שאלות נוספות לבודפשט
-
טוב אז עוד מעט נוסעים ואני מנסה לעשות לעצמי קצת סדר. חופן שאלות חדש.
להזכירכם - זוג +3 גילאים 3,6,9
הטיול במפורש מוגדר כחופשה. לא צריך להלחץ ולהספיק כלום.
תודה מראש לכולם
טכני:
מה לובשים? כן עברתי שרשורים כאלה לקראת נסיעות קודמות, ובכל זאת. מזג האויר השבוע למשל מדבר על 25-32 מעלות, וגשמים מקומיים ו/או סופות רעמים.
אז מה - בגדים קצרים ושכמיה לגיבוי? משהו אחר?
נעליים/סנדלים/כפכים? הבנתי שיש לא מעט בריכות/מזרקות שהילדים יהנו להכניס את הרגליים?
ובהמשך לשאלת הבריכות/מזרקות - להצטייד במגבת קטנה עלי או שלא צריך להסחף?
בערב - צריך משהו ארוך או שלא צריך להסחף?
כרטיס אוטובוס - אני בונה על הכרטיס השבועי (לא משפחתי). נראה לי הכי פשוט ונוח. קונים בתחנה של רכבת תחתית או שגם בתחנת אוטובוס?
סלולרי - שאלתי בעבר ואני אשאל שוב. נוחתים ביום שישי בערב (דווקא בשבע ולא בחצות). יש דרך נורמאלית לקנות סים למעט לחכות למחרת ב-10 בבוקר כשהחנויות נפתחות?
אני מבין שסים מקומי כולל גלישה יעלה לי כ-100 ש"ח כל אחד?
סופרמרקט - כללים מיוחדים לגבי סופר (בהשוואה לישראל)? שקיות זמינות? חינם או תשלום? פירות וירקות - שוקלים לבד? הצוות במקום? בקופה?
טיפים מעניינים למניעת בלבול בסופר? למשל שים לב לחלב ולא יוגורט או דברים בסגנון?
אשראי - כל / רוב המקומות המסודרים (חנויות, אטרקציות וכו') מקבלים כרטיסי אשראי, או שרק מזומן? ויזה ומסטרקארד מתקבלים בשמחה?
אנגלית - הרוב כן מדברים אנגלית? חוץ מכרטיס ביקור של המלון (שזה תמיד טוב שיהיה) עוד משהו חשוב אני צריך לרשום להכין מראש?
דרכונים - הבנתי שבפרלמנט צריך דרכונים (לא צילום). נכון? עוד מקום שצריך דרכון עלי?
אוכל
ארוחת אבירים - זה סר לנסלוט? זה אותו דבר?
יש טעם להגיע אם אנחנו לא אוכלים בשר? יש טעם להגיע בצהריים/ערב (לא ב-9)?
טייק אווי - יש מספיק מקומות זמינים לטייק אווי או שהרוב זה מסעדות מסודרות? אנחנו אוהבים לעשות 'פיקניקים מאולתרים' עם קצת אוכל משלל המסעדות באיזור - ברמה של צ'יפס סלט וכדומהפיצה - זמין מאד? גם טייק אווי למגש שלם?
מה לעשות
שווקים - יש איזה שוק איכרים / גבינות / לחמים - משהו נחמד מומלץ? הבנתי שיש את השוק המקורה בקצה הדרומי של המדרחוב. יש עוד משהו? משהו מעניין בסופי שבוע?
שוק פשפשים - זכור לי שראיתי שיש אבל לא מצאתי התייחסות קונקרטית. אשמח להמלצות / הפניות
מוזיאון התחבורה בפארק - שווה ביקור? כמה שעות להקצות לו? לפי מה שאני מתרשם מהאתר (ואולי אני טועה) יש במקום גם תצוגת מטוסים שפתוחה רק בסוף שבוע. מישהו יודע פרטים?
גן החיות והלונה פארק - הבנתי שלפני כמה חודשים המקומות אוחדו.כדאי לתכנן על שניהם לאותו יום? כמה שעות נראה לכם לכל אחד?
בריכה / פארק מים / מרחצאות - טוב אז משהו עם מים הייתי שמח. לכוון למרחצאות? יש גם בריכה אחרת מעניינת? פארק המים שווה את המאמץ? בכל זאת נסיעה של שעה ויותר באוטובוסים וילדים קטנים יחסית.
