שאלות נוספות לבודפשט
-
שאלות נוספות לבודפשטהצעה - שאלת על אוכל.
הכן לך את שמות המאכלים שאתם אוהבים בכיתוב בהונגרית. זה מאוד שונה מכל שפה אירופאית אחרת, אז כדי שלא תופתעו.... אל תנסו אפילו להגות אותם - פשוט הגישו למלצר פתק עם שם המאכל.
רבקה
-
שאלות נוספות לבודפשט - פלנטריוםלא היינו, שמרתי כאופציה -ממוקם ב"פארק העם" Nepliget .מופעי הלייזר המוזיקליים - כבר לא פעילים.המידע באדיבות אורן toureply - מעודכן לאביב 2014 :
בפלנטריום מתקיימים כיום שני מופעים באנגלית, הראשון נקרא The Hubble Universe ונמשך כחצי שעה בערך והשני נקרא Wonders of the Sky והוא אורך כחמישים דקות.יש צורך ברישום מוקדם למופעים באנגלית, כפי שניתן לקרוא כאן ולקבל מידע נוסף על דרכי יצירת הקשר ועל עלויות המופע באתר הבית של הפלנטריום בבודפשט, נא ללחוץ כאן.כרטיס למופע באנגלית עולה כ1500 פורינטים הונגריים (HUF)) כ24 שח לאדם. -
שאלות נוספות לבודפשטרבקה - רעיון מעניין בהחלט
לי - לגבי הפלנטריום - אם הסתכלת בלינק (בדקתי עוד אתמול) המופעים באנגלית התקיימו בחודש יוני (!). שלחתי להם מייל.
למישהו יש נסיון עדכני עם הפלנטריום?
יש איזשהו טעם ללכת להונגרית? הילדים לא מבינים לא זה ולא זה, אבל אני כן מבים אנגלית ויכול קצת להסביר / לתרגם.
תודה
-
שאלות נוספות לבודפשטאולי הם בפגרת קיץ...
הוספתי הערה, שהמידע מעודכן לאביב 2014 ..
בכל אופן, תוסיף כאן תשובה שתקבל שאעדכן בבלוג

-
שאלות נוספות לבודפשטתודה.
כך גם הבנתי מibd . והוא כתב שהתפעול ידידותי.
האם יש כספומט בנמל תעופה בבודפשט?
שבוע הבא אני שם פעם ראשונה. נעזרתי מאוד ע"י:
ReeF ibd לִי המטייל המתמיד ועוד "אנשים טובים"...
-
שאלות נוספות לבודפשטמעולם לא נתקלתי בשדה תעופה שאין בו כספומט. טוב היה איזה שדה צבאי לפני 30 שנה, אבל זה דיון אחר.
בכל מקרה על פי האתר של השדה יש, למשל ליד איסוף המזוודות.
-
שאלות נוספות לבודפשט
-
שאלות נוספות לבודפשטכמו שלי ציינה אנחנו עלינו ברגל לגבעת גלרט. זה טיול מאד נחמד. אנחנו לא מטיבי לכת.
אם חם מדי באמת הייתי מוותרת, אם כי כמעט כל העלייה בצל למיטב זכרוני אז צריך להיות באמת חום כמו שאלונה חטפה בקיץ שעבר כדי שזה לא יתאים.
אם הילדים רגילים רק ל"אטרקציות" כל הזמן אז נאלצים לוותר כי באמת אין שם "אטרקציות" אלא רק טיול יפה.
אם לא חם מדי והמשפחה אוהבת להרגיש קצת טבע גם בטיול בעיר, זה אחלה טיול. לעלות לשם באוטובוס זה לסמן V ולא יותר (שזה גם בסדר, כי התצפית יפה).
עם ילדים קטנים אגב יש שם "אטרקציה" קטנה - גן משחקים עם מגלשות ארוכות. הילדון לא התעניין.
-
שאלות נוספות לבודפשטהגבעה מאד קרובה למלון (פחות מקילומטר) ולכן זה קצת מפתה. הגובה קצת מטריד.
