חזרתי מסין-תודות ורשמים
-
שלום לכולם חזרתי לפני מספר ימים משבועיים וחצי בסין.
אז קודם כל תודות: לאורלי שהיתה הראשונה להגיב וכיוונה אותי להר הצהוב, לשאויה/קובי עם כל הטיפים המפורטים,לגילי והיואן,לענת עם הטיפים הטריים ולפפקין, ורוני סופר ועוז וכו', אני באמת לא זוכר את כולם, אם שכחתי מישהו אז תודה גם לו.
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםעכשיו תשאלו איך היה, מ-ד-ה-י-ם !
התקפה על כל החושים המדינה והאנשים עם כל הרעשים והקולות והאוכל והריחות והטעמים. לפני הרבה שנים עשיתי טיול ארוך מאוד של שנה בדרום אמריקה ואף פעם המזרח לא משך אותי, אבל עכשיו. אני אש על המזרח ועל סין בעיקר. אמרו לי שזה חיידק, אז נדבקתי.
התחלנו את הטיול עם חוויה מאוד לא נעימה, טיסה של אירופלוט עם קונקשן קצר במוסקבה, במטוסים חדשים ומרווחים עם ערכת בידור אישית וארוחות ללא הפסק (ממש לא נתנו לישון), אבל אז נחתנו בבייג'ין והתברר שהמזוודות לא הגיעו לנו ולעוד כ- 150 נוסעים. המהומה היתה רבה, והתסכול של מדינה חדשה לגמרי ובלי שפה ובלי מזוודות- לא נעים . רק לאחר יום וחצי בערב המחרת הצטרכנו לחזור לשדה שוב, על חשבוננו ולאסוף את המזוודות. מזל שהכל זול שם אז רכשנו כלי רכשו ומעט תחתונים וגרביים וטי שירט ליומיים הראשונים. לאחר שעתיים של בעסה, הוחלט לא לבזבז זמן יקר, התגלגלנו למלון באיירפורט אקספרס בקלות+ מטרו, הכל הלך חלק, אבל היינו קלילים מאוד ללא ציוד מלבד תרמיל גב קטן.
קצת עדכונים: מי שצריך להגיע לחומה הסינית במוטיאניו - יש לי קודטורט בנושא, הגעתי לשם בקלות ללא שום טעות ובהחלט היה שווה את המאמץ,הכל ירוק מסביב כמו איזה שמורת טבע ענקית, וללא תיירים כמעט. פשוט תענוג, ומרשים מאוד.
בייג'ין יפה אבל חמה מאוד ועמוסה לעייפה, לא השתגעתי כל כך מהשווקים שם- מעייף ומתיש, וכל הזמן יש תחושה שעובדים עליך. העיר האסורה , מקדש השמיים היו מקסימים, ארמון הקיץ כבר פחות כי די חוזר על עצמו כל הסגנון וגם היה חם ולח מאוד באותו יום. דווקא מקדש הלאמה ומקדש קונפוציוס הפתיעו לטובה, עם כל הבעסה של היום הראשון ללא מזוודות עדיין הוקסמנו.
גם המלון היה נחמד ובתוך חוטונג נחמד ולא מתוייר וגם מרחק יריקה (של סיני) מתחנת מטרו באיזור דונגצ'נג(אם ככה כותבים זאת).
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםלאחר כמעט 5 ימים בבייג'ין הגיע הזמן לטיסת פנים (שכל כך הפחידו אותנו ממנה- איחורים, ביטולים וכו) אז המטוס הוורוד הקטן יצא בזמן ללא עיכובים ל TUNXI אבל..... מטיסה של שעתיים, הפכנו לטיסה של 6 שעות. לא היה אישור נחיתה, היתה סערה מעל הואנגשן העיר ובסוף נחתנו בעיר אחרת כ -400 ק"מ משם, לא הורידו אותנו מהמטוס ואמרו שבודקים ואולי יבטלו לגמרי את הטיסה, אבל לאחר המתנה ארוכה במטוס , התקבל האישור והטייס עף את 400 הק"מ בפחות מחצי שעה (גם לו כבר נשבר ה....)
