חזרנו מנורבגיה המאלפת
-
טיילנו הורים פלוס שתי בנות כמעט 4 במשך שבועיים בחצי בקראוון ברחבי אחת המדינות המופלאות ביותר שיצא לי לבקר עד עכשיו. התחלנו מסטוקהולם יומיים, ומשם דוך לנורבגיה. חזרה באותו מסלול אך עם חוויות חדשות. אין מילים לתאר את יופיה של נורבגיה! ראינו המון, נהננו המון, והתבגרנו לא מעט (לפחות חלק מאיתנו
). אומנם דחסנו הרבה בזמן הזה, אך אני לא לא מצטערת על שום פסיק בתוך המסלול. כשתתכננתי את המסלול בעזרת האתר הבנתי שזה לא בדיוק מסלול קלאסי לילדים במיוחד בגילאים שלנו, לכן אני לא יודעת אם יש טעם לסכם את כל מה שעברנו בדרך. אבל אם למישהו יהיו שאלות לגבי מסלול/אטרקציות/התאמה לילדים אשמח לענות על כל שאלה.
כרגע סתם מצרפת תמונות בשביל הכיף

-
חזרנו מנורבגיה המאלפת -
חזרנו מנורבגיה המאלפתברוכים השבים!
ועוד איך יש טעם לספר!!!!
דוקא בגלל השונות, ואולי גם בגלל המחירים השווים של נורביג'ן!
רבקה
-
חזרנו מנורבגיה המאלפתאשמח מאוד אם תספרי. נראה ונשמע מרתק
-
חזרנו מנורבגיה המאלפתמקסים ביותר !
-
חזרנו מנורבגיה המאלפתבוודאי ובוודאי שיש טעם לספר,
מחכה לסיפור עם פרטים, תובנות ,מחירים ,התאמה לילדים הרפתקאות והמון תמונות

-
חזרנו מנורבגיה המאלפתמצטרפת לבקשות קודמי.
כל מידע יתקבל בתודה רבה מאוד מאחר ואנו נוסעים לשם בקרוב
א.
-
חזרנו מנורבגיה המאלפתבטח לספר!
יעד חדש הוא תמיד הכי מעניין.
התמונות נראות מדהים.
-
חזרנו מנורבגיה המאלפתברור שלספר!!!
בשביל מה שלחנו אתכם לנורבגיה??? לא כדי שתשובו ותספרו???
אולי אנו החמצנו משהו?
אולי יש תובנות חדשות?
להתענג על הנופים של נורבגיה?
לראות תמונות מהממות כמו אלה שכבר פירסמת?
אז יאללה לעבודה!!!
רחל לבון
-
חזרנו מנורבגיה המאלפתחחח זה היה מאוד משכנע

הולכת לכתוב סיכום טיול (בטח יקח לי כמה ימים) ואז אחזור לספר לכם.
-
חזרנו מנורבגיה המאלפתמה זאת אומרת אם לספר!!!!!!!
דחוווווווף לספר , אבל דחוווף!!!!
אבל הכל !!!
להתעמק במידע על הקרוואן, באופן כזה שאנשים מפונקים יגידו איך אני עוד לא נסעתי בדבר כזה

ולשים אין וסף תמונת
ולספר על ההתאמה לילדים
ולדואג שאשכול הטיול יהיה ארוך ארוך ארוך
ומה זאת אומרת הלכתי לכתוב סיכום טיול, לכתוב תוך כדי , בואי תתחילי פה, ותמשיכי תוך כדי
ג'ני שמחכה לך מאוד מאוד מאוד ומקנא על אורך החופשה
-
חזרנו מנורבגיה המאלפתיאללה, נתחיל. כבר כתבתי בוורד, אז עכשיו רק מעתיקה. אצרף תמונות בסוף. תשאלו מה שבא לכם

קודם כל, מידע כללי:
עשינו טיול של שבועיים וחצי, 2 מבוגרים+ 2 בנות בנות כמעט 4 בקראוון. נחתנו בסטוקהולם, היינו בו יומיים והמשכנו לנורבגיה. עשינו בה סיבוב עד ל Alesund, וחזרנו דרך אוסלו לסטוקהולם. הטיול יצא כ 3000 ק"מ, ועלה לנו כולל הכל 27000 ש"ח (לא הרגשתי שחסכנו במשהו). לא הרגשנו שנורבגיה יקרה כמו שחשבנו. יצאנו עם קניות ששילמנו עליהם כמו שהיינו משלמים בארץ, אם לא פחות.
