (בלי קשר לכך שאני לא אסע לטיול מאורגן מסיבות אחרות).
לגבי עינת ארליך - כגודל הציפיה כך גודל האכזבה. אותי היא לא תוכל לעולם לאכזב מהסיבה הפשוטה שמעולם לא היתה לי שום ציפיה ממנה - כל מה שראיתי שלה בטלויזיה עד היום היה נשכח לחלוטין. היא אחת הסיבות לכך שמלכתחילה לא ניסיתי אפילו לצפות בתוכנית ליותר משתי שניות.
-
"אין כמו בארץ"כתבתי את הודעתי הקודמת לפני שקראתי את תגובתה של זיוה....

-
"אין כמו בארץ"אני לא יודע מי תמים יותר ?
זוג הורים הפורש "להתייחדות " באמצע סיור במערת הנטיפים בבלגיה ,משאיר את הבת שלהם בת ה- 12 לבד , והאבא עוד מתגאה מול המצלמה :
"נעשה לך תינוקי קטן" -
זה לא מבויים . אולי ערוך בצורה מגמתית אבל לא מבויים .
-
הגדלת רייטינג= הגדלת מספר הצופיםאז אם כל ה"תופעות" המוקצנות האלו מגדילות את הרייטינג דהיינו את מספר הצופים=האנשים(והן כאמור עושות זאת וזו עובדה), כיצד נוכל לאפיין את הרבים יותר שכן צופים בתוכנית הזו כתוצאה מהפרובוקציות האלו?
אם הרי ככל שמקצינים את התופעות האלו יורדים יותר צופים "אינטיליגנטיים", כיצד ייתכן שלפתע נולדים כל כך הרבה "טמבלים" שמגדילים את הרייטינג?
-
הגדלת רייטינג= הגדלת מספר הצופיםקיפודה, במילה אחת? אסקפיזם.
ככל שהחיים יותר קשים ומייאשים, ככל שהתקווה של חלק גדול מהציבור לרכוש דירה, "להסתדר בחיים", שיהיה שלום, שיהיה כאן נעים וטוב לחיות -נחלשת, כך נעים ונוח יותר להמלט לבידור קל וזמין.
-
הגדלת רייטינג= הגדלת מספר הצופיםמקבלת את זה. ואת צודקת לגמרי!
אבל חושבת שיש גם אינטיליגנטיים שמעלים את הרייטינג הזה, אבל מתחסדים (ואינני רומזת כלפייך). וזה חבל, כי אם אתה באמת אינטיליגנט עליך להבין שהחיים קצרים מכדי לרמות את עצמך.
-
הגדלת רייטינג= הגדלת מספר הצופיםישנה אימרה עתיקה שאומרת: ״ כשעץ נכרת ביער כל היער מזדעזע - אך כשאלפי ניצנים חדשים פורחים ביער מעטים שמים לב...״
זה לא אומר על כמות הממוצע הנמוך שיש בארץ אלא רק על הקולניות שלו
ולכל שאר הניצנים השקטים תמשיכו לפרוח ולגדול עד שיותר ויותר ישימו לב בסופו של דבר יותר מהעץ הכרות...