ילוסטון,הרוקיז
-
הי אני זקוקה באופן דחוף להמלצות טיפים וכל מידע על הרי הרוקי בדנבר.
ובנוסף אם מישהו נסע משם לילוסטון- באיזה מקומות עצרתם בדרך?? אשמח להמלצות, פירוט, ומשך השהייה בכל מקום בבקשה!!
תודה רבה
-
ילוסטון,הרוקיזהדרך ביניהם לא מסובכת, השאלה כמה זמן יש לך לדרך ומה מעניין אותך לעשות. בעקרון, אפשר פשוט לנסוע אותה ולהנות מהנוף.
מאיפה את יוצאת (או נכנסת) בילוסטון? מהכניסה המזרחית (קודי), או מדרום (ג'קסון)? מה מעניין אותך מבחינת עצירות, טבע, עיר? הכי חשוב, מה מסגרת הטיול הכללית, מה התכנית וכמה זמן היא מותירה לך עבור הדרך. יש המון מה לעשות גם בקולורדו וגם בילוסטון, כך שיכול להיות שבמסגרת זמן מצומצמת עדיף יהיה פשוט לנסוע ביניהם בלי עצירות.
-
ילוסטון,הרוקיזמה ההבדל בין שתי הכניסות? ומה את ממליצה?
יש לנו שבוע. בעיקרון חשבנו לוותר על הילוסטון כי אנחנו נוחתים בדנוור.. אבל שמענו על זה כלכך הרבה שאנחנו לא מוכנים לוותר. אנחנו 4 חברה בגיל 20, יותר בעניין של טבע נופים וכו..
את יכולה בבקשה לפרט בשמות מה יש לעשות בקולורדו וילוסטון?
תודה
-
ילוסטון,הרוקיזנדמה לי שכתבת כבר פה על הטיול? שבוע ברכב מדנבר וחוזרים לדנבר, נכון? הנתונים האלו קריטיים ממש כי שבוע מדנבר וחזרה לדנבר זה לא הרבה זמן. מי מכם נוהגים? אני שואלת כדי לנסות להעריך כמה זמן נהיגה רצופה אתם יכולים ביום אחד.
-
ילוסטון,הרוקיזצעירות מגיל 21 תתקשו מאוד (אם לא בלתי אפשרי) למצוא חברה שתסכים להשכיר לכן רכב.
-
ילוסטון,הרוקיזמצאנו רכב, אנחנו 4 נהגים ככה שנסיעה רצופה זה לא בעיה.
המראה ונחיתה מדנבר. רשמתי בעבר אבל עדיין לא קיבלתי תשובה של מה יש לעשות שם וכמה זמן כדאי לשהות בכל מקום.. זאת אומרת שמות של מקומות וכו
-
ילוסטון,הרוקיזאין חוקים בדברים האלו. תצטרכו ללמוד את הפארק (הגדול מאד הזה) ולהחליט מה מתאים לכם בהרכב שלכם. הנה מה שכתבתי לגבי ילוסטון בבלוג -
http://gosite.co.il/westcoast/?page_id=121
בגדול, אם אתם עושים הליכות ברגל, אפשר לבלות 4-5 ימים בטטון-ילוסטון. במקרה כזה, נסיעה של יום לג'קסון. תתחלפו בנהיגה ורצוי שזה לא יהיה יום אחרי טיסה טרנס-אטלנטית בגלל הג'ט לג. יש לכם כעשר שעות נהיגה, אז עצירות בדרך יהיו לארוחות, תדלוקים, שירותים וחילוץ רגליים, אין טעם לשלב יותר מדי דברים לראות או לעשות.
בקרו במשך יום וחצי בפארק גרנד טטון (איזור ג'קסון וויומינג) ומשם סעו לילוסטון הסמוך וקחו שלושה ימים לביקור בפארק. ביום השישי בקרו בקודי, וויומינג ומשם סעו ביום האחרון לדנבר.
אני מניחה כאן ששבעה ימים זה נטו, בלי הטיסות והתעסקות עם שכירת והחזרת רכב, ורצוי גם שיהיה קצת הפרש בין טיסת הגעה לדנבר לבין התחלת הטיול.