הפארק העירוני - יש גם מה לטייל בפארק עצמו (מעבר למוזיאון התחבורה/קרקס/גן חיות/מרחצאות)? כלומר למשל המוזיאון שנמצא בצד השני של הפארק - משתלב עם הליכה לאורך הפארק או שזה די מיותר? כי אם אני משווה למשל לפארק הירקון בתל אביב אז סתם ללכת לאורכו זה לא הכי כיף בעולם.
גינות שעשועים (מגלשות, נדנדות וכו') - פזורות בעיר? בפארק? שווה לחפש או שנתקל באופן טבעי?
מבוך / בית חולים - הילדים קטנים יחסית, ועם הפחדים שלהם. יש טעם ללכת למקומות הללו או שיותר יעניינו בני נוער וצפונה?
גלגל ענק - הבנתי שממוקם ליד מלון קמפינסקי ולא בפארק העירוני?
קניונים - יש בהם fast food ועדיף food court? או סתם אוכל? ומשחקיה או משהו בסגנון?
Sziget Festival - מתרחש בדיוק כשאנחנו שם. אני מניח שזה לא משהו שמתאים למשפחה שלי (תקנו אותי אם טועה). צפויות השלכות מעניינות עלי? אני מבין שזה לא באי מרגיט
אופרה - בלי סיור אפשר להכנס ולהתרשם? מהכל או רק מהמבואה? וזה גם בתשלום?
פרלמנט - הסיור ב 12:30. אם אני מזמים כרטיסים מראש - צריך להדפיס אותם או שסלולרי זה מספיק טוב? כמה זמן להגיע לפני אם יש כרטיסים? ואם אין? לכוון ל-12:00?
האי מרגיט - תכל'ס - לא הבנתי מה יש לעשות שם. או קי יש את המזרקה שצריך להיות נחמד. אבל מעבר לזה? יש למישהו מפה מסודרת של המקום?
ימי השבוע
כאמור נוחתים בשישי בלילה, ממריאים בשבת בצהריים, כך שיש שבוע מלא.
מה לתכנן לשבת /ראשון? שאר הימים אני מניח שפחות חשובים.
-
שאלות נוספות לבודפשטקראת את הבלוג של לי? היא כותבת מצויין! ממליצה להכנס
-
שאלות נוספות לבודפשטברור.
גם של לי, וגם של המטייל המתמיד
ואי אלו סיפורים וטיפים.
אלו שאלות שעןד לא מצאתי עליהם תשובה (אם כי בהחלט יכול להיות שהתשובה שם ופספסתי אותה...)
-
שאלות נוספות לבודפשטבוקר טוב
אנחנו היינו בתקופת חורף, אז אני לא יודעת לענות על מה ללבוש. אני אענה על מה אני יודעת:
כרטיס אוטובוס - אני בונה על הכרטיס השבועי (לא משפחתי). נראה לי הכי פשוט ונוח. קונים בתחנה של רכבת תחתית או שגם בתחנת אוטובוס? אנחנו הלכנו ברגל המון. יום אחד נסענו ברכבת לגן החיות ואז קנינו כרטיס יומי
אנגלית - הרוב כן מדברים אנגלית? חוץ מכרטיס ביקור של המלון (שזה תמיד טוב שיהיה) עוד משהו חשוב אני צריך לרשום להכין מראש? לנו היה נדמה שהרוב לא מדברים אנגלית. במקומות לתירים ידעו אנגלית וכמובן במלון
דרכונים - הבנתי שבפרלמנט צריך דרכונים (לא צילום). נכון? עוד מקום שצריך דרכון עלי?
