17 יום ביפן
-
הי
אנחנו טסים ליפן בתחילת אוקטובר,יש לנו 17 ימים מלאים לטייל, אשמח לקבל המלצות למסלול, הינו רוצים לשלב גם עיירות קטנות/כפרים וטבע/פארקים מלבד הערים.
עוד שאלה, האם יש אפשרות להגיע לפסטיבל טאקיאמה ליום אחד ולישון במקום אחר או להמשיך משם ברכבת לילה?
תודה!!
-
17 יום ביפןאנחנו גם צפויים להיות בפסטיבל. ממה שקראתי וממה שאיש הקשר במלון בו הזמנתי אמר , הפסטיבל הוא בן יומיים שהם אותו דבר כך שיום אחד בהחלט יכול להספיק אבל...הערב של היום הראשון , כלומר 9.10 הוא השיא של הפסטיבל וחבל מאוד לפספס אותו .
-
17 יום ביפןכפרים ומקומות פחות עירוניים תמצאו באיים הוקאידו, שיקוקו וקיושו.
הוקאידו, הצפוני והרחוק יותר ממרכז יפן, מצטיין בפארקים שבו, במאכלי הים לאורך חופיו ובעיר סאפורו בירתו.
שיקוקו הוא הפראי שבין השלושה וקיושו, הדרומי באיי יפן, הוא הרב גוני, עם כפרי הקרמיקה בצפונו, הוולקנו בדרומו והמעינות החמים במזרחו.
אני ממליץ סיור עם רכב שכור בן 4-5 ימים בכל אחד מאיים אלה.
לקיושו אידיאלי להמשיך אחרי הביקור בהירושימה,
לשיקוקו, המרכזי, ניתן להגיע בקלות מכל כיוון - טוקיו וקיוטו מצפון והירושימה מדרום.
הוקאידו רחוק ומחייב טיסה או נסיעה ארוכת שעות (16) ברכבת.
-
17 יום ביפןתודה רבה, כבר גיבשתי בערך מסלול אז מאוד אשמח אם תוכל לייעץ לי על מה ניתן לוותר או לקצר בשביל ליצור את הזמן לקיושו או שיקוקו.
2.10 טוקיו- נחיתה
3.10 טוקיו
4.10 טוקיו
5.10 יום בניקו- לינה שם.
6.10 יום בהקונה או נגאנו, לינה בטוקיו
7.10 נסיעה להר פוגי, לינה במאצומוטו
8.10 נסיעה לטקיאמה,לינה בטקיאמה
9.10 פסטיבל טקיאמה, בערב נסיעה לקיוטו
10.10 קיוטו
11.10 יום בנארה, בערב יציאה להירושימה
12.10 חצי יום בהירושמה, יציאה למיאג'ימה- לינה במיאג'ימה
13.10 יציאה לשיקוקו או קיושו?יש לי 3-5 ימים (האם יש לשם רכבת או שאני צריכה מעבורת)
17.10 טוקיו
18.10 יום בטוקיו בערב המראה
אשמח לקבל חוות דעת על המסלול.
כמו כן האם את כל המלונות צריך להזמין מראש?הזמנתי בנתיים רק לטוקיו ולפסטיבל בטקיאמה.
-
17 יום ביפןהיי ,
אני עוד לא הייתי ביפן, נוסע ב25.9 אבל עדיין חושב שיכול להביע דעה לגבי המסלול.
אני לא חושב שכדאי לך לצרף ימים בקיושו או שיקוקו. הזמן שלך מוגבל וגם בו לא תספיקי לראות את כל הקלאסיקות המרכזיות שליפן יש להציע.
קיוטו למשל קיבלה אצלך רק יום אחד. ממה שאני קראתי וגם החברים פה בפורום אמרו קיוטו שווה לפחות 3-4 ימים.
כמו כן, השיא של הפסטיבל בטקיאמה הוא בערב אז חבל לפספס. אישית הייתי יוצא מטקיאמה בבוקר לאחר הפסטיבל ומקדיש יותר זמן לקיוטו .אנחנו מתכננים וזה נראה לי משהו שונה ומיוחד לבלות לילה במנזר בקויסאן . גם אופציה עבורך.
שימי לב שאת בריצה..חוץ מטוקיו אין לך אף יום שאת לא בנסיעה למקום אחר..
-
17 יום ביפןתודה, כנראה שבאמת נוותר על החלק הדרומי ואז יהיו לנו עוד 5 ימים לפרוס עליהם את כל הטיול.
לגבי טאקיאמה,
לא הצלחתי למצוא מלון במחיר סביר בלילה בין ה9 ל10 ואתם?