נחתנו במקום ב20:00 בחצות, אבל טיקטק התארגנו על מונית והגענו למלון מקסים בלב המדרחוב היפהפה. למחרת קמנו לגשם חזק מאוד ובמקום שינינו תוכניות, במקום להר הצהוב הנכסף, נסענו להונגצון המדהימה ביופיה (שאויה תודה) הייתי יכול להעביר שם כמה ימים בקלות, עם כל הציירים והמסעדות והאווירה. הגענו לשם בשישי בבוקר והיה ממש ריק ומעט גשום וזה רק הוסיף לקסם של העיירה.
למחרת הוחלט שמעפילים להר הצהוב- אז בדקתי באתר האינטרנט של ההר (לא של העיר) שיש בו תחזית מדוייקת והיה טפטוף קל, אבל היה שבת כבר וחששנו מכמויות התיירים. החלטתי "לבזבז" קצת כסף, והזמנתי מונית מהמלון - 200 יואן- נהג של המלון (שווה כל שקל), ברבע לשש ובעצם הקדמנו את כל האוטובוסים של התיירים ובשבע וחצי כבר היינו ברכבל בדרך למעלה בצד המזרחי.
היה טפטוף קל כל היום, והיו עננים והיה שווה כל שקל וכל עיכוב שעברנו.
יש תמימות דעים אצלנו שההר הצהוב היה באמת האתר היפה ביותר שראינו בכל המסלול, נכון מעייף, נכון, יקר, נכון המוני מדרגות וסינים אבל שווה הכל. אפילו קופים י\חיכו לנו בתחתית המדרגות המערביות, מה עוד אפשר לבקש.
אני חייב לציין שמכל מה שראינו בסין, מחוז אנהוי הכי קסם לנו עם האנשים, האוכל הארכיטקטורה, הנופים - ככה דימיינתי את סין (ואם וכאשר אחזור לסין, אנהוי תראה אותי שוב כי יש עוד המון מה לראות שם).
גם העיר טונשי והמדרחוב והחנויות מסביב ואוכל הרחוב הטעים והזול, זאת סין בשבילי, ככה דימיינתי אותה בחלומות.
מזל שהקשבתי לטיפים שזרקו כאן כי היה שווה ביותר!!!
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםחייב לצאת, אמשיך ביום אחר
-
נחכה בסבלנותתודה רבה על השיתוף.
ההתלהבות שלך ניכרת מכל מילה ומילה.
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםברוך השב יויו. אני שמחה לקרוא שגם את התמכרת. לא יכולה לכעוס על ההפסקה הפתאומית בדיווח כי אני כבר כותבת חודש וחצי בערך ועוד לא סיימתי.. אבל so far so good מאד נהניתי איתך.
ואני כבר מסמנת לי בראש מקומות לטיול הבא.
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםאמנם לא הגבתי ראשונה אבל לא נורא....

תודה על הדיווח, כייף לשמוע שהיה טוב ומהנה לקרא על החוויות.
תמשיך בסיפורים ובתמונות, וברוך הבא לחיידק המזרח!!
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםתודה לכולכם, ענת ראיתי עכשיו שהמשכת לעדכן את הפוסט שלך ואני ממשיך לקרוא,
כבר לקחתי נקודות לפעם הבאה שעוד תבוא (מאמץ את צ'נגדו וביפנגשיה ושאנגלי - התמונות משם מרהיבות, נראה לי שגם יאנגשו וגווילין והכפר הזה דזאי יצטרפו),על הדרך נזכרתי גם ברוי או רועי ותודה גם לו.
אשמח אם תרשמי את השמות באנגלית שאשלח לי אותם למייל לתזכורת לטיול הבא (שלא אשכח) , למרות שאישתי עכשיו רומזת שאחרי סין היא יכולה לעבור בקלות יתרה גם את הודו שתמיד פחדה ממנה.
המשך יבוא....