רק בפרלמנט
אוכל
ארוחת אבירים - זה סר לנסלוט? זה אותו דבר? אותו דבר. אנחנו היינו בערב וההופעה היתה מאוחר והילדים כבר היו עיפים והלכנו. מקום חביב, אוכל לא משהו. זה מסעדה עם תפריט ואתה יכול לבחור מה שבא לך, יש מרקים וכו שאינם בשריים. אנחנו באנו בשבע ובדיעבד היה מוקדם מדי
טייק אווי - יש מספיק מקומות זמינים לטייק אווי או שהרוב זה מסעדות מסודרות? אנחנו אוהבים לעשות 'פיקניקים מאולתרים' עם קצת אוכל משלל המסעדות באיזור - ברמה של צ'יפס סלט וכדומה. יש מסעדות פאסט פוד כמו בכל מקום אחרמה לעשות
גן החיות והלונה פארק - הבנתי שלפני כמה חודשים המקומות אוחדו.כדאי לתכנן על שניהם לאותו יום? כמה שעות נראה לכם לכל אחד? אנחנו הינו כשהיה רק גן חיות. לא זכור לי לונה פארק. היינו בדצמבר. היינו בגן החיות כשעתיים
גינות שעשועים (מגלשות, נדנדות וכו') - פזורות בעיר? בפארק? שווה לחפש או שנתקל באופן טבעי? לא נתקלנו
מבוך / בית חולים - הילדים קטנים יחסית, ועם הפחדים שלהם. יש טעם ללכת למקומות הללו או שיותר יעניינו בני נוער וצפונה? בבית החולים אנחנו היינו עם ילדה בת 5 וילדה בת 7. יש שם סירנה שהיא קצת מפחידה כשמפעילים. אני סגרתי לביתי את האוזניים והכנתי אותה מראש שלא תיבהל. אולי לאור המצב שהיה בארץ, זה יהיה עכשיו קצת יותר מלחיץ. מעבר לזה יש שם בובות שמתארות לעיתים באופן מאוד גרפי מצבי פציעה. אני הצצתי תמיד לפני הילדים ואם לא היה נראה לי בנונשלנטיות הסטתי את מבטם לכיוון אחר. בגדול, היה נחמד
גלגל ענק - הבנתי שממוקם ליד מלון קמפינסקי ולא בפארק העירוני? לא נתקלנו
אופרה - בלי סיור אפשר להכנס ולהתרשם? מהכל או רק מהמבואה? וזה גם בתשלום? לא רואים כלום במבואה. לדעתי, אפשר להיכנס רק בסיור. אתה יכול לרשום להם, הם עונים במייל. אנחנו עשינו סיור באנגלית והיה נחמד ובסוף היתה הדגמה של אריה קצרה
פרלמנט - הסיור ב 12:30. אם אני מזמים כרטיסים מראש - צריך להדפיס אותם או שסלולרי זה מספיק טוב? כמה זמן להגיע לפני אם יש כרטיסים? ואם אין? לכוון ל-12:00?
אם אין כרטיסים, תוודא שיש סיור, לא בטוח שיהיה לך מקום בסיור ולכן נראה לי עדיף להזמין מראש. אנחנו הגענו וחזרנו כלעומת שבאנו משום שלא היה סיור פנוי באנגלית
תהנו!
נעמה
-
שאלות נוספות לבודפשטזוג +3 גילאים 3,6,9
מה לובשים?
שיטת הבצל, בעיקר ביגוד קצר לחום של הקיץ, וגם עליונית ארוכה, מכנסיים ארוכים.
בשייט לילי עשוי להיות קר מאוד (לא מומלץ לשוט בלילה).
כן עברתי שרשורים כאלה לקראת נסיעות קודמות, ובכל זאת. מזג האויר השבוע למשל מדבר על 25-32 מעלות, וגשמים מקומיים ו/או סופות רעמים.
נעליים/סנדלים/כפכים? הבנתי שיש לא מעט בריכות/מזרקות שהילדים יהנו להכניס את הרגליים?
כרטיס אוטובוס -
לקנות בתחנות מטרו הגדולות כמו פרנץ-דק-טר. לדעתי לא ניתן לרכוש בתחנות אוטובוס. הכרטיס השבועי מקנה גם שייט חינם במסגרת הספינות שהן חלק ממערך התחבורה הציבורית. שים לב שיופיע תאריך תחילת השימוש.
אני בונה על הכרטיס השבועי (לא משפחתי). נראה לי הכי פשוט ונוח. קונים בתחנה של רכבת תחתית או שגם בתחנת אוטובוס?
סלולרי - שאלתי בעבר ואני אשאל שוב. נוחתים ביום שישי בערב (דווקא בשבע ולא בחצות). יש דרך נורמאלית לקנות סים למעט לחכות למחרת ב-10 בבוקר כשהחנויות נפתחות?
אני מבין שסים מקומי כולל גלישה יעלה לי כ-100 ש"ח כל אחד?