-
ילוסטון,הרוקיזלפני הכל, כבר מקריאת השאלה, התקוממתי:
"יש לנו שבוע. בעיקרון חשבנו לוותר על הילוסטון ..........."
על תוותרו !! ילוסטון שווה כל מאמץ. אתם רק 10 שעות ממנו....
היינו פעמיים. כתבנו על כך בשני בלוגים שהעלנו (גישה - בחתימה).
בטיול הראשון נחתנו בדנבר והמשכנו בנסיעה לג'קסון, עם עצירת לילה, שהייתה שווה כשלעצמה : המסלול חייב אותנו מעבר בנופים מדהימים, ולאחר שנת לילה הצלחנו גם להנות מהם.
לגבי ילוסטון עצמו, הייתי משקיע בו יותר ופחות בטיטון. עניין של טעם אישי.
המלצה: כדאי לדאוג ללינה מוקדם ככל האפשר - העיירה קטנה ומקומות בה מעט.
.
-
ילוסטון,הרוקיזאת מוזמנת לקרוא את סיפורי הטיולים שלי בבלוגים שפירסמתי. הקישורים מצורפים.
הם מכסים חלק מקולוראדו ואת הדרך שעשיתי לילוסטון.
-
ילוסטון,הרוקיזלטיול בקולוראדו ובילוסטון יש טעם להקדיש הרבה יותר זמן ממה שאתם מקציבים לאיזור. כלומר, גם בשלושה שבועות תשאירו מספיק דברים לטיול הבא.
אם הסתכלתם בבלוג שלי, ראיתם, לפחות בטיול השני, שהטיול נעשה יותר בנחת.
אם יש לכם רק שבוע, הרי שתתקשו לקבל יותר מטעימה של קולוראדו וויומינג, אם תעשו את דרככם לילוסטון ולגרנד טטון. זמן הביקור שאני סבור שהגיוני לפארקים הללו הוא לפחות 4 ימים. אם נקח בחשבון את הנהיגה בדרך המהירה ביותר מדנבר לשם ובחזרה, זה ישאיר לכם יום אחד בלבד לקולוראדו.
אני דוקא סבור שיש הגיון גם בבילוי של השבוע כולו בקולוראדו. יש שם פארקים נפלאים וגם הנוף מחוצה להם יפהפה, למרות שאינני מכיר שם תופעות וולקניות (שהם אחד מה- highlights של ילוסטון).
שתי החלופות מצוינות, ותצטרכו להחליט ביניהן. אם קראתם את הבלוג השני שלי, יכולתם לראות שהביקור שלי בילוסטון היה קצר (וגם היה לא מתוכנן מראש). הסיבה לכך היא שזה היה הביקור השני בפארק, כך שלא הלכתי לבקר שנית בחלק מהמקומות שראיתי בביקור הקודם. את הבלוג השני עדין לא סיימתי. סוף הטיול חזר לקולוראדו והתמקד בחלק הדרומי של המדינה. היות והבלוג עדין בתהליכי כתיבה (מתארכים), אתם מוזמנים להסתכל באלבומי התמונות מאותו חלק.
-
ילוסטון,הרוקיזאני גם חושבת ששתי החלופות טובות. תזכירי לנו מה העיתוי? כי במאי-יוני הייתי נשארת בקולורדו לחוות את האביב המרהיב. בהמשך הקיץ, או בתחילת סתיו, הייתי נוסעת לילוסטון.
-
ילוסטון,הרוקיזהעיתוי הוא סוף יולי.. ישלנו שבוע לא כולל טיסות. אנחנו יודעות שזה מטורף להספיק את שניהם אבל כולם מדברים על הילוסטון אז החלטנו שחובה
-
ילוסטון,הרוקיזלהספיק את שניהם? כלומר גם לטייל בקולורדו וגם בילוסטון? אי אפשר, בטח לא באופן שיתחיל למצות את קולורדו. ציינת שאתם רוצים טבע ואני מניחה שהכוונה גם לטיולים רגליים ולא לשבת כל היום ברכב ולראות את הנוף דרך השמשות. יש לכם שתי אופציות - 1. לקחת את הרכב, לנסוע נסיעה ארוכה לילוסטון, לטייל שם 4-5 ימים ולחזור בנסיעה ארוכה לדנבר.
2. לקחת את הרכב ולטייל באיזור הרוקיז של ילוסטון. אפשר לבנות מסלול טיול נחמד.
