צרפת יפה, מאוד יפה!!!
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!ברוכה השבה!
מחכה בכיליון עיניים (גם לצילומי המנות מהמסעדות
)... -
צרפת יפה, מאוד יפה!!!רבקה'לה,
גם בי עוררת געגועים עם תמונת השדרה הפרובנסאלית הזאת.
את יודעת שיש כבישים בפרובאנס שרק בגלל שדרות עצי הדולב (platane) לא מרחיבים אותם?
ספרי ספרי..
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!רבקה ברוכים השבים!
גם אני מחכה ומצפה למילים ולתמונות הנהדרות. בטוח שיהיה שווה להמתין!
תודה שאת משתפת!!!
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!קודם כל ברוכים השבים,והנה הספקתי להגיע יחסית בזמן.
פתיחה נהדרת,למדתי לאהוב את צרפת ואת האלפים במיוחד.
בתמונות שלך גם הכול יראה יפה עוד יותר.
למדתי ממך לצלם,לזכרון מתוק של אחרי,כל חלון ודלת,ברזי מיים וצלחת אוכם.כמעט השאירו אותי בגלל זה בפולין.ובמטוס היקר שלי אמר לבן.."ראית את הציפור על הכנף?אבא,צי]ור?? כן,אמא הרגע צילמה אותה"

אז שיגידו ויצחקו ,הזכרון ישאר ויעלה חיוך נעים וחוש הטעם יתאורר מכל תמונת צלחת מלאה כל טוב.
אמה
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!רבקלה
ברוכה הבאה!
אני פה ממתינה בעיקר לתמונות.
אני מבינה שפעם הבאה שאני פותחת את האשכול מומלץ לא לבוא על בטן ריקה.
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!רבקה , ברוכה השבה.
גם לנו תוכניות על פרובנס .
ממתין בסבלנות להתרשם מהאזור.
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!תודה רבה על כל המילים היפות שקיבלתי מכם

הרבה נכתב כאן על פרובאנס ועל שכיות החמדה שלה. אני לא חושבת שיש לי הרבה לחדש - כלומר, לא היו כאן כל גילויים חדשים, רק הולכת לספר על ההנאות הקטנות.
אלה התחילו עם הכרטיס הטיסה הכי זול שקניתי אי פעם - 160 יורו, איזיג'ט, לג'נבה. לא שדה תעופה מומלץ לביקור בפרובאנס, אבל הנסיבות גילגלו אותנו לשם...
כיוון שהיה כל כך זול, העלנו את רף מחיר המלונות, והתפנקנו במלונות בעלי בריכה (אפילו שהיינו סקפטים לגבי מזג האוויר) וכך כל יום הסתיים בנעימים.
לפני כל טיול אני מכריזה כאן שהמטרה שלי היא לנוח, ואני באופן עקבי לא מקיימת, הפעם החלטנו להיות יותר לוייאליים לעצמנו, חתכנו בבשר החי - לא ראינו הרבה מאוד מהתוכניות שהיו לנו, אבל את מה שכן ראינו - ראינו בנחת ובאורך רוח, השתדלנו לא לרוץ ממקום למקום, גם כדי שאלה יחרתו לנו בזכרון.
מיד כש"פרובאנס" עלתה לראש הרשימה, והתחלנו לקרוא חומר, עלה בכל מקום נושא הנוף שמאוד דומה לגליל שלנו, וזה די הוריד לי את החשק - כי, לנסוע לחו"ל לראות את נופי הארץ? מוכר הספרים שלנו, כששמע שאנחנו מחפשים ספר על פרובאנס אמר לנו משהו בעיניים בורקות על פריחת האפרסקים המדהימה, ואני התחלתי לחפש. ברור שהבנתי שהפריחה הזו מתרחשת הרבה לפני מאי, אבל בעקבזות החיפושים האלה, הבנתי שהיעד שלנו הוא בעיקר הלוברון, ולא הצטערתי לרגע! אולי על כך שעזבנו...
שישה לילות ראשונים התמקמנו בעיירה המקסימה לורמרן LORMARIN, במלון מקסים שעץ הדובדבנים הטעימים והעסיסיים בחזיתו שמחה אותי יותר מכל מה שהיה כתוב עליו בבוקינג...
רבקה
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!רבקה, איזה צילום מקסים!! ממש עושה חשק לצייר...
ההתחלה נראית מבטיחה ביותר, ממש טיול מהסוג האהוב עליי
מחכה בקוצר רוח להמשך.
אורנה
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!רבקה,
את לא יכולה להשאיר אותי ככה עם הפתיחה הזאת. תני עוד פירור. בבקשה...