היה לי חשוב מצד אחד לראות את מה שיש לנורבגיה להציע, ומצד שני לשלב אטרקציות לבנות. לכן הקפדתי שבסוף כל יום יהיה לנו קמפינג עם מגרש משחקים שיאפשר לבנות לפרוק אנרגיות. בנוסף, כל מגרש משחקים שמצאנו בדרך, עצרנו בו. והיו לא מעט כאלה. יום הטיול תמיד התחיל ב 9:30-10:00 ונגמר סביב 21:00. בגלל שהבנות ישנו בנסיעה עם כרית על השולחן, הלכו לישון ב 23:00.
סה"כ למדתי במהלך טיול שדווקא אטרקציות כמו אקווריום פחות עניינו את הבנות. מה שהתאים מאוד זה מסלולים לא ארוכים מדי (כמו 2 המסלולים לקרחונים שעשינו) שבהם אפשר ללכת/לרוץ ולטפס על אבנים בדרך.
והאמת שהן הפתיעו לטובה. לא התלוננו אפילו פעם אחת, כל הזמן אמרו שנהנו, וההתנהגות שלהן הלכה והשתפרה כל הזמן. חייבת לציין שכשחזרנו לארץ הרגשנו שהן נהיו הרבה יותר בוגרות מאשר לפני הטיול. היחס שלהן השתנה מאוד גם אחת לשנייה, וגם לאחותן הקטנה שנשארה בארץ.
משדה תעופה נסענו ב arlanda express שהוזילו את התעריפים שלהם לכבוד עונת התיירות. קונספט מאוד מוזר עבורנו הישראלים.
איכשהו בנורבגיה gps שלנו התקשה למצוא אטרקציות שהכנתי מראש. למזלי הייתה לי רשימה עם כתובות מדויקות של כל ה tourist informations לאורך המסלול. אז (כמעט) תמיד הייתה לנו כתובת להגיע אליה ולקבל מפה אזורית כדי לדעת מה לעשות הלאה. אטרקציות גדולות שנמצאות על המסלול משולטות היטב, אבל היו לי גם אטרקציות משניות שרציתי להגיע אליהן וזה היה כמעט בלתי אפשרי. למשל, ממש בפוקס מצאנו את אגם דגי הזהב. היה גם מפל שמצאתי בהמלצות בין טרולסטיגן לאלסונד שלא הייתה לנו דרך למצוא. ועוד מפל אחד שכנראה בכלל נקרא אחרת ולא איך שהופיע בהמלצות. ממש הרגשנו שאנחנו פותרים פאזלים. המלצה שלי לכם ולקח לעצמי להבא למצוא את כל נקודות האטרקציה מראש ב gps כדי שיהיו בזיכרון ויחסכו התברברות מיותרת.
בנוסף מצאתי מראש כתובת של 2 חנויות coop גדולות עם חנייה גדולה, אחת ב orebro ושנייה ב karlstad כדי לעשות קנייה רצינית לפני שנכנסים לנורבגיה.
היתרונות של טיול בקראוון: 1) הילדים נורא נהנו ולא רצו לשמוע על לינה בבתי מלון 2) אם יש גשם זה ממש נחמד להיות בתוך קראוון כי זה כמו להיות בתוך בית ולא בתוך מכונית. היה לנו כמה פעמים גשם במהלך הטיול שניצלנו אותו לארוחת צהריים. 3) לילדות שלי יש נטייה לרצות לשירותים באותו רגע. פתאום אני מקבלת "יש לי פיפי!" ואז אני אמורה למצוא פיתרון באותה שנייה. זו הייתה הבעיה שלי איתן בערים, למרות שניצלתי כל הזדמנות בדרך. עם קראוון הבעיה לא קיימת- תמיד יש שרותים נגישים. חלום

מבחינת מזג אויר- לא יכולה להגיד שזכינו. היה לנו גם גשם וגם ימים סגריריים. אבל חוץ מפעם אחת במשך כמה שעות, בסוף, בכביש 7, הראות תמיד הייתה טובה ואפשרה לראות הכל. ולכן אין מה להתלונן.
-
חזרנו מנורבגיה המאלפת7-8.8 סטוקהולם:
השתמשנו ב stockholm card שקנינו מהארץ וקבלנו בדואר מאתר http://www.visitstockholm.com/en/stockholmcard/?discount=IKE A&affiliate=IKEA-campaign שמציע עד 30.9 כרטיס 3 ימים במחיר של יומיים. אפשר גם לאסוף במקום.
