ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

פורום טיולי משפחות
    8
    28
    7056
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Hila3215211
      Hila3215211 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם, התחלתי לבדוק/ לברר/ להתעניין להנאתי הרבה על יעד לקיץ הבא, אז התחלתי בבודפשט ומשם עברתי לקרואטיה ואיכשהו הגעתי לרומניה, מדובר על טיול עצמאי כמובן משפחה עם 2 ילדים בני 13 ו 4 , האם כדי להוזיל עלויות עדיף לטוס לקלוז׳ ולא לבוקרשט? האם 7 ימים זה מספיק? כמה לדעתכם עלות טיול כזה בערך שכולל טיסה, רכב, וצימרים/ פנסיונים? מקווה שתוכלו לכוון אותי , תודה מראש על התשובות 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יהודה ל.
        יהודה ל. נערך לאחרונה על ידי

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

טיסה לקלוז'  או בוקרשט לא בטוח שתוזיל עלויות,נקודת נחיתה וחזרה תלויים במסלול

היום אפשרויות הטיסה הן אל על. טארום. וויז אייר ,מי יודע מה יהיה עם וויז אייר בעוד שנה,עם היסטוריית ביטולי הטיסות שלה

עלויות טיסה לעוד שנה לבדוק באתרי חברות התעופה האם יש כבר מחירים לעוד שנה

עלויות רכב ליום[תלוי כמובן לאיזו תקופה ההשכרה] בין 25 ל 35 יורו לרכב ממוצע,בהתאם להעדפות אישיות

עלויות מזוןו לינה תלויים במקומות שתטיילו ככל שקרובים לאתרי או ערי תיירות המחירים עולים

• ben_shap2
          ben_shap2 נערך לאחרונה על ידי

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

לדעתי גם בלו בירד טסה לבוקרשט, לפחות בעונת הקיץ האחרונה היה כך.

• Hila3215211

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

תודה, לגביי וויז באמת שווה להמתין שלא יבוטל לי הקו פתאום....

• אמה
              אמה נערך לאחרונה על ידי

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

היי הילה,

הפלוס בוויז אייר שאפשר לפצל טיסות.לחסוך אולי שעות נהיגה,גם אם יהיה תשלום על החזרת הרכב בעיר אחרת.

בזמן ההמתנה,בינתיים יש לך זמן לבדוק כול מיני דברים,כמו השכרת רכב מיעדים שונים,בניית מסלול מועדף לאחר קריאה בבלוגים,ספר,אתרי מידע. להחליט לכמה זמן תהיה החופשה.ברור ששבוע יהיה רק לאזור מסויים,עמק רחובה ואז לבוקרשט,או צפון,לקלוג.

מחירי לינה-בסיפורי טיול אחרונים ציינו מחירי לינה.ברומניה אפשרויות מאוד מגוונות של לינה.חלק גדול ממנה ניתן לראות גם בבוקינג או דומים להם,להתרשם במפת האזור,הדעות,בשפה שנוח לכם,לברר מול שרות לקוחות.ולא רק מלונות גם פנסיונים.ברומניה גם לא חשוב כל כך לחפש פנסיון עם מטבחון(אם אין צורךבבישול עצמי כמובן מטעמי כשרות)מחירי ארוחות לא יקרים,סופרים ומכולות יש בכול מקום...

האטקרציות, ניתן לראות מחירים באתרים,גם אם היה שינו הוא מינורי(יחסית)

תעברי בינתיים גם על ה1001 טיפים.

לי,מטיול שלנו ,זכור שהכי יקרה היתה העליה ברכבל בבושטני וביקור בארמונות המלך בסיניה-יקר יחסית לרומניה כמובן.למשל ביקור במוזיאון הפתוח בבוקרשט היה 6 רון למבוגר,ילד נדמה לי עד 6 חינם.כניסה לפארקיםחינם.שייט בספינה למבוגר 5 רון...למשל,מחירון מכרה מלח טורדה פארק טיפוס על עצים בבוקרשט

בכלל אתר מעניין

לאחר שתקריאי ותחשבו היכן מתאים לכם לטייל,אפשר יהיה לראות האם הטיסות לקלוג' זולות יותר ולנצל אותם או לא...