-
17 יום ביפןסביר זה עניין יחסי
מכיוון שעניין הפסטיבל עלה אצלנו עוד לפני שהזמנו כרטיסי טיסה, הזמנו מלון כבר לפני חודשיים אבל גם אז מצאנו רק במחירים גבוהים מהממוצע שלנו לטיול אבל עדיין בגדר הסביר ובשל הרצון להיות בפסטיבל החלטנו ללכת על זה ללילה אחד או שניים. בכל מקרה אני בטוח שאת עוד יכולה למצוא משהו באתרים השונים.
-
17 יום ביפן:הערות:
7.10 - לא מעשי לנסוע לפוג'י ומשם למאצומוטו ולמחרת לטאקטיאמה. עדיף ישר לטאקאיאמה. לכן תפני את היום הזה לטובת עוד יום בטוקיו.
9.10 - כמו שאורי ממליץ תשארי בטאקאיאמה לטובת הפסטיבל. אל תחסכי במחיר (לא הייתי).
11.10 - תוותרי על נארה לטובת עוד יום בקיוטו.
12.10 אין מה ללון במיאג'ימה. אי יפה, תצפית יפה, מקדש יפה עם משחקי גיאות ושפל. 4-5 שעות מספיק.
האם יש עדיין אפשרות לנחות בטוקיו אבל להמריא מאוסקה (אפשר גם מפוקואוקה)
מסכים עם הערתו של אורי. אין לך זמן לקיושו. בשאלה הראשונה שלך רצית "לשלב גם עיירות קטנות/כפרים וטבע/פארקים מלבד הערים" זה בהחלט אומר לוותר על דברים "חשובים" או "קלאסיים". רק אם את מוכנה לזה, תצאי לקיושו.
אני מצרף הצעה לא בלתי ריאלית למסלול מעניין ולא שיגרתי. כמובן שאין סוף לוריאציות האפשריות.
2.10 טוקיו- נחיתה
3.10 טוקיו
4.10 טוקיו
5.10 יום בניקו- לינה שם.
6.10 יום בהקונה או נגאנו, לינה בטוקיו
7.10 נסיעה להר פוגי, לינה טוקיו
8.10 טוקיו
9.10 נסיעה לטקיאמה לפסטיבל ,לינה בטקיאמה
10.10 קיוטו
11.10 קיוטו
12.10 קיוטו, בערב יציאה להירושימה
13.10חצי יום בהירושמה, יציאה למיאג'ימה- לינה בפוקואוקה.
14.10 הגעה לקגושימה. בדרך כפרי הקרמיקה
15.10 איבוזוקי. לינה בקגושימה.
16.10בפו.
17.10 אם מצליחה לחזור מאוסקה/פוקואוקה להזיז 12.10- 16.10 ביום לטובת יום רביעי בקיוטו. אם לא חזרה לטוקיו.
18.10 יום בטוקיו בערב המראה
-
17 יום ביפןבהמשך למה שאת כתבת ולתגובה של רוני ואם אני ממשיך עם הקו שאני חושב שקיושו יהיה לך לחוץ מידי , אולי את יכולה לשלב גם טבע ועיירות קטנות בתוך המסלול "הקלאסי" יותר. באזור טקיאמה יש גם את הפארק הלאומי בקמיקוצ'י וגם את העיירות הקטנות של שירקגווה .. גם ניקו והאקונה שנמצאות במסלול שלך הן סוג של טבע.
רוני- אתה ממליץ להיות גם בניקו וגם בהאקונה? בזמנו אני חושב שאמרת לי שניקו היא קצת בזבוז של זמן . לא שווה להוריד אותה עבור יום במקום אחר? עוד תהיה בעקבות התכנון שלי : באוקטובר אי אפשר לטפס על הר פוג'י. לא בטוח ששווה להגיע עד לשם אם לא ניתן לטפס . אפשר אולי להסתפק בתצפית על ההר מהאקונה או ממקומות אחרים.
-
17 יום ביפןשיראקוואה גו הוא כפר שכל יעודו זה תיירות. אמנם מיוחד ויפה אבל אין בו ממש חיים מלבד התירות. אבל בהחלט שווהצביקור בדרך לקנאזאווה שבה הייתי נשאר יומיים. ניקו היא אוצר תרבות יפני ולולא הייתי שבע מקדשים מהמזרח לבטח היתה מקום מרתק וביום יפה גם הנופים מוסיפים (לנו ירד גשם כבד). אין בין ניקו להאקונה שום קשר. האקונה היא עיר ציורית עם נופים ואפשרות לטרק כולל רכבל וסירות. מילא לטפס על פוג'י. לנו היה ערפל וביטלנו אל ההגעה בכלל.