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!אני משתדלת זיוה... מחברת הרשימות לא לידי, אני אשתדל...
נסענו הרבה בכבישים הקטנים של הלוברון, אלה שמובילים מכפר לכפר, מעיירה לעיירה. היו עיירות שהיו ברשימה שלנו, כאלה שקיבלו הרבה יחסי ציבור בספרים השונים ובפורומים השונים, כאלה שכתוב לידם "חובה" ו"הכי יפה" ועוד ועוד סופרלטיבים, היו כאלה שהגענו אליהן במקרה, כי היו על הדרך, כאלה שאחרי שהתלהבנו מהן כי הגענו אליהן ללא תכנון מוקדם, גילינו אותן ברשימות שלנו, היו כאלה שהחננו את המכונית בחניות המותרות, וטיפסנו אליהן, או ירדנו אליהן, היו כאלה שהתרגשנו מהן מאוד והיו כאלה שלא.
ויש לנו מסקנה (גם היא כנראה לא חדשה ולא ייחודית): לכל אחד הדעה שלו, והיא תלויה בגורמים שלא תמיד רלוונטיים, כמו האם המיטה היתה נוחה בלילה... והעיירות שאהבנו לא מחייבות אף אחד, אני רק אומר שצריך מינון נכון, צריך איכשהו לגוון בדרך - עיירה מול נוף, מוזיאון מול עיירה מסוג אחר.
למשל, העיירה Gordes, נמצאת באמצע הרבה מאוד אטרקציות - כבישים יפים, מוזיאון פתוח, עוד עיירות יפות, מנזר - קודם כל למרות כל הסופרלטיבים לא ממש אהבנו אותה, אבל חזרנו אליה פעמיים, כדי שהעושר סביבה יתחלק ליומיים, כדי לא לדחוס.
התחלתי להעלות קצת תמונות. התחלתי עם הככרות, כי הן היו מעין טריגר עבורי לתכנון הטיול כולו. זיוה פעם סיפרה על טיול ביוון, על העצים העבותים האלה שגדלים במרכז הככר, וזה הצית את דמיוני, היו הסרטים שראיתי לפני הטיול - מאנון וז'אן דה פלורט, והשנה הטובה שממש מומלץ לראות אותם לפני הנסיעה כדי להכנס לאווירה, ובכולם בכולם סצינת הככר עבדה בשבילי חזק, אהבתי את הקפה הקטן, או הגלידה או סתם לשבת על ספסל ולהתבונן באנשים. אהבתי מאוד את עיירות הלוברון!
רבקה
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!יצאתי עם רשימת שווקים מסודרת. כל יום שוק במקום אחר, ובכולם רציתי להיות. השוק הראשון שלנו היה ביום ההגעה ללורמרן. שוק איכרים קטן וחמוד, אמיתי, כזה שמספק את צורכי התושבים לשבוע הקרוב - ירקות, פירות, דגים וגבינות. אנשים יצאו מהבתים עם הסלים שלהם, בדקו בחנו וקנו. שעתיים והשוק נגמר.
ביום שישי התארגן השוק העירוני, ברחובות העיר ובככר הנרי ברתלומאו - חוץ מירקות, פירות, גבינות אלוהיות, לחם ובשר היו גם הסבונים הריחניים, מיני ממרחים וכו'. המוכרים צבעוניים, נחמדים מאוד!!! הסתובבנו שעתיים ולא שבענו... היה לנו פשוט מקסים!!!
הייתי מוכנה כבר לוותר על שאר השווקים, אבל בכל מקום ציינו את השוק ב-APT כשוק היפה ביותר, אז בשבת שינסנו מותננו, הגענו מספיק מוקדם כדי למצוא חניה, וטיילנו גם בשוק הזה, שהיה כבר יותר תיירותי, אבל עדיין יפה וחושני כמו ששוק יכול להיות. השוק מתפרס על כל רחובות העיר העתיקה.
כאן למדנו שבבית קפה מוכרים רק קפה... אם רוצים עוגה קונים בפטיסרי או בבולנז'רי, מביאים לבית הקפה ואוכלים שם יחד עם הקפה...
זה היה השוק האחרון שהלכנו אליו בכוונה תחילה.... לשאר נקלענו במקרה...
רבקה
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!רבקה
אוהבת את סגנון הטיול (והכתיבה) וכמובן את התמונות
ממתינה להמשך
ברוכים השבים
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!היי רבקה
ברוכה השבה!
ותודה על השיתוף
אני אוהבת את הדיווחים המצולמים שלך
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!תודה לי, תודה טובה.
אני עוד ארד לרזולוציות יותר קטנות מאוחר יותר... נראה לי שהנחיתה איטית הפעם, וזה טוב.
יש לנו כאן בפורום מושג שנקרא "שעות אספלט" וחשבתי עליו הרבה במשך הטיול, אז חייבת להתייחס.
נסענו הרבה. לא תמיד העיירה בקצה הדרך היתה המטרה. הרבה פעמים זו היתה הדרך עצמה. עברנו בהרבה מאוד כבישים קטנים שקוראים להם gorge - כלומר, נקיק. לא תמיד זה היה מרשים, כי ההשוואה לאלה שהיו אדירים גרמה להם להיות פחות... אבל תמיד היו אלה כבישים מתפתלים, פעמים רבות מטפסים על הרים, עוברים כפרונים קטנים שליד כל בית גינה קטנה ומטופחת, בעליה בדיוק קוצרים בשדה עם כלים שנראים כמו יצאו משנות החמישים שלנו (רק ראיתי כאלה בתמונות של הקיבוצים....).
הנסיעה בלוברון היתה משולה בעיניי לגן עדן, לא פחות. הפריחה בשיאה!!! לא פעם קראתי בקול שחבל שאין לי את הידע של רנצ'י בשמות הפרחים.... אבל כן הכרתי את השניים העיקריים - הרותם המתורבת שגדל כאן פרא, ערימות ערימות, מדיף ריחות מתוק ונפלא וסוגים שונים של יסמין שגדלים גם ליד הבית שלנו ולכן אני מכירה... הריחות... הו הריחות...
וריבועי השדות ובהם גידולי פירות רבים - שוב, איפה רנצ'י??? זיהיתי את הדובדבנים הרבים והשונים, השקדים וכמובן הכרמים הרבים.... צחקנו שעברנו בין הכרמים ונתנו ציונים לאלה שמטפחים יפה את הכרם שלהם ואלה שלא כל כך מעשבים...
קיוויתי שאפגוש את הלבנדר בפריחתו, אבל זה לא קרה... כשהגענו בסוף מאי התחילו הניצנים לצאת - כחול אפור שבמראה כללי עדיין נראה ירוק... ביום האחרון, ליד האלפים ראינו שדה אחד פורח בסגול מרשים, אבל כל הטיול עקבתי אחרי פריחת הלבנדר ותיעדתי..
בשעות האספלט שלנו חווינו הרבה יותר מכבישים! בחלק קטן מאוד של הטיול המטרה היתה רק להגיע...
רבקה
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!לבנדר פורח
רבקה
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!מקסים!!
וואו איזה פריחה!!

-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!רבקה ברוכה השווה!
כמה יופי במקום אחד!!! ואני תוהה האם אנשים שגרים שם מודעים בכל היופי הזה שנמצא בסביבם.
תודה רבה על השיתוף, מחכה לעוד תמונות מצרפת היפה.
אגב, נראה לי שאצלנו בפורום זאת שנת צרפת-רבים נסעו או עתידים לנסוע לשם ואני ביניהם.
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!תודה מרינה!!
בהכנות לטיול נתקלתי בכל מקום באזהרות/הפחדות לגבי התמצאות בכבישים, לגבי שילוט גרוע וכו'. אני מודה כאנחנו לא אוהבים את השימוש בג'יפיאס, ומאוד אוהבים לנסוע עם מפות מישלין, לעצור בסוף הכביש ולבחון לאן אנחנו רוצים לפנות עכשיו.
מעדיפים תמיד כבישים קטנים שמסומנים ירוק (כביש יפה) אלא כשמתעייפים בסוף היום.
אז לפני שאני ממשיכה, העלתי פוסט קצר, מעיין מדריך לנסיעה בכבישי צרפת.
מקווה שיועיל למי שנוסע בקרוב, ואם יש לכם הערות/הארות/תוספות - אנא כיתבו כאן בהמשך ואני אוסיף
רבקה
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!רבקה,
אוהבת
את התאורים שלך והתמונות הנהדרות. הייתי שמחה מאד מאד לדעת היכן צולמו-בייחוד קטעי הכבישים , גם בבלוג..
.מצטרפת לדעתך-גם לדעתי השילוט בכבישי צרפת ברור מאד . ומחכה לחלק של האלפים...
חן חן והמשך שבת טובה.
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!תודה נירית!
אני עובדת עדיין על תיוג התמונות הרבות, את הכבישים אני משאירה לסוף, כי צריך לשבת עם המפות... זה לא שליפה מהזכרון. זה יגיע, מבטיחה!
על התמונה הראשונה אני יכולה לספר שהיא מאחד הכבישים היפים ביותר שנסענו בהם אי פעם - Col de la Bonette - הוא מטפס לגובה 2,715 מ' באלפים הדרומיים.
רבקה