אם יש אצלכם חבר'ה שבוער להם הילוסטון, אז לכו על זה. בהחלט מהיהלומים שבכתר הטבע של המערב. שימו לב לעניין הזמנות הלינות. לינות בתוך הפארק לקיץ הקרוב כבר לא תוכלו להזמין, אבל גם לווסט ילוסטון או קודי כדאי להזמין מראש בעונה הזו (לפחות לווסט ילוסטון).
-
ילוסטון,הרוקיזיש רוקיז ליד הילוסטון??
-
ילוסטון,הרוקיזראשית, הפארק ילוסטון נמצא על רכס הרי הרוקיס המתחילה בניו מקסיקו וממשיכה דרך קולוראדו, וויומינג ומונטנה לקנדה (אלברטה ובריטיש קולומביה).
שנית, לינות לילוסטון ניתן לחפש גם בגארדינר (מונטנה), שהיא בעצם הישוב הקרוב ביותר לפארק. החיסרון הוא שההצע קטן ומדובר בעירה בגודל של סיכה.
-
ילוסטון,הרוקיזיש הבדל בין הרוקיז של דנבר לרוקיז שליד וואיומינג??
-
ילוסטון,הרוקיזהתפלק לי בפוסט. התכוונתי שאופציה אחת היא הרוקיז של קולורדו והשנייה היא ילוסטון.
כמו שאמר דורון, שני האיזורים נמצאים על רכס הרוקיז. הרוקיז גבוהים יותר בקולורדו. לא מדובר במקומות דומים מאד, למעט האופי ההררי. יחודו של ילוסטון בהר הגעש הענק, כיס לאבה שבעצם רוב הפארק שוכן מעליו. זו הסיבה למאפיינים הייחודיים הגיאו-תרמיים של הפארק (גייזרים, בריכות תרמיות, מעשנות ובריכות בוץ מבעבע). בקולורדו לא תמצאו כאלו. בילוסטון יש גם ריכוז של בעלי חיים, ובפרט ביזונים, שלא תוכלו לראות בקולורדו.
-
ילוסטון,הרוקיזלדעתי שני האיזורים יפים. כמו ש- israelmom כתבה, לפארק ילוסטון יש את איכויותיו היחודיות, גייזרים, בריכות חמות בשלל צבעים ועוד, וכן בעלי חיים, בעיקר ביזונים, שניתן לראות בו. מסביב לפארק יש איזורים הרריים יפים מאד, כמו פארק גרנד טטון בו מצויים שני אגמים באיזור שטוח לרגלי הרי הטטון, הרי ה- Absaroka, ועוד.
כמו שנכתב על ידי israelmom, בקולוראדו נמצאות הפסגות הגבוהות. גם שם יש קניונים, נהרות (למשל, נהר הקולוראדו), ואגמים. לטעמי, אחת המדינות היפות ביותר בארצות הברית. אפילו דיונות חול תמצאו שם.
שתי החלופות מצוינות. בגלל קוצר הזמן, הייתי מתמקד בקולוראדו, ואולי קצת גולש למדבר במזרח יוטה (איזור העירה מואב, שלידה פארקים מאד יפים, Arches ו- Canyonlands). פשוט חבל על הזמן היקר של הדרך לילוסטון וחזרה.
אם אתם רוצים מאד לטייל בילוסטון דוקא, שוה לשקול טיסת המשך מדנבר לאיזור ילוסטון (למשל לג'קסון בוויומינג או לבילינגס במונטנה) כדי לחסוך יום יקר.
-
ילוסטון,הרוקיזהי, החלטנו להישאר בקולורדו לשבוע. נשמח לקבל המלצות ודעות על מקומות ומסלולים באזור.
אתרי טבע, מקומות לינה, אטרקציות פארקים וכו.
תודה רבה!
-
ילוסטון,הרוקיזשבוע זה מעט זמן יחסית, האם מדובר בשבוע מלא? אחרי טיסה? או שבסיומו טיסה, או גם וגם? אם תוכלי לפרט (שוב?) תאריכי הגעה וסיום זה יעזור, בפרט שבטיול ברוקיז הגבוהים של קולורדו זה עשוי להיות רלבנטי לנושא פתיחת כבישים.