ביום הראשון התחלנו מבית מלוכה החלפת משמרות בשעה 12:00. יפה אבל מאוד ארוך ועמוס. עזבנו אי שם באמצע. המשכנו לטיול בעיר העתיקה (יש בכניסה עגלה עם סוסים שאפשר לקחת לסיבוב), והמשכנו לשיט הכלול בכרטיס. יש 2 ספינות שיוצאות ממקומות שונים ועושות מסלול שונה. השיט מאוד יפה אבל גם הוא לא כזה עניין את הילדים. משם הלכנו דרך העיר לנקודת תצפית של katharinahissen הממוקמת ב slussen: נכנסים לבניין מצד שמאל למקדונלדס, לוקחים מעלית למסעדת eriks gondoloen ומשם עולים במדרגות קצרות. בתוך מסעדה פונים מייד ימינה. כרגע מבצעים שיפוץ של sky view שנמצא בדיוק לפניו (שאגב גם כלול בכרטיס) וזה מסתיר חלק מהנוף. בדיעבד לא הייתי מתאמצת מדי בשביל התצפית הזאת. אמורה להיות תצפית יפה נוספת מרחוב monteliusvagen, אבל לא הצלחתי למצוא את הרחוב על המפה. אחרי זה חזרנו למלון scandic alvik.
היום השני בסטוקהולם היה מוקדש כולו לילדים: התחלנו מ junibacken (כשעה וחצי), המשכנו ל skansen (עד סוף היום, מאוד מומלץ לילדים), ולקינוח נכנסנו גם ל grona lund שממש צמוד לסקנסן. הכניסה לכולם בחינם עם הכרטיס. בגרונה לונד (לונה פארק) משלמים בנפרד על הכניסה לפארק ועל האטרקציות. אפשר לקנות כרטיס יומי, או לשלם פר מתקן. ילדים עד גיל 4 עולים בחינם על המתקנים, על חלקם הם יכולים לעלות לבד ועל חלקם חייבים בליווי מבוגר. ואז מה שמשלמים זה רק על המבוגר.
חזרנו לאותו בית מלון.
9.8- קבלת קראוון ונסיעה לכיוון נורבגיה
כיוון שהרכבת למקום איסוף הקראוון הייתה מושבתת לקחנו מונית. זאת הייתה ההוצאה המוגזמת הכמעט יחידה בטיול: 800 קרונות (כ 400 ש"ח) עבור 45 ק"מ. מתברר שתעריפי מוניות משדה תעופה מבוקרים, מה שלא קורה לגבי כל שאר המוניות.
לקח לנו כ3 שעות לקבל את הקראוון, בגלל שהיינו 4 משפחות שהזמינו ביחד ובזכות זה קבלנו הנחה יפה אבל את הטיול עשינו בנפרד מהם. להקדים את המאוחר, באחד מתוך 4 קראוונים היו תקלות רציניות שלא היה להם חימום ומים (בהמשך הדרך הם הצליחו איכשהו לפתור את זה). ואז למדנו שבין היתר צריך לבדוק גם 1) תקינות חימום מים 2) תקינות חימום קראוון 3) תקינות מקרר עוד לפני שיוצאים עם הקראוונים לדרך. אפשר להדליק את כל המערכות לרבע שעה במהלך תהליך הקבלה, ולוודא שהכל מתפקד כמו שצריך ואין הפתעות/שאלות. הדרכה לגבי אחת המערכות הייתה מוטעית (לכל המשפחות), ואת זה כולנו פתרנו בהמשך על ידי קריאת הוראות הפעלה, לכן מאוד חשוב שגם זה ימצא בתוך הקראוון. אם לא מתכננים ללון בקמפינג לפני החזרת קראוון, כדאי לשאול איפה המקום הקרוב ביותר בו ניתן לרוקן שירותים ומים אפורים. לנו הייתה ממש בעיה עם זה בשבדיה ובזבזנו הרבה זמן מיותר בנסיעות וחיפושים.
אחרי קבלת הקראוון נסענו ל orebro, קודם ל vattentornet svampen (מגדל מים עם תצפית בחינמית על האזור, פתוח עד 18:00), ואחר כך לעיר עצמה. מאוד אהבנו את העיר. יש שם מזרקה מלאה בקצף- היה מאוד נחמד לילדים, במיוחד כשרוח העיפה אותו לכל עבר.
המשכנו לנסוע עוד כשעה ועשינו dry camping ללילה.