סופרמרקט -
שקיות בתשלום, תמיד תצטיידו בניילונים מקופלים / תיק בד מתקפל.
שימו לב ברכישת מים מינרלים לא מוגזים = פקק ורוד. לא כחול.
כללים מיוחדים לגבי סופר (בהשוואה לישראל)? שקיות זמינות? חינם או תשלום? פירות וירקות - שוקלים לבד? הצוות במקום? בקופה?
טיפים מעניינים למניעת בלבול בסופר? למשל שים לב לחלב ולא יוגורט או דברים בסגנון?
אשראי -
בקניונים מקבלים אשראי. רוב הזמן השתמשנו במזומן ביתר המקומות.
כל / רוב המקומות המסודרים (חנויות, אטרקציות וכו') מקבלים כרטיסי אשראי, או שרק מזומן? ויזה ומסטרקארד מתקבלים בשמחה?
אנגלית -
בד"כ מדברים אנגלית. לקופת המטרו לרכישת כרטיסי נסיעה גם מומלץ להכין פתק עם כל הפרטים, סוג הכרטיס, שמות הנוסעים וכו'..
הרוב כן מדברים אנגלית? חוץ מכרטיס ביקור של המלון (שזה תמיד טוב שיהיה) עוד משהו חשוב אני צריך לרשום להכין מראש?
דרכונים -
כדאי להחזיק ליתר בטחון צילומי דרכונים, אפילו בסמרטפון. לפרלמנט צריך דרכון.
לשופינג - נדרש דרכון של אחד המבוגרים, לצורך מילוי טופס המעמ. אצלנו באחת החנויות בקמפונה, הסתפקו בצילום ששלחתי להם מהטלפון למייל של החנות, במעמד הקנייה.
הבנתי שבפרלמנט צריך דרכונים (לא צילום). נכון? עוד מקום שצריך דרכון עלי?
אוכל
סר לנסלוט = ארוחת אבירים. המופעים מתקיימים רק בערב.
האוכל מאוד טעים! והוא חלק מהחוויה... תבדקו בתפריט ייתכן ויש מנות צמחוניות.
מציעה שתגיעו למושב הראשון, שהילדים לא יהיו עייפים.
אנחנו הזמנו ל19:30. תבקשו לשבת באולם המרכזי, בזווית צפייה נוחה, תציינו שחוגגים אירוע..
ארוחת אבירים - זה סר לנסלוט? זה אותו דבר?
בבודפשט יש הכל.. בסופרמרקטים יש אזורים של לחמניות מאפים, בשוק המקורה פירות.. וכו'. ברובע היהודי יש גם מאפיות.
יש גם המון פיצריות, לא ניסינו להזמין.
אפשר להתייעץ גם עם צוות המלון ולבקש את עזרתם והמלצתם.
טייק אווי - יש מספיק מקומות זמינים לטייק אווי או שהרוב זה מסעדות מסודרות? אנחנו אוהבים לעשות 'פיקניקים מאולתרים' עם קצת אוכל משלל המסעדות באיזור - ברמה של צ'יפס סלט וכדומהפיצה - זמין מאד? גם טייק אווי למגש שלם?
מה לעשות
לא ניסינו שווקי אוכל, חוץ מהשוק המקורה.
ודוכני אוכל שהיו לכבוד הפסחא בפרנץדקטר ובכיכר וורומשטי. מצורף קישור
שווקים - יש איזה שוק איכרים / גבינות / לחמים - משהו נחמד מומלץ? הבנתי שיש את השוק המקורה בקצה הדרומי של המדרחוב. יש עוד משהו? משהו מעניין בסופי שבוע?
בסופשבוע, ייתכן ויש מדרחוב על גשר סצ'ני. עם דוכנים..
בסופשבוע יש שוק מקסים בפארק העירוני (היינו ביום שבת, נמצא ליד הטירה)
בית הכנסת, לא להגיע ביום שבת, ובשישי נסגר מוקדם בצהריים.
השוק המקורה, ביום ראשון סגור, בשבת נסגר מוקדם בצהריים.
שוק פשפשים -
מחוץ למרכז העיר - http://www.ecseripiac-budapest.hu/
לא היינו.