הסתכלתי בגוגל מפס לחפש גינת שעשועים שם ולא ראיתי. ענת - יש לך במקרה פרטים מדוייקים יותר?
וגם שאלה - למה הילדון לא נהנה? אצחי הילדים תמיד שמחים לגינת שעשועים...
-
שאלות נוספות לבודפשטכספומט [היחיד שאני מצאתי] : באולם היציאה לפנות ימינה, בסופו בצד ימין, לאחר כל הדלפקים יש כספומט.
-
שאלות נוספות לבודפשט
köszönöm -
שאלות נוספות לבודפשטתזהרי בהונגריה עם ה-kòszönöm כי אם למשל תשלמי במסעדה בשטר של 10000 פורינט על ארוחה של 6000,ותגידי köszönöm, לא תקבלי עודף.
-
שאלות נוספות לבודפשט -
שאלות נוספות לבודפשטמה שמזכיר לי - מה מדיניות הטיפים בבודפשט?
מלצר במסעדה? נהג מונית? חדרנית? כלום? כולם? מישהו אחר?...
ממה שקצת קראתי - מקובל מאד לתת טיפים לכולם (כולל נהג מונית וכו').
זה גם מה שמקובל בפורום?
סכומים משוערים?
זה יהיה לגיטימי לתת טיפ במטבעות של אירו? או רק בפורינטים?
-
שאלות נוספות לבודפשטאומרים יש אנטישמים אצל ההונגרים.
אז אולי תלמד אותנו כמה קללות בהונגרית...

-
שאלות נוספות לבודפשטתיזהר, הקללות ההונגריות מאוד עסיסיות...
רבקה
-
שאלות נוספות לבודפשטלפי איך שכתבו בפורום הנהגי מוניות לוקחים את הטיפ "לבד" בלי עזרה של אף אחד...
רבקה,הכוונה "קללות" כולל המנגינה , ההדגשים וה ר המתגלגלת...
שיהיה עם כל הלב...
-
שאלות נוספות לבודפשטמה שהיה אצלנו -
לפעמים החשבון במסעדה כלל טיפ (לשים לב), אם לא כולל - השארנו 10%.
במלון - לאיש המזוודות נתנו יורו או קצת יותר , בהגעה ובעזיבה.
לחדרנית אין צורך, אלא אם מבקשים בקשה מיוחדת, או שהשירות היה מעל ומעבר.
כולם שמחים לקבל יורו / דולר
למונית אין צורך, לדעתי.. בפרט אחרי סיפורי העקיצות שנכתבו כאן.
לגבי פורינט,
הבאנו יורו במזומן. מונית משדה התעופה מקבלת יורו.
אחרי שהתארגנו במלון, יצאנו לפרוט בצ'יינג' הקרוב
בדקנו את השער בלוח האלקטרוני, לפני שמסרנו את השטר
שאלנו כמה יתנו לנו על 200 יורו, בדקנו במחשבון שזה מה שאמור להתקבל,
ספרנו וזהו.
הכי חשוב, להיות עירניים מכייסים.
הם מקצוענים.. ויכולים להיראות מעולה
במדרחוב ואצי כשהמתנתי בתור לקיורטוש ניסו לכייס אותי, ללא הצלחה (עם שיתוף פעולה של שני העובדים בקיורטוש, שקישקשו בלי סוף עם הלקוחות).
גבעת גלרט בערב - צולם מגשר החירות הירוק -
שאלות נוספות לבודפשטיש כספומט באולם לקיחת המזוודות. הצלחנו להוציא רק 100,000 פורינטים, לא איפשר יותר מזה. רצינו למשוך יותר אך בכל פעם הופיעה הודעת שגיאה, רק שהפחתנו את הסכום המשיכה התאפשרה.
-
שאלות נוספות לבודפשט100,000 פורינטים זה בערך 1500 ש"ח.
אני לא רואה שום סיבה למשוך סכומים גודלים יותר בכל מקרה...