-
חזרנו מנורבגיה המאלפת10.8- karlstad, oslo
אחרי כרגע שעה נסיעה עצרנו ב mariebergsskogen, מקום נהדר לילדים. שם הבנות שיחקו במגרשי משחקים ועשינו טיול מקסים ברכבת. משם המשכנו כמעט 3 שעות לאוסלו, נכנסנו ל camping ekeberg, ונסענו עם אוטובוס 34 לאוסלו. הנהג נתן לנו טיפ לקנות כרטיסים לחזור ב 7 eleven, שם כרטיס לכיוון אחד למבוגר עולה 30 קרונות במקום 50 אצל הנהג. ילדים נוסעים בחינם (כל הטיול בעצם). טיילנו ברגל בעיר, עברנו גם דרך המצודה עצמה עם נוף מהמם מלמעלה. 7 eleven מצאנו בכיכר מול city hall שהיה סגור אחרי 18:00.
בקמפינג מצאנו 2 חוברות של קמפינגים עם מפה בתוך כל אחת. כל מפה מציגה קמפינגים אחרים (לפעמים יש הצטלבות) ויש תיאור מאוד נרחב של שרותי הקמפינגים. יכול מאוד לעזור שיהיה אחד כזה, למרות שלמדנו שבסופו של דבר אין כמו מראה עיניים. בקמפינג אקברג עצמו אין שום מגרש משחקים, רק מדשאה אחת ענקית. אבל גם לא היינו צריכים ממנו יותר מזה בגלל שאת כל הזמן שלנו הקדשנו לאוסלו.
11.8- נסיעה ל laerdalferiepark
היו אצלי בתכנון כמה מסלולי טיול קצרים אחרי שעתיים של נסיעה, אבל לא הייתה לנו שום דרך לאתר אותם. המשכנו בנסיעה עם גיחה ל borgund stave church עד ל laerdalferiepark. קמפינג מקסים עם 3 טרמפולינות ענקיות ומגרש משחקים. יש במקום גם השכרת pedal gokarts, ופארק מוטורי. ויתרנו עליהם כי היה לנו מספיק תעסוקה גם ככה, למשל לזרוק אבנים לתוך הפיורד ולשחק במגרש משחקים. בערב עלינו על לשונות היבשה הצצים מתוך פיורד ו"נכנסנו" איתם לתוך פיורד. מרוב שזה היה נחמד לא שמנו לב ובשלב מסוים כשהסתובבנו מצאנו את עצמינו על האי בתוך הפיורד. גאות תפסה אותנו לא מוכנים. הורדנו נעליים, קיפלנו מכנסיים, הערמנו ילדים על צווארנו, וחזרנו בשלום ליבשה. חווייתי משהו.
12.8-
נסענו מ laerdal ל aurland בדרך נופית מהממת עם פה פעור. עצרנו פה ושם. היה קר מאוד בין כל השלגים לאורך הכביש. טיילנו ב flam המקסימה, נכנסנו ל flamsbana museet הבחינמי, שיחקנו במגרשי משחקים. ויתרנו על מסלולי טיול בגלל עלייה תלולה שלא מתאימה לילדים קטנים. המשכנו ל gudvangen וממנו לקחנו מעבורת דרך Naerofjord ל kaupanger. לא הזמנו מקום מראש, פשוט הגענו שעה לפני (ב tourist info אמרו להגיע חצי שעה לפני) והעסקנו את עצמינו יפה בחנות מזכרות יפה שבה אפשר להתחפש לויקינגים, בלעלות על הגשר ליד ובלטפס על ספינה ויקינגית. מקום יפה. לא הייתה שום בעיה של מקום בגלל שהמעבורת הזאת מאוד יקרה ולא כל כך תיירותית. זו בעצם ההוצאה השנייה המוגזמת שלנו, אבל כל כך שווה. זה יצא 1520 קרונות לשעתיים ומשהו הפלגה. זה בעצם אותו המחיר שהיה יוצא לנו אם היינו לוקחים fjordsafari מפלאם (ילדים עד גיל 4 בחינם), אבל החלטנו שעדיף לנו שלילדות יהיה חופש תנועה על המעבורת כי אין לדעת מה יהיה איתן במשך שעתיים ורבע בסירה. לא הצטערנו. השיט היה מדהים, הן הכירו שם חברה וקראו לה בשם של אחותן הקטנה. כשעה היה נוף מדהים, ואת יתר הזמן העברנו למטה באכילת וופל בלגי. מהמעבורת הזאת ועד סוף טיול זה נהיה הרגל- לאכול וופל בלגי במעבורת. במיוחד שהמחירים כל כך נוחים.