אם תצטרכי הכוונה לטיפים בלוגים,תני שריקהblush

• Hila3215211

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

אמה, אין עלייך!! תודה!!

• reutadmon
                  reutadmon נערך לאחרונה על ידי

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

אהלן,

אנחנו חזרנו ממש עכשיו מטיול בן שבועיים עם שלושה ילדים (הקטן בן שנתיים וחצי). טסנו עם טארום לבוקרשט.

חוץ מזה שהיא יפה וירוקה ומסבירת פנים, רומניה זולה!!! זה לא ייאמן. 

טיסה+רכב סטיישן לשבועיים+לינה+ארוחות+אתרים+טיול בטרק מודרך של יומיים+קיורטוש בלי הגבלה עלו לנו כ-15,000 ש"ח. אם תוסיפי על זה ביטוחים, תקשורת ושאר ירקות שלא חישבתי, עדיין לא תגיעי לעשרים אלף ש"ח. את הלינה הזמנתי מראש כי חדרים משפחתיים קצת יותר קשה להשיג על המקום באוגוסט.

מחירים לדוגמה - לינה בחדר משפחתי מרווח עם ארוחת בוקר עלתה לנו בין 250 ל-350 ליי ללילה, שזה כמעט אותו דבר בשקלים. ארוחה מלאה לחמישה אנשים, כולל בירה ושתיה קלה ומנה ראשונה - 120-200 ליי. טילון לילדים - 2 ליי. בירה חצי ליטר מהחבית - 4 ליי.

בקיצור, רומניה היא מקום מדהים מבחינת עלות-תועלת, כי היא באמת יפה ומעניינת, וממש זולה. ממליצה בחום.

• Hila3215211

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

תודה! אפשר לברר עימך אילו אטרקציות/ מקומות לילדים הייתם? ובכלל אשמח אם תוכלי לרשום לי את המקומות שהייתם בהם... אני מתלבטת בעיקר בגלל הילדים שימצאו עיניין  ( לי מספיק רק טבע, נוף ונוף) , אשמח לעזרתך, שוב תודה רבה.

• reutadmon
                      reutadmon נערך לאחרונה על ידי

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

אני יכולה לסכם את המקומות והפעילויות שהכי נהננו מהם:
                      באזור בראשוב גולת הכותרת היתה טרק של יומיים שלקחנו דרך חברה מקומית בשמורת Piatra Craiului. זה היה טיול עם מדריך פרטי, שהתאים את המסלול ורמת הקושי לצרכים שלנו. כולל הסעה מהפנסיון שלנו, לינה, ארוחות. דרכו אפשר לארגן גם פעילויות נוספות כמו טיולי רכיבה על סוסים, אופניים וטיולים שונים. השמורה יפיפייה, והיה מדהים להרגיש את הטבע דרך הרגליים. זאת החוויה הכי זכורה שלנו מהטיול. זה הקישור שלו: http://www.city-tours.ro/ ואני מציעה לכתוב למריאן המדריך מייל ולבקש הצעה לטיול פרטי לפי ההעדפות שלכם: [email protected].

מיכרה המלח בטורדה היה מקום מוזר ומעניין שהקסים את הילדים לחלוטין. מאוד כדאי להגיע לשם. הזוי לגמרי. העברנו שעתיים שלוש עם האטרקציות בתוך המיכרה (מיני גולף, גלגל ענק, שייט).

מקום שממש אהבנו היה הכפר ההונגרי הקטן רימטאה Rimetea. הילדים מאוד נהננו לשאוב שם מים מבאר אמיתית, לצפות בפרות חוזרות באופן עצמאי מהמרעה ובכלל היה לנו שם פנסיון מקסים שהם לא רצו לעזוב. (פנסיון דולו אנה-מריה - קישור). ליד הכפר יש חורבות מבצר, זה מסלול מאוד נחמד וקצר שבסופו אפשר לטפס על החורבות ולהשקיף על הנוף.

היינו גם כשלושה ימים בהרי האפוסן, אזור מאוד יפה. שם אהבנו את המערות וגם פשוט להיות בטבע, לשבת על שפת הנחל. היה גשום ביום האחרון אז לא הספקנו הכל.