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםיויו - אני מכינה רשימת המלצות על מקומות לינה (וכמה מסעדות שרשמתי לי), שם אני כבר ארשום הכל באנגלית ותוכל לשמור.
לגבי הודו, אמנם מנסיון של לפני 9 שנים ואולי דברים השתנו שם - זה מאד שונה מסין.. לי אישית היה הרבה יותר קשה שם למרות שמבחינת שפה קל יותר, ותכלס די ברחתי שם (גיחה לנפאל באמצע הודו התארכה מאד והסתיימה רק לקראת הטיסה הביתה).
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםהיי ענת, סבבה אמתין לרשימה ואשמור אותה - just in case
וברור לי שהודו זה עולם אחר גם אבל יש שפה וזה המון, בסין לא משנה מה דיברתי לא הבינו (חוץ משנחאי שדיברו בה אנגלית טובה לרוב). אישתי היתה אבודה קצת בלי שפה ובלי ממש לדעת למה לצפות, אבל בתור טיול ראשון שלה בחיים בסגנון "תרמילאי" , היא זרמה מאוד ועברה את זה בגבורה ראויה לציון.
בטח בהודו טיילת בראש אחר לגמרי (בלי ילד) וקצת יותר "היזרקות" "והתכלבות" - ככה קראו לזה בזמני כשטיילתי בדרום אמריקה, אולי בגלל זה היה קשה יותר?
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםהיי,
שמח שנהנית ותודה על השיתוף!
ותודה על התודה..
איזה כיף לקרוא
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםנכון שאז לא היה לי ילד אבל דווקא בגלל זה הייתי הרבה יותר אמידה ובזבזנית מאשר היום כשאני אמא חד הורית... הייתי שם בגיל 35 ואחרי כמה וכמה שנים טובות בהייטק, לא תרמילאית אחרי צבא. ישנו בגסטהאוסים באיזורים של התרמילאים אבל בחדרים הכי טובים שמצאנו בכל מקום. בחיים שלי לא התכלבתי בסגנון תרמילאי, אני מפונקת מדי (הכל יחסי כמובן אבל ביחס לתרמילאים צעירים אני מתכוונת).
אין מה להשוות למשל את הנסיעות בתחבורה ציבורית פה ושם (היתה לי נסיעה ברכבת לילה בשני המקומות), את הזוהמה ברחובות (והסרחון גם), ואפילו ההצקות מהמקומיים היו בעיני גרועות יותר אבל אולי זה בגלל שהייתי יותר צעירה ויפה אז

אולי אני טועה ואולי זה בגלל המקומות שבחרתי להיות בהם ואולי הפער של 9 שנים בין שתי הנסיעות, אבל נדמה לי שסין מדינה הרבה יותר מתקדמת, שלא לדבר על ההיסטוריה שלה שהיא "קצת" יותר מרשימה.
כמובן זו התרשמות על בסיס מעט מאד כי בשתי המדינות הייתי רק 3 שבועות, ובהודו עשיתי הרבה פחות ב-3 השבועות האלה. לפעמים אני שוקלת לתת להודו צ'אנס נוסף, אבל רק לפעמים.
(ניסיתי להיות מאד זהירה כדי לא להעליב את ההודים וחובבי הודו
) -
חזרתי מסין-תודות ורשמיםמחכה כבר להמשך!
אני אשמח לשמוע על הדוקטורט שלך למרות שעוד לא החלטנו אם נלך לחלק של mutianyu או ל-jinshanling.. נראה לי שזה יהיה תלוי ברמת התשישות של הימים שיקדמו לכך בביגינג. אני מפחדת גם שמוטיאניו יהיה יותר מלא כי אנחנו נוסעים בתחילת אוקטובר בחג הלאומי..
אבל אני אשמח לשמוע פירוט

תמשיך לספר, כיף לקרוא
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםקצת עומס בעבודה, אז "הדוקטורט" יועלה לקראת הסופ"ש.
לגבי מוטיאניו, האיזור עצמו יפה הטיול על החומה מרגי כמו שמורת טבע, אין בכלל הרבה תיירים לא זרים ולא סינים. היו שם בעיקר מעט ספרדים ,מעט סינים ואמריקאים (משפחות עם מדריך פרטי צמוד), אין שם את כל גדודי תיירי אל-צ'יינה כמו באתרים אחרים כדוגמת ארמון הקיץ או העיר האסורה, וכל התחושה שם יותר נעימה, כמעט ולא ממוסחרת מלבד כמה דוכנים ליד הרכבלים למטה ועל החומה כל כמה מאות מטרים דוכן לממכר שתיה בעיקר.
לא נראה לי שבאוקטובר המצב ישתנה, בטח אם זה חג לאומי יהיו יותר אבל עדיין יחסית לבאדלינג זה יהיה יותר נעים ויותר יפה, ולא נראה לי שתוותרו על החומה אם זו פעם ראשונה בסין. מה שכן כדאי להתחיל להתנייד מוקדם (אנחנו לקראת צהריים כבר היינו בחזרה בבייגי'נג כדי לא לשרוף יום שלם רק על החומה.
פרטים איך מי למה וכמה לקראת סופשבוע בלי נדר.
גילי היי ותודה, קובי שאויה לאן נעלמת??
המשך יבוא...
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםלא נעלמתי יויו, נולדה לי בת לפני שבוע בשנגחאי, כך שהייתי עסוק בעניינים אחרים.
שמח לשמוע שנהנית ושהטיפים קלעו. מקווה שכמו עם חונגצון כך היה גם עם שיטאנג, ואולי אפילו הזדמן לך לקרוא את המלצות המסעדות לשנגחאי וגם אכלת טוב, לא יודע אם הספקת.
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםיןין איזה כיף לקרוא שגם אתה נדבקת בחיידק הסיני,בהחלט מדינה מרתקת.
שמח שהיה לך טיול מהנה ברוך שובך
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםהיי שאויה ופפקין תודות לשניכם,
מזל טוב שאויה, תיהנה מהבת החדשה וגם מהילד הקודם (אם אני זוכר נכון סיפרת פעם שהלכת להשכיב את הילד, אז זו לא ילדה ראשונה) .
לא הספקתי לקרוא את הטיפים על המסעדות אבל לאכול אכלתי טוב, אומנם קצת רזיתי בסין אבל זה לא דבר רע. הטיפים היו מצויינים לרוב, שיטאנג קצת פחות, פרטים בהמשך הדיווח. שיטאנג עצמה היתה באמת יפה ומקסימה אבל להעביר שם לילה בשקט ובוקר לא היה רעיון כל כך טוב כי העיירה כבר לא שקטה והמוני תיירים גילו אותה וגם נשארו לישון כך שבערב לא היה נטוש. אולי כך היה כשאתה היית שם אבל עבר קצת זמן מאז אני מניח. מה שכן טוב ששיכנעת אותי לתת צ'אנס לשנחאי ולהתפנק יומיים בסוף, כי באמת שזה היה פינוק. אישתי השתגעה משנחאי, אז רק בשביל זה כבר היה שווה (אז תודה שהתעקשת). ופפקין בהחלט נדבקתי אני כבר התחלתי לפנטז אתמול על מחוזות אחרים בסין (גווילין ויאנגשו ועוד מקומות שראיתי בדיווח של ענתנת).
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםמזל טוב שאויה!
-
הגעה לחומה - מוטיאניוטוב אז לבקשת הילה וקורלב שביקשה בפרטי להלן הסבר על הגעה למקטע של מוטיאניו בחומה הסינית:
1- הגעה במטרו לתחנת DONGZHIMEN - לי לקח מהמלון שלי כ-15 דקות גג
2-בתחנת המטרו יש שילוט הגעה לBUS TERMINAL- או
PUBLIC TRANSPORT HUB- 东直门交通枢纽
הולכים במנהרות תוך כדי מעקב אחר השילוט-באיזשהוא שלב יש על עמוד שלט פניה לטרמינל צפוני ודרומי עם מספרי הקווים - עיקבו אחר 916 אקספרס עם הכיתוב הסיני שצירפתי בתמונות - למיטב זכרוני טרמינל צפוני, ואז רואים מקדונלד משמאל ומספר קווי אוטובוס- נכנסים לתור של 916 אקספרס - 916快. ועומדים בתור. יש שם מספר נשים שמנהלות את כל המכירה והעליה לאוטובוסים, הן כבר יאתרו אתכם בקהל ותוכלו לרכוש מהן כרטיס, אנחנו רכשנו ממש 2 דקות לפני העליה לאוטובוס - 12 יואן לאדם כמדומני, כל כ-15 דקות מתמלא אוטובוס ויוצא.
3- נסיעה באוטובוס של כשעה, (לא יותר - יצאנו מוקדם), ואתם כבר בכניסה לHUAIROU, מייד בתחנה הראשונה בעיר זו יעלו כל מיני חאפרים ויגידו לכם לחומה למוטיאניו, הנהג נותן להם לעלות ולא אומר מילה - תתעלמו מהם או שתגידו לא החלטי!
4-התחנה שבה אתם אמורים לרדת נקראת בסינית : BEI DA JIE שזה הרחוב הצפוני או משהו בסגנון. אנחנו עקבנו באוטובוס אחר שמות התחנות שרצות על צג מעל הנהג וכך ידענו בדיוק מתי לרדת (צירפתי רשימת תחנות של הקו בסינית ובאנגלית, כמובן שתחפשו את הכיתוב הסיני, אני לא יודע מילה בסינית ומצאתי בקלות. סימן מזהה לתחנה שבה יורדים הוא שהאוטובוס פונה ימינה לאחר שהגיע לכיכר ענקית שם יורדים ואז כבר יקפצו עליכם החאפרים.
5- כאן יש מספר אופציות: אציין רק מה שאני בחרתי ועשיתי : מייד בירידה מהאוטובוס יקפצו חאפרים עם תמונות וצעקות : מיסטר מיסטר, תתעלמו ותראו בצד מוניות חוקיות יושבות בשקט - הלכנו ישר אליהן ושם לאחר משא ומתן עם גוגל טרנסלייט - סיכמנו על מונית חוקית שתיקח אותנו לשם, תמתין 2-3 שעות ותחזיר אותנו, כל זה תמורת 120 יואן- נשצע לי מחיר סביר והפסקתי להתמקח..
אופציה אחרת עם המוניות החוקיות היא להפעיל מונה בנסיעה לשם, ואז בחזור שוב לחפש מונית/מיניבוס/חאפרים ולהתמקח שוב, אבל לא בטוח שתהיה שם מונית חוקית בחזור. הנסיעה עצמה לוקחת כ-20 דקות במהירות שרק מוניות סיניות יכולות לנסוע עם צפירות לכל מה שזז על הכביש.
לדעתי לא תחסכו הרבה אם תסעו עם מונה אבל כל אחד ושיקוליו. אני הבנתי מהר מאוד בסין שלא שווה להתקמצן על כמה שקלים כי בסוף זה יתנקם בך, במיוחד אם הטיול שלך מוגבל בזמן. אז סה"כ הנסיעה כשעה וחצי כולל מיקוח.
הנהג מונית החוקית לקח אותנו תחת חסותו וכשהגענו הסביר לנו על הרכבלים ואיך לעלות ולרדת (יש 2 חברות רכבלים שונות שם אז שימו לב), הוא ממש ליווה אותנו לקופות ואמר היכן יחכה ומייד כשירדנו הוא כבר זיהה אותנו וקרא לנו. בחזור הוא הוריד אותנו בתחנה שחוזרת לבייג'ין וכשהגיע אוטובוס הוא אפילו הצביע עליו ואמר לנו לעלות- בחור אחראי.
זהו לבינתיים - שאלות והבהרות אם מישהו צריך אז בכייף,
המשך דיווח מהטיול בסופ"ש בים אזעקה לאזעקה.
-
הגעה לחומה - מוטיאניוהסבר נהדר, שמרתי לעצמי.