אחד הדברים המדהימים בעיני שאצלם כמעט בכל מקום יש מחירים מאוד דומים לאלה של סופר (המעבורת היא דווקא יוצא מן הכלל). כלומר לא הרגשנו שמעלים מחירים בגלל שאתה נמצא בנקודת עניין.
עצרנו ללינה ב kjornes camping- מקום מאוד יפה, בדומה לקודם.
13.8- כביש 55 בדרך ל Lom
אחרי התייעצות לא כל כך מועילה עם tourist info בתחילת הדרך הוחלט שהולכים ל nigardsbreen glacier. זה בהחלט היה ונשאר אחד ה wowים של הטיול! המסלול סופר התאים לילדים. לקחנו סירה שלקחה אותנו מהחנייה חלק מהדרך אל הקרחון. ילדים כרגיל בחינם. באגם צפים גושי קרח. המסלול מרהיב, והבנות הכי נהנו לטפס על האבנים. שם פגשנו גם את החברה הקטנה בת ה3 מהמעבורת, צועדת בגבורה רבה. קרחון מרהיב ביופיו. בריקסדל בעיני לא מתקרב אליו משום בחינה.
באחת ההמלצות קראתי על fantesteinen שזו רשת שבילי טיול כשאחד מהם מוביל לנקודת תצפית. לא הצלחנו להבין בשטח איפה המקום הזה. אבל זה בסדר כי לא היה זמן גם ככה. כביש 55 מרהיב, ועשינו המון נקודות עצירה בדרך. עד שהגענו ל Lom לא נשאר לנו זמן לטייל בו. כן הספקנו להיכנס לכנסיית לוחות עץ בדיוק לפני סגירה, והבחור הנחמד אמר שאפילו לא ייקחו מאיתנו כסף. כנסייה מאוד יפה ומעניינת מבפנים.
לנו ב nissegarden camping כי ידעתי שיש בו פארק חבלים. הספקנו לעשות אותו לפני שנסגר. הייתה לנו חוויה קצת מוזרה בו. קודם כל, במסלול של הקטנים הם צריכים בעצמם לנתק ולחבר את הטבעות טיפוס שמחזיקות את הרתמה (לא יודעת איך זה נקרא בדיוק). בדרך כלל במסלול של קטנים בכוונה עושים שלא יהיה את זה כי לא כולם יכולים לעשות את זה לבד. בקיצור, שלחו אותנו יחד איתם בלי רתמה. אז עשינו את המסלול, אחת הבנות אהבה, שנייה פחדה, ואני כמעט נפלתי משם. למזלי בעלי היה כבר על הקרקע וחסך ממני את התענוג. דבר נוסף, אם נופלים שם יש סיכוי טוב לקבל מכה כי הרתמה קשורה לחבל מאוד נמוך. בקיצור, זה לא היה נראה לי כל כך בטיחותי מה שהלך שם. וגם הבנות יצאו משם מלאות שרף עצים. להבא: לא ללבוש סוודרים חדשים. 90 קרונות לילד- די זול עבור מסלול די קצר.
יש להם גם מסלול של גדולים, וגם מסלול על המים. סך הכל (אם לא נופלים)- חוויה.
-
חזרנו מנורבגיה המאלפת14.8- geiranger
עלינו ל dalsnibba- נסיעה ותצפית מהממים. הכביש סלול עם מעקה ולא מפחיד כלל. המשכנו דרך flydalsjuvet viewpoint ל geiranger. geiranger נורא תיירותי. ויתרנו גם שם על מסלולים בגלל הפרשי גובה גדולים. יש שם nature park עם מפלים ובע"ח לפי מידע של לשכת התיירות. לנו לא היה זמן כי החלטנו לקחת שיט (בחינם לילדים). את הזמן עד לשיט העברנו ב geiranger sjokolade עם שוקולד באיכות עולמית ומחירים סבירים. בזמן שיט היה לנו די סגרירי ולא כל כך התלהבנו אחרי Naerofjord, אבל שם ראיתי את הקשת 180 מעלות של החיים שלי. ואיכשהו דווקא רוב התמונות שבחרתי לאלבום היו דווקא משם.
המשכנו בדרך הנשרים עד ל ornevegen viewpoint. וזו הייתה נקודת תצפית של החיים שלי. לא רציתי ללכת.
את הלילה העברנו ב salvang camping עם מגרש משחקים יפה.
15.8- trollstigen
עד שמצאנו את הנקודה הבאה שהופיעה באתר בתור holsbrua! כמובן ש gps בכלל לא הבין מה אני רוצה. בלשכת תיירות הבנתי שהמקום נקרא hol bru. והם בכלל שלחו אותנו לאיזה מסלול שמהר מאוד הבנו שזה לא מה שחיפשנו. חזרנו על עקבותינו, הגענו עד לגשר עצמו, ובדיוק לפניו לקחנו שמאלה. גילינו מקום נחמד, בריכה נטולת מים (כי מפלס המים בנהר נמוך והמים לא יכולים להגיע לבריכה). בסולם דגים לא היה שום דג, ולא היה ניתן לעבור בצורה נורמלית מתחת לגשר כדי לראות את תחנת החשמל דרכו. אחרי מעבר לא ממש בטיחותי לצד השני מצאנו שם מלא שיחי פטל עם המון פטל. זה היה כיף גדול גם לגדולה וגם לקטנות! מצאנו גם קצת תות יער. אחרי דילוג על אבנים דרך הנהר השגתי את התמונה הרצויה וחזרתי לחטט בשיחי פטל.
משם המשכנו ל gudbrandsjuvet gorge- הליכה של 5 דקות סה"כ, ולא מסלול כמו שחשבתי.
היה אצלי בתור אופציה פארק חבלים נוסף ב valldal adventurepark, אבל הוחלט לדלג עליו מפאת חוסר זמן.
המשכנו ל trollstigen. אישית אהבתי יותר את התצפית לכיוון המפל (כיוון הפוך לנסיעה שלנו). אבל מה זה משנה- זה יפה מכל הכיוונים.
משם נסענו ל alesund. קראתי איפשהו שאמור להיות מפל dynjafossen בדרך שאפשר להכנס מאחוריו, אבל לא מצאנו את עקבותיו.
בדרך לאלסונד עלינו ל fjellstoua viewpoint עם הרכב- תצפית מהממת. אחרי זה חנינו ב camper parking area 5 דקות הליכה ממרכז העיר ויצאנו לטייל בעיר היפה. הכתרנו אותה בתור אחת הערים היפות שראינו עד עכשיו. החניון שחנינו בו היה כביכול סתם חנייה, אבל עם נוף שאין שני לו.
16.8- atlanterhavsparken
הגענו לקרת 10:00 ל אקווריום atlanterhavsparken. עברנו על כל האקווריום עד 11:00 ויצאנו למגרש משחקים חיצוני עד 11:30. אז נפתח children's playroom (אפשר למשש שם כל מיני יצורים ימיים ו"לדוג" סרטנים). בילינו שם איזה שעה, אחרי זה אכלנו חצי שעה בחוץ, ובשעה 13:00 ראינו diving show. בעיקרון זה צוללן שמאכיל דגים ענקיים. די מרשים.
עשינו סיבוב קטן דרך כביש 655- מהמם ושווה ביותר.
המשכנו בנסיעה עד ל oldevatn camping- אחד היפים ביותר בדרך (למרות שרובם היו יפים מאוד) עם מגרש משחקים מושקע.
17.8- briksdal glacier
יצאנו אל קרחון בריקסדל. מסלול הליכה יפה, אבל בעיני לא משתווה לזה של קרחון nigardsbreen. גם מאוד תיירותי. המכוניות הקטנות שעולות למעלה היו כולן תפוסות על ידי טיולים מאורגנים של יפנים. העלייה הייתה לא הכי קלה, והיינו צריכים לעשות כמה נקודות עצירה בדרך.
משם נסענו דרך כביש 13 לכיוון voss. בחרתי דווקא בדרך זו כי היא הייתה מסומנת בתוך אחת המפות בתור דרך תיירותית כמו גם יתר הדרכים המהממות שנסענו בהן. מבין כולן היא הייתה הכי "פושטית" אם יש דבר כזה בכלל. היער היה מדהים, וכשעשינו עצירה ספונטנית אי שם באמצע שום מקום, מצאנו מלא שיחי אוכמניות ושביל עשוי deck מעץ. כיוון שהשביל הוביל למרחקים והתחיל גשם חזרנו על עקבותינו. בכל מקרה- עצירה יפה.
את הלינה עשינו ב djuvik camping. כרגיל יפה.
-
חזרנו מנורבגיה המאלפת18.8- voss klatrepark
את היום התחלנו בפארק חבלים. הפעם ליגה אחרת לגמרי: אי אפשר להתלכלך מהעצים, אי אפשר לקבל מכה אם נופלים (כי מוחזקים גבוה ולא תהיה נפילה כלפי מטה אם משחררים רגליים). 4 מסלולים ארוכים, שניים עם אומגה מגניבה בסוף. עלות למסלול של קטנים- 165 קרונות. אין צורך להתנתק ולהתחבר חזרה. עדיין בקשו שיהיה מבוגר אחד עם הבנות (שגם שילמנו עליו), וטוב שכך. אחת הבנות ממש נהנתה, ושנייה מאוד פחדה. לא הייתי מגדירה את זה כקל. זאת שנהנתה לא רצתה לעזוב. המסלול של מבוגרים שווה ביותר, חבל שלא יכולנו לעשות בגלל הבנות ומחסור בזמן (בגלל הבת היותר פחדנית לקח לנו די הרבה זמן לסיים כל מסלול).
נסענו עם רכב ל bordalsgjelet gorge. לדעתנו הערכה של 20-30 דקות זו הייתה הגזמה. אם מגיעים עם רכב עד לקניון, זה הליכה של 5 דקות. אם ממש מושכים- אולי 10. בעיני לא מרשים ולא חובה בכלל. לקח לנו יותר זמן למצוא אותו.
המשכנו עוד שעה ורבע עד ל lone camping ליד ברגן. בהתחלה לא התלהבתי כי ממוקם ממש בתחנת דלק. רק אחרי שהמשכנו עד לקמפינג הבא וחזרו בלת ברירה הבנתי איזה קמפינג יפה זה כשנמצאים בפנים.
19.8- bergen
מאוד מאוד אהבנו. היינו בו כ 5-6 שעות, והרגשנו שלא מיצינו. היה חבל לעזוב. קודם טיילנו בנמל דרך שוק דגים (שגם אכלנו שם). אחרי זה קלטנו שאנשים נכנסים פנימה בין בתי העץ היפים והלכנו אחריהם. גילינו מקום קסום ישן נושן שעשוי כמו מוזיאון פתוח אבל שם את סקנסן (בתור מוזיאון, לא בתור אטרקציה לילדים) בכיס הקטן. כל כך אוטנטי, כל כך מיוחד. יש חצר מקסימה עם דג ענק מעץ.
אחרי זה עלינו עם floibanen לנקודת תצפית. את זו של אלסונד יותר אהבתי, אבל גם זה לא רע. לא הספקנו לעשות מסלול טיול עד לאגם. בכיוון של שירותים גילינו מגרש משחקים ממש יפה עם טרול ענק בכניסה. בקושי הצלחנו לעזוב. היה חבל.
נסענו דרך מפל steindalsfossen שנכנסים מאחוריו. נחמד.
ואז איכשהו כבר נהיה מאוחר. ובכל זאת החלטנו לראות מי זה ה gullfiskvatnet (אגם דגי זהב) שקראתי המלצות עליו. בקושי הצלחנו למצוא אותו. נסענו במיוחד עד עליו, גילינו שאין שם חנייה אמיתית להשאיר רכב, רק מפרצון קטן עם תיבות דואר או משהו. אני נשארתי בתוך רכב ובעלי הלך לצלם. המקום מאוד מאוד פסטורלי, אבל לא הייתי הולכת אליו בלחץ של זמן.
נסענו ל hardanger feriesenter שלא הופיע בשום חוברת, אבל ראינו בדרך ומאוד אהבנו.
20.8-
נסענו שעה וחצי עד למפל voringsfossen. מאוד מרשים. לפני שהגענו אליו עצרנו בנקודה נוספת שראינו בדרך אך לא הספקנו להגיב, ובעלי הכריז שלא משנה מה הוא עושה פרסה וחוזר אליו. אכן היה מקום מדהים שלא כדאי לדלג עליו. עם סלעים אנכיים עוצמתיים מכל הכיוונים ונהר שוצף מתחת לגשר. הקדמה מהממת ל voringsfossen.
אחרי voringsfossen נסענו עוד שעה וחצי עד לקמפינג 5 כוכבים שלנו hallingdal feriepark. הסתבר שהגענו כמה ימים אחרי פתיחת שנת לימודים, ולכן כל האטרקציות היו סגורות (פארק חבלים, ג'ימבורי ענק, חווה עם בע"ח). אח"כ ספרו לנו שאומנת החווה סגורה אבל הבעלים עוד לא אסף את בע"ח למרות שכבר היה אמור, ושאפשר ללכת לראות אותם. וזה מה שעשינו, והיה מאוד נחמד.
זאת פעם יחידה שהתקלחנו מחוץ לקראוון כי המקלחת שם כלולה בתשלום וכי יש שם חדר ילדים כמו שאף פעם לא ראינו: הכל מותאם לילדים- כיורים, שרותים ומקלחת מהממת עם גוש סלע באמצע.
אכלנו במסעדה שלהם ארוחת ערב. היינו כמעט היחידים בתוך המסעדה היפה הזאת, מה שגרם לי לחשוש מהרמה. התברר שרמת האוכל היא כמו של מסעדות גורמה של ישראל, אם שרות כמו שלא ידענו שקיים, במחיר של מסעדה רגילה בארץ. בנוסף, גילינו אצלם פטנט מדהים: איפה שיש מסעדה שם יש גם פינת משחקים לילדים. פעם ראשונה מזה 4 שנים שאכלנו ארוחה רגועה ושקטה במסעדה.
-
חזרנו מנורבגיה המאלפת21.8- שוב אוסלו
מתחילים לחזור באותו מסלול עם חוויות אחרות. חיפשנו את fossan waterfalls שקראתי עליו המלצות. כמובן שאף אחד לא ידע איפה זה. לפי הנחיות הגענו עליו: נמצא ב nesbyen מצד ימין ל hallingdal museum. חונים בחנייה של מוזיאון והולכים לגשר מצד ימין. אחרי שעוברים את הגשר אפשר לעלות במסלול קצר למעלה ו"לעמוד על המפל". אפשר אפילו לטבול רגליים. בהחלט שווה עצירה. אגב, כנראה הfossan הכוונה ל fossen שהמשמעות היא מפל.
אחרי זה המשכנו לאוסלו. הפעם נכלאנו לפקקים רציניים בדרך, אבל היינו חייבים לעשות עצירה. חנינו את הקראוון בחנייה בחינמית ליד קמפינג אקברג ולקחנו שוב אוטובוס 34. מגיע כל 7 דקות בצהריים. הפעם החלטתי לקיים את ההבטחה שלי לבנות לרכבת נוספת, ולכן תפסנו את הרכבת האחרונה שיצאה מכיכר האוניברסיטה. היינו שם לבד. בדיעבד היה כדאי לוותר על זה כי גם ככה נסענו מלא באותו יום, והרכבת הקטנה עמדה בפקקים שבתוך העיר. היה עדיף ללכת לפארק ויגלנד ולתת לילדים לרוץ ולטפס על הפסלים. אחרי הרכבת ראינו שהשעה רבע לשש, והחלטנו להיכנס לבית עירייה. לא הצטערנו. מרשים.
עשינו dry camping ביום הזה.
22.8- lek och buslandet
החלטנו לצ'פר את הילדים, והעברנו 5 שעות בתוך ג'ימבורי ענק באורברו, lek och buslandet. בדיעבד, לא רק הילדים נהנו. מאוד מאוד מומלץ למי שזה נמצא בדרך שלו. זה מתחם ענק של ג'ימבורי עם מלא מגלשות ענקיות, מכוניות קטנות, טרמפולינות, "החלקה על קרח" (טוב, לא ממש קרח אבל כמו), מתחם כדורגל ועוד. יש גם משהו עם לייזר שלא הגענו אליו כי היה גדול על הבנות שלי. יש אונייה ענקית שעליה אפשר לעשות קרבות פיראטים. ירו עלי ויריתי בחזרה. צריך לראות כדי להאמין. עלות: 120 קרונות (כ 60 ש"ח) לילד, בחינם למבוגר.
עשינו dry camping קרוב לנקודת מסירה של קראוון.
23.8- stockholm
ב 10:30 החזרנו את הקראוון, וחזרנו ברכבת לסטוקהולם. היה יום קצת גשום, והלכנו למוזיאון פוליטכני. יש בו לא מעט אטרקציות לילדים. היינו שם כשעתיים עד שנסגר (לא עשינו אפילו חצי), והלכנו לעשות סיבוב בעיר. בדיעבד החברים ספרו שממש לפני מוזיאון פוליטכני היה פסטיבל ויקינגים מאוד יפה ושווה. כיוון שהגענו עם תחבורה ציבורית עד למוזיאון עצמו, פספסנו אותו. איפה שטיילנו בעיר ראינו הופעה של שירה. זה היה יום שבת, אז כדאי לחפש את האטרקציות האלה בסופי שבוע.
24.8- קמנו ב 4:00 וב 7 ומשהו טיסה חזרה לארץ.
יצא לנו טיול קצת לחוץ מבחינת זמנים, אבל מאוד עשיר בחוויות. מומלץ בחום!
-
חזרנו מנורבגיה המאלפת -
חזרנו מנורבגיה המאלפת -
חזרנו מנורבגיה המאלפת