-
17 יום ביפןתודה רבה!
בעקרון אין לי אפשרות לשנות את הטיסה חזור מאוסקה. לכן זה משאיר לי נטו 3 ימים בקיושו. האם זה ריאלי לעשות את זה ב3 ימים?איך מגיעים לשם , רכבת או אוניה?
האם לא עדיף להשקיע במקומות אחרים שהם בדרך או יותר קרובים מפאת חוסר זמן?
איפה נמצאת קנזוואה והאם שווה לשלב?
-
17 יום ביפןקנזווה נמצאת באלפים היפנים , צפונית לטקיאמה.
חושב שכדאי לך לוותר על קיושו במסגרת הזמן שיש לך.
מצאת מלון בטקיאמה?
-
17 יום ביפןתרדי מקיושו.
תמשיכי מטאקאיאמה לשיראקאווה-גו ומשם באותו יום לקנאזאווה. משם להירושימה, קיוטו וטוקיו
.
9.10 נסיעה לטקיאמה לפסטיבל ,לינה בטקיאמה
10.10 טאקאיאמה
11.10 באוטובוס לשיראקאווה-גו. לינה בקנאזאווה
12.10 קנאזאווה, נסיעה (4 שעות ברכבת) להירושמה (לינה)
13.10 הירושימה + יציאה למיאג'ימה (חשוב להגיע לפני התחלת השפל ולחזור אחריו או להיפך לפני תחילת הגאות ואחריה. או להסתפק בתמונות שלי
) חזרה להירושימה14.10 קיוטו
15.10 קיוטו
16.10קיוטו
17.10 חזרה לטוקיו.
אם לא מסתדר לך עוד לילה בטאקאיאמה תוסיפי את היום לקיוטו או לטוקיו.
-
17 יום ביפןאיך יודעים באיזו שעה מתחיל השפל ?
-
17 יום ביפןכאן דרך האתר המדהים japan-guide
-
17 יום ביפןתודה!!
-
17 יום ביפןעוד שאלה קטנה:
האם יש טעם ללון בהקונה או בניקו או שעדיף לעשות טיול יום מטוקיו?
כמו כן הזמנתי מלון בטוקיו Hotel MyStays Kamata
לימים הראשונים ןאני לא יודעת אם שווה להזמין עוד לילות במלון הזה, אם אני עושה טיולי יום לניקו והקונה, או שעדיף למצוא משהו יותר מרכזי.
אם כן, אשמח להמלצות היכן?
תודה!
-
17 יום ביפןאנחנו מתכוונים לישון בהאקונה שני לילות בסוף הטיול מאחר וביום הראשון נגיע דיי מאוחר ולא נספיק הרבה וביום השני אנחנו כן רוצים לטייל , לראות שם קצת מעבר לכמה שעות שחצי יום נותן וקצת לנוח ולהרגע.
ממה שהבנתי , יש שם שילוב של טבע וקצת פינוק יותר מהרגיל ואם יהיה מזל אז גם נקודת ראות טובה על הר פוג'י . משהו קצת שונה מהבלגאן וההמולה של הערים.
אבל כמובן שזה נתון לשיקולך , לזמן ולמה שמעניין אותך.
-
17 יום ביפןכל החלטה טובה.
הענין בללון בטוקיו זו האפשרות לצאת בערב לשוטטות נוספת בעיר שלא נגמרת.
קשה לי לראות מה יש בהאקונה בלילה.
ישנ לילה בניקו - שעמום אחד גדול.
-
17 יום ביפןהי רוני,
תודה רבה על כל העצות.
לאחר נבירה מעמיקה יש לי כמה שאלות נקודתיות:
- לא מצאתי רכבת מקאנזאווה להירושימה. כמו כן האם ניתן או עדיף לקחת רכבות לנסיעות ארוכות מאוחר בערב, והאם זה אפשרי להגיע לעיר מאוחר בלילה?
- כיוון שקניתי פס ל14 יום ואנחנו נשהיה ביפן 18 יום , בימים הראשונים בטוקיו אני לא אשתמש בפס, האם יש כרטיס אחר ששווה לקנות לשימוש בתוך טוקיו, שתקף גם מהשדה לעיר?
- לגבי הקונה, אני מאוד מתלבטת אם לעשות טיול יום או לישון שם?האם האטרקציות מרוכזות שם ונספיק להנות בלי לרוץ?בניקו החלטנו לא ללון בעצתך.
- האם אני צריכה להזמין מראש את כל הרכבות, או שניתן להזמין דרך האתר יום לפני?