הופתענו לטובה מאלבה יוליה, אולי כי נפלנו על פסטיבל והכל היה מלא חיים. בכל אופן העברנו שם ערב קסום, כולל רכיבה על אופניים ברביעיה.
                      גם סיביו היתה נהדרת, לדעתי היפה מבין כל הערים העתיקות שראינו. ישנו שם בדירה ממש במרכז ונהננו לטייל בה.
                      ולבסוף, כביש הטראנספאגארשן היה חוויה. הילדים הכי אהבו לטפס למבצר פונרי שממש בסוף המסלול - 1480 מדרגות. הנוף משם מדהים, וגם זה המבצר הכי מקורי של דרקולה...
                      זה על קצה המזלג. מבחינת אטרקציות יש עוד דברים שאפשר לעשות - קארטינג מראש ההר, רכיבה על סוסים, טיולי ג'יפים, פארקי מים וכו'. זה תלוי בהעדפות שלכם. הילדים שלנו לא לחוצים על פארקי שעשועים, אפילו לא ממש הצטערו על פארק החבלים, אז לא כל כך כיוונו לשם. הטיול היה מתגלגל, והיו לא מעט מקומות שהצטערנו לעזוב. אבל אני חושבת שזה יותר מתאים לרומניה, מלבד אזור בראשוב שבו אפשר להישאר יותר. אבל אם אתם חובבי הליכות בטבע, תנו לעצמכם כמה ימים נוספים באזור כמו רימטאה והאפוסן.

• Hila3215211

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

תודה רבה

• אמה
                          אמה נערך לאחרונה על ידי

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

היי הילה,

מצרפת לך לינק אתר תיירות רומניה,תתחילי לטייל,לבדוק,יש שפע אפשרויות ועוד...

תיירות רומניה

אתר נוסף

פארק חבלים ע' ברשוב.

אמה

• Hila3215211

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

הי אמה!

תודה רבה את עזרתך מאוד מעריכה זאת, שאלתי עוד שאלה באתר ואני די מתלבטת, מבדיקה קטנה שביצעתי  לטיסות לבוקרשט ליולי שנה הבאה למשפחה בת 4 נפשות שכוללת בת 13 ובן 4 , טארום מחיר כרגע 1250$ לכולנו ושעות הטיסה מאוד נוחות יציאה ב 12:45  וחזור בשעה 17:10 ואלעל מחיר  1460$ לכולנו וגם שעות בסדר גמור לטעמי כמו- יציאה בשעה 07:00 וחזור בשעה 22:30 - שאלתי היא האם לשריין כבר מעכשיו או לחכות?  האם אלו נקראים מחירים טובים לבוקרשט??- זו שאלתי בגדול, ואכן אתחיל לשבת על שלד ואם אסתבך אקרוץ לכיוונך....שוב תודה!

• אילן Ilan
                              אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

שלום הילה !

טסתי עם טארום הרבה פעמים והם בסדר גמור.

מחיר של 312.5 דולר לכרטיס הוא ממש זול ואל תשכחי שזו חברה לאומית סדירה. ממליץ לך להזמין ולשים לב למגבלות הכרטיס.

בשנים האחרונות נפתחו המון פארקי חבלים בכל האזורים ואחרי שיהיה לך מסלול אוכל להמליץ לך.

שכחתי לציין שהטיול בן השבועיים באוגוסט 2012 עלה לזוג עם 4 ילדים 11.500 ש"ח.

לחשבון של אוגוסט 2013 עדיין לא הגעתי .

• Hila3215211

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

תודה אילן, בהחלט אשמח להעזר גם בך!

• אמה
                                  אמה נערך לאחרונה על ידי

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

הילה,מי יכול לנבא מה יהיה בעתיד?

על סמך נסיון העבר, אל על מידי פעם,לקראת חגים או תחילת עונה...היו מציעים מבצעים שונים.בוקרשט תמיד היתה בין המבצעים.אנו ליוני,הפסדנו מחיר של 265 דולר עם טארום ורכשנו שבוע אחרי במבצע של אל על ב290 דולר.המחירים כולל מזוודה לאדם כמובן,להבדיל מטיסות לוא קוסט.