זכור לי שראיתי שיש אבל לא מצאתי התייחסות קונקרטית. אשמח להמלצות / הפניות
מוזיאון התחבורה בפארק -
לא היינו, קראתי שיש אפשרות לסיבוב נסיעה ברכבת קיטור עתיקה מתחנת נוגטי למוזאון.
שווה ביקור? כמה שעות להקצות לו? לפי מה שאני מתרשםמהאתר (ואולי אני טועה) יש במקום גם תצוגת מטוסים שפתוחה רק בסוף שבוע. מישהו יודע פרטים?
גן החיות והלונה פארק - הבנתי שלפני כמה חודשים המקומות אוחדו.כדאי לתכנן על שניהם לאותו יום? כמה שעות נראה לכם לכל אחד?
לדעתי, להקדיש לפחות חצי יום, עם אופציה ליום שלם... לפי העניין של הילדים.
בריכה / פארק מים / מרחצאות -
הוזכרה כאן גם הבריכה באי מרגיט, כתחליף לפארק המים. ומרחצאות סצ'ני לבילוי לילי.
טוב אז משהו עם מים הייתי שמח. לכוון למרחצאות? יש גם בריכה אחרת מעניינת? פארק המים שווה את המאמץ? בכל זאת נסיעה של שעה ויותר באוטובוסים וילדים קטנים יחסית.
הפארק העירוני -
תביאו כדור ספוג, יש אזור של טרמפולינות, מתקני שעשועים.. לא התעמקנו.
אנחנו התמקדנו בפארק באזור הגובל במרחצאות סצ'ני/הקרקס/גן חיות
לכיוון האגם, (יש פארק שירותים בתשלום), לכיוון הטירה (שוק סופ"ש) ואנדרטת הגיבורים.
מרחקים סבירים / לא ארוכים במיוחד.
יש גם מה לטייל בפארק עצמו (מעבר למוזיאון התחבורה/קרקס/גן חיות/מרחצאות)? כלומר למשל המוזיאון שנמצא בצד השני של הפארק - משתלב עם הליכה לאורך הפארק או שזה די מיותר? כי אם אני משווה למשל לפארק הירקון בתל אביב אז סתם ללכת לאורכו זה לא הכי כיף בעולם.
גינות שעשועים
יש גינות ברחבי העיר, תחפש את האזורים הירוקים במפה. למשל ליד פרנץ-דק-טר.
(מגלשות, נדנדות וכו') - פזורות בעיר? בפארק? שווה לחפש או שנתקל באופן טבעי?
מבוך / בית חולים -
אני חושבת שזה נחמד לבילוי משפחתי, (כשהילדים לא עייפים מידי, בפרט בבי"ח - תתחילו שם). אפשר לבחור אחת מבין השתיים.
תנמיכו ציפיות במבוך. למרות שהוא יותר מתאים לדעתי, להרכב שלכם.
שני המקומות בכלל לא מפחידים.
ואולי תרצו להקדיש זמן גם למערת הנטיפים (המון מדרגות - כמו בבי"ח ובמבוך).
מערת הנטיפים לא נמצאת בבודה (פירטתי בבלוג)
הילדים קטנים יחסית, ועם הפחדים שלהם. יש טעם ללכת למקומות הללו או שיותר יעניינו בני נוער וצפונה?
לא בפארק. נמצא סמוך לפרנץדקטר.
קניונים - יש בהם fast food ועדיף food court? או סתם אוכל? ומשחקיה או משהו בסגנון?
יש פאסט פוד בכל קניון, מציעה להכנס לדף הרשמי של כל קניון ולבדוק אם יש היצע של משחקייה בכל קניון, ולבחור בהתאם.
קניון קמפונה יתאים לכם מאוד.
Sziget Festival - לדעתי, לא מתאים להרכב משפחתי עם ילדים צעירים.
מתקיים באובודה, אם אני לא טועה.
מתרחש בדיוק כשאנחנו שם. אני מניח שזה לא משהו שמתאים למשפחה שלי (תקנו אותי אם טועה). צפויות השלכות מעניינות עלי? אני מבין שזה לא באי מרגיט
אופרה - בלי סיור אפשר להכנס ולהתרשם? מהכל או רק מהמבואה? וזה גם בתשלום?
חייבים להכנס לסיור כדי להכנס למבנה, כניסה למבואה חופשית כפי שהוזכר כאן השבוע, יש כרטיסים מאוד מוזלים והפקות לילדים (לפני שנה היה בגדי המלך החדשים) בבלוג שלי יש קישור להופעות והזמנת כרטיסים ביום של פשט.
פרלמנט -
כדאי להקדים ב10-15 דקות, רחבת הפרלמנט מרשימה.
הסיור ב 12:30. אם אני מזמים כרטיסים מראש - צריך להדפיס אותם או שסלולרי זה מספיק טוב? כמה זמן להגיע לפני אם יש כרטיסים? ואם אין? לכוון ל-12:00?
האי מרגיט - תוכלו לרכב באופניים משפחתיות שתשכרו. אשלח לך מפה בהמשך.
תכל'ס - לא הבנתי מה יש לעשות שם. או קי יש את המזרקה שצריך להיות נחמד. אבל מעבר לזה? יש למישהו מפה מסודרת של המקום?
-
שאלות נוספות לבודפשטרק לעניין שווקי איכרים. ביום א' במקום מקסים, גבינות נהדרות ועוד מלא דברים טעימים szimpla
-
שאלות נוספות לבודפשטגן העירוני------במקום הזה מרוכזים הקרקס, גן החיות אגם עם סירות טירה ועוד פעילויות רבות. במקום הלונה פארק הישן שנסגר, יש פארק יותר צנוע בשם Holnemvolt Park . הכניסה 500 פורינט (לבאי גן החיות בחינם) המתקנים בתשלום נפרד אבל הם עולים שקלים בודדים.
רכבת הילדים------מומלץ מאוד. בטיול אחד אפשר לעבור את כל כלי התחבורה של בודפשט: מטרו,חשמלית, רכבת גלגלי שניים, רכבת הילדים,רכבל ואוטובוס.
המסלול בבלוג של "המטייל".
הערה : ביום שני בשבוע הבאה הרכבל יהיה מושבת.
אוניות של התחבורה העירונית (BKK)-----חינם לבעלי כרטיס שבועי בימי חול.
פרטים בבלוג של "המטייל".
סלולרי------SIM של T-MOBIL (יש גם לאחריםׂ) עולה 4050 פורינט (כ-60₪). מתוך זה לשימוש 2700 פורנט, מתוך זה אפשר להקצות 500M גלישה. (צריך להודיעה למוכר בזמן הרכישה).
כרטיס נסיעה-------אפשר לרכוש באולם היציאה של הטרמינל. בנוסף לכך יש אוטומטים חדשים בתחנות מטרו והחשמלית שניתן לרכוש את כל סוגי הכרטיסים והמינויים וניתן לשלם גם בשטרות וגם בכרטיס אשראי.
-
שאלות נוספות לבודפשטלמקרה וטרם קראת את הבלוג המקסים של רואה עולם:
http://roaolam.blogspot.co.il/2014/05/blog-post_17.html
(קראת, בטוח קראת...)
רבקה
-
שאלות נוספות לבודפשטתודה לכולם
אני אמשיך לקרוא בערב, ומן הסתם אציק עם שאלות נוספות.
תובנות נוספות יתקבלו בברכה.
-
שאלות בנוספות לבודפשטבקושי זוכרת מנסה לענות האי מרגרט לא לוותר יפה מאד מלא גינות פרחים מסוגים שונים נחמד להגיע לשם בשייט הפארק העירוני גם שווה סתם הסתובבות יפה מאד יש את הקניון שמונה קומות הגדול יש שם כמובן פאסט פוד כמו בכל קניון פיצה וכאלה אנחנו ההינו באוקטובר והיה קפוא לא התלהבתי דווקא מהשוק המקורה ומואצי אוצה בכלל לא הכול נסגר שם מוקדם עדיף ללכת בערב לרובע היהודי (או שעכשיו עדיף שלא) ממליצה על מסעדת רוזה ברובע היהודי
-
שאלות בנוספות לבודפשטאנשים טובים,
תוכל למצוא כאן חלק מהתשובות לשאלותיך באשר לפארק המים, לאוכל רחוב ועוד.
בילוי נעים,
אורנה
-
שאלות נוספות לבודפשטבנוסף לשוק איכרים, סמוך לבית הכנסת /תחנת אסטוריה,
ליד תחנת פרנץ-דק-טר Gozsdu Bazaar בזאר גוזדג'ו - מידי יום ראשון.
השוק בפארק העירוני, בימים שבת וראשון, רק עד 14:00
נחמד, כמה חיות שניתן ללטף, דוכני אוכל וממתקים, להקה ששרה ועוד..
האי מרגיט , תתכננו את הביקור לזמני פעילות המזרקה.
ביקור באי מרגיט - פארק מטופח, גן סיני, גן ורדים, אופניים להשכרה. מרחצאות / פארק מים.

נערכים מופעי קיץ בתאטרון פתוח. הפארק מתאים לבילוי בשעות היום, לא ביום חם.
במזרקה - מופע אור קולי בערב - מידי שעה עגולה, האורך כרבע שעה, זרמי מים מרקדים עם מוזיקה ותאורה.
המזרקה שופצה והורחבה השנה, פעילה החל מ10:00בבוקר,
מנוגנות לפחות שתי יצירות מידי שעה,ומוצג רפרטואר מלא פעמיים בשעות הערב - ב-18:00 וב-21:00.* קו אוטובוס 26 נוסע לאורך האי. הגעה בטראם - מס' 1, 4, 6. דרכי הגעה לאי מרגיטיש עוד אזור שפחות מוזכר בפורום, בצד של בודה (ניתן להגיע גם מגשר החירות הירוק)
"גבעת גלרט" ענתנת טיילה שם עם הילדון ברגל.
מסלול עלייה או ירידה לגבעה. בקיץ חם... אולי מתאים רק למיטיבי לכת.
הייתי שם וחוץ מתצפית... אין שם אטרקציות לילדים.. לדעתי אפשר לוותר.פסל החירות - אישה שמחזיקה ענף דקל, הפסל בגובה 14 מטר ובולט כמעט מכל מקום ברחבי מרכז העיר. הוקם לזכר שחרור המדינה ב1947. למרות שהתקופה שלאחר המלחמה היתה תחילת משטר סובייטי, הפסל לא חוסל, כיוון שהשתלב עם קו הנוף בעיר.בית האופרה ---- כרטיסים
-
שאלות נוספות לבודפשטשלום לאנשים טובים,
ראשית - נסיעה טובה ומהנה.
לא יודעת אם קראת את מה שאני כתבתי על בודפשט בחודש יוני - הנה כאן.
שנית, לגבי שאלותיך - אתייחס למה שיכלה ע"פ ניסיוננו:
מה לובשים? כן עברתי שרשורים כאלה לקראת נסיעות קודמות, ובכל זאת. מזג האויר השבוע למשל מדבר על 25-32 מעלות, וגשמים מקומיים ו/או סופות רעמים.
בגדים קלילים, ושיהיה ג'קט בתיק. וגם מטריה.
לבריכות ולמרחצאות - לא כדאי להסחב עם מגבות. אם תטבלו כהוגן - תמיד אפשר לשכור מגבות.
כרטיס אוטובוס - אני בונה על הכרטיס השבועי (לא משפחתי). נראה לי הכי פשוט ונוח. קונים בתחנה של רכבת תחתית או שגם בתחנת אוטובוס?
מוכרים רק בתחנות המטרו וכדאי להכין מראש שלא יקרה לכם מה שקרה לנו (לא היו לנו כרטיסים וחששנו לעלות על אוטובוס בלי כרטיסים - לכן הלכנו הרבה ברגל ולי היה קשה פיזית).
אשראי - כל / רוב המקומות המסודרים (חנויות, אטרקציות וכו') מקבלים כרטיסי אשראי, או שרק מזומן? ויזה ומסטרקארד מתקבלים בשמחה?
מקבלים. אפילו נהג מונית קיבל (כי לא היה לו עודף לתת לנו. החשבון שהגיע בויזה היה 17.5 ש"ח).
אנגלית - הרוב כן מדברים אנגלית? חוץ מכרטיס ביקור של המלון (שזה תמיד טוב שיהיה) עוד משהו חשוב אני צריך לרשום להכין מראש?
כן.
לא ביקשו בפרלמנט דרכונים! (למזלנו הרב, כי שכחתי אותם במלון...) אבל - לא ממליצה לסמוך על כך ובכ"ז - תביאו.
מה לעשות
נקלענו לשוק נחמד בשבת - ברח' קיראלי. שוק לא גדול, עם קצת מאכלים, מיצי פרי, אמנים ויצירותיהם, סבונים ועוד. מאד היה חביב.
בריכה / פארק מים / מרחצאות - טוב אז משהו עם מים הייתי שמח. לכוון למרחצאות? יש גם בריכה אחרת מעניינת? פארק המים שווה את המאמץ? בכל זאת נסיעה של שעה ויותר באוטובוסים וילדים קטנים יחסית.
מוזמנים לקרוא את השוואת המרחצאות שלי. ראיתי באי מארגיט פארק מים - נראה נחמד.
מבוך / בית חולים - הילדים קטנים יחסית, ועם הפחדים שלהם. יש טעם ללכת למקומות הללו או שיותר יעניינו בני נוער וצפונה?
מאד ממליצה על הסיור בבית חולים בסלע- אבל כדאי לשקול את גילאי הילדים וגם את הרקע שאנחנו באים ממנו בימים אלו...
כן. ממוקם בכיכר המרכזית של העיר - כיכר ארז'בת כמדומני. שם גם תחנת המטרו המרכזית פרנץ-דק-טר - בה נפגשים שלושת קווי המטרו.
תדפיסו את הכרטיסים - הם סורקים את הקוד במכשיר שלהם. מספיק להגיע 10 דקות לפני.
האי מרגיט - תכל'ס - לא הבנתי מה יש לעשות שם. או קי יש את המזרקה שצריך להיות נחמד. אבל מעבר לזה? יש למישהו מפה מסודרת של המקום?
מאד נהנינו שם! כמו ללכת בפארק במרכז העיר. יש מסלול בספר איוויטנס+ מפה - אנחנו הלכנו לפי מסלול זה. תקרא בסיכום שלי.
מקווה שעזרתי,
שירלי
-
שאלות נוספות לבודפשטלי----מכוון שאת נחשבת בת סמכא בנושא בודפשט, אני מרשה להעיר שתי הערות:
אי מרגיט
מזרקה מזמרת-----הרפרטואר המלא (חצי שעה) מוצגת בשעות 21:00 ו-21:30 (עם החשיכה).
בריכות פלאטינוס------הקישור שנתת לא עובד, הנה הקישור.
גבעת גלרט-------אני לא מציעה לעלות עם ילדים ברגל. ישנו אוטובוס מס'27 היוצא מ-Móricz Zsigmond Körtér, הגעה לשם: M4, חשמליות 47,49,6,
-
שאלות נוספות לבודפשטתמשיך לשאול...
יש צופים מהצד...
-
שאלות נוספות לבודפשטהמון המון תודה לכל מי שטורח
שירלי, אורנה - ברור שקראתי את הסיכומים שלכן.
רבקה גם הבלוג והצילומים היפים של רואה עולם עברו תחת עייני.
ותודה גם ל ldb וללי שלא מפסיקים לסייע גם בפרטי. אז לא נכנס בציבורי לכל מה שנאמר, אבל כן אני יכול להודות באופן פומבי לחלוטין - תודה
ענבל, משפחה, אלונה, לילך - תודה תודה תודה
סט שאלות נוסף - עוד כמה שעות. צפו פגיעה

-
שאלות נוספות לבודפשט -
שאלות נוספות לבודפשטאנשים טובים,
שלשום היה חם מאוד ובעיקר לחות נוראית.
ודאו שיש מזגן בדירה שלכם, לא היינו עוברים את סוף השבוע בחיים ללא מזגן

בערב נעים מאוד.
בודפשט עיר יפיפיה ובסוף השבוע היא ממש שוקקת.
תהנו

-
שאלות נוספות לבודפשטחבל - נראה לי שהכי פשוט והכי זול (לי) למשוך מזומן ב ATM. גם אחרי כל העמלות אני מעריך שאשלם פחות מ-15 ש"ח לכל אלף פורינט (בהנחה שאמשוך 40,000 פורינט או יותר).
לימור - ברור שיש מזגן. זה היה דרישה בשלב מוקדם
-
שאלות נוספות לבודפשטאז כמובטח עוד כמה שאלות:
פלנטריום - ראיתי מעט אזכורים ושום התייחסות קונקרטית. מה יש לכם לספר עליו?
פארק מילנריס (MILLENÁRIS) - משהו מעניין לגביו? חות מזה שיש שם גינץ משחקים ובריכה- יש שם עוד משהו?