האם יהיו שינויים,באלגנים שהיו השנה?ביטולי טיסות שינויי קוים? מקווה מאוד שארצינו תהיה רגוע ושלווה דבר ראשון.

אני הייתי קודם בודקת מסלול טיול ,לפחות בערך,האם תרצו לפצל טיסות?לבדוק כמובן סוגיית החזר רכב בעיר אחרת.בכללי אפשר אפילו עכשיו לברר.ואז להחליט האם תל אביב-בוקרשט-תל אביב,או אחרת.

כרגע אין לוח טיסות של וויז אייר ליולי בכלל,כך שבדיקה מולה לא אפשרית.

טסתי רק פעם אחת עם וויז אייר,לקטוביץ פולין,מבחינת הטיסה,עלויות ודיוק היו מעולים.

קחי בחשבון שטיסה קצרה בכול מקרה...

אגב,טארום טסים גם לOradea 

וגם לקלוג',יאסי

כדאי להתעמק,,,,לבדוק.מה הפרשי מחיר שיכולים אולי לחסוך נהיגה וזמן.
                                  אישית,מזמינה טיסות הרבה זמן מראש רק בעלויות נמוכות.

• Hila3215211

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

תודה אמה, אכן יש לי הרבה שעורי בית נהדרים לעשות ( אני מהחנונים..) ונהנית ולומדת כל רגע על רומניה הנפלאה, שלד ראשוני אני מאמינה שאעלה בהמשך, בינתיים לוקחת את כל הסוגיות שהבאת כאן לבדיקתי, תודה!

• יהודה ל.
                                      יהודה ל. נערך לאחרונה על ידי

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

אין מה לחשוש מטיסה עם טארום

בפעמים האחרונות העדפתי את אל על בגלל טיסת 7 בבוקר,

ממליץ לעקוב אחרי המחירים,יש לא מעט מבצעים

לפני שנה טסתי אל על בטיסת בוקר שהיתה זולה אאל"ט ב 80- 90 דולר מטיסת לילה עם טארום

• אילן Ilan
                                        אילן Ilan נערך לאחרונה על ידי

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

שלום הילה !

תתחילי קודם עם שעורי הבית בנושא הטיסות.

לחברת טארום טיסות ישירות לבוקרשט ועדיין גם ליאשי .

לשאר הרי רומניה אין טיסות ישירות, רק טיסה לבוקרשט וטיסת המשך עם המתנה משתנה של כמה שעות. דוגמה לטיסה לקלוז'.

00:30   Tel Aviv Yafo - Ben Gurion International (TLV)  08:40   Cluj Napoca (CLJ) 

• TAROM(RO154)
                                          TAROM(RO651)
                                        •  
                                        • 8h10m ( הזמן מנתב"ג לקלוז' ) .
                                        • 1 stop(s)
                                        •  
                                        • e
                                        • flight details

מצטער שהעתקה מאתר טארום יוצאת קצת משובשת.

קוריוז קטן, תוכלי גם להזמין טיסה מנתב"ג  לסיביו ותקבלי טיסה לבוקרשט, טיסת המשך למינכן או וינה ומהן טיסת המשך לסיביו. 

• Hila3215211

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

תודה אילן, מתחילה לגשש...בגדול נראה לי שהטיסות יהיו אל ומבוקרשט...ומחירי טארום אכן זולים אז בונה מסלול בהתאם, אעדכן בהמשך על השלד שלי...(של המסלול כמובן)

• R e e F
                                            R e e F נערך לאחרונה על ידי

רומניה - מחשבות לקיץ הבא

היתרון כיום שלא חייבים לתכנן מסלול מעגלי, אפשר לנחות בבוקרשט ולהמריא מיאשי ואפילו מקלוז' וכל זאת מבלי להמתין לקונקשנים כלשהם.

מה גם שוויזאייר מציעה מחירים אטרקטיביים לבוקרשט ולקלוז'.

אני לא הייתי קופץ להזמין טיסה בסכום של 300$ בקירוב לרומניה, גם אלעל בעצמה מורידה מחירים ומתכופפת נוכח התחרות הקיימת בקווי